Каракачанското куче
Публикувано: 19 April 2008 - 09:55 PM
Его тука в Банско ;D ;D ;D

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 19 April 2008 - 10:45 PM
Цитат
Че защо да не ходи човека?
Аз съм виждал колеги, които участват в изложбите и на двете организации.Хич не им пука,
че някои по горе не могат да си разделят баницата :mazohist:.
В края на краищата КУЧЕТО е едно и също.
А ТО е важното. :sedni!:
Публикувано: 20 April 2008 - 03:35 AM
не мога да не добавя и мнението си за "организатора " на изложбата в Панчарево.Един безкруполен печалбар, за който достигагането до голямата печалба оправдава всички негови методи...
Тази вечер прегледах един паралелен форум за темата овчарското ни куче-клуб Мартен, където "нашия "
росен-шаро-тито е станал почти всеобщ антипат на колегите.Предателя не се приема никога за чиста монета и винаги си остава такъв....Дори и хардлайнера "Петко" не го изтърпя и му каза истината в очите:
"...до преди 15 години ви ниамаше вас ......и си беше добре ,просто ниамаше с кво да се омеши ,ма прав си вече не едно време ,та какво се направи от тогава ,ми първото беше издирване на наи добрите аборигенни кучета и извеждането им от стадата ,наследниците им ,кръвта им, не се върна там а тръгна по изложби омешаха ги щото голяма част от тях не изглеждаха "добре "вкараха им албени и чак из холандия ги продаваха (тоя даже ми се хвалеше че бил допринесъл с тва за породата)та същите тези разправят че кучето им е чисто българско овчарско по чисто тогаз и да иска един чобанин няма как да не се обърка те самите развъдчици вече не знаят кои бъркал в меда ......защо стана така ,защото се промени "интереса"към кучето ,ниакога се интересуваха само чобаните от него ни биткаджии ни изложбаджии ,ни келепирджии ,ни родлюбци.....никои ,беше безцено куче ,хем пет пари не струваше ,хем цена няма чаткаш ли ?друго шаро не си мисли че си направил много ,аз си спомням в дога времето кога петков лепна снимки на развъдника за да го ....(и ти му пригласяше) голямо героиство бре , та колко точно се изтърси за да станеш от бокаджия на каракачанджия от патриот на съхранител?.....и за какво го направи от любов към кво ?..."
Истината е че уж "моя добър" познат росен-шаро-тито по времето още докато беше редови шофоьр в Холандия и замисляше своя бъдещ бизнес с холандските гранули в България се чудеше кой по голям развъдник да купи , за да върви добре бизнеса му.
Хич не го беше еня за за кучето.
Търсеше максималната изгода.
Тя дойде с възможността да се опита да закупи развъдник "Тито", които бе в трагично състояние.
Поради финансови затруднения кучетата се отглеждаха в условията на концлагер(писал съм за това).
Той със своята съпруга посетиха западащия развъдник и направиха видео запис на бъдещия си бизнес (с които разполагам).
След месеци като успяха да станат представители на гранулите за БГ в името на печалбарството сделката стана факт.
А неговите прехвалени преди кучета-БОК , които той отглеждаше, със специален сайт за реклама изчезнаха яко дим. Дали ги продаде като чистокръвни,или ги унищожи, никои не знае.
И при преименуването на МАКК в МОКК в Добрич "нашия познат" не е обелил и дума за отлъчените си приятели...единственните му думи са имали следния приблизителен смисъл: " ... ами тениските с надписи МАКК, които съм направил какво да ги правя?..." :'(
Ами търгашино продавай ги като реликви.Виж исторически отживелите немски танкове заровени в България как им се повиши цената.
Предателя за винаги си остава такъв.
Дори да си облече каракачанското руно !
Публикувано: 20 April 2008 - 07:18 AM
Цитат
Цитат
Че защо да не ходи човека?
Аз съм виждал колеги, които участват в изложбите и на двете организации.Хич не им пука,
че някои по горе не могат да си разделят баницата :mazohist:.
В края на краищата КУЧЕТО е едно и също.
А ТО е важното. :sedni!:
Aaa ама разбира се .Ти да не си помисли ,че имам нещо против.И аз съм на твоето мнение,със Сашо се познаваме доста отдавна и той е на мнение ,че става въпрос за едно и също :palec:

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 20 April 2008 - 09:19 AM
Цитат
поздрави ,,,
аз пък съм чувал че на ниско мухлясва ;D
балканът ражда хора ,а полето тикви

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 20 April 2008 - 09:32 AM
Цитат
Цитат
;D,Можеш да дерзаеш още повече сигурен съм.Определено трябва да вкараш и повече чувство за хумор.Нали ти сам си го каза:.."че нависоко акъл не вирее",
поздрави ,,,
Айде, айде да не подхващаме темата с районите и къде какво се ражда че мале, мале.....
Публикувано: 20 April 2008 - 10:00 AM
Цитат

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!
Публикувано: 20 April 2008 - 10:24 AM
Да ти напомням ли една малка случка от едно събрание в Стара Загора.
Ти каза:.."Аз теб не мога да те разбера-ние сме дошли от Варна и Добрич тук заради Светлин"..и аз ти отговорих още тогава:..
"Чакай малко ,има една малка подробност -ако ти или вие сте дошли заради Светлин-аз дойдох заради кучетата."
Така че приятельо от Варна -гледай си кученцата и не се занимавай с мен.Колкото и бегли опитчета да правиш с напъните си до никъде няма да ме трогнеш нито ти нито някой от СМОКК.
ПОздрави и попътен вятър.
Публикувано: 20 April 2008 - 10:53 AM
Цитат
Цитат
;D,Можеш да дерзаеш още повече сигурен съм.Определено трябва да вкараш и повече чувство за хумор.Нали ти сам си го каза:.."че нависоко акъл не вирее",
поздрави ,,,
абе тиквата си е тиква навсякъде. само дето в балката като и е бедна почвата да е по-куха. ;)
Публикувано: 20 April 2008 - 10:59 AM
Петунко,по всякъкъв начин може да се интерпретира,нали знаеш?
Дядо ми въпреки ,че е от Еленския балкан казваше- за Добруджа-тук каквото и да се бодне расте-земя за бели хора-в пущиняците само пущиняци се раждат.Така ,че не я почвай тази тема..
Публикувано: 20 April 2008 - 11:57 AM
Цитат
Петунко,по всякъкъв начин може да се интерпретира,нали знаеш?
Дядо ми въпреки ,че е от Еленския балкан казваше- за Добруджа-тук каквото и да се бодне расте-земя за бели хора-в пущиняците само пущиняци се раждат.Така ,че не я почвай тази тема..
грешиш драги ,в пущиняците се ражда онова куче на което се кланяш ,нещо повече вирее само там ,точно щото дръго не вирее ,там в пущиняка времето върви много бавно в тоз ,глобален динамичен свят,пущнияка си е резерват
като еделваиса бре шаро ,красиво цвете ,идва ниакои от полето вижда го и ахва ,бърза да откъсне ,ма то повяхва ,после си мисли че като го изтръгне с корените ,ще го разсели в полето ,а е толкова просто ,отива и му се радва колкото иска ,но не на човека това не му е достатъчно ,иска да е негово ,иска да си направи нов сорт ,иска ,иска .......ма то си иска балакана ,не добруджа

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 20 April 2008 - 12:05 PM

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 20 April 2008 - 12:11 PM

Публикувано: 20 April 2008 - 12:13 PM
Цитат