Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#501 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 January 2007 - 03:30 AM

Петков, чул - недочул! Разбрал - недоразбрал! Но все да се изкаже..
Простено ти е. Не си виновен. Това си е диагноза ;)

Карелските лайки НЕ МОГАТ да убият мечка. Работата им е да я застопорят на място, докато ловеца не я застреля. Кучетата я облайват и атакуват за да може ловеца да се доближи достатъчно за успешен изстрел.
Приказките, че прекъсвали гръбначен прешлен на мечока и му парализирали движенията ме разсмиват до сълзи с глупостта си! oleeee

п.п. Старите овчари по Рила и Родопите казват, че ВЪЛЦИТЕ са по опасни от МЕЧКАТА. Нанасят повече щети, защото работят в група и са отлични тактици. Срещу мечката не е нужно кучето да е 100кг и 95см., а да има куража и ловкостта да я атакува и да и се хвърли на гърба. В 98% от случаите при такава атака мечката бяга.
Именно заради смелостта им и дребните лайки успяват в група да прогонят мечка. Поради това и ги използват за прогонване на черните мечки от рекреационните центрове на Йелоустоун. Да сте чули обаче да се справят с вълк? wink
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#502 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 05:27 PM

Гледах един ловен филм в който пускаха сибирски лайки -хибриди между вълк и лайка. По точно майката е вълчица а бащата лайка.Това което ми направи впечатление е че те постоянно атакуваха мечката и я хапеха но винаги в гръб или отсрани като се стараеха да я задържат на едно място.Този филм е правен вДДС Кормисош като кучетата са собственост на Райчо Гънчев който е невероятен ловец.Това знам и видях за лайката.А прочетох че самия той ги развъжда и продава като казва че ставали за лов и на други животни.

#503 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 11:00 PM

Мдаа, да се спори с грамофонни плочи е безмисленно.

Прочетох още нещо по темата за Карелско Мечо Куче , написано от колегата Дог.бг на 04.04.2007 което цитирам :

Разказаха ми за документален филм, излъчен по норвежката телевизия. Семейсто отива на пикник и бива нападнато от мечка. Докато жената пищи, изпуска камерата, с която са снимали до момента. Мечката напада мъжа, но на помощ се притичва тяхното куче от тази порода. Мечката е неутрализирана от кучето именно по този начин - то скача и захапва прешлена над опашката и. Всичко това е записано на падналата камера и е излъчено по телевизията....

Толкова .Това е заснела камерата паднала на земята.
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#504 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2007 - 12:25 AM

Едиствено в случай че стадато се охранява с кучка-майка на 2 или 3 братя едноранци може евентуално да се опрат на мечката.По добро за охрана на овците от братя едноранци няма,така говорят поне старите овчари.Но много си е важен и дамазлъка на кучетата-от там трябва да се почне,искайки човек сърце в кучето за да се хвърля а не само да лае на мечката..

НЯкои хора твърдят ,че е невъзможно кучета вълк да убият.Това не е вярно .Проблема пак повтарям е да могат да го уловят и да са няколко.Ще го разнищят като стар вестник ако са дорби кучета.Това ,че на хората не им се иска да вярват и незнаят е отделен въпрос..

поздрави..
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#505 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 11:16 AM

Темата се разшири и ми стана интересно. Според мен овчарските кучета не трябва да имат за самоцел да убият вълк или мечка, а да защитят стадото от тях, да ги отблъснат и не на последно място да оцелеят. Това могат да го постигнат само ако са в група, превишаваща значително нападателите. Трябва да се има предвид, че при дивите животни инстинкта да самосъхранение и бягство е много силен и реална битка може да се получи само ако вълка или мечката са ранени или са изненадани на място, от където няма изход. На място, където движенията им не са ограничени, мисля че кучетата нямат шанс да убият вълк. За мечка да не говорим, това е огромно животно, с което дори и тигър трудно се справя.
Що се отнася до ловните лайки и карелското мечо куче - да, те много успешно се използват да лов на мечки, но наистина по начина, описан от KARA. Доста от тях имат вроден агресия към хищници и притежават невероятно развити сетива, бързина и инстинкт за самосъхранение. Именно за това и КМК се използват не само за лов, но и за защита от мечки в националните паркове в Северна Америка. Това в никакъв случай не ги прави по-добри ловни кучета от лайките, но те имат шанса да произхождат от т.нар. "западна държава" и постигането на такъв проект е по-лесно. Но гореописаните породи са ловни и са неподходящи за пастирска дейност. Това, за прекъсването на гръбначния стълб е случайност, смехотворно е да се твърди, че им е заложено или ги обучават на това. Всички ловни кучета налитат да хапят мечката, както и дивото прасе, отзад, по задните крака. Фронталната атака би било самоубийство. Ако овчарските кучета бяха по-подходящи за защита от мечки, щяха тях да използват и в Америка. Само че тяхната работа е да пазят стадата предимно от вълци и по-рядко от мечки, като вторите в България са доста по-дребни от събратята им в С. Америка. А в Америка са имали нужда от кучета, които са агресивни към мечки и правят нещо средно между лов и охрана.
А за тези прочути хибриди между лайка и вълк много се пише напоследък. Руснаците, между впрочем, ако ги смятаха за голяма работа, щаха да ловуват предимно с такива хибриди, а не с чистокръвни ловни лайки - руско-европейски, западно-сибирски и източно сибирски - имат си и лайки, и вълци, за да го направят, само че хибридите са с нестабилни показатели. Смесването с вълк може да се използва само за подобряване на някои черти на лайката, но трябва да се пипа внимателно, научно издържано и целенасочено. В С. Америка, където също са манияци на тема вълчи хибриди, се наблюдават много случаи на осакатяване и дори убийство на бебета и деца от подобни хибриди, живеещи под един покрив. Темата е много обширна, а времето е ограничено. До скоро.

#506 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 12:11 PM

Съгласен съм с теб borislav.
Работещите Каракачански кучета нямат за самоцел да убият хищника, а да защитят стадото. И ако е нужно защитавайки овцете да атакуват и дори убият нападащият вълк. Крутите мерки дори и в животинският свят всяват респект! Ако на песа не му стиска да влезе в борба с хищника, а само лае и вика за помощ овчаря, то мястото му не е при стадото. За такива синджира в някой двор.. ако не ги застигне преди това балтията. Пък може и вълците да изпреварят балтията и да замезят с алармаджията ;)
Наистина рядко се случва нападащият вълк да бъде приклещен от кучетата. Много е бърз и предпазлив. Зависи също от релефа на терена и екипната работа на кучетата. Но пък когато вече е хванат, два опитни каракачанеца няма да го изпуснат.
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#507 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 04:50 PM

Малко снимки на кучета по време на лов на мечка в реални условия.Съжалявам за лошото качество на снимките.Прес цялото време кучетата се въртяха около мечката в кръг и ако имаха възможност е хапеха.Когато ловеца я уби всички започнаха да я хапят и дърпат.

#508 Потребителят е офлайн   steli4ka Икона

Публикувано: 04 February 2007 - 06:58 PM

аз гледах предаване за каракачанското куче където един овчар каза че негови кучета са здавили вълк.аз съм чула че събарят мечка но не е доказано

#509 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 10:21 PM

Мога ли да запитам господата каракачанджии и най вече КАРА,кучето на снимките каква порода е?Евентуално, ако познаете кажете ми кои са му родителите и какъв му е произхода!?Убедих се че КАРА си въобразява,че е голям специалист и знае за всички кучета в България и дори и техните собственици,като си позволява да ги нарича лъжци и интриганти.Искрено го моля да се представи кой е и за какво се бори,защото иначе ще си помисля ,че е една от многото мишки в МАКК,които"ядат слама и хвърлят къч".Надявам се да не съм обидил никого и пожелавам успех в размисли и страсти. bash bash bash bgflag bgflag bgflag

Прикачени файлове

#510 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 10:23 PM

bgflag

Прикачени файлове

#511 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 10:30 PM

bgflag

Прикачени файлове

#512 Потребителят е офлайн   bat_ico Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 10:42 PM

Ако може малко по-големи снимки, че не се вижда добре на тези последните super best

п.с. за повече информация виж темата "работа със снимки". Някой да не се обиди. Аре със здраве b)

#513 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 11:50 PM

bgflag

Прикачени файлове

#514 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 11:51 PM

d)

Прикачени файлове

#515 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 11:51 PM

bgflag bgflag

Прикачени файлове

#516 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 01:40 AM

Смях в залата... bravoS
Ще ме уморите от смешките ви...

И сега какво ще го правим куневчето. Още един каракачански балон се спука с гръм и трясък:
"Всезнайкото" за родословията на свойте кучета се оказа че отглежда куче - / взето от каракачанина Никола Бонев от с. Речица, което сега е квартал на гр. Сливен. / което е произведено от г-н Попов:

"ВНИМАНИЕ!!!!!! Моля ВСИЧКИ да прочетат тези редове!!! ПЪРВО: Уважаеми гн. КУНЕВ, БЕЗКРАЙНО, ама БЕЗКРАЙНО съм Ви ЗАДЪЛЖЕН че гледате МОЕ, ИМЕННО-МОЕ по КРЪВ и по ПРОИЗХОД е ВАШЕТО куче, което Вие наричате каракачанско и твърдите, че сте го взел от каракачанина Никола Бонев от с. Речица, което сега е квартал на гр. Сливен. Същия гн. бе достатъчно коректен и словоохотлив и пред мен и пред гн. Иван Тенев от гр Ямбол и още няколко души, преди две години да сподели, че е купил кучето си от Троян и ние проверихме и се оказа, че е от хора, които взеха кучетата си от мен, тъй като в района на Троян нямаше запазени никакви овчарски кучета. Работих в Троянско чрез отдаване на много кутрета и по-късно чрез заплождане на много кучета и знам как е ситуирана там нашата дейност. Бащата на вашето куче е син на сина но Шаро на Димитър Баймаков от Пазарджик, който е роден у дома. Ако промените маниера си на общуване ще Ви кажа произхода на ВАШЕТО, но : БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО куче повтарям БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО защото и майката на бащата е от мен, а аз съм член на НК БОК и никога не съм имал никакъв, ама никакъв контакт с кучета на каракачани. Нещо повече НК БОК издава родословия на кучетата с доказан и известен произход и педигре ще има и бащата на ВАШЕТО българско овчарско куче, а оттам и самото Ви българско овчарско куче..."

Още едни каракачанчета които се биеха в гърдите и се фукаха че кучетата им са най-Цисти каракачански, а се оказват купени кучета от БОК.
И ги продават като каракачански ...и лъжат хората....Ейй, ама много такива станахте бре! С чужда пита помен да правите.

Ако и на децата си знаеш така перфектно родословието, то да ти е жив и здрав съседа куневче.

Толкова ваши балони се спукаха че вечерта прилича на Новогодишната нощ-канонада от пукнати балони.
Ще спукате и мен от смях.
куневчето да отглежда и храни куче и поколения БОК и то от човека които ненавижда.
Има Бог и той си знае работата.
Посипвай си главата със свински фекалии ... но обратно в БОК няма да те приемем. От свинар кинолог не става. b) Ха-ха-ха...
Връщай веднага кучето на стопаните си , а на изложбите ще водите прасета.
Те екстериорно си приличат...А купа и диплом пак ще ви дадат.
Видяхме как стават тези неща.
bgflag
User's Signature

Изберете Българското !

#517 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:19 AM

Петков, ти май от дразги живееш?

#518 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 03:09 AM

Цитат

Петков, ти май от дразги живееш?

На 100 % сте във заблуда.
От това живеят вашите приятелчета, но нали гарвана - гарвану око не вади.
Със здраве в алпинизма !
User's Signature

Изберете Българското !

#519 Потребителят е офлайн   bat_ico Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 09:11 AM

Това за съседа на Кунев беше грубо. Но внимавай твоите да не се окажат от твоя съсед. Тогава най-много ше те заболи. Не мога да разбера що за откачалници пишат тука. Поне да идат да ги освидетелстват /да са легитимни/.

#520 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 11:42 AM

Петков, никой тук не ми е приятел, по простата причина, че никого не познавам и с никого не контактувам, изключай четенето на форума...

и както каза бат_ицо, що за хора пишат такива глупости, като вашите...

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни