Dog.bg Форуми : Как се гледа куче?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как се гледа куче?

#1 Потребителят е офлайн   beboooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 December 2010 - 03:06 PM

Преди три седмици намерих едно изхвърлено бебе. Реших да го огледам. Искам тук да задавам въпроси и се надявам да получавам отговори.
Единият от тях е, как трябва да наддава на тегло, като го намерих беше 1.5 кг, а сега е 4.5, горе-долу по килограм на седмица.

Ето снимка.
Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   vanjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 December 2010 - 03:30 PM

давай му 4-5 пъти на ден гранула за подрастващи или манджи зависи какво яде
а всъщност какво е кучето ;за 1седп.мн.добре наддава

#3 Потребителят е офлайн   beboooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 03:42 PM

Нямам представа какво е. Храня го редовно и каквото поиска, понякога гранулки до 2 месеца, понякога мляко, извара или манджичка, която става за него.
Интересувам се, дали има някаква схема по седмици, за да мога да следя дали се развива добре.

#4 Потребителят е офлайн   vanjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 December 2010 - 03:55 PM

при голями кучета -бок в първите 3мес. наддават по6-8кг след което 5-6кг но всичко е индувидуално поне моите са така

#5 Потребителят е офлайн   beboooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 04:11 PM

Мерси.

#6 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2010 - 06:18 PM

Кучето не трябва да яде разнообразна храна. Може да получи разстройство. Препоръчвам ви да се спрете на гранулите, защото имат необходимите витамини за да бъде здраво кучето ви. /Говоря за гранули повече от 5 лв. килограм/

#7 Потребителят е офлайн   beboooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 06:44 PM

Гранулите са Starter на една фирма няма да и казвам името, но му давам и всякаква друга храна, която става за него. Обича пилешка супа, яйце, коричка хляб, всякакви закуски в които има мляко, яйце, извара, сирене, брашно). Въпроса ми беше, кога да очаквам намаляване в наддаването на килограми, за да не се притеснявам.

#8 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2010 - 06:49 PM

Разбрах закакво питахте, но това че му давате разнообразна храна не е хубаво. /Примерно: сутринта гранули, след това яйце и вечерта мляко./ Може да получи разстройство което е лошо за толкова малко куче.

#9 Потребителят е офлайн   beboooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 06:57 PM

Внимавам и му давам от всичко по малко. Хареса и пържени чушки с яйца ;) /едно мъничко парченце да усети аромата/. По скоро не харесва еднообразната храна и ако му я повторя, се е научил да се услушва, за да му дам друго. Не всеки път го огрява де.

#10 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 13 December 2010 - 08:56 PM

ПИшете как е кучо?И аз препоръчвам основната му храна да са гранулите.

#11 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 December 2010 - 11:26 PM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 13 December 2010 - 08:01 PM, написа:

ПИшете как е кучо?И аз препоръчвам основната му храна да са гранулите.

а аз препоръчвам основната му храна да са месото,изварата,яйцата,зеленчуците,ориза и макароните..
да обяснявам ли защо,или ще попрочетете из темита за хранене

#12 Потребителят е офлайн   beboooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 09:36 AM

А аз съм на мнение, че той самия си казва, какво му се яде. Единственото което мога да направя е да проследя как расте и пак ще се върна на въпроса си. Не намерих никъде някаква схема или схеми на разтеж при кучетата. За мен е важно, дали той е в нормата като тегло, ако е по-лек повече храна, ако е по-тежък намалява се храната.

#13 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 December 2010 - 09:57 AM

няма норма,защото кучето няма конкретна порода.така че на око-трябва да изглежда добре,и да се движи свободно :)

#14 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2010 - 10:07 AM

Поздравления, че сте сте взели решение да се грижите за мъника! Освен че се присъединявам към предишното мнение за храненето искам да кажа, че според мен до 1 година е много важно да не натрупа голямо тегло кученцето, т.е. дори да е леко под нормата, не е толкова страшно, отколкото да е с наднормено тегло, защото може да изкриви крачетата. На 4-5 месечна възраст му направете изследване за наличие на калций и фосфор в кръвта и ако се налага му дайте калций допълнително. И един съвет - не му угаждайте с манджички, защото кучовците ги предпочитат и е възможно да откаже гранулките после. Това е от мен - без да съм кой знае какъв специалист. Пожелавам малкото кутренце много да Ви радва и да прекарате много щастливи моменти заедно.

#15 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 15 December 2010 - 11:57 AM

Показване на мнениетоnavar, в 13 December 2010 - 08:31 PM, написа:

а аз препоръчвам основната му храна да са месото,изварата,яйцата,зеленчуците,ориза и макароните..
да обяснявам ли защо,или ще попрочетете из темита за хранене

Изцяло подкрепям това мнение!! Навар ми е фаворит във форума и винаги има компетентно мнение по основни въпроси. Макар да не сме комуникирали пряко оставам с впечатлението, че е доста мъдър, така да се каже!
Така че, Бебоооо, можеш спокойно да се довериш на съветите му.
Като цяло аз не съм фен на гранулите, пък били те и най-висок клас. Придържай се към домашно приготвените храни и кучето ти ще расте здраво и силно! :ba_025: И поздравления за решението да задържиш малкия сладур! Всеки ден да ти се връща добрината, която си направил(а). :rc_036:

#16 Потребителят е офлайн   beboooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 12:28 PM

Мерси за пожеланията и съветите.
Имам още два въпроса.
Преди се хранеше до дупка и след храненето беше като балонче, а сега не се тъпче така. Даже преди хранене линията, която е от долу погледнато от страни е леко вдлъбната там където свършва гръдния кош и започва сомаха. Това нормално ли е?
Не бях виждал уши на куче да са клепнали назад. Проблем ли е? Ето снимка.
Прикачена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 03:53 PM

Показване на мнениетоbeboooo, в 21 December 2010 - 09:33 AM, написа:

Не бях виждал уши на куче да са клепнали назад. Проблем ли е? Ето снимка.
Прикачен файл bebo3.JPG

Хахаххахахаха! И аз не бях виждала! :ab_041: Сериозно! Не се притеснявай! Явно малкият ще изправя ушите скоро, но още му е рано и се огъват. Маааааааааааалко повечко калций и бързо ще се изпънат! Чудесен източник са пресните яйца! Ако имаш под ръка някой с кокошка, може да даваш на кученцето сурово яйце в храната. Черупката да е ситно натрошена. Но според мен ще мине и без допълнителна доза калций. Наблюдавай и за деформации в крачетата, или огъване в ставите на предните лапи. Ако расте бързо и е дебеличък може да развие рахит. Тогава калцият е задължителен като добавка. Може на прах, а може и на таблетки.
За храненето е нормално да не изяжда всичко. Кучетата обикновено имат мярка и щом се нахранят спират да ядат, дори купата им да е пълна. Вдигай храната, която остане, за да не се учи да яде по всяко време, а само в определеният за това час. Примерно сега като е малко трябва да яде по около 4 пъти на ден. Постепенно намалявай храненията. Когато спре да расте можеш да минеш на едно хранене, но може и да останеш на две - сутрин и надвечер, като количеството да е по-малко. Но е добре вечерното хранене да е час-два преди разходката. А хлътналото точно където свършват ребрата е нормално за малките кученца.
Ииии малкият е страхотен. :wub: Бебо ли се казва, или това е галеното му име? Давай повече снимки, на които се вижда в цялата си прелест! :md_064:

#18 Потребителят е офлайн   beboooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 04:24 PM

Мерси. Казвам му Бебо и най вероятно ще си остане с това име. Ето ти една снимка в цял ръст. За мен е много сладко бебето!
Прикачена снимка

#19 Потребителят е офлайн   beboooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 04:35 PM

Ето още една.
Прикачена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 12:38 PM

Малкият е разкошен! Уникален дори! :wub: На снимките се вижда един наперен младеж! Не се обиждай, но смятам, че името Бебо му отива засега, но после ще изглежда малко лигаво. Според мен му трябва по-мъжко име, което примерно да е нещо около Бебо, за да не се обърка много. Решението си е твое така или иначе! С каквото и име да е, цял живот ще ти е предан, защото си му осигурил Живот, Дом и Човек, който го обича. :rc_036:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни