Игра на Въпроси и Отговори
Публикувано: 26 May 2006 - 11:42 AM
Земеродно (или друго), но РИБАРЧЕ?
Ако е така-някой да пита, че аз пак не се сещам.
Цитат
Земеродното рибарче е една от най-красивите наши птици.
Земеродното рибарче е постоянна и скитаща птица. Обитава стръмни, обрасли с храсти брегове на планински потоци, блата и езера. Лети ниско над водата, като маха бързо с крила и издава тънък писклив звук. Често стои кацнало неподвижно на клонче, надвесено ниско над водата или по камъните.
Гнездото си прави в дупки по бреговете на реки. Дупката е дълга от 30 см до 1 м и на края завършва с широка гнездова камера без постелка. По-късно дупката се покрива с дебел слой от хранителни останки и мерише неприятно. Снася 4 - 8 кръгли бели яйца, които родителите мътят 21 дни. Малките напускат гнездото след 18 дни. Земеродното рибарче отглежда две поколения годишно.
То се храно с малки рибки, които лови по водната повърхност, водни насекоми и техните ларви, мекотели и дребни земноводни.
Земеродното рибарче е постоянна и скитаща птица. Обитава стръмни, обрасли с храсти брегове на планински потоци, блата и езера. Лети ниско над водата, като маха бързо с крила и издава тънък писклив звук. Често стои кацнало неподвижно на клонче, надвесено ниско над водата или по камъните.
Гнездото си прави в дупки по бреговете на реки. Дупката е дълга от 30 см до 1 м и на края завършва с широка гнездова камера без постелка. По-късно дупката се покрива с дебел слой от хранителни останки и мерише неприятно. Снася 4 - 8 кръгли бели яйца, които родителите мътят 21 дни. Малките напускат гнездото след 18 дни. Земеродното рибарче отглежда две поколения годишно.
То се храно с малки рибки, които лови по водната повърхност, водни насекоми и техните ларви, мекотели и дребни земноводни.
Ако е така-някой да пита, че аз пак не се сещам.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 May 2006 - 12:32 PM
Добре де-сетих се един малко тъп, ама въпрос.
На кое растение семената приличат много на един парзит по кучетата (не уточнявам, че ще е много лесно) - и затова името на растението е името и на паразита?
Жокер - маслото, извличано от това растение, е свързано с едно световноизвестно убийство.
На кое растение семената приличат много на един парзит по кучетата (не уточнявам, че ще е много лесно) - и затова името на растението е името и на паразита?
Жокер - маслото, извличано от това растение, е свързано с едно световноизвестно убийство.
Цитат
Дозата (масло), предизвикваща летален изход, е около 1/4000000 част от грама на килограм тегло. Тя е 20 пъти по-опасна то змийската отрова, 100 пъти по-силна от стрихнина, 200 пъти по-смвъртоносна от синилната киселина.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 26 May 2006 - 03:11 PM
Така е,Поли. Ти си на ред.
Смята се, че Г. Марков е убит с отрова от рицин.
Смята се, че Г. Марков е убит с отрова от рицин.

Публикувано: 28 May 2006 - 09:10 PM
Цитат
Цитат
Съжалявам че забавих темата но бях извън града.Та ето го и въпроса.
Какво е високосна година?
Какво е високосна година?
Как така какво е?
веднъж на 4 години, когато февруари има 29 дена bl)
Сори тоест защо е високосна година?как е станало?точно обеснение.
Публикувано: 28 May 2006 - 09:30 PM
Цитат
Получава се така,защото годината има 365 дни и 6 часа,така за 4 години се събира още един цял ден bl) r) ???
Точно така.Ето и малко инфо.
My Webpage
Ти си наред за въпрос! 1super
Публикувано: 28 May 2006 - 11:45 PM
Цитат
Животното има дебел слой подкожна мазнина, а в кожата му са разположени пори, които отделят мазен, розов на цвят секрет, известен като "хипопотамска пот" - тя омазнява кожата.
Това ли е?
Това ли е?
Това е!Ти си,закови ни r)

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]