Цитат
Цитат
Цитат
ИЛДЕ,едно леко въпросче.КАЛЦИЯ ?Как е по добре да се дава? Прах , хапчета инжекции.От 40 ден до една година.
А кат нахраниш кокошките да отговориш.
карамане, на мойте кокошки калций не давам. само дето някой път си ядад яйцата :(
апък ти понеже гледаш кучета, най-добре да питаш кучкарите, макар че според мене е по-добре да ти отговорят "КИНОЛОЗИТЕ" ;D
а не да се крият като бълхи в гащи.
и да не съм валат да ти кажа, че имам 7 кучета, ама едно от друго по-мастии (не искам да обиждам животинките, имам предвид, че не са расови) и калций не давам. лично аз съм противник на калция, освен ако не се наложи при видими признаци.
ИЛДЕ, защо си противник на КАЛЦИЯ.Ти като специалист ще разбереш кога животинчето има нужда от калций,но не всички могат.Спорет мен най-ефикасно, лесно се усвоява от организма,и ако щеш най евтино е инжективно. Може ли от предозиране с калций да остане дребно?
карамане, не съм специалист, ама пак съм курназ, щото от снощи мога пак да знам :yahoo:
ама слушай бе, що не са обърнеш към "КИНОЛОЗИТЕ" ;D че на всимчко отгоре са "халибилитирани" ;D (май обърках думата, ма са надявам те да ма попраят, а не да продъжават да са крият като бълхи в гащи).
Слуша сега:
Най-добре е да се дава (инжекционно) Калциев глюконат (ако искаш, да ти напиша формулата :yahoo:), ама само докато е бебе и само ако има видими признаци за рахит. Много по-добре е, ако майката не е дохранвана, слаба и с вероятност да роди недоразвити приплоди, на нея да се сложи калциев глюконат, щото туй хем ша даде калций на малките, хем ша я предпази от следродилна пареза.
плаша се от калция, щото ако не му се улучи мярката (демек дозата) може да доведе до по-бърза калцификация и кученцето именно да остане по-дребно. Калция й много полезен за организма (не само за кокалите) - мозъка, за нерваната система (колциевите йони), за спермопродукцията, ама по-нататък да обяснят "КИНОЛОЗИТЕ" ;D
само че границата между оптимум и предозиране е много тънка и залитането към даване на калций може да доведе до сакатлъци. Да ти кажа, мойто мнение е, че в един момент е по-добре рахит, който по-може да изпраиш, отколкото да задръстиш кученцето с калции и да няма връщане назад.
Калций делици продължават да си остават едни от най-добрите ветеринарни (калциено-минерални) препарати, ама аз предпочитам от човешката аптека (няма да ти кажа името, само, че има калции, фосфор и вит. Д, щото без вит. Д да даваш калции се едно, че нищо не праиш). Тъй лий бе,"КИНОЛОЗИ" :yahoo: