Каракачанското куче
Публикувано: 17 February 2007 - 10:04 PM
Харесва ми стареца на мен като кучкар и като овчар.А и не само на мен.Голяма част от по -старата генерация го знаят много добре.НЯкои знаят а други са чували само за уменията му.Мога смело да кажа ,че това е един от истинските овчари на БГ.Ако ти ми кажеш някой по-известен от него овчар-дал много за породата,ще те поздравя тук в форума-хайде....давай..Не го казвам просто ей така а защото заедно с него доколкото мога ще селектирам моите кучета.Всеки от нас има определен идеал за куче.Аз имам така наречените "Тунени"кучета и съм ги харесвал винаги много -още от преди да ги имам.
поздрави..

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 17 February 2007 - 10:09 PM
Публикувано: 17 February 2007 - 10:14 PM
Не е важно от колко а как се познаваш с някого.Мога да кажа ,че сме добри приятели.Ако искаш и теб ще запозная с него.Другата неделя ,ще наобиколим с него малкото останали от неговите дамазлъци.

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 18 February 2007 - 12:05 PM
Ще се радвам да се запозная с още кадърни овчари ,защото са малко тези които навремето са си пасли овците по най-големите "вучарници"както се казва.Имало е много но само са били по ниското.Горе нависокото"над чановете"-там е истината ,където само е имало каракачани ,помаци и много малко Българи които на пръсти се броят.

Публикувано: 18 February 2007 - 12:07 PM
Прикачени файлове
-
_____________9_______.jpg (6.7K)
Брой сваляния: 123
Публикувано: 18 February 2007 - 12:49 PM
Цитат
ШАРО,люти да,но колко люти,да олютят чорбаджията си ли??????????
За това говорехме с Кара,че нападали и собствениците си и децата им.
Кара се опитваше да каже,че БОК кучетата са проблемни,аз му дадох примери и с МАКК кучета също с такива проблеми.
А по преди сме говорели за характер и охрана и праг на дразнение,не смесвай тези неща с психичните отклонения.
Публикувано: 18 February 2007 - 04:12 PM
преди време не са ги дори и пипали в повечето случаи нашите кучета.Като станат на няколко месеца ги хвърлят в стадото и това е.Когато порасне кучето и стане на около годинка му слагат шипове/багли/.Не малко от овчарите са хапани именно от собствените им кучета-но такива са им вършели най-много работа.Имало е кучета и кучета....

Публикувано: 20 February 2007 - 08:00 AM
Ако беше попрочел това онова от предишните два тома "За Каракачанското куче" щеше да видиш че темата за харакатера на Каракачанеца беше разискван надълго и на широко в том първи!!! Там можеш да намериш отговори на някои въпроси които повдигаш, ама не, ти нали само търсиш интрижка да спретнеш и на по смислените коментари не обръщаш никакво внимание!!!
Публикувано: 20 February 2007 - 08:21 AM
Хан ,гони те параноята,никога не търся интрига,ти и твоите хора го правите постоянно.
Оревахте орталъка ,че Попов правил кръстоски,като се появи Попов във форума млъкнахте,дайте реални факти, че да му запушите устата,като сте прави.
Афиширате ,че кучетата на МАКК били най и най,а се оказа ,че имате кучета от Попов във МАКК.
Един човек Ви показа кучета от Банско и Ви каза как им казват,каза Ви ,че Седефчеви от там са взели много кучета,онемяхте.
Хайде бъди жив и здрав,не търся интришка,търся Истината по твои съвет,даден ми преди време.
Публикувано: 20 February 2007 - 11:54 AM
--------------------------------
лично тои не само призна ами и акцентира върху уедряването ,даже ми прозвуча като хвалене ,с глупоста като появили се конкурентни породи наи точно се самоописа,ваш съдия нарече куче(бок) не мелез а квакзец или незнам какво за името .......тои не бил срещал с такова име а е писал за кк.имената на кучетата били български (даже и тва не е съвсем вярно)нормално ,ама за породата що не каже кои чобанин (преди нк бок) е наричал бок кучето си ,овчарско да но да не забравяме че това е професия а не порода.
ами аз кво да кажа след като съм виждал кучета в едно стадо да се казват карабаш(черно бяло),мечо (кафяво)
и канджик (женско)всите са рода и с един кръстник
карабаш явно е с турско потекло(черна глава от турски)
мечо ....чист българин(даже и на цвят)
кнджик маи значи женско куче пак на турски
........бъзнах чобанина ...тва бок ли са ?,мале щеше ми ги насъска ,бок си ти ба амсалак ми вика ,ако ти ги "дръшна "пак ща питам бок ли са?абе за породата питах бе човек ........а чобански са.

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 20 February 2007 - 03:19 PM
Да започнем със Стефан, Николай, Калоян, Петър, Димитър... Всички те несъменно трябва да са "продажни гърчуля"(цитат) щом имената им са с гръцко потекло ;)

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 20 February 2007 - 03:21 PM
Цитат
Хан ,гони те параноята,никога не търся интрига,ти и твоите хора го правите постоянно.
Оревахте орталъка ,че Попов правил кръстоски,като се появи Попов във форума млъкнахте,дайте реални факти, че да му запушите устата,като сте прави.
Афиширате ,че кучетата на МАКК били най и най,а се оказа ,че имате кучета от Попов във МАКК.
Един човек Ви показа кучета от Банско и Ви каза как им казват,каза Ви ,че Седефчеви от там са взели много кучета,онемяхте.
Хайде бъди жив и здрав,не търся интришка,търся Истината по твои съвет,даден ми преди време.
Сигурен ли си? brows

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 20 February 2007 - 04:33 PM
Нали сте чували за сравнителен ринг,направете го.
Имате си координатите на двата клуба,поемете инициативата щом искате да докажете нещо,изкарайте най-доброто,най-типичните кучета за всеки клуб по отделно и да видим кой какво,тука пред мониторите само да си чешем езиците нищо няма да докажете.