Каракачанското куче
Публикувано: 14 February 2008 - 04:15 PM
В МАКК по какъв правилник ви протичат изложбите и какви титли получават кучетата победители?
Ако има начин публикуваи го във форума. Предварително благодаря!
Публикувано: 14 February 2008 - 04:25 PM
Цитат
Има различни видове изложби. Ти за кои питаш?
пс. По-добре се обърни към Муртап, Чинар, Данди, Кара.. по този въпрос. Аз куче на изложба, организирана от МАКК /каквато и да било тя - екстериорна, селекционна и др./, не съм водила до този момент.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 14 February 2008 - 06:24 PM
Цитат
Сигурно пита за екстрериорните изложби,ако знаеш нещо по кой правилник се провеждат,и въобще дали имат някакъв правилник и ,ако не ти представлява трудност ,можеш да споделиш.
Ако не знаеш, тогава нека изброените от теб запознати с нещата,да споделят.
Публикувано: 14 February 2008 - 07:19 PM
Успех ти желая!
..по празниците.. и събранията..
:blink:
[/quote]
Мad Max,Познавам лично колегата и те уверявам,че може да му се вярва..
Що се отнася до това,че не си разбрала какво е видял е нормално.Става въпрос за допуснатите грешки от КК и от БОК.Те нямат край.Върпросът е друг,защо се правят
компромиси в ринга на- екстериорните изложби от компетентните господа(съдиите).
Не желая да влизам в подробности за грешките,защото неминуемо ще влезем в излишни
спорове.
П.П.Таро-68 ти е много убиден,била си в Добрич и не си изпълнила обещанието си.

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...
Публикувано: 14 February 2008 - 11:02 PM
Цитат
? Ми аз и теб не познавам.. Отчасти /много малки, представени тук, във форума/ - работата ти.. До сега не можах да ти хвана "селекционните" цели. :rolleyes:
Цитат
компромиси в ринга на- екстериорните изложби от компетентните господа(съдиите).
Не желая да влизам в подробности за грешките,защото неминуемо ще влезем в излишни
спорове.
Зададох въпроси към конкретен участник във форума на каракачанското куче. Очаквам отговори по тях. Не обяснения от трети лица какво е искал да каже автора..
За какви допуснати грешки пишеш?
Обяснете ми за какво става въпрос.
Интересува ме по отношение на КК. Порода БОК не съществува за мен.
пс.
Цитат
?

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 14 February 2008 - 11:32 PM
Цитат
Благодаря за акъла, жельо.
Според мен над всеки правилник, за каквато и да било изложба /с които казах че не съм се запознала по простата причина, че не съм участвала до този момент/ би трябвало да стои СТАНДАРТА - породното описание на каракачанското куче.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 15 February 2008 - 12:47 AM
? Ми аз и теб не познавам.. Отчасти /много малки, представени тук, във форума/ - работата ти.. До сега не можах да ти хвана "селекционните" цели. :rolleyes:
По-добре,че не си ги хванала,става въпрос за селекционните ми цели ;D
В момента в който прочетох,че за теб няма такава порода БОК загубих интерес
и да се запознавам с теб.ти освен себе си не признаваш никого и нищо,щом
малко ти опонират.Или греша?Що така не признаваш Българското куче?
Българските овчари с хиени ли са пазели стадата?Няма да остана учуден ако
започнеш да твърдиш,че е нямало и Български стада.
Щом е в БЪЛГАРИЯ ТО ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА БЪЛГАРСКО,ТА ДАЖЕ И ХИЕНА ДА Е.
;D :yahoo: Прощавай,че ти одговоих в твой стил"Mad Max"

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...
Публикувано: 15 February 2008 - 07:43 PM
Благодаря предварително. Поста ми беше следния:
Цитат
Mad Max браво за труда, който полагаш.
Много уважавам и ценя труда и на Стефан Попов и ми е крайно неприятно, когато се водят нечестни виртуални дуели особено с удари под кръста. Няма да визирам никого, но като страничен наблюдател мнението ми е че от тези удари няма полза. Назад в темата четох едно хубаво предложение, което за жалост е трудно постижимо, но ако стане вероятно ще бъда огромна победа за България като цяло. За тези кучета които ви приличат на санбернар, кавказец, САО и т.н не ви ли е хрумвало, че може да се направи ДНК тест?
Примерно набелязани кучета от двата лагера оприличавани на друга съществуваща порода не е ли най лесно да се докаже дали са аборигени чрез ДНК тест?
Откровено казано и представа си нямам дали може да се извърши в БГ или колко струва, но мисля, че държавата би дала средства за това, ако е толкова скъпо и дори аз бих дал пари за тази кауза.
А защо не теста да постави началота на едно ново бурно и славно начало на славна порода български кучета :blink:
Намира се на тази страница - ТУК!
Публикувано: 15 February 2008 - 07:50 PM
Цитат
А не би ли могло на базата на средно аритметично число да се направи базата за сравнение. Примерно най чистите представители от двата лагера им се вземат проби. Така дори ще стане ясно дали имат общ корен в крайна сметка. И ако се окаже така ...........От другите породи, които са регистрирани вероятно става по лесно определянето на ДНК-то. Абе лаишко го обясних, но вярвам, че тук има хора с зоо и генно образование и биха могли да осветлят нещата. :blink:
Публикувано: 15 February 2008 - 08:09 PM
Публикувано: 15 February 2008 - 08:17 PM
И след като държите толкова много на името, защо са го нарекли каракачанско?Замисляли ли сте се по този въпрос?
Публикувано: 15 February 2008 - 08:28 PM
Цитат
Идеята ти е добра, но никокога няма да стане.
Първо ю за да се постигне това е нужно доста време и доста сериозна база данни, за да може да се направи ДНК картина, за която да се твърди, че е на чистопородното овчарското куче.
Освен това какво значи чистопородно, когато няма ясно оформена порода.
Как ще се определят кучетата с уж чист произход, след като и в всички лагери е пълно с кучета с неизяснен произход - такива за които един казва че е произведено на едно място от еди кой си, друг го контрира, че не е така.
И не на последно място основната причина да не се започнат такива ДНК тестове е че всички ги е страх, защото не са и на 50% сигурни в произхода на стоката си.
А иначе това е единственият начин да се доказва каквото и да е.
И щом от МАКК са сигурни в произхода на кучетата си нека започнат първи - само да не се окаже, че кучетата от развъдник А нямат нищо общо с тези от развъдник Б, макар че вървят по документи по едни и същи линии:)
А и те немогат да се оплачат, че нямат пари за такива тестове - имат протекцията на държавата и получават субсидии по европейските програми за развитието на животновъдството.
Така че няма какво да се мотат - а и не е лошо още на срещата в Пловдив утре да се дискутира подобно нещо

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 15 February 2008 - 08:33 PM
Цитат
И след като държите толкова много на името, защо именно българите са го нарекли каракачанско?Замисляли ли сте се по този въпрос?
Публикувано: 15 February 2008 - 08:33 PM
Цитат
Кунев, ти Попов го зарежи - той не е актуален вече дори сред членове на НК БОК, той постигна своето раздели феновете на кучето на колкото си щеш лагери. Името сащо го остави - кай как иска така да си го нарича - важно е какво има зад това име, а ДНК анализите са си наистина единствено възможният изход от създалата се кашотина с тези кучета.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн