Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#681 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 February 2008 - 04:15 PM

Мад Макс,като е станало на въпрос за изложби бих искал съвсем добронамерено да те запитам и разбира се да ми отговориш ако можеш.
  В МАКК по какъв правилник ви протичат изложбите и какви титли получават кучетата победители?
  Ако има начин публикуваи го във форума. Предварително благодаря!

#682 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 04:25 PM

Цитат

В МАКК по какъв правилник ви протичат изложбите и какви титли получават кучетата победители?

Има различни видове изложби. Ти за кои питаш?

пс. По-добре се обърни към Муртап, Чинар, Данди, Кара.. по този въпрос. Аз куче на изложба, организирана от МАКК /каквато и да било тя - екстериорна, селекционна и др./, не съм водила до този момент.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#683 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 04:47 PM

Говоря за екстериорна изложба. Ако някои може , моля нека да даде отговор. Благодаря на Мад Макс за това ,че си направи труда.

#684 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 06:24 PM

Цитат

Има различни видове изложби. Ти за кои питаш?

Сигурно  пита за екстрериорните изложби,ако знаеш нещо  по кой правилник се провеждат,и въобще дали имат някакъв правилник и ,ако не ти представлява трудност ,можеш да споделиш.
Ако не знаеш, тогава нека изброените от теб запознати с нещата,да споделят.

#685 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 07:19 PM

Така и не разбрах какво си видял.. И може ли да ти се вярва.
Успех ти желая!
..по празниците.. и събранията..
:blink:
[/quote]
              Мad Max,Познавам лично колегата и те уверявам,че може да му се вярва..
Що се отнася до това,че не си разбрала какво е видял е нормално.Става въпрос за допуснатите грешки от КК и от БОК.Те нямат край.Върпросът е друг,защо се правят
компромиси в ринга на- екстериорните изложби от компетентните господа(съдиите).
Не желая да влизам в подробности за грешките,защото неминуемо ще влезем в излишни
спорове.

П.П.Таро-68 ти е много убиден,била си в Добрич и не си изпълнила  обещанието си.
User's Signature

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...

#686 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 11:02 PM

Цитат

Мad Max,Познавам лично колегата и те уверявам,че може да му се вярва..

? Ми аз и теб не познавам.. Отчасти /много малки, представени тук, във форума/ - работата ти.. До сега не можах да ти хвана "селекционните" цели.  :rolleyes:

Цитат

Що се отнася до това,че не си разбрала какво е видял е нормално.Става въпрос за допуснатите грешки от КК и от БОК.Те нямат край.Върпросът е друг,защо се правят
компромиси в ринга на- екстериорните изложби от компетентните господа(съдиите).
Не желая да влизам в подробности за грешките,защото неминуемо ще влезем в излишни
спорове.

Зададох въпроси към конкретен участник във форума на каракачанското куче. Очаквам отговори по тях. Не обяснения от трети лица какво е искал да каже автора..
За какви допуснати грешки пишеш?
Обяснете ми за какво става въпрос.
Интересува ме по отношение на КК. Порода БОК не съществува за мен.

пс.

Цитат

Таро-68 ти е много убиден,била си в Добрич и не си изпълнила  обещанието си.

?
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#687 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 11:20 PM

Ако не знаеш има ли правилник за изложбите на МАКК и какъв е той,вземи си тефтерчето и иди при някои да си го напишеш,после го пусни във форума и ще ти кажат точките ,по които са  нарушенията.

#688 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 11:32 PM

Цитат

Ако не знаеш има ли правилник за изложбите на МАКК и какъв е той,вземи си тефтерчето и иди при някои да си го напишеш,после го пусни във форума и ще ти кажат точките ,по които са  нарушенията.

Благодаря за акъла, жельо.

Според мен над всеки правилник, за каквато и да било изложба /с които казах че не съм се запознала по простата причина, че не съм участвала до този момент/ би трябвало да стои СТАНДАРТА - породното описание на каракачанското куче.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#689 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 11:45 PM

Стандарта си е стандарт, по него се отсъждат кучета.
Правилника за провеждане на изложби определя други неща.

#690 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 12:47 AM

.

? Ми аз и теб не познавам.. Отчасти /много малки, представени тук, във форума/ - работата ти.. До сега не можах да ти хвана "селекционните" цели.  :rolleyes:

По-добре,че не си ги хванала,става въпрос за селекционните ми цели ;D
В момента в който прочетох,че за теб няма такава порода БОК загубих интерес
и да се запознавам с теб.ти освен себе си не признаваш никого и нищо,щом
малко ти опонират.Или греша?Що така не признаваш Българското куче?
Българските овчари с хиени ли са пазели стадата?Няма да остана учуден ако
започнеш да твърдиш,че е нямало и Български стада.
Щом е в БЪЛГАРИЯ ТО ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА БЪЛГАРСКО,ТА ДАЖЕ И ХИЕНА ДА Е.
;D :yahoo: Прощавай,че ти одговоих в твой стил"Mad Max"
User's Signature

#691 Потребителят е офлайн   SHOMBA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 07:47 AM

И какъв е оригинала,че нищо не разбрах? :blink:
User's Signature

#692 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 07:43 PM

Първо моля за извинение относно вчеращния си пост. Същият трябваше и беше редно да го пусна в тази тема. Моля модератора да се намеси и да премести въпросния пост тук поради възникналата дискусия в тема определан за галерия.
Благодаря предварително. Поста ми беше следния:

Цитат

От немалко време следя темата с интерес и ми е наистина приятно от видения  снимков материал до тук. Излъчват топлина, навяват спомени, пренасят ме в едно хубаво и безгрижно време......носталгия.
Mad Max браво за труда, който полагаш.
Много уважавам и ценя труда и на Стефан Попов и ми е крайно неприятно, когато се водят нечестни виртуални дуели особено с удари под кръста. Няма да визирам никого, но като страничен наблюдател мнението ми е че от тези удари няма полза. Назад в темата четох едно хубаво предложение, което за жалост е трудно постижимо, но ако стане вероятно ще бъда огромна победа за България като цяло. За тези кучета които ви приличат на санбернар, кавказец, САО и т.н  не ви ли е хрумвало, че може да се направи ДНК тест?
Примерно набелязани кучета от двата лагера оприличавани на друга съществуваща порода не е ли най лесно да се докаже дали са аборигени чрез ДНК тест?
Откровено казано и представа си нямам дали може да се извърши в БГ или колко струва, но мисля, че държавата би дала средства за това, ако е толкова скъпо и дори аз бих дал пари за тази кауза.
А защо не теста да постави началота на едно ново бурно и славно начало на славна порода български кучета  :blink:

Намира се на тази страница - ТУК!

#693 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 07:50 PM

Цитат

Konak, като цяло сьм сьгласен с теб , с това че добрия тон понякога липсва а не трябва да е така.Но знаеш каде живеем , някои хора казват на това / манталитет /. Относно ДНК теста , не сьм сигурен. и знаеш ли защо - защото кои ще каже това е чистото куче, че то да е база сравнение.КОИ е човека които е живял 200-300год. примерно че да каже. а иначе има думи като ....ЕТО ТОВА Е....ИДВА ОТ....ЧИСТО....СТАРО..., а за старо може защото и те като всичко живо стареят и умират. :blink:

А не би ли могло на базата на средно аритметично число да се направи базата за сравнение. Примерно най чистите представители от двата лагера им се вземат проби. Така дори ще стане ясно дали имат общ корен в крайна сметка. И ако се окаже така ...........От другите породи, които са регистрирани вероятно става по лесно определянето на ДНК-то. Абе лаишко го обясних, но вярвам, че тук има хора с зоо и генно образование и биха могли да осветлят нещата.  :blink:

#694 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 15 February 2008 - 08:09 PM

Konak - Примерно най чистите представители от двата лагера им се вземат проби. /                                                                    Konak, дано да има начин да стане , ама кои ще каже - тези са чистите. Кое ще е критерии - вьзраста или нещо друго. Сьгласен сам че трябва все от някаде да се трьгне ама пьрвата крачка е много трудна и важна......като пьрвата ракия ;D

#695 Потребителят е офлайн   Murtap Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 08:17 PM

В предните постове пишеше за "грешки" в развъждането.Грешки може да допусне човек незнаещ, подведен или излъган.Но човек виждал и претендиращ да познава старите кучета/Попов/  да прави кръстоски и да ги представя за чистопородни екземпляри- това вече не е ГРЕШКА, а нагла лъжа.Човек, който е съдил КК, а сега да разправя, че такава порода никока не е имало.Човекът, който наложи и разпространи идеята за "национално предателство"и  оплю своите колеги, който сложи отпред едно гръмко "Българско" след като нищо българско не е останало вече и на всичко отгоре определя основните тенденции в развъждането.За каква грешка ми говорите.Извинявайте обаче, ако аз имам чисти намерения бих се дистанцирал от една такава каша.

И след като държите толкова много на името, защо  са го нарекли каракачанско?Замисляли ли сте се по този въпрос?

#696 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 08:28 PM

Цитат

А не би ли могло на базата на средно аритметично число да се направи базата за сравнение. Примерно най чистите представители от двата лагера им се вземат проби. Така дори ще стане ясно дали имат общ корен в крайна сметка. И ако се окаже така ...........От другите породи, които са регистрирани вероятно става по лесно определянето на ДНК-то. Абе лаишко го обясних, но вярвам, че тук има хора с зоо и генно образование и биха могли да осветлят нещата.  :blink:

Идеята ти е добра, но никокога няма да стане.

Първо ю за да се постигне това е нужно доста време и доста сериозна база данни, за да може да се направи ДНК картина, за която да се твърди, че е на чистопородното овчарското куче.

Освен това какво значи чистопородно, когато няма ясно оформена порода.

Как ще се определят кучетата с уж чист произход, след като и в всички лагери е пълно с кучета с неизяснен произход - такива за които един казва че е произведено на едно място от еди кой си, друг го контрира, че не е така.

И не на последно място основната причина да не се започнат такива ДНК тестове е че всички ги е страх, защото не са и на 50% сигурни в произхода на стоката си.

А иначе това е единственият начин да се доказва каквото и да е.

И щом от МАКК са сигурни в произхода на кучетата си нека започнат първи - само да не се окаже, че кучетата от развъдник А нямат нищо общо с тези от развъдник Б, макар че вървят по документи по едни и същи линии:)
А и те немогат да се оплачат, че нямат пари за такива тестове - имат протекцията на държавата и получават субсидии по европейските програми за развитието на животновъдството.

Така че няма какво да се мотат - а и не е лошо още на срещата в Пловдив утре да се дискутира подобно нещо
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#697 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 08:33 PM

Цитат

В предните постове пишеше за "грешки" в развъждането.Грешки може да допусне човек незнаещ, подведен или излъган.Но човек виждал и претендиращ да познава старите кучета/Попов/  да прави кръстоски и да ги представя за чистопородни екземпляри- това вече не е ГРЕШКА, а нагла лъжа.Човек, който е съдил КК, а сега да разправя, че такава порода никока не е имало.Човекът, който наложи и разпространи идеята за "национално предателство"и  оплю своите колеги, който сложи отпред едно гръмко "Българско" след като нищо българско не е останало вече и на всичко отгоре определя основните тенденции в развъждането.За каква грешка ми говорите.Извинявайте обаче, ако аз имам чисти намерения бих се дистанцирал от една такава каша.

И след като държите толкова много на името, защо именно българите са го нарекли каракачанско?Замисляли ли сте се по този въпрос?
  Ти Кунев ли беше,стига вече с тоя Попов,не свързвай и необвръзвай всички с Попов,всеки има глава на раменете и може да мисли всеки сам си избира какво да гледа и какво да развъжда ;)

#698 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 08:33 PM

Цитат

Кунев, ти Попов го зарежи - той не е актуален вече дори сред членове на НК БОК, той постигна своето раздели феновете на кучето на колкото си щеш лагери. Името сащо го остави - кай как иска така да си го нарича - важно е какво има зад това име, а ДНК анализите са си наистина единствено възможният изход от създалата се кашотина с тези кучета.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#699 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 08:35 PM

Докато тук бездействаме и си чешем езиците,
екип от професионалисти работи по тези въпроси..

Рано или късно, резултатът от техния съвместен труд ще излезе наяве.
:blink:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#700 Потребителят е офлайн   Murtap Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 08:37 PM

Вано няма нищо лошо в това,което казваш и дори е задължително за да сложи началото на края на едно такова голямо спекулиране и лъгане.

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни