Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#821 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 21 February 2008 - 04:32 PM

Цитат

Цитат

за мен това са най-хубавите снимки,планината,стадото и кучетата :blink:ако можеше да зазвучи и нещо родопско...
или нещо циганско още по-добре нали  ;D
  Циганско за циганите, не за друго щото не им се разбира и няма в него гаиди а само .................я

#822 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 February 2008 - 05:59 PM

Анче аз към Велинград пътувам когато ходим на почивка,по-точно на Циговчарк и Батак.Изпотрябвало ми е да ти гледам миризливите песове. ;D
Тук в тая тема се включвам за да се порадвам на хубави кучета и заради Ванко2 ...Не се бутай между шамарите защото ти не притежаваш нито едно от това което би ме впечатлило за да ти обърна изобщо някакво внимание. ;D
User's Signature

Качена снимка

#823 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 07:48 PM

А кучето от снимките в статията какво е?Питам ,че не разбирам :blink:

Само дето статията изчезна ;D
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#824 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 07:53 PM

[quote author=Mad Max link=topic=5001.msg348920#msg348920 date=1203414927]
[quote author=Стефан Попов - председател НКБОК link=topic=5001.msg348878#msg348878 date=1203410935]
[quote author=Mad Max link=topic=5001.msg348490#msg348490 date=1203353968]
[quote author=Laikata link=topic=5001.msg348484#msg348484 date=1203353685]
[quote author=Mad Max link=topic=5001.msg348253#msg348253 date=1203330837]
[quote author=Стефан Попов - председател НКБОК link=topic=2430.msg324963#msg324963 date=1200001594]
През 1983г. съм създал секция Българско овчарско куче към киноложко дружество Пазарджик при ОС на БЛРС. А овчарско куче съм показал на изложба десет години преди това. През 1977 година показах такива кучета в Пловдив, а през 1978 вече съдийствах. През 1980г. участвах на световното ЕКСПО 80 в Пловдив, а през 1984г направих първата изложба на овчарското куче в Пазарджик. Във всички тези години съм бил сам макар че през 1983г. у нас дойдоха Методи Серафимов Стефанов-"Мето" от Богдановдол Пернишко, Пафката "Кривия" от Суходол, Славчо, Метката и Митко Бараката също от Суходол и отидохме при бай Иван "Катевия и така се започна общуването из цялата страна на хора обичащи тази порода! С кучета произведени от мен и подарени из цялата страна работят всички без изключение регионални клубове на НК БОК в страната, а и почти всички алтернативи. До преди три години съм произвел над хиляда кутрета и само съм подарявал. Сега и продавам и подарявам, но на теб бих подарил на драго сърце-само да го гледаш добре и то от тая кръв, която имаше бащати като по-млад! Бъди по-скромен и ще имаш повече успехи, каквито от сърце ти желая!!! Поздрави! 
[/quote]
Kaк ще коментирате извадките от изложбите на Каракачанско Куче /които публикувах в тема Фотогалерия на Каракачанското Куче/, организирани от БРФК в периода 1989 - 1993г.?
Може ли да обясните коректно какъв киноложки клуб е имало в този период към БРФК и каква е неговата история?
Г-н Попов, колко години бяхте член на Клуба за Каракачанското Куче?
[/quote]
Аз ще ти разясня малко, за да престанеш.88-93ГОДИНА не е имало БРФК,а БФК към Бълг.ловно рибарски съюз и нямаше нищо общо със съвременната кинология.Истинските кучкари ,който се занимаваха с кинология бяха създали секция "Кинология" при Съюза на зайцевъдите и гълабовъдите към ЦКС.През 93 г се събраха двете организации и учредиха сегашната БРФК,ПРИ УСЛОВИЕ ,ЧЕ ЩЕ СЕ РАЗВИВА СЪВРЕМЕННА КИНОЛОГИЯ ПО ПРАВИЛАТА НА ФЦИ.
Така ,че не търси БРФК в организирането на изложби за каракачанки през 88-93г.
[/quote]
Благодаря ти, Лайка.  :blink:
Г-н Попов,
какъв клуб бе учреден, от кого и кога към БЛРС?

[/quote]
НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ЧЛЕН НА ДРУГ КЛУБ ПО ПОРОДАТА ОСВЕН НА НК БОК. И това че ми слагате думи в устата, които са откровенни лъжи, не е добре за никого още по-малко за Вас. Не слушайте хората, а се опитайте да пиете вода от извора! Нашия клуб е основан през 1983г  И ОТ ТОГАВА СЪМ САМО НЕГОВ ЧЛЕН.
..не съм и чул за "нещото", за което говорите, защото такова нещо НЕМА.[/quote]

Г-н Попов, Вие сам си противоречите - Цитирам Вас от статия, чиито автор сте Вие /март-април 1995г./, публикувана в списание "Моят Приятел Кучето":

"Заслужава да се отбележи огромната работа, преминала през множество трудности на членовете на клуб Каракачанско куче към БЛРС - Пазарджик, в лицето на господата Вълко Стефанов, Тодор Абаджиев, Димитър Баймаков, Петьо Шарков, д-р Любомир Кулински и пишещия тази статия."

?

[/quote]

...

[quote author=Стефан Попов - председател НКБОК link=topic=5001.msg349621#msg349621 date=1203498629]
Това беше решение на редакцията, а не нещо което съм написал и то са повтори два пъти, за което имахме сериозен разговор и беше прекратено. За съжаление такива грешки стават и в най-отговорните издания. Такава бе направена и в по-предна моя публикация в друго издание, но какво да направя, като беше в период, в който само на село се казваше ОВЧАРСКО КУЧЕ и то само от овчарите - истинските ползватели и продължители на развъждането на тази порода, а те винаги са били българи било то християни или мюсулмани. Да сложиха на две три места в това, което съм публикувал думата каракачанско без да ме попитат и ме редактираха така както никога не бих бил съгласен, тъй като нито веднъж не съм бил питан за тези редакции, но това е без значение за мен и тези, които вярват че има България, българи и Българско овчарско куче.[/quote]

Поредната Ви лъжа. Ще пусна статията, пък хората сами да си преценяват. Обвиненията ви към г-жа Радостина Тонева са безпочвени. Не се опитвайте да си измивате ръцете с нея.

[quote]Имаше и турци и някои други живеещи в България представители на етноси, но нито един каракачанин. Няма нито една линия, нито едно куче, които да водят началото си от каракачани. [/quote]

Глупости, глупости, глупости..   :->)
Колкото до линиите, първият пример за който се сещам е Триградският Караман.

[quote]И веднага се сещам за думите на Паисий и се обръщам с тях към Вас: защо младо момиче се срамите да се наречете българка? Нима ние не сме имали овце и овчарски кучета. Та нали овцевъдсвото е било основния поминък за българина през вековете.
[/quote]

Г-н Попов, говоря за каракачанското куче, което и Вие описвате във въпросната си статия. Вижте за овце и коне не му е тук мястото..
Предпочитам да се "срамя" наравно с Йордан Йовков, Васко Райчев, Йордан Радичков, д-р Т. Гайтанджиев и много други...

[quote]Отворете всички исторически и езикови справочници, прочетете сборника разкази "Вълчи вървища" прочетете "Българската овчарка" на Васко Райчев, който дава прекрасни и неоспорими исторически доказателства за съществуването на това овчарско куче по нашите земи много, много преди появата на каракачаните.[/quote]

Защо не публикувате част от труда на Васко Райчев? Да видим тук. Ако не Ви е срам, разбира се..

[quote]И най-накрая погледнете публикациите на др. Тодор Гайтанджиев, който е единствения изследовател на кучето на каракачаните, бидейки сред тях в техния все още номадски период. Погледнете какво е снимал и какво е описал!  [/quote]

Запозната съм с труда на Д-р Гайтанджиев, а Вие на база на колко прочита си позволявате да го коментирате? /въпросът е реторичен защото на вас никога не Ви е бил показван../ И още нещо, д-р Гайтанджиев далеч не е единствения изследовател, но пък за сметка на това е един от най-ярките!

[quote]Защо трябва да робуваме на някакво име лишено от мащаб, правдивост и съдържание при положение че живеем в България и тя е майка и Родина на нас предците ни и техните кучета?[/quote]

При положение че Каракачанското куче е първото описано с името си куче на Балканският полуостров, описано на територията на България от д-р Петерс през 1938г. При положение, че дори Д-р Урошевич в книгата си "Балкански пастирски пси" признава съществуването му; при положение че БОК се появи като име доста скоро - едва през 1996г.:
Мащабността на името Каракачанско Куче е НЕОСПОРИМА.
Факт.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#825 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 07:56 PM

Свързах се с г-жа Радостина Тонева, която изключително любезно ми заяви, че Редакцията на списание "Моят Приятел Кучето" поправя единствено граматически и пунктоационни грешки на подадените готови авторски статии, но СМИСЛОВО те никога не са били изменяни. Потвърди, че статията ви е публикувана така, както сте я подал. Също така добави, че никога след тази публикация не сте се свързвал с нея, за да я обвинявате в подобни неща. Остана разочарована.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#826 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 08:02 PM

МАКК иска да сложи ръка и на БОК,така ли да го разбираме B)

#827 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 08:06 PM

Цитат

МАКК иска да сложи ръка и на БОК,така ли да го разбираме B)
  Не точно,но нещо подобно :blink:

#828 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 08:07 PM

:rolleyes: :angry:
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#829 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 08:07 PM

Цитат

И все пак ,на статията ,която Кристина беше сложила имаше някакво куче и ме интересува каква порода е.

НЕ Е каракачанско куче.

МОД:Имаш второ предупреждение.Публикуваш ли още веднъж тези неща ще почиваш!
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#830 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 08:09 PM

Отдел " Кадри" на форум Дог Бг
Мад Макс
Главен Специалист
Уволнява Модератори

#831 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 08:09 PM

Цитат

И все пак ,на статията ,която Кристина беше сложила имаше някакво куче и ме интересува каква порода е.

Цитат

НЕ Е каракачанско куче.

А какво е?
User's Signature

#832 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 08:10 PM

Цитат

Цитат

НЕ Е каракачанско куче.
  Ми стига пускай едно и също вече взе да о.....ш

#833 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 08:13 PM

Цитат

Цитат

НЕ Е каракачанско куче.
МОД:Имаш второ предупреждение.Публикуваш ли още веднъж тези неща ще почиваш!
  Не да почива ама едно и също нещо  да го пуска по 100 пъти направете си отделна тема с Попов само за вас двамата

#834 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 08:36 PM

Цитат

Цитат

Цитат

НЕ Е каракачанско куче.

А какво е?

Ако имаш предвид кучето от първа страница, то е БОК.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#835 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 09:24 AM

Цитат

Защо сьбитието нямаше повече гласност, защо не бе оповестено по от давна. Нали всичко е за кучето? Или маи всичко е до интересите на някои си. Трябваше хората които са на челните редици да са там. :huh: Или сьбирането беше проформа . ЖАЛКО.

s.diamandiev,
на това събитие бяха поканени персонално именно лицата от челните редици на клубовете за Каракачанско куче и Българско овчарско куче. Бяха поканени персонално и активни лица нечленуващи в тези клубове и симпатизиращи на едното или другото куче/име/позиция/.
Целта бе всеки да защити позицията си с факти и документи. Да се проведе свободна дискусия на база изложените факти и заедно да трасираме път за решаване проблемите на българските породи кучета.
Тези, които уважиха поканата, изказаха открито своята позиция и чуха позицията на другите участници. Като резултат на провелата се дискусия, участниците в срещата заедно формулираха и подписаха Декларация, изявяваща позиция им по темата.
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#836 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 09:50 AM

[quote author=Kara link=topic=3872.msg350651#msg350651 date=1203665092]
[quote author=s.diamandiev link=topic=3872.msg350223#msg350223 date=1203591427]
Защо сьбитието нямаше повече гласност, защо не бе оповестено по от давна. Нали всичко е за кучето? Или маи всичко е до интересите на някои си. Трябваше хората които са на челните редици да са там. :huh: Или сьбирането беше проформа . ЖАЛКО.
[/quote]

s.diamandiev,
на това събитие бяха поканени персонално именно лицата от челните редици на клубовете за Каракачанско куче и Българско овчарско куче. Бяха поканени персонално и активни лица нечленуващи в тези клубове и симпатизиращи на едното или другото куче/име/позиция/.
Целта бе всеки да защити позицията си с факти и документи. Да се проведе свободна дискусия на база изложените факти и заедно да трасираме път за решаване проблемите на българските породи кучета.
Тези, които уважиха поканата, изказаха открито своята позиция и чуха позицията на другите участници. Като резултат на провелата се дискусия, участниците в срещата заедно формулираха и подписаха Декларация, изявяваща позиция им по темата.

[quote][b]
[/quote] За да говорим конкретно , би ли ми казьл , точно кои хора бяха поканени по именно от / алтернативата /. Ако имаш информация, и ако искаш да я споделиш с нас......А иначе за евентуална такава среща и решаване на проблемите за нашето куче, идеята е похвална.......стига както вече казах не е предварително /игран мач/.

#837 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 11:55 AM

[quote author=s.diamandiev link=topic=3872.msg350668#msg350668 date=1203666613]
[/quote]

s.diamandiev,

[quote][b]
[/quote] За да говорим конкретно , би ли ми казьл , точно кои хора бяха поканени по именно от / алтернативата /. Ако имаш информация, и ако искаш да я споделиш с нас......А иначе за евентуална такава среща и решаване на проблемите за нашето куче, идеята е похвална.......стига както вече казах не е предварително /игран мач/.
[/quote]  Черен, чакам отговор. Нали искаш да говорим честно и с факти.....

#838 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 12:08 PM

[quote author=s.diamandiev link=topic=3872.msg351247#msg351247 date=1203760526]
[quote author=s.diamandiev link=topic=3872.msg350668#msg350668 date=1203666613]
[/quote]

s.diamandiev,

[quote][b]
[/quote]  Черен, чакам отговор. Нали искаш да говорим честно и с факти.....
[/quote]

"Възпитания",
имам информацията.  Ще бъде публикувана, когато организаторите вземат решение за това. С това смятам дискусията по този въпрос за приключена.
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#839 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2008 - 10:56 PM

Цитат

Каква тежест има тази декларация? И каква ще е далаверката от нея,някои левче субсидийка няма ли да има ;D ;D ;D?
Кара ти нали беше за идеята  КК ,чувам  нещо си обърнал лопатата от фурната. Да очакваме ли скоро време нова формация B)

#840 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 09:24 AM

Цитат

Цитат

Каква тежест има тази декларация? И каква ще е далаверката от нея,някои левче субсидийка няма ли да има ;D ;D ;D?
Кара ти нали беше за идеята  КК ,чувам  нещо си обърнал лопатата от фурната. Да очакваме ли скоро време нова формация B)
                                                                                                      Абе то левчето вече е взето, /борбата/ маи ще е кои ще го взима и за напред. ;D

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни