Цитат
Цитат
Цитат
Аз също съм съгласна. Нищо лично, обаче трябва да има някаква лоялност и зачитане на принципи! Не всичко е изложби и купи - не си взимаш кучето за това и да се биеш в гърдите, че виждаш ли е "шампион" ;D
А що го взимаш?? :huh: :huh: Да ти пасе овцете,или ако нямаш овце да му купиш едно стадо,че да му правиш снимки с него и да казваш,видите ли какво работно куче имам а.......? За това ли??
Що тогава вие дето разбирате от работни кучета не измислите един правилник за работни изпитания,да определите правилата и да ни покажете как трябва да деиства едно работно куче в работни условия , както е например при Бордер Колито,ами само плюете по хората,които не разбират от овчарлък и харесват и отглеждат тази порода.
Казвал съм го и пак ще го кажа.!!!
Аз чобанин няма да стана,но немога да се откажа да отглеждам тези порода,само защото не мога да имам стадо овце да ги снимам и да казвам,че имам работни кучета.
А щом нямам стадо ще ходя по изложби ,ще се запазнавам с хора от цялата страна,ще си говорим за кучета и ще си чешим крастата както си искаме.
Това изказване на ТАРО много ми хареса. :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->)
да, ама що са заяжда с Радинчето. то момичето много точно си го казва. не въпроса до ходене по изложби и ламтене за купи. въпроса е до любов към животното и ако питаш меня - не само до собственото животно, а до кучето въобще.
не е нужно да ставаш чобанин, да купуваш овце и тогава да имаш такова куче, щото то по таз логика, като изключим снобските декорации, за сяка порода собственика тряа дай някакъв професионал.
а на сякъде, секи един правилник на сяка една организация казва, че това е дайност за ЛЮБИТЕЛИ.
естествено, че ако ша праиш селекция по някакви качества тряя да докараш кучето до съответните условия, но колко хора праят на практика туй нещо :o
е, много си въобразяват, ама то туй си е друго :huh: