Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#2981 Потребителят е офлайн   mimo70 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 June 2008 - 07:52 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Ами като докараха  каракачанката срещу едрия НЕРАБОТЕН но с кървясъл поглед и озъбен събрат-БОК 
ето как ти е описал разликите преди няколко страници г-н Петков и е доста прав. Само не знам как е пропуснал ГОЛЯМА глава и ДЕБЕЛИ крака на които доста държат повечето почитатели на БОК.

чакай ся, че пак не ми стана ясно.
тъй както си го написал, ша излезе, че БОК-а е едър, а каракачанката значи й дребна. тъй ли й или друго искаш да кажеш.

и само от туй ли зависи да кажеш кое кво е, и че е различно от другото

ако БОК-аджиите държат на дебели крака, на кво държат КК-ачанкажиите, щото като гледам и на техните краката не отстъпват.
Всъщност става въпрос за прекаленото залитане към голямото куче,за някакви 75см,70кг,накаквито параметри обикновено отговарят хибридите.Не казвам,че в БОК няма истински кучета и сериозни развъдчици,но спрямо основната маса са малко,докато почти не познавам човек от МОКК който да се стреми към подобни мелези.Естествено грешки стават,но най често от невярна информация.
Такива ли слухове ли са носели за този звер от БОК ати Карагенчо да не казваш . Щом човека е бил там няма да лъже я. Якажи бе г-н ПУтков сам ли беше на този мач или имаше идруги :sos:

ОХ,КЪДЕ Е ЛАЙКАТА ДА ВИ НАХРАНИ И ДА ПОРАЗЧИСТИ МАЛКО
Ех =======двата

#2982 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 08:10 PM

Цитат

Цитат

Илде, за случая за който пишат КараГен и Петков -не бързай. Не си бил там и не знаеш истината. :angry: :angry:

оф, пак не моя да вдяна.
не знам за кой случай става дума.
само казвам, че квито едните таквиз и другите.
ако някой мой да обясни разликата - да го напрай.

Ааа , Илде сега искаш да ти обясняват разликата. ;D Що не дойде в Сливен да видиш БЕЛГИЙСКИЯ ТЕЖКОВОЗ как жално и най -вече УПЛАШЕНО гледа.
User's Signature

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!

#2983 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 08:18 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Илде, за случая за който пишат КараГен и Петков -не бързай. Не си бил там и не знаеш истината. :angry: :angry:

оф, пак не моя да вдяна.

Ааа , Илде сега искаш да ти обясняват разликата. ;D Що не дойде в Сливен да видиш БЕЛГИЙСКИЯ ТЕЖКОВОЗ как жално и най -вече УПЛАШЕНО гледа.

абе карамане, нали ти казах.
за сливен въобще не съм имал намерение да идвам.
туй първо.
и второ - как може от едно куче да са прай коментар за цяла порода (то не чи има порода  ;D, ама се пак  :blink:)
User's Signature

Качена снимка

#2984 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 08:29 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

оф, пак не моя да вдяна.

абе карамане, нали ти казах.
за сливен въобще не съм имал намерение да идвам.
туй първо.
и второ - как може от едно куче да са прай коментар за цяла порода (то не чи има порода  ;D, ама се пак  :blink:)

То не беше само едно.Преключих с този въпрос.И без това не разбирам от кучета , и за това не коментирам.

Пропуснах да ти кажа за случая в Добрич . КИНОЛОГИЯТА е изиграла главната роля . ;D ;D
User's Signature

#2985 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 08:34 PM

Цитат

Цитат

Аз също съм съгласна. Нищо лично, обаче трябва да има някаква лоялност и зачитане на принципи! Не всичко е изложби и купи - не си взимаш кучето за това и да се биеш в гърдите, че виждаш ли е "шампион"  ;D

А що го взимаш?? :huh: :huh: Да ти пасе овцете,или ако нямаш овце да му купиш едно стадо,че да му правиш снимки с него и да казваш,видите ли какво работно куче имам а.......? За това ли??
    Що тогава вие дето разбирате от работни кучета не измислите един правилник за работни изпитания,да определите правилата и да ни покажете как трябва да деиства едно работно куче в работни условия , както е например при Бордер Колито,ами само плюете по хората,които не разбират от овчарлък и харесват и отглеждат тази порода.
    Казвал съм го и пак ще го кажа.!!!
    Аз чобанин няма да стана,но немога да се откажа да отглеждам тези порода,само защото не мога да имам стадо овце да ги снимам и да казвам,че имам работни кучета.
    А щом нямам стадо ще ходя по изложби ,ще се запазнавам с хора от цялата страна,ще си говорим за кучета и ще си чешим крастата както си искаме.

Това изказване на ТАРО много ми хареса. :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->)

User's Signature

#2986 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 08:42 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Аз също съм съгласна. Нищо лично, обаче трябва да има някаква лоялност и зачитане на принципи! Не всичко е изложби и купи - не си взимаш кучето за това и да се биеш в гърдите, че виждаш ли е "шампион"  ;D

А що го взимаш?? :huh: :huh: Да ти пасе овцете,или ако нямаш овце да му купиш едно стадо,че да му правиш снимки с него и да казваш,видите ли какво работно куче имам а.......? За това ли??
    Що тогава вие дето разбирате от работни кучета не измислите един правилник за работни изпитания,да определите правилата и да ни покажете как трябва да деиства едно работно куче в работни условия , както е например при Бордер Колито,ами само плюете по хората,които не разбират от овчарлък и харесват и отглеждат тази порода.
    Аз чобанин няма да стана,но немога да се откажа да отглеждам тези порода,само защото не мога да имам стадо овце да ги снимам и да казвам,че имам работни кучета.
    А щом нямам стадо ще ходя по изложби ,ще се запазнавам с хора от цялата страна,ще си говорим за кучета и ще си чешим крастата както си искаме.

Това изказване на ТАРО много ми хареса. :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->) :->)

да, ама що са заяжда с Радинчето. то момичето много точно си го казва. не въпроса до ходене по изложби и ламтене за купи. въпроса е до любов към животното и ако питаш меня - не само до собственото животно, а до кучето въобще.
не е нужно да ставаш чобанин, да купуваш овце и тогава да имаш такова куче, щото то по таз логика, като изключим снобските декорации, за сяка порода собственика тряа дай някакъв професионал.

а на сякъде, секи един правилник на сяка една организация казва, че това е дайност за ЛЮБИТЕЛИ.

естествено, че ако ша праиш селекция по някакви качества тряя да докараш кучето до съответните условия, но колко хора праят на практика туй нещо  :o
е, много си въобразяват, ама то туй си е друго  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#2987 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:27 PM

точно така ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#2988 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:43 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

да, ама що са заяжда с Радинчето. то момичето много точно си го казва. не въпроса до ходене по изложби и ламтене за купи. въпроса е до любов към животното и ако питаш меня - не само до собственото животно, а до кучето въобще.
не е нужно да ставаш чобанин, да купуваш овце и тогава да имаш такова куче, щото то по таз логика, като изключим снобските декорации, за сяка порода собственика тряа дай някакъв професионал.

а на сякъде, секи един правилник на сяка една организация казва, че това е дайност за ЛЮБИТЕЛИ.

естествено, че ако ша праиш селекция по някакви качества тряя да докараш кучето до съответните условия, но колко хора праят на практика туй нещо  :o

Ааа , Илде сакън.На мен постовете на Радинчето също ми харесват.Тя пишеше за съвсем друго нещо на Анчетата и сигурно Таро не я разбра.

И все пак изказването на ТАРО ми хареса. :yahoo:

User's Signature

#2989 Потребителят е офлайн   k@ragen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:47 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Преди 10 години пробвах едно мое 10 месечно куче как ще работи на мечка,на мечката на един мечкадарин от с.Ягода,на центара на Ст.Загора.Не можех да го удържа,кучето беше на два крака и дълго след това се обръщаше да я търси.Два месеца по късно разбрах,че едно негово братче от същото кучило ,дадено край х.Рибарица е нападнало мечка и едва се е спасило благодарение на едно по възрастно куче.Условията са съвсем различни,но кучетата реагират по подобен начин.Явно тук генетиката си казва тежката дума.

#2990 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:54 PM

Един такъв КИНОЛОГ  ;D дал на един кученце уж расово, пък след време на една изложба го обявил за мелез. :angry:

[/quote]

Илде,и аз знам за един та къв случай , ама не е с кинолог.По нататък ще кажа и ще покажа.

User's Signature

#2991 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 09:55 PM

[quote author=karaman link=topic=3872.msg422006#msg422006 date=1212782076]

Един такъв КИНОЛОГ  ;D дал на един кученце уж расово, пък след време на една изложба го обявил за мелез. :angry:

[/quote]

Илде,и аз знам за един та къв случай , ама не е с кинолог.По нататък ще кажа и ще покажа.

[/quote]

Само да не излезе че й един и същ  ;D
User's Signature

Качена снимка

#2992 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2008 - 10:13 PM

[quote author=ildefrance link=topic=3872.msg422008#msg422008 date=1212782133]
[quote author=karaman link=topic=3872.msg422006#msg422006 date=1212782076]

[/quote]

[/quote]

Само да не излезе че й един и същ  ;D
[/quote]

Времето ще покаже. ;D
User's Signature

#2993 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2008 - 02:03 AM

Имаше назад в постовете една рекламна снимка на хем работно,
хем чисто , хем аборигенно каракачанско куче еталон.
Пиша еталон защото специалистите сметнали че е най доброто за реклама на запад,
и взели че превели текста на ингилизки и поместили всичко в съответните издания като реклама.

И понеже по аборигенните индивиди тук по аборигенному не помнят дълго искам да я поместя,
ако ми разрешат тази реклама  отново:

Качена снимка
РАБОТНА КАРАКАЧАНКА

Че и цени в Евро са ви изтипосали за да не се самозабравяте...

Но аз чешит ли съм що ли, нещо не ми Аресва вашия РАБОТЕН еталон.
и Ша Ма извинитете Ама ще предпочета, както и моите съмишленници и колеги
едно по нормално, едро и стандартно куче,
на което ние му казваме БОК. ;D

И не го Раним със  цвик и качамак.
;):

Качена снимка
БОК

Качена снимка
И пак БОК.

И ареала на обитаване на долните две кучета е там, където каракачански крак не е стъпвал.
И въпреки това ( или Именно за това)  и излъчването и осанката е смела и
горда, непоколебима и респектираща, а краката - като бетонни стълбове... :yahoo:

А рекламния  ви РАБОТЕН  каракаченски еталон е като хрътка с 4 четири
бамбукови пръчки за подпиране и ходене. Дръж се Мецо-ида !
  :rolleyes:
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#2994 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2008 - 08:33 AM

Цитат

Имаше назад в постовете една рекламна снимка на хем работно,
хем чисто , хем аборигенно каракачанско куче еталон.
Пиша еталон защото специалистите сметнали че е най доброто за реклама на запад,
и взели че превели текста на ингилизки и поместили всичко в съответните издания като реклама.

И понеже по аборигенните индивиди тук по аборигенному не помнят дълго искам да я поместя,
ако ми разрешат тази реклама  отново:

Качена снимка
РАБОТНА КАРАКАЧАНКА

Че и цени в Евро са ви изтипосали за да не се самозабравяте...

Но аз чешит ли съм що ли, нещо не ми Аресва вашия РАБОТЕН еталон.
и Ша Ма извинитете Ама ще предпочета, както и моите съмишленници и колеги
едно по нормално, едро и стандартно куче,
на което ние му казваме БОК. ;D

И не го Раним със  цвик и качамак.
;):

Качена снимка
БОК

Качена снимка
И пак БОК.

И ареала на обитаване на долните две кучета е там, където каракачански крак не е стъпвал.
И въпреки това ( или Именно за това)  и излъчването и осанката е смела и
горда, непоколебима и респектираща, а краката - като бетонни стълбове... :yahoo:

А рекламния  ви РАБОТЕН  каракаченски еталон е като хрътка с 4 четири
бамбукови пръчки за подпиране и ходене. Дръж се Мецо-ида !
  :rolleyes:

ОБЯСНИ ИМ ЧЕ КУЧЕ НЕ СЕ ХРАНИ С ЦВИК ДЕ
User's Signature

#2995 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2008 - 08:33 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Ами като докараха  каракачанката срещу едрия НЕРАБОТЕН но с кървясъл поглед и озъбен събрат-БОК 
ето как ти е описал разликите преди няколко страници г-н Петков и е доста прав. Само не знам как е пропуснал ГОЛЯМА глава и ДЕБЕЛИ крака на които доста държат повечето почитатели на БОК.

чакай ся, че пак не ми стана ясно.
тъй както си го написал, ша излезе, че БОК-а е едър, а каракачанката значи й дребна. тъй ли й или друго искаш да кажеш.

и само от туй ли зависи да кажеш кое кво е, и че е различно от другото

ако БОК-аджиите държат на дебели крака, на кво държат КК-ачанкажиите, щото като гледам и на техните краката не отстъпват.
Всъщност става въпрос за прекаленото залитане към голямото куче,за някакви 75см,70кг,накаквито параметри обикновено отговарят хибридите.Не казвам,че в БОК няма истински кучета и сериозни развъдчици,но спрямо основната маса са малко,докато почти не познавам човек от МОКК който да се стреми към подобни мелези.Естествено грешки стават,но най често от невярна информация.
Такива ли слухове ли са носели за този звер от БОК ати Карагенчо да не казваш . Щом човека е бил там няма да лъже я. Якажи бе г-н ПУтков сам ли беше на този мач или имаше идруги :sos:

ОХ,КЪДЕ Е ЛАЙКАТА ДА ВИ НАХРАНИ И ДА ПОРАЗЧИСТИ МАЛКО

На тебя пък кво ти убива ?!  :o

НЕ МОЖЕ НАКОЙ
ТОВА Е НЕУВАЖЕНИЕ

а-а-а-а, това ли било! :blink:
правилно. с туй и аз съм сагласен  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2996 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2008 - 08:35 AM

ДА ДЕ МА ЛАЙКАТА МАЙЧЕ Е В ПОЧИВКА,МА ТОЙ КАТО СЕ ВЪРНЕ....................................
User's Signature

#2997 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2008 - 09:04 AM

Петков,тази снимка на работна каракачанка от къде я изкара?Една снимка може ли да бъде критерий?Първо работно куче може да е и куче вкрехка възраст.И второ,и най хубавото куче като хвърля косъм може да изглежда много по зле от това на снимката.

#2998 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2008 - 09:12 AM

Цитат

Петков,тази снимка на работна каракачанка от къде я изкара?Една снимка може ли да бъде критерий?Първо работно куче може да е и куче вкрехка възраст.И второ,и най хубавото куче като хвърля косъм може да изглежда много по зле от това на снимката.

Данди, ти остаи туй, ами да земеш да са научиш да си пасеш и кучатта. видиш ли кво казва науката за ваште животни  ;D
User's Signature

Качена снимка

#2999 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2008 - 09:28 AM

Ил дьо ,това от наукато го четох 2 пъти бре,да видя дали нещо не бъркам или не ми се привижда :oТи изобщо знаеш ли някакво животно с лапи да пасе трева?Е вярно и ние нашите ги храним ярма(не пасат трева обаче),другите овчари също,но умре овца,агнета,едни им я сварят,други я разсекат и дадат на кучетата.Като се ягнят овцете плацентите пак кучетата ги ядат.Ходейки с овцете,ловят доста животни и се хранят с месото им.Един старец преди години като варях каша на кучетата се ми казваше-Слагай малко сол в качамака,ти ядеш ли салата без сол?Че кучето за едната сол ходи с овцете,храна и само си намира.

#3000 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2008 - 09:34 AM

Цитат

Ил дьо ,това от наукато го четох 2 пъти бре,да видя дали нещо не бъркам или не ми се привижда :oТи изобщо знаеш ли някакво животно с лапи да пасе трева?Е вярно и ние нашите ги храним ярма(не пасат трева обаче),другите овчари също,но умре овца,агнета,едни им я сварят,други я разсекат и дадат на кучетата.Като се ягнят овцете плацентите пак кучетата ги ядат.Ходейки с овцете,ловят доста животни и се хранят с месото им.Един старец преди години като варях каша на кучетата се ми казваше-Слагай малко сол в качамака,ти ядеш ли салата без сол?Че кучето за едната сол ходи с овцете,храна и само си намира.

Данди, слуша ся кво шти кажа.
ти науката я остаи за учените хора.
една чобанка и един кокошкар не моят толкоз навътре да си го слагат  ;D

затуй Данди сме на туй дереже. не само в кучкарлъка ами и цялата ни държава.
User's Signature

Качена снимка

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена