Публикувано: 29 June 2008 - 04:53 PM
Здравейте на вси4ки.Няколко дни не съм влизал в форума и 4ак сега забелязах интересната информация за ДНК тестовете.Ако може някой да ми даде координатите на хората , които ги правят.Ние -клубът на БОК гр. ГОЦЕ ДЕЛ4ЕВ-ИМАМЕ ЖЕЛАНИЕ да направим ДНК-тест на нашите ку4ета,ако цената е толкова изгодна.Мисля ,4е ще осигурим 10-15 ку4ета.Така поне ще знаем какво гледаме.Мисля ,4е това е ЕДИНСТВЕНИЯ на4ин да спрат кавгите и да се знае кой какво гледа,тъй като по мое ли4но мнение в момента в цяла България надали има пове4е от 150-170 4исти ку4ета.Имам и един въпрос на който искам да ми отговори Илдю или някой друг с зоотехни4еско,зооинженерно и т.н. образование.ТЪЙ като голяма 4аст от старите ку4ета в Гоцедел4евско,Банско,Разлог фенотипно страшно много прили4ат на Шарпланинеца,това не предполага ли (тъй като нашите ку4ета идват по тях или поне така си мислим),4е ще излезе и генети4но сходство между тях.И ако излезе как ще стане разграни4ението между породите.В Северна и Северозападна Гърция също има много подобни на нашите ку4ета.Как ще се разграни4им и от тях.Тъй , 4е 4акам координатите на у4ените и предварително благодаря , ако някой ми отговори на въпросите.