beboooo, в 21 December 2010 - 09:33 AM, написа:
Не бях виждал уши на куче да са клепнали назад. Проблем ли е? Ето снимка.
bebo3.JPG
Хахаххахахаха! И аз не бях виждала!

Сериозно! Не се притеснявай! Явно малкият ще изправя ушите скоро, но още му е рано и се огъват. Маааааааааааалко повечко калций и бързо ще се изпънат! Чудесен източник са пресните яйца! Ако имаш под ръка някой с кокошка, може да даваш на кученцето сурово яйце в храната. Черупката да е ситно натрошена. Но според мен ще мине и без допълнителна доза калций. Наблюдавай и за деформации в крачетата, или огъване в ставите на предните лапи. Ако расте бързо и е дебеличък може да развие рахит. Тогава калцият е задължителен като добавка. Може на прах, а може и на таблетки.
За храненето е нормално да не изяжда всичко. Кучетата обикновено имат мярка и щом се нахранят спират да ядат, дори купата им да е пълна. Вдигай храната, която остане, за да не се учи да яде по всяко време, а само в определеният за това час. Примерно сега като е малко трябва да яде по около 4 пъти на ден. Постепенно намалявай храненията. Когато спре да расте можеш да минеш на едно хранене, но може и да останеш на две - сутрин и надвечер, като количеството да е по-малко. Но е добре вечерното хранене да е час-два преди разходката. А хлътналото точно където свършват ребрата е нормално за малките кученца.
Ииии малкият е страхотен.

Бебо ли се казва, или това е галеното му име? Давай повече снимки, на които се вижда в цялата си прелест!