Цитат
Ako беше прочела назад , щеше да разбереш че за нас парите не са самоцел. От каде си извади този извод. Всички, или поне тези от нас които визираш , работят и така... Другото е любов кьм кучетата. Ние не слагаме рька на хорските такива не ги сьдим.....Така че си в грешка.
Г-н Диамандиев,
такива изводи си правя от въпросните постове, които съм цитирала. Не желая това да ви обижда по какъвто и да било начин.
Моето мнение е, че трябва да бъдат изготвени Основни Правила, които всеки развъдчик да бъде длъжен да спазва, според направлението в което си е избрал да работи - селекция на Каракачански Кучета, или Български Овчарски Кучета. Хубаво е тези правила да бъдат изготвени от професионалисти, най-малкото хора с образование в тази насока. И предложени за обсъждане на всички настоящи развъдчици. След обсъждането и приемането на тези правила е нормално да се формира екип, който да следи безпристрастно тяхното спазване, независимо от насоката на работа по едната, или другата порода.
Има достатъчно много селекционни центрове на Български Овчарски Кучета от които тези които идваме след вас, можем да изберем кучета, с които да работим. Има и достатъчно много Селекционери, чиито труд заслужава да бъде продължен.
Както има и достатъчно селекционни центрове на Каракачански Кучета.. И селекционери.. и труд..
Неправилно е според мен, да се омаловажава вашият общ труд.
Както е неправилно и да се смесват двете направления на работа.
Хубаво е да се разграничат в рамките на общ път, по който да вървите. Не виждам нищо лошо в това.
Така всеки за вбъдеще ще може да работи спокойно, за която и да е българска порода.
ps. Бях помолена учтиво да прекратя участието си в друг форум за Българско Овчарско Куче. Реших да приема молбата и да се лиша от възможността да споделя мнението си там, та избрах да е тук.
Поздрави!