Dog.bg Форуми : Лова легализирана форма на жестокост..?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лова легализирана форма на жестокост..? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 December 2010 - 08:24 PM

Разчуствах се! Който не е ловец не е качествен човек и всички кучета, които не са ловни не струват. То бива смях, бива ама...

mikivt, може и без подигравки, както и без димки. Питам, не ми е ясно- ако на теб ти е досадно да отговаряш- не го прави, ще се намери някой друг.
Ако някой от вас, големи фенове на естествения подбор, погледна първия клип- това отговаря ли на представите ви за лов? След като териерът изкара лисицата, не е ли редно тя да бъде застреляна?

Какво означава да са смели и контактни- не трябва ли да са добре обучени за лов на диви прасета кучета? И по този начин да бъдат хем ефективни, хем предпазени от понякога фатални рани.

Има лоши стопани сред всички. Но да използваш куче да ти върши работа, да го натикваш в ремарке 1.50х2.0 м с още 15 кучета, да го кърпиш сам, без упойка и да не го заведеш на ветеринар- нали това куче ти трябва, ако не друго! И е голям кеф като отхапе долната челюст на жива лисица, сладки сънища!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#22 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 16 December 2010 - 11:08 PM

това ,което се вижда на първия клип,а и на повечето са обучения на кучета..за съжаление няма как да научиш кучето да работи правилно,освен ако не го пуснеш срещу жив противник...
да,работните породи ( не само ловните) са последните оцелели кучета,които се ползват за това,за което са създадени..
това са последните мохикани на кучешкото семейство,които честно служат на стопаните си ,по предназначение..
не говоря за компаньоните,които са създадени за такива-те също си вършат работата,но ловец спящ на пухена завивка,на леглото и разхождан с розова панделка,и палтенце-това е осакатяване на породата

#23 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2010 - 09:22 AM

Само аз ли не виждам никаква разлика между забавляващите се човешки екземпляри тук и онези, които режат крайници и вадят очи на животни за кеф? Или другите, които дерат живи животни, за да им се запази кожата? Да споменавам ли сладурите, които обучават питбулите си на кученца и котенца? Последното също си е спорт, нали...
Съгласна съм, че популацията на вълци, лисици, мечки и прочие трябва да бъде регулирана и хората трябва да си опазят стоката. Но не съм убедена, че измъчването на вече заловено животно ще помогне някому...

@navar
Уважавам това, което ти и твоите кучета правите. Работата им е да пазят и те я вършат, както могат. Но лично ти би ли се наслаждавал на бавното, мъчително убийствено на "вредния дивеч'? Честно?
И нека не сравняваме работните породи и декоративните, всяка е създадена за конкретна роля и си я изпълнява.

#24 Guest_navar_*

Публикувано: 22 December 2010 - 10:09 AM

въпросът не е на какво бих се наслаждавал,а какво се налага да се прави..
природата е жестока,била е и винаги ще бъде-тя е естествения регулатор..
реално,аз не се наслаждавам и когато вълци разкъсват сърничка,която е още жива-но това е естествения подбор..
ако си падах по подземния лов,и се кефех на това -щях да имам териери,ако си падах по кучешки боеве щях да имам питбули..
но на убит вълк или чакал,аз също оставям палетата да се нахъсват-виж на жив не съм го правил,вълците не се дават живи...той така или иначе вече е мъртъв
да,жестоко е ..но не е същото като тези които си пускат питовете на кученца и котенца..
ловецът освен да убива животни,има доста задължения по опазването и оцеляването им..виж,бракониерите са друга бира,те нямат задръжки..

#25 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 December 2010 - 10:11 AM

значи не смяташ за правилно да се оставят кучета да се надъхват върху живо заловено животно?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   evelina_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 07:37 PM

Имам съвсем добронамерен въпрос - Така обучени тези кучета,ако се пуснат в парка дали няма да изядат моето куче например :ud_009: Изумена съм от клиповете ,които видях. Замисляте ли се,че кучетата по улиците,които нападат разни хора може би са именно такива. Представете си ситуацията - човекът поради някакви обстоятелства не може да се грижи за такова куче и какво прави,пуска го на улицата. А сега си представете какво ще се случи с другите животни и хора по улиците. Не съм против ловът,това е вид спорт и го разбирам,но съм гледала доста предавания и бях останала с впечатлението,че кучетата само ги хващат,а не ги убиват :dh_188: Единствено ние хората правим животните толкова жестоки.

#27 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 01:05 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 16 December 2010 - 05:14 PM, написа:

Когато изчезнат и тези кучета, това ще е краят на кучешката популация.
Ще останат само кастратите ...

Същото важи и за хората.
Когато изчезнат ловците, ще останат само ...

И повече няма да има дива природа и животни.

Хехех дог ти изби рибата :be_107:
Знам те отдавна ама по абсурдно мнение не съм чувал. Аз по скоро бих казал, че без хората природата и в частност животните се справяли доста по добре милиони години. Но това е друга тема....

Значи четох отговорите на някои фенове на лова , и пак пояснявам въпроса си!
Нужно ли е след като се хване животното да се измъчва и всички да цвилят като олигофрени от кеф.
А нормално ли е да се пускат на тези "обучения" котки а пък за клипа на които 5-6 кучета разкъсват язовец , който е вързан и му е затисната главата с някакво желязо за да не може да ухапе случайно някое от обучаваните кучета .....просто нямам думи как можеш да казваш на това спорт!!!! Животното пищи точно като дете но във сърцето на великите ловци такова нещо като състрадателност няма със сигурност. Говоря за вторият клип , колкото пъти го пусна и настръхвам , не мога да го гледам по вече от няколко секунди
и наистина пищи като дете а на всичкото от горе това е бебе язовец ...направо ми се повръща ... и ще ми излиза оня с ротвайлера ще ми разправя за кланици и телешки пържоли .
Не знам но ако дори малка част от хората тук мислят че това е нормално понеже е спорт разрешен от закона то всичките напъни на този сайт /форум за защита на животните ми се струват жалки и смешнизакона

Като цяло съм против лова и не разбирам какво удоволствие можеш да изпиташ от това да убиеш някое красиво животно, но не ми е там акцента на темата .

Въпросът ми е всички тези жестокости за нормални ли се смятат от всички ловци ???

#28 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 01:27 AM

Показване на мнениетоevelina_pom, в 10 January 2011 - 04:42 PM, написа:

Имам съвсем добронамерен въпрос - Така обучени тези кучета,ако се пуснат в парка дали няма да изядат моето куче например :ud_009: Изумена съм от клиповете ,които видях. Замисляте ли се,че кучетата по улиците,които нападат разни хора може би са именно такива. Представете си ситуацията - човекът поради някакви обстоятелства не може да се грижи за такова куче и какво прави,пуска го на улицата. А сега си представете какво ще се случи с другите животни и хора по улиците. Не съм против ловът,това е вид спорт и го разбирам,но съм гледала доста предавания и бях останала с впечатлението,че кучетата само ги хващат,а не ги убиват :dh_188: Единствено ние хората правим животните толкова жестоки.

Ловните кучета по принцип не закачат други кучета така че споко :re_037: , а и ловците нямат навика да си пускат кучетата на улицата , ако не им харесва някое куче просто го гръмват без никакви сантименталности ...... а всеки ловец види ли безстопанствено куче в гората се чувства длъжен да го застреля , така че по скоро внимавайте при разходките в гората :dog:

#29 Потребителят е офлайн   evelina_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 11:23 AM

Ужас :ud_009: Изумена съм от написаното от Вас,но зная,че е истина. Как е възможно да си се грижил за това куче толкова години и да го гръмнеш :ea_103: Това е ъпсурдно,ако детето ти не изпълни всичките ти желания,не стане ,,велик" човек значи ли че трябва да го гръмнеш :dh_188: Прекалено много злоба има в ловците явно,не знам дали е спортна или не,но не е оправдана. Това е ненормално!

#30 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 12:23 PM

А това с кърпенето на място може да е било за първа помощ.Ловците си обичат и гледат кучетата,най малкото защото са вложили за обучението им и се гордеят с постиженията им.

Имам две много сериозни доказателства, че това твърдение е абсолютно невярно.

Аз лично разделям ловците на такива, които обичат природата и всичко живо. И да, ловът води до смърт, но не е нужна тя да бъде такава като на тези клипове. Уважаванието от мен ловци тренират и у себе си качества, защото лова изисква такива, които наистина могат да бъдат възприети в комплекс като мъжество. Но именно тези им качества и разбирания не биха им позволили да стигнат до това извращение от клиповете. Другия вид са ловците - селяни. Това са хора-комплексари и по природа жестоки, които приемат лова за спорт и за забавление. Първите (познавам такъв) си обучават кучетата с години с позитивни методи и изобщо имат култура да създадат нещо. Вторите са пълни отрепки, които си спукват от бой кучетата, за да постигнат нещо (в повечето случаи нищо) и се кефят да се гаврят с природата. :zz_020:

И да, в съвременния живот, аз предпочитам да има лов, практикуван от хора, отколкото ферми за птици или свине, където животните живеят в клетки около телата си - това е в пъти по-голямо изврашщение, отколкото да ловуваш животни, живеещи на свобода.
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 12:41 PM

Защо всеки, който е ловец, трябва да е лош човек. Имам приятели ловци, които така си гледат кучетата, че много ще им завидят. Единия има 2 английски сетера и през седмицата са му в апартамента на дивана в София, а събота и неделя на лов в полето. Друг пък си гледа Бретон шпаньола с малката си дъщеричка, която е на 1г. Примери мога да ви дам много.
А на тези с кучета компаньони само ще кажа, че Йоркширския териер е използван за лов на плъхове и мишки заради малките си размери.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2011 - 01:57 PM

да ама се броят явно на пръсти такива загрижени ловци-стопани.За мен това на клиповете не е нормално!!! :eg_033: :ea_103:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 02:04 PM

Да си некомпетентен по дадена тема не нито лошо нито страшно.Лошото е да се изказваш некомпетентно,но с авторитетен тон,и да въвеждаш в заблуждение други незнаещи.Като теб.На потребителите правещи свободни съчинения на тема лов и ловно куче ще кажа,че единствен опит от гледането на няколко клипа в ютуб,си е доста скромен.Но за да покажа,че не съм "злобен ловец", ще дам някои пояснения по вълнуващите ви въпроси.
1.Ловните кучета не се обучават да нападат други кучета.Някои териери могат да проявят агресия и решението,както и за другите кучета,е социализация.
2.Ловните кучета нямат никаква агресия към човека.И ако случайно срещнете безстопанствено ловно(което се срeща рядко,защо ли) няма да нападне нито вас,нито кучето ви.
3.Ние не правим животните"жестоки".Такова понятие е неприложимо за животинския свят,включително и за домашните кучета.
4.Питам redy за колко гръмнати от стопаните си ловни кучета е чувал.Или пак градски/селски легенди?
5.Безстопанствено куче в гората няма.За да е оцеляло и да живее там трябва да е подивяло,което значи да си изкарва прехраната като хищник.Такова задължително подлежи на острел.А за вашите кучета в гората,не парка,не се безпокойте.Сигурен съм,че както и вие,рядко стъпват там.
6.Ch@Rlie половината от ловците в България живеят по селата,демек са селяни.
7."Имам две много сериозни доказателства, че това твърдение е абсолютно невярно". Имаш,но не ги споделяш с нас.Кажи ги да ги чуем.

#34 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 07:01 PM

7."Имам две много сериозни доказателства, че това твърдение е абсолютно невярно". Имаш,но не ги споделяш с нас.Кажи ги да ги чуем.

Веднага ще ги споделя тези доказателства. Виж двете теми, които съм пуснала тук - едната е за изоставено на междуградски път ловджийско куче - смеска с куцхаард, което беше само гръбнак , ребра и кожа и умираше на пътя. Явно селяндура-ловец го е изоставил там с колата си и то виждаше своя шанс в колите, тръгвайки срещу тях. Най-вероятна причина - не става за лов.

Другата причина се казва Стейси - пойнер на година и половина, на който е била насрочена екзекуцията. причина - не става за лов. Пойнтерът е системно пребиван. Ела да говидиш и тогава ми говори. Разбра ли! Че ми кипва и ще си спечеля бана, ако си кажа мнението по-освободено. Омръзна ми от хора, които си заравят главата в пясъка и си живеят само с поглед навътре към техния двор. Огледай се наоколо пък тогава се прави на засегнат

ПП: Още нещо - селянин не е географско понятие, знам, но като гледам масовото отношение към животните на село, и към хората също между др., мисля, че и географията си има значение.
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 04:27 AM

Показване на мнениетоmikivt, в 11 January 2011 - 11:09 AM, написа:

Да си некомпетентен по дадена тема не нито лошо нито страшно.Лошото е да се изказваш некомпетентно,но с авторитетен тон,и да въвеждаш в заблуждение други незнаещи.Като теб.На потребителите правещи свободни съчинения на тема лов и ловно куче ще кажа,че единствен опит от гледането на няколко клипа в ютуб,си е доста скромен.Но за да покажа,че не съм "злобен ловец", ще дам някои пояснения по вълнуващите ви въпроси.
1.Ловните кучета не се обучават да нападат други кучета.Някои териери могат да проявят агресия и решението,както и за другите кучета,е социализация.
2.Ловните кучета нямат никаква агресия към човека.И ако случайно срещнете безстопанствено ловно(което се срeща рядко,защо ли) няма да нападне нито вас,нито кучето ви.
3.Ние не правим животните"жестоки".Такова понятие е неприложимо за животинския свят,включително и за домашните кучета.
4.Питам redy за колко гръмнати от стопаните си ловни кучета е чувал.Или пак градски/селски легенди?
5.Безстопанствено куче в гората няма.За да е оцеляло и да живее там трябва да е подивяло,което значи да си изкарва прехраната като хищник.Такова задължително подлежи на острел.А за вашите кучета в гората,не парка,не се безпокойте.Сигурен съм,че както и вие,рядко стъпват там.

Не виждам защо ми разтягаш локуми по тези твои 6-7 точки , ако си видял аз съм отговорил на момичето че ловните кучета не са агресивни? Или това е начин да избягаш от темата?
Никъде не съм казал че "вие правите животните жестоки" , а че вие сте жестоки. Животното не е виновно че сте вързали бебе язовец и оставяте 6 кучета да го разкъсват докато то пищи като дете!!!

На въпроса зададен ми от теб ще отговоря че познавам доста ловци и знам от тях какво се прави с куче което не става за лов или ти ще ми кажеш, че от всяко кучило всички малки стават перфектни ловци :dry: ??!! А с тези които не стават може би ги гледате на диваните си а???

И не съм гледал само по ютъб подобни клипове. Ходил съм няколко пъти на "ловни изпитания" на кучета в Дюлино и Кантарджиево. Е по голяма селяния от това просто няма даже и не можете да си я представите.
200-300 човека заобиколили гатера в който има 2 прасета и всички викат и крещят , представете си и една газка в ремаркето опъната една дълга маса от двете страни пейки и горе поне 15-20 човека ядат кебапчета пият бира и крещят от високо. За удоволствието да гледаш "ловните изпитания" се заплаща вход от 3лв

Когато прасетата не искат да излязат на открито от едни храсти и влиза "съдията " вътре и с един кол започва да налага прасето по главата .

В края на "изпитанията" съдията вика аре давайте и пусна вътре поне 10-15 кучета наведнъж ....... хората бяха във възторг толкова се въодушевиха че счупиха коловете и паднаха заедно с мрежата върху кълбото от животни .
На въпросното "мероприятие" присъстваше и един човек който ако вие поне малко сте на ти с лова не може да не познавате пише под ник Анди , това го казвам просто че той може да потвърди всичко написано от мен .

Много удобно бягате всички от зададения от мен въпрос!
Но аз няма да се уморя и във всеки мой пост ще ги задавам отново и отново!

Смятате ли тези клипове за нормален начин за обучение на кучетата ви и използвате ли котки за същата цел.

#36 Guest_navar_*

Публикувано: 12 January 2011 - 10:43 AM

да,жестоко е ..но цялата природа е жестока..
според вас,как ще се научи едно куче да ловува на прасе ,ако не в гатера??
или и лова трябва да бъде забранен?? ок,а знаете ли как пищят животните в кланицата?? да забраним и кланиците??
лова е стар,колкото и човечеството,жесток е ,но цялата природа е жестока??

#37 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 11:48 AM

ще се обадя неподготвена,но специално за ЮК мога да кажа че животните се убиват с ток,не се колят.Поне знам 2-3 ферми за прасета и говеда.Не знам дали за целия остров е така :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Васил Динков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 01:50 PM

Здравейте и от мен тази тема е като темата за смисъла на живота=неизчерпаем извор за спорове.Не съм ловец защото немога да убивам или да гледам как нещо умира,но не отричам лова.
Разбира се с уговорката че животните от едната и от другата страна са в "добри ръце"
1.Със сигурност трябва да се увеличи контрола.
2.Както всичко друго в България и лова е изкривено пнятие защото масата ловци са такива за да си начешат егото "За бога имаме повече регистрирани ловци отколкото армия"Немож всеки който има пари за пушка и издържи изпита да става ловец.Трябва да има квота.Трябва да се увеличат таксите итн .Сравнение: карта за лифта на Пампорово за един ден 50-60лв билет за лов за един ден 10-15лв.
Неможем да слагаме всички ловци под общ знаменател защото за различни като хора и МАНТАЛИТЕТ :) Наистина има такива които са способни да убият собственото си куче ако не върши работа или да снимат подобни клипчета с тренировки.Но има и такива които дават хиляди левове за операций на животните си и преди отсрел казват молитва....... после "помагат" на дивеча да си умре.А за обучението може и с кожа от одрано вече животно да се прави.
Наскоро гледах предаване за лова в Русия и Щатите еми няма нищо общо.Осезаемата разлика е една дума УВАЖЕНИЕ към дивеча.Наистина са малко ловците в БГ с това качество а аз лично познавам доста .....
Кучетата които гледам са ловни породи и да ходят на лов с роднина по няколко пъти в годината.....Дори и странно да звучи след това са по мили от всякога "все едно разпускат по този начин"Като аз съм запознат с работата която вършат при лова и затова ги пускам.
Ако има баланс и хуманност лова не е толкова лош като се има предвид целта му да балансира численоста на дивеча в гората.
Не напоследно място трябва да се спрат бракониерите и хората с такъв манталитет като тези в клиповете
Извинявам се за това че някои описания бяха по цветни но след клиповете всяка дума бледнее.
Не взимам страна а търся баланса.
За мен чисто като човек лова за спорта са безмислени убийства,да не говорим за трофеите това вече е гадно
User's Signature

Да възпиташ котка,като куче...Т'ва му е майката....

#39 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 January 2011 - 02:31 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 11 January 2011 - 01:09 PM, написа:

Ловбни кучета , като използвани за лов или като порода създадена за лов , защото ако е 2-рото мога да ти покажа мн дого аргентино и американски буллдог които и костите могат да ти изядат.....

Имам 1 въпрос защо когато ловни кучета видят моя американски буллдог го мислят и третират като глиган в гората? :db_046:
Преди няколко дни на разходка 1 мъж пусна 3 дратхара и те започнаха да облаиват моето куче и го заобиколиха продължабаики д аго облаиват ...на мен ми беше мн смешно ...за мен моето куче си е прасе но не мислех , че и ловните кучета така я възприемат :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   evelina_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 02:41 PM

Не хубаво да слагаме ловците под общ знаменател :smile: Виждала съм пуснати да се разхождат без повод обучени кучета да убиват. Откъде мога да бъда сигурна,че няма да нападнат моето куче или мен. Аз сигурно за тях съм месо,каквото е и всяко друго животно. И въпреки ужасяващите кадри аз също познавам хора,които са обучили кучетата си и се грижат за тях с любов. Но тези кучета не живеят в апартамента им и сами са казвали,че на такова куче не може да му се има доверие,че няма да нападне човек :smile: Не разбирам подобна смърт,защо поне не убиете животинчето преди това с пушката да не се мъчи. То така или иначе вързано няма как да се спаси :dh_188: Не може да се биете в гърдите,че кучетата ви са невероятни ловци,а да им давате да убиват вързано животно. представете си ако вашето дете види такъв клип и вие сте ловец,дали ще иска да погледне кучето ви и дали няма това да му насади травма за цял живот :smile:

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни