Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#4201 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 August 2008 - 10:37 AM

Цитат

Да бъде Българското! :yahoo: :yahoo: :->)
...
на овчарското куче което е съществувало още със идването на Аспарух по нашите земи и създаването на нашата Държава - България.

Това куче, за което говориш, прилича ли на твоите каракачански?
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#4202 Потребителят е офлайн   tigar6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 11:26 AM

Имам чуството че живеем в едно отминало време,когато нямаше право на собстено мнение,ами ела ме пострижи щото съм с дълга коса.Някой хора се мислят за богове като им дадът малко власт,а на кой даваха власт тогава ;D
User's Signature

Разликата между човека и животното е тази, че човека има празнични дрехи.

#4203 Потребителят е офлайн   Ne6ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 12:37 PM

Цитат

Имам чуството че живеем в едно отминало време,когато нямаше право на собстено мнение,ами ела ме пострижи щото съм с дълга коса.Някой хора се мислят за богове като им дадът малко власт,а на кой даваха власт тогава ;D

Тогава както и сега са давали власт на тъпите безмозъчни партиини величия и секретари, които не само са остригвали дългите коси, но са удряли и печати по бедрата на момичетата с къси поли.Дамгосвали са ги като животни.
Най трудно си отива манталитета на тази порода партиини издънки, те които са създали посттоталитарни комунистиески недоразумения като динмоту и др. зомбирани елементи .
User's Signature

Субсидийте (и предателите) клатят феса !

#4204 Потребителят е офлайн   Kery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 06:43 PM

Чета от доста отдавна форума Ви не съм толкова компетентен по вашите кучета но като гражданин на НР.България и аз искам да имаме наша си порода не зависимо от нейното име Моля сегашния модератор да бъде снизходителен към наказаните Имам въпроси към илдефранса  но го моля да ми отговори не по неговия начин не че не е забавен но искам да бъде по възможност точен и малко по просто да ми обясни това
Прабългарите, както всички тюркски народи, имат лунен календар, състоящ се от цикъл от 12 години, всяка от които носи името на почитано животно: І сомор (мишка), ІІ шегор (вол), ІІІ вер, бер (тигър), ІV дванш (заек), V неизвестно (вероятно дракон), VІ дилом (змия), VІІ мор [им] (кон), VІІІ текуч (овен), ІХ неизвестно (вероятно маймуна), Х тох (кокошка), ХІ етх (куче), ХІІ дохс (свиня). Календарът най-вероятно е заимстван от високоразвитата в древността китайска култура.
Това е изтеглено от тук споменават се и славяни но не и кучета
http://212.39.92.39/...toria_11/4.html
И имам още един въпрос
Една от Българските реликви е Мадарския коник какво куче е изобразено там

#4205 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 06:59 PM

Цитат

Чета от доста отдавна форума Ви не съм толкова компетентен по вашите кучета но като гражданин на НР.България и аз искам да имаме наша си порода не зависимо от нейното име Моля сегашния модератор да бъде снизходителен към наказаните Имам въпроси към илдефранса  но го моля да ми отговори не по неговия начин не че не е забавен но искам да бъде по възможност точен и малко по просто да ми обясни това
Прабългарите, както всички тюркски народи, имат лунен календар, състоящ се от цикъл от 12 години, всяка от които носи името на почитано животно: І сомор (мишка), ІІ шегор (вол), ІІІ вер, бер (тигър), ІV дванш (заек), V неизвестно (вероятно дракон), VІ дилом (змия), VІІ мор [им] (кон), VІІІ текуч (овен), ІХ неизвестно (вероятно маймуна), Х тох (кокошка), ХІ етх (куче), ХІІ дохс (свиня). Календарът най-вероятно е заимстван от високоразвитата в древността китайска култура.
Това е изтеглено от тук споменават се и славяни но не и кучета
http://212.39.92.39/...toria_11/4.html
И имам още един въпрос
Една от Българските реликви е Мадарския коник какво куче е изобразено там

Добър вечер Кери,
Ясно е , че под вола теле няма да намерите. ;D
Отдавна сте чели тук форума, но е било необходимо и други неща да попрочетете :->) преди да се излагате.
Изобразеното куче на конника от Мадара е ловно, ;) защото конникът е на лов. :huh:
(По тези времена и лъвове са се срещали по нашите земи.)
А на лов се ходи с ловни кучета,  ;D а не с такива които охраняват стадата. Ако правите разлика.
За повече информация може да се обърнете към колегата Жельо - като производител на ловни кучета да ви открехне.

П.С. Навремето славяните са внасяли сухо и пастьоризирано мляко и кашкавал и сирене от поднебесната империя , която си е отвяряла стената специално за хладилните кервани.
:samoubiec:
А нии не сме познавали нито козата, нито офцата, нито кравата...да не говорим за пастирските кучета.
:mazohist: :pionercheta:
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#4206 Потребителят е офлайн   Kery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 08:03 PM

Г-н  Петков явно не съм бил разбаран правилно от Вас но това си е ваш проблем Не търся нито интрига нито каквото и да е било друго Съжалявам че ще се обърна така към вас След като сте внасяли сухо мляко и тем подобни инстикциди  ами те са подобни на тез в които обвинявате Мад -макс  След като е ловно според вас то ловува нали не пази  :huh: Тогава какви са тея изказвания че нашите кучета се бият с мечки вълци и други значи са питове  а май и ловното се бие  :P
Добре че сега няма лъвове по нашите земи иначе щяхме да имаме порода лъвокаракачанецабългароубиец
И един въпрос към вас Варна морето сините лъчи риба диляни  къде са Ви овцети ми кажи

#4207 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 08:06 PM

Кери,той кучета няма Петков,ти за овце го питаш ;D

#4208 Потребителят е офлайн   Kery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 08:28 PM

Цитат

Кери,той кучета няма Петков,ти за овце го питаш ;D

Данди  съжалявам Ама дядо ми и баба ми преди 09.091944г са имали овце и нито веднъж от тях не съм чул че са имали кучета  ;D Даже когато ги прибрахме да живеят уж спокойно при нас те пак гледаха една коза и аз със мойте кучета ги дразних Аз не съм за името а за това как се е сформирало това куче защото всички породи са дело на няколко вида и генераций кучета Нека да си признаем че то е плод на многонациоонална генерация но е работещо и да го зарегистрираме независимо под каквото и да е име Четох че са използвани кучета от други породи за подобрители екстериорно но това си е грешка .... Защо поне веднъж в името на едно куче не се обедините зарегистрирайте го и тогава се делете и плюйте И г-н Петков ще ви стреля от яхтата Мад-макс ще плюе Илдито ще прибира яйца и ще пуска скомен на някой Ти ще пускаш снимки За мен явно е просто но за Вас ....

#4209 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 08:36 PM

Нямаше ме 7-8 дена и голяма олелия се е вдигнало.А да се поспрете!
Петков сбъркал си мода ,не е Мilla,a Mil,това са различни модове.
Знаете ,че с много от вас се познавам, в това число много добре Франсето,но това не ми пречи да ви чистя щом прекалите.Знаете ,че за мен няма значение приятел или не, щом прекалява някой.И най много съм трил ФРАНСЕТО,за който искам да кажа ,че що се отнася за кучета и кинология ви слага(без да се обиждате) всички в джоба и не само за кучета.Не се хващайте на правописа и правоговора.Много от вас поискаха да го пусна във форума ,а сега ,какво се получава?
Продължавайте със споровете иначе истината я няма ,но  не прескачайте границата!
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#4210 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 09:07 PM

Цитат

Г-н  Петков явно не съм бил разбаран правилно от Вас но това си е ваш проблем Не търся нито интрига нито каквото и да е било друго Съжалявам че ще се обърна така към вас След като сте внасяли сухо мляко и тем подобни инстикциди  ами те са подобни на тез в които обвинявате Мад -макс  След като е ловно според вас то ловува нали не пази  :huh: Тогава какви са тея изказвания че нашите кучета се бият с мечки вълци и други значи са питове  а май и ловното се бие  :P
Добре че сега няма лъвове по нашите земи иначе щяхме да имаме порода лъвокаракачанецабългароубиец
И един въпрос към вас Варна морето сините лъчи риба диляни  къде са Ви овцети ми кажи

^_^ ^_^ :sarkastichen:
User's Signature

Изберете Българското !

#4211 Потребителят е офлайн   Kery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 09:09 PM

Г-н Петков
Добър вечер Кери,
Ясно е , че под вола теле няма да намерите. Grin
Отдавна сте чели тук форума, но е било необходимо и други неща да попрочетете Купа преди да се излагате.
Съжалявам че ме бъркате но да Ви се обесня член съм на ОНОК но това няма значение и мен не ме обичат там Имам председател който явно Вие не обичате поради причини.... Мен ме интересува да има Българска порода вижте сам казахте за ловните ами какви има там Ирландски сетер Английски сетер ..Кокерите да споменавам ли или гончетата Всички те са една порода и един стериотип но носят името на ДЪРЖАВАТА си от което име са зарегистрирани

#4212 Потребителят е офлайн   Kery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 09:22 PM

Цитат

Г-н Петков
Добър вечер Кери,
Отдавна сте чели тук форума, но е било необходимо и други неща да попрочетете Купа преди да се излагате.
Съжалявам че ме бъркате но да Ви се обесня член съм на ОНОК но това няма значение и мен не ме обичат там Имам председател който явно Вие не обичате поради причини.... Мен ме интересува да има Българска порода вижте сам казахте за ловните ами какви има там Ирландски сетер Английски сетер ..Кокерите да споменавам ли или гончетата Всички те са една порода и един стериотип но носят името на ДЪРЖАВАТА си от което име са зарегистрирани

Хитър Петър : Приказки - Сава Попов

Хитър Петър
Приказки
Сава Попов
Хермес
Цена: 3.00 лв.  
Магаре боб яде ли? Да, в Тенджера града, където царувал цар Патаран. То там и рибите говорят, зайците ги използват за пощенски куриери. В морето пък си ловят по цели стада овце. Който се съмнява, да пита Хитър Петър. Торбата му с лъжите е ...

#4213 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 09:29 PM

Цитат

Г-н Петков
Добър вечер Кери,

Не ми се обяснявай, лягай си ! ;D Може утре да си по добре.   :rolleyes:  :samoubiec:
User's Signature

Изберете Българското !

#4214 Потребителят е офлайн   Kery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 09:35 PM

Щом ти казваш ще го направя нали имаш пушка  :angry: Вдруги ден ще съм по-добре ще ходя на Св.Влас на почивка ама да не ме следиш от яхтата със сателита на DFT отивам да гледам гларуси не морски овце и кучета А извинявай аз съм и рибар има морски кучета ама май са отровни  :P
Хайде лека

#4215 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 10:39 PM

Цитат

Ако аз бях ... до сега не само щяха да отФърчат няколко потребителя,ами целия форум.

Добре ,че не си ти,защото както сме си оставили крилата щяхме да се прибиемпри хвърченето ;D ;D ;D

#4216 Потребителят е офлайн   Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН Икона

• БАЛЧЕВ-БАЛКАН
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 10:43 PM

Цитат

Цитат

Ако аз бях ... до сега не само щяха да отФърчат няколко потребителя,ами целия форум.

Добре ,че не си ти,защото както сме си оставили крилата щяхме да се прибиемпри хвърченето ;D ;D ;D
:namigam: :namigam: :namigam: :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen:
User's Signature

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg

#4217 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 10:50 PM

Цитат

Цитат

Жельо, какво стана ?
Тук се беше появило едно злобно жадно за кръв "Бижу" :rolleyes:,
което заплашваше целия форум с апокалипсис  :angry: и после потъна вдън земя.

Ах как ме "стресна"   ;D :->)
User's Signature

Изберете Българското !

#4218 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 10:55 PM

Иронията на страна  ;)
Много ми е тъжно за вашите дружки  :'( ...

Петков,грешиш .... вие мен мен стреснахте със селяндурщината си,за това избягвам да влизам тук. :tikva:

Лека вечер на всички желая!
User's Signature

Качена снимка

#4219 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 10:59 PM

Цитат

Иронията на страна  ;)

Петков,грешиш .... вие мен мен стреснахте със селяндурщината си,за това избягвам да влизам тук. :tikva:

Лека вечер !
User's Signature

Изберете Българското !

#4220 Потребителят е офлайн   remzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://www.harunyahya.com/bulgarian/

Публикувано: 25 August 2008 - 11:04 PM

Цитат

Иронията на страна  ;)

без обиди към селяните,че съм много чувствителен и почвам доматите с колчета да ги ям ;D
то и друг селянин освен мен май няма ;D

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема