Каракачанското куче
Публикувано: 08 October 2008 - 04:48 PM
мен ако питаш и добре правят,защото тук се пишат истини,неприятни за тях,очи не виждат,сърце не боледува,нали така беше,нека тънат в заблудите,които сами са създали,приличат ми на поетите-символисти,тяхното лого е бягство от реалността,защото тя и много болезнена за тях ;D

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 08 October 2008 - 05:06 PM
Цитат
мен ако питаш и добре правят,защото тук се пишат истини,неприятни за тях,очи не виждат,сърце не боледува,нали така беше,нека тънат в заблудите,които сами са създали,приличат ми на поетите-символисти,тяхното лого е бягство от реалността,защото тя и много болезнена за тях ;D
Кои са заблудите бе Анче?
Публикувано: 08 October 2008 - 05:29 PM
Цитат
Цитат
Кои са заблудите бе Анче?
тя май за себе си говори в 3 лице мн. ч. B)
Публикувано: 08 October 2008 - 05:54 PM
Данди,коментарите ми не засягат теб лично,но ако се слагаш в тази група хора,на които истината не е угодна-о.к. факт е,че ме баннаха,заради това,което написах за канза,защото ти знаеш,че аз рядко излизам от добрия тон,т.е,нямат друга причина да ми сложаг бан. тези,които се дразнят от истината,знаеш сама какви са-мошенници,а ти г-н алпин,по-добре не се бъркай в спорове,които не те касаят,още повече от които не разбираш

Публикувано: 08 October 2008 - 06:04 PM
За жълтата Канза,Седефчев написа собственоръчно че е мелез,и той май е единствения който я снимал,поне да се знае коя е.
Коя е истината,като сте почнали карайте докрай поне,но не с празни приказки а с доказателства,защото всеки може да напише нещо което му е дошло наум или друго което му се иска да е истина.
Същото е и ако целта ти е да злепоставиш някой.
Поне ако наистина съм заблудена да ме светнете.
Коя е истината,като сте почнали карайте докрай поне,но не с празни приказки а с доказателства,защото всеки може да напише нещо което му е дошло наум или друго което му се иска да е истина.
Същото е и ако целта ти е да злепоставиш някой.
Поне ако наистина съм заблудена да ме светнете.
Публикувано: 08 October 2008 - 08:30 PM
Данди,а написа ли Седефчев за кутретата,които тя е дала и къде са отишли? и ако Седефчеви са толкова честни хора,защо не им отърва,когато някой напише нещо вярно,но не в техен интерес,аз нямам нищо против никой,но много държа на коректността,така както съм писала за нашия край и грешките които са допускани тук,така пиша и за якорудско,където повярвай ми има страшно омелезяване със санберн.,масово,не само Канза,а и ред,ред други кучета. И ако седефчеви слагат на някого банн,поне да се знае защо е,защото в противен случай започвам да си мисля,че не им отърва написаното от мен,нали така

Публикувано: 08 October 2008 - 08:41 PM
Ами и аз да бях и аз тъй щях да си мисля.Надявам се че като се появи Седефчев ще обясни защо те е баннал.Невярвам че си написала нещо което не му оттърва,ако греша кажи кое е това което маже да не му отърва и затова да те е баннал.
За кучетата от Якорудско,нямам наблюдения и нищо не мога да кажа,освен на един човек,който познавам.
За кучетата от Якорудско,нямам наблюдения и нищо не мога да кажа,освен на един човек,който познавам.
Публикувано: 08 October 2008 - 08:42 PM
KaraKitan
Administrator
Full Member
Re: НЕчистокръвни /мелези/
« Reply #1 on: September 10, 2008, 01:59:20 AM » Quote
--------------------------------------------------------------------------------
Кандза.
Собственост на Пепеленовите от Якоруда. Кучка извъдена в Разлог и притежаваща перфектната визия на Леонбергер характерна за кръстоските със Санбернар от този район.
След смъртта на бялата Кандза/майката на Шаро Пепеленовия/ Юсеин взема жълто кутре от Разлог. Това е въпросната жълта Кандза. От 1996г. същата ражда редовно всяка година по 2 кучила от Шаро. В кучилата има жълти като нея и шарени като Шаро кутрета. Поради известността на Пепеленовото куче кутретата се разграбват от овчари и кучкари не само от района на Якоруда. Например белият със сиви петна Мечо преминава през няколко ръце за да бъде "открит", закупен като "абориген" и изпозван за разплод в Ямбол и региона.
Това написа Седефчев и май е един от първите дето я споменава тоя Канза,така ли е?
Administrator
Full Member
Re: НЕчистокръвни /мелези/
« Reply #1 on: September 10, 2008, 01:59:20 AM » Quote
--------------------------------------------------------------------------------
Кандза.
Собственост на Пепеленовите от Якоруда. Кучка извъдена в Разлог и притежаваща перфектната визия на Леонбергер характерна за кръстоските със Санбернар от този район.
След смъртта на бялата Кандза/майката на Шаро Пепеленовия/ Юсеин взема жълто кутре от Разлог. Това е въпросната жълта Кандза. От 1996г. същата ражда редовно всяка година по 2 кучила от Шаро. В кучилата има жълти като нея и шарени като Шаро кутрета. Поради известността на Пепеленовото куче кутретата се разграбват от овчари и кучкари не само от района на Якоруда. Например белият със сиви петна Мечо преминава през няколко ръце за да бъде "открит", закупен като "абориген" и изпозван за разплод в Ямбол и региона.
Това написа Седефчев и май е един от първите дето я споменава тоя Канза,така ли е?
Публикувано: 08 October 2008 - 08:49 PM
да,точно така,той я споменава пръв,но доколкото знам,той също има от въпросните кучета,за мен Данди"качамаци" има и в кк и в бок,въпроса е кой е по-мъж за да го признае,а отговора е никойи не само това,вместо усилията да се обединят и да се работи в утвърждаването на наша порода кучета,клубовете се изтрепаха да си изкарват кирливите ризи един-друг и резултатар както стана ясно,е на лице