Игра на Въпроси и Отговори
Публикувано: 22 June 2006 - 11:55 AM
Цитат
Хайде един шантав животински въпрос тогава:
от какво се правят гъби за баня? (нямам предвид тези, пласмасовите, а "истинските") и От какво се прави пемзата за крака (пак не онази, изкуствената...)
от какво се правят гъби за баня? (нямам предвид тези, пласмасовите, а "истинските") и От какво се прави пемзата за крака (пак не онази, изкуствената...)
Сюнгер - морска гъба, пемза - "морска пяна", но не знам какво е в същност bl)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 June 2006 - 11:49 AM
"I seek you" или в превод : "търся те" r)
Публикувано: 23 June 2006 - 11:59 AM
Райското пръскало - къде се намира, какво представлява и с какво друго име е известно r)
Публикувано: 23 June 2006 - 12:19 PM
Райското пръскало е най-високият водопад на Балканския полуостров. Той е разположен в Стара планина под връх Ботев. Намира се в резерват Джендема. Събира води от снежните преспи, разположени под върха, и има височина 124,5 метра. Водопадът дава началото на приток на Бяла река, чийто водосбор влиза в резерват Джендема. Освен Райското пръскало се използва името Калоферско пръскало!
Публикувано: 23 June 2006 - 12:23 PM
Ах, тази Уикипедия oleeee
Давай въпрос! 1super
Давай въпрос! 1super
Публикувано: 23 June 2006 - 11:07 PM
tedito, когато дадеш верен отговор трябва и да зададеш въпрос!
Действай защото бавиш играта! cl)
Действай защото бавиш играта! cl)
Публикувано: 24 June 2006 - 04:16 PM
Гренландия е най-големия остров - 810 810 квадратни мили.
Австралия е най-малкият континент - 26 383 квадратни мили
Въпрос : Бъркал ли е Айнщаин в твърденията си и ако да - какво? r)
Австралия е най-малкият континент - 26 383 квадратни мили
Въпрос : Бъркал ли е Айнщаин в твърденията си и ако да - какво? r)

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 24 June 2006 - 11:08 PM
Айнщайн има ДОСТА твърдения, честно казано...
Аз залагам на баса с квантовите физици b) , който е загубил. Много забавна ситуация се е получило... ако съм права, с удоволствие ще разкажа цялата история подробно.
Впрочем, и да не съм права, пак ще я разкажа b) , а най-забавното е че ПОНЕ ДО МОМЕНТА този бас не е НА ПРАКТИКА нито спечелен, нито изгубен, защото по експериментален път не е доказана правотата нито на Айнщайн и асистентите му, нито на опонентите му... r)
Аз залагам на баса с квантовите физици b) , който е загубил. Много забавна ситуация се е получило... ако съм права, с удоволствие ще разкажа цялата история подробно.
Впрочем, и да не съм права, пак ще я разкажа b) , а най-забавното е че ПОНЕ ДО МОМЕНТА този бас не е НА ПРАКТИКА нито спечелен, нито изгубен, защото по експериментален път не е доказана правотата нито на Айнщайн и асистентите му, нито на опонентите му... r)