Dog.bg Форуми : Временен дом за кученце от Сеславци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Временен дом за кученце от Сеславци докато oтпътува в Германия

#61 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 28 January 2011 - 06:48 PM

Хиляди благодарности на DDG за това, че приюти Лина. Междувременно имам новини от tinati, че вече има дом в Германия, където я чакат още 2 бивши бездомничета да си играят заедно.
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#62 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2011 - 06:52 PM

Бравооо! Чудесни новини за мъничето!!! :rc_036: на всички помогнали!!!

#63 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 January 2011 - 11:34 PM

Не знам дали има думи, с които да изразя любовта си към това същество. Само за няколко дни тя се превърна от едно уплашено треперещо мъниче в малка спокойна дама със самочувствие и весело отношение към живота. Тя се чувства прекрасно с нас и въпреки че си мислехме, че е невъзможно да приемем още едно животинче в дома си тя завладя всички ни. Искаме да остане с нас завинаги!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#64 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2011 - 07:16 AM

Показване на мнениетоDDG, в 29 January 2011 - 09:39 PM, написа:

Тя се чувства прекрасно с нас и въпреки че си мислехме, че е невъзможно да приемем още едно животинче в дома си тя завладя всички ни. Искаме да остане с нас завинаги!

На Ангелинка й е така добре, защото вие сте добри хора и я обграждате с грижи и обич. Всяко кученце би се почувствало така. И с всяко би ви било трудно и тъжно да се разделите.
Но на тази душица вече й е намерен дом. Много несериозно звучи, когато в един момент се каже: да, обаче междувременно и тук се намериха стопани. По този начин се отнема шанса и на други кучета да бъдат спасени - веднъж защото Мимотова вече ще я считат за несериозна, втори път - защото самите вие бихте могли да бъдете приемен дом за по-малко живинки.
В друга тема казахте, че сте "начинаеща" един вид в нашите проблеми тук. Затова си позволявам да ви кажа, че да имаш възможността и желанието да си приемен дом е нещо много значимо, полезно, отговорно, а на всичкото отгоре и тъжно. Защото след всичко, което си направил за душицата, обикновено това в продължение на месеци, накрая трябва да се разделиш с нея. Естествено, че човек се привързва силно. И тук разумът трябва да надделее. Защото в крайна сметка решението се взима от попечителя, в случая Мимотова. И защото на това кученце вече са му осигурени стопани, които го чакат, животът му е спасен и осигурен, така да се каже. За разлика от хилядите други, които си нямат никого.
Знам, че е трудно. Била съм приемен дом за много кучета, естествено, че всички вкъщи се привързваме. За някои животинки война съм водила, за да могат да заминат, когато му дойде времето. Имаше една Мили преди седем години, за която мъжът ми още мърмори и я споменава. Но така е, ако искаме да продължаваме да помагаме пълноценно, трябва да мислим за кучетата, а не за себе си и за своите чувства.
Гарантирам ви, че ще заобичате по същия начин и всеки друг дребосък, който би имал щастието да поживее в дома ви. И ако този дребчо си няма попечител, който да се е погрижил да му намери стопани, вие ще сте единствения му шанс за оцеляване. И ако решите да си го оставите вкъщи, наистина ще спасите живота му.
Надявам се да сте ме разбрали правилно.

#65 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 30 January 2011 - 12:13 PM

Хей, не ме разбирайте погрешно. Най-хубавото е, че малката бяла душица има дом. Без значение дали това е нашия или някъде в Германия. Нашите чувства към нея са едната страна на историята - те са спонтанни, безспорни и безрезервни. Другата е доброто на животинчето - то също се чувства прекрасно тук - всеки е добре дошъл да я види. От една страна е важно да не се дискредитират имената на хората, които търсят осиновители в чужбина, от друга - мотивите на хората и тук и там са еднакви - да спасим една бездомна изстрадала душа.
В телефонен разговор попитах Mimotova дали намерените осиновители не могат да проявят разбиране (според мен за тях ще е ок, че кучинка е добре), просто не мога да си обясня как една такава случка ще провали последващи осиновявания и ще квалифицира някой като "несериозен", но аз не съм наясно с много от подробностите все пак. А и защо да се плаща за пътуване на куче, което има възможност да остане и тук? Да, в Германия, както и навсякъде другаде по света се плаща такса за осиновяване при това не малка, до колкото съм информирана и ако тези пари се използват за грижи по други животинки - чудесно.
За мен вече е ясно, че няма да мога да бъда приемен стопанин на други кучета по ред причини, основно свързани с комфорта на животните, които вече имам вкъщи. Ще помагам и в бъдеще разбира се както и с каквото мога.
Mimotova е попечител на Лина, тя ще вземе окончателното решение, просто искам ясно да кажа че на кучинка може да и се спести това пътуване, защото тя вече има семейство, което я обича и ще направи най-доброто за нея.
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 30 January 2011 - 12:54 PM

Показване на мнениетоDDG, в 30 January 2011 - 11:18 AM, написа:

Mimotova е попечител на Лина, тя ще вземе окончателното решение, просто искам ясно да кажа че на кучинка може да и се спести това пътуване, защото тя вече има семейство, което я обича и ще направи най-доброто за нея.

Решението за Лина беше взето още с изваждането и от Сеславци. От самото начало се знаеше, че тя ще пътува за Германия и ще бъде осиновена там. Разходите по пътуването и не са проблем и бяха предвидени още от самото начало. Нашите мотиви са безспорни, че искаме да спасим една душа, но хората от другата страна искат домашен любимец и другар, който ние сме се ангажирали да осигурим. Хората в Германия си чакат тяхното куче, защото те са си избрали него за приятел и това не е вещ, която може да бъде заменена с друга. Не е коректно от наша страна да отказваме в последният момент, защото от това зависи съдбата и на другите кучета. Все пак бездомни кучета във всички балкански държави има много и всеки се бори да бъде осиновено неговото куче. Ако сега откажем да дадем куче с вече намерен дом, то следващият път и на нас ще ни откажат да вземат куче. Така се губят контакти с осиновители. Все пак Лина излезе от Сеславци с предопределена съдба.
Разбирам чувствата на DDG, защото аз самата съм приемен стопанин и раздялата с всяко куче ми е изключително тежка, но тъй като не мога да прибера всички кучета, то това е начина по който мога да им помогна и да съм сигурна, че им е осигурен добър дом и грижи, най-малко поради факта, че на Запад вет. медицина е на светлинни години напред и там на кучетата се осигурява много по-добро лечение при евентуална нужда. А кучетата от улицата в резултат на преживени физически травми доста често имат нужда от такива на по-късен етап от живота си.
Относно таксите за осиновяване: аз не знам какви такси се взимат за осиновяване, защото до момента не съм получила нито една такава.
Надявам се, че DDG, която взе кучето като временно, ще преодолее емоциите си и нещата ще приключат така, както бях планирани от самото начало. В България има достатъчно изоставен, болни, бити, гладни кучета, на които DDG може да помогне.
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#67 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2011 - 03:35 PM

Показване на мнениетоDDG, в 30 January 2011 - 10:18 AM, написа:

. А и защо да се плаща за пътуване на куче, което има възможност да остане и тук? Да, в Германия, както и навсякъде другаде по света се плаща такса за осиновяване при това не малка, до колкото съм информирана и ако тези пари се използват за грижи по други животинки - чудесно.

Нещата не опират до пари. Просто сърцето на Мимотова е трепнало, когато е видяла точно това кученце. Взела го е от Сеславци, лекувала го е, плащала е за това. Ще му плати и транспорта, естествено, тъй като това куче е нейна отговорност.
Относно осиновителските такси, за които вие сте информирана - от близо 10 години изпращам кучета в чужбина. Общият им брой до 2009г. е над 300. Пътните разходи и предварителната подготовка съм плащала с лични средства, осиновителски такси или каквито и да са други пари не съм получавала. Не са ми и били предлагани, за съжаление :smile: . Т.е. в цялата тази чужбинска одисея има много даване, много чакане и много нерви, за да може кучето да живее в нормална страна с нормално законодателство, и да е осигурено до края на дните си.
То стана като изповедалня, но когато чуя намеци за някакви финансови схеми, не мога да подмина.
Та така, върнете си й на жената кучето. Тя си го иска, както виждам. Ще спасите друго, стига да имате желание.

#68 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2011 - 03:53 PM

И аз да се включа и подкрепя момичетата: Никой от нас никога не е взимал каквато и да била осиновителна такса - а напротив много лични средства се влагат, за да могат кученцата, в това число и Лина, да заминат за чужбина.

#69 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2011 - 04:11 PM

ДДГ има предвид, че който си взима кученце трябва да плаща, за да го осинови! Т.е. осиновителите в Германия ще платят за животното, а не обратно! Не е имала предвид, че някой тук печели нещо!
Даже наскоро на страницата на ето този приют съвсем официялно пише, че за да вземеш животно от приюта трябва да платиш между 100 и 500 евро!
http://www.tierschutzheim.de/faq.htm
По форумите хората си пишат, че даже като предаваш животно в приют трябва платиш 15 до 40 евро! В някой е така, в други не - явно е различно!

DDG, немците са невероятно точни та чак дребнави в точността си хора. За тях дадена дума е хвърлен камък! Най-вероятно изобщо няма да проявят разбиране към желанието да си оставиш кучинка, а е възможно да се прекъсне контакта и Мимотова да бъде квалифицирана като ненадежден и безотговорен човек, с който не могат да се правят уговорки! За това нека малката принцеска си отиде при нейните си хора, а при вас ще дойде някоя невероятна душа, която ще обичате много!

#70 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 January 2011 - 05:17 PM

[quote name='Мърфи' date='30 January 2011 - 01:16 PM' timestamp='1296396699' post='909617']
ДДГ има предвид, че който си взима кученце трябва да плаща, за да го осинови! Т.е. осиновителите в Германия ще платят за животното, а не обратно! Не е имала предвид, че някой тук печели нещо!
Даже наскоро на страницата на ето този приют съвсем официялно пише, че за да вземеш животно от приюта трябва да платиш между 100 и 500 евро!
http://www.tierschutzheim.de/faq.htm
По форумите хората си пишат, че даже като предаваш животно в приют трябва платиш 15 до 40 евро! В някой е така, в други не - явно е различно!

[/quote
+1 DDG :rc_036:
Дано още животинки в нужда получат твоята подкрепа и обич.Факта,че си се привързала,те прави идеалното приемно семейство.
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   Gosh ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2011 - 08:07 PM

На първо място искам да благодаря на DDG за това, че приюти временно Ангелинка и й показа, какво е да бъде обичана и да има дом и хора, които се грижат за нея. Момичето изглежда много добре и много се радвам, че най-накрая се отпусна и няма нищо общо с онова наплашено нещастниче, което с mimotova извадихме от Сеславци. :rc_036:

Действително е трудно да се раздели човек с приемния си любимец. Случвало ми се е тъкмо да реша да задържа кучето - и се появява осиновител в чужбина! Раздялата е трудна, но разумът надделява над емоциите, защото целта ни е да помогнем на колкото се може повече клетници, като им осигурим дом, за предпочитане в чужбина. Защото там не ги тровят, не ги използват за подвижни мишени и за спаринг партньори на големите породисти кучета, както, за съжаление, често се случва при нас, където човек непрекъснато трябва да внимава, дали кучето му няма да вземе отровна храна от улицата, или дали лудият съсед няма да реши да се позабавлява с пушката. Може би звуча мелодраматично, но такива са фактите. На вън на нас гледат с определено подозрение и непрекъснато следва да се доказваме. А за Ангелчето още от самото начало се знаеше, че ще пътува, и сега, когато именно за нея се появи и осиновител в Германия, тя просто трябва да замине. За да може на нейно място да дойде следващото куче. А то най-вероятно ще дойде, защото са толкова много и, защото ако веднъж си станал приемен стопанин за едно, то почти е сигурно, че ще продължиш и със следващото.

#72 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 January 2011 - 11:52 PM

А кога трябва да пътува Ангелинка?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 31 January 2011 - 11:01 AM

И се заформи някаква дискусия...
Нека да изясня наколко неща, за да няма недоразумения, спекулации и излишни страсти. Още преди да взема Ангелинка - Лина - Ейнджи вкъщи зададох конкретен въпрос - какво става, ако поискам да я осиновя. Тогава все аще нямаше намерен осиновител, тя трябваше да замине за приют в Германия, от където да продължи търсенето на осиновител. За съжаление не получих конкретен отговор на въпроса си. Tinati ми отговори, че Mimotova е попечител, тя трябва да отговори, а тя пък от своя страна също не ми каза нищо конкретно от типа на: Можете да изявите желание за осиновяване, но преди да се е появило конкретно такова от Германия - просто и ясно - правото на първия. Даже в един свой пост тя каза, че изразява надежда тя да остане при нас - това е било, преди да има конкретно желание за Лина от германски осиновители.
Да, има много емоции. Няма как да няма. Нали всички тук сме със сърцата си! Ясно е, кучинка заминава за Германия - не съм идиот, няма да "отвлека" кучето. До заминаването си то ще получи най-добрите възможни грижи и любов.
Не ме разкъсвайте на парчета само защото съм изявила желание да и дам освен временен и постоянен дом. И съм попитала "и все пак, не може ли нещо да се направи". Ясно е, че Лина не е вещ и не може да бъде заменена с друга - точно затова поисках да задържа точно нея - защото е уникална. Като не може - не може. Тя ще продължи да има своето място в сърцето ми, без значение колко е далеч.

Показване на мнениетоGosh ko, в 30 January 2011 - 07:12 PM, написа:

като им осигурим дом, за предпочитане в чужбина. Защото там не ги тровят, не ги използват за подвижни мишени и за спаринг партньори на големите породисти кучета, както, за съжаление, често се случва при нас, където човек непрекъснато трябва да внимава, дали кучето му няма да вземе отровна храна от улицата, или дали лудият съсед няма да реши да се позабавлява с пушката.

Ето с това обаче не съм напълно съгласна. Кретени има навсякъде. Липсата на мозък не е патент само на българите. Според мен трябва да се стимулира и насърчава осиновяването на бездомни кучета именно в България, защото всеки от нас носи макар и малка отговорност за цялостния манталитет на нацията.
Нека да приключим нещата до тук и следващия пост да бъде в Щастливия край с нови снимки на Лина от Германия.
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   eliva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2011 - 01:03 PM

Съгласна съм с DDG, че в крайна сметка трябва да се насърчава и осиновяването в България, и безтуй хората, които го правят са малко. Това че за едно сеславче има в един момент вариант за дом и в България, и в Германия, си е направо страхотно постижение на всички хора ангажирани в помощ на бездомни и страдащи животни. Ето например Айра от Кремиковци, някой тук пита за нея, а тя вече е в Холандия. Трябва си признаем обаче, че както е при мигрирането от България по политически и икономически причини, няма как всички българи за заминен нанякъде. Така и за кучовците и котараните. Затова и промяната на мисленето на хората в България е много важно, защото само си представете колко домове и дворове са празни, колко самотни и зли хора, стари и млади, не разбират, че животът им би бил стократно по-щастлив и пълен с живинка-приятелче. За съжаление ще трябва да минат много години...и все пак малко по малко...

#75 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 06:02 PM

Какво стана с Ангелинка отпътува ли вече.Видях,че ДДГ има нов подопечен това означава ли,че тази тема вече е за местене в хубавия раздел?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 06:29 PM

Ангелинка утре ще отпътува заедно с Фиона за Германия. Така че, стискаите всички палци, нещо да не се разтури. След като пристигнат момичетата, пак ще пишем и пуснем снимки от даи-боже добрата развръзка. :mg_062:

#77 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2011 - 06:39 PM

стискаме,стискаме и на краката :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2011 - 12:33 AM

да редактирам: прощавайте: Линка не утре, а в Неделя ще пътува. Аз съвсем се омотах и мислех, че днес е събота. :zz_217:

#79 Потребителят е офлайн   Gosh ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 12:53 AM

Днес Линито отпътува за Германия. :be_107: Успех, момиче! Време е да местим темата. :af_089:

#80 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2011 - 06:58 PM

Урааа :af_089: :be_107:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни