Dog.bg Форуми : Лова легализирана форма на жестокост..?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лова легализирана форма на жестокост..? Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 January 2011 - 05:19 PM

Показване на мнениетоpetrunov, в 16 December 2010 - 03:37 PM, написа:

Ловът на животни в двадесет и първи век с цел СПОРТ или ХОБИ е пълна простотия за мен.
Какви са аргументите, да ходиш по гората и да убиваш диви животни, освен най-обикновената, човешка жестокост - както е написано и в заглавието на темата?

А иначе за видеата - до колкото ги прегледах, това не е никакъв лов, а чиста жестокост и злоупотреба с животни. Специално на първото видео, една мижатурка държи в ръцете си лисица, а друга мижатурка държи куче, което я хапе по лицето. Кой претендира тук, да ми каже, че това не е чиста проба жестокост?

На останалите видеа се вижда как гениални сръбски селяндури, поради липса на по-добро занимание, нахъсват ловните си кучета като ги пускат да се дзверят срещу язовец в клетка или да разкъсат вързан дивеч, за пред камерата - после ще се покаже магарията пред целия свят, като го качат в youtube... БРАВО, ИСТИНСКИ МЪЖЕ И ГОЛЕМИ ЛОВДЖИИ!

Качена снимка Качена снимка Качена снимка ... ЛЕГАЛИЗИРАНА ФОРМА НА ЖЕСТОКОСТ ... наистина, ГОЛЕМИ МЪЖЕ ...

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#42 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 05:25 PM

Както и предполагах,някои просто си харесват драматизациите по Андерсен,примерно.И правенето на бури в чаша вода.Само че,мен това не ме обогатява.Преливайте си от пусто в празно по неясни за вас теми колкото си искате. :re_037:

#43 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 05:32 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 12 January 2011 - 04:30 PM, написа:

Както и предполагах,някои просто си харесват драматизациите по Андерсен,примерно.И правенето на бури в чаша вода.Само че,мен това не ме обогатява.Преливайте си от пусто в празно по неясни за вас теми колкото си искате. :re_037:

Сигурно ще ти е по-обогатяващо да разгледаш и др. подобни клипчета в Интернет!
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 05:42 PM

Бях съвсем малка, когато така уважавания от мен мой вуйчо пусна котенцето, с което до преди минути си бяхме играли аз и братовчедите ми, на ловното си куче, за да се учело.... Пред детските ми очи котенцето беше разкъсано. Крещях от ужас, а нищо не помагаше. Това никога няма да го забравя, мозъка ми не проумяваше такава жестокост. От тогава, вече 20 години с вуйчо ми не си говоря особенно много. Той продължава да ходи на лов, започна и братовчед ми. Не искам да си мисля колко животинки още са затрити така жестоко, докато си учат кучетата на злоба. Аз не разбирам тези хора и никога няма да ги разбера. Хобито да убиваш и да се "кефиш" от това! Това не е хоби, за мен това е престъпление, извършвано от хора с много свободно време, без сериозна работа или интереси, не искам да използвам думата комплексари, но някой са и такива. И по повод, че ловните кучета не нападали ще си позволя да не се съглася. Преди няколко години на изложба в Добрич мой шпиц беше нападнат от ловно куче. Собственика, видимо доволен , че кучето му проявява такъв характер, не се извини дори, а просто каза, че кучето му помислило моето за лисица и започна да се хили. Простащина! :eg_033:
Спомних си и борзой, който умъртви йоркито на моя приятелка на изложба в Стара Загора поради същия ловен инстинкт!!!!
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#45 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 11:49 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 12 January 2011 - 02:30 PM, написа:

Я кажи коя тема не ми е ясна , че не те разбрах ??? Или ти май не можеш да четеш?
Ще ми отговориш ли смяташ ли за нормално да се пусне бебе язовец да го разкъсват 5-6 кучета , смяташ ли за нормално да се използват за същото и котки.
Само ще поясня познавам много хора почти във всяко село има някой който има жива лисица или язовец които се ползват за обучение на ягдтериери и познайте дали някой ги лекува след това , виждал съм лисица без долна челюст която продължава да се ползва за това. По голяма гавра с едно диво животно не мога да си представя!!
А котките се ползват масово и само по веднъж понеже са "евтина" стока .

За тебе ормално ли е да се убиват котки за да се "обучават" ловните кучета??

Би ли сметнал за нормално ако някой "ползва" дратхари и ягдтериери да си обучава кучетата в агресивност?
Ще опровергаеш ли нещо от написаното от мен??

#46 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 13 January 2011 - 04:08 PM

В този ред на мисли,кучешките боеве дали са нещо нормално?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#47 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 02:24 AM

В този ред на мисли коридата нормално нещо ли е, гледането на животни за кожи в клетки метър на метър цял живот и после биват одирани живи нормално ли е , или на мечки с тръба в корема за да им точат жлъчния сок , яденето на кучета , яденето на човешки ембриони и тем подобни гадости ....... всичко това е законно и НОРМАЛНО в някои държави , някои от тях и членки на Европейския съюз. За мен всичко това е много по извратено, но все пак темата тук е за лова моля не я измествай ако искаш да пишеш за нещо друго си отвори друга тема. Съгласна :ae_085: .

#48 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 January 2011 - 02:42 PM

а клането на стотици,даже хиляди години в цивилизования скандинавски свят -Фарьорските острови ...и въобще,колко много мъка и жестокост има по този свят..
пак да попитам,не е ли жестоко за една вечер кума лиса да натръшка всичките 10 кокошчици на баба Митра,от които тя добавя някое левче към мизерната си пенскийка от 150 лева,която и се полага за 40 години трудов стаж...същата кума лиса която кучетата на съседа на баба Митра са хванали и мачкат по време на лов..
та кое е по жестоко..кучетата да давят лисицата,или баба митра да се мъчи да оцелее без левчетата изкарани от яйцата ..
целия шибан свят е жесток..

#49 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 03:00 PM

Показване на мнениетоnavar, в 14 January 2011 - 01:47 PM, написа:

....и трябва да си го оставим непроменен, така ли да го разбираме?
Що да го променяме?! Добре си е така, баба Митра с мизерната пенсия, криворазбраните и извратени ловни "игри и забавления" , коридата, убиването на акули, делфини .... абе както е, така да си е. Щом едни от нас вече са го правили, защо ние да останем по-назад?! Всичко трябва да опитаме, сами да открием топлата вода. Много си ни е добре така. Ще изкараме още някое и друго десетилетие, пък после - каквото стане. Апокалипсис, земетресения, няма значение, ние няма да сме живи дотогава. Супер!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#50 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 January 2011 - 03:44 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 14 January 2011 - 12:05 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в 14 January 2011 - 01:47 PM, написа:

....и трябва да си го оставим непроменен, така ли да го разбираме?
Що да го променяме?! Добре си е така, баба Митра с мизерната пенсия, криворазбраните и извратени ловни "игри и забавления" , коридата, убиването на акули, делфини .... абе както е, така да си е. Щом едни от нас вече са го правили, защо ние да останем по-назад?! Всичко трябва да опитаме, сами да открием топлата вода. Много си ни е добре така. Ще изкараме още някое и друго десетилетие, пък после - каквото стане. Апокалипсис, земетресения, няма значение, ние няма да сме живи дотогава. Супер!

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 03:57 PM

Показване на мнениетоnavar, в 14 January 2011 - 11:47 AM, написа:

а клането на стотици,даже хиляди години в цивилизования скандинавски свят -Фарьорските острови ...и въобще,колко много мъка и жестокост има по този свят..
пак да попитам,не е ли жестоко за една вечер кума лиса да натръшка всичките 10 кокошчици на баба Митра,от които тя добавя някое левче към мизерната си пенскийка от 150 лева,която и се полага за 40 години трудов стаж...същата кума лиса която кучетата на съседа на баба Митра са хванали и мачкат по време на лов..
та кое е по жестоко..кучетата да давят лисицата,или баба митра да се мъчи да оцелее без левчетата изкарани от яйцата ..

Виж сега не се прави , че не ме разбираш за какво говоря!!

Става въпрос за следното когато лисицата е убила 10 кокошки се убива , а не да се вади долната челюст и ловците наоколо да се насирта от кеф, за това говоря . Говоря за лов , в който се уважават дивите животни и убиват максимално бързо и безболезнено доколкото е възможно!!! А не да изпитваш съдистично удоволствие от мъките на животните.
Но за да имаш уважение към животните трябва поне малко човещина и интелигентност , които за съжаление при по вечето ловци липсват , не казвам всички , а повечето , познавам лично ловци които са такива .

Никой от ловците или лобито им не ми отговори, ползват ли се котки за обучение или по скоро разкъсване и нормално ли е това според тях????

#52 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 04:00 PM

Става въпрос за следното когато лисицата е убила 10 кокошки се убива , а не да се вади долната челюст и ловците наоколо да се насирта от кеф, за това говоря . Говоря за лов , в който се уважават дивите животни и убиват максимално бързо и безболезнено доколкото е възможно!!! А не да изпитваш съдистично удоволствие от мъките на животните.
Но за да имаш уважение към животните трябва поне малко човещина и интелигентност , които за съжаление при по вечето ловци липсват , не казвам всички , а повечето , познавам лично ловци които са такива .

Никой от ловците или лобито им не ми отговори, ползват ли се котки за обучение или по скоро разкъсване и нормално ли е това според тях????

#53 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 04:01 PM

#54 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 05:49 PM

За мен е по-интересна интерпретацията от гледна точка на обяснението "такъв е света - жесток". Значи, след като той е жесток е нормално да учим ловните кучета да разкъсват вързано диво животно, но света вече не е жесток когато лисицата убива 10-те кокошки на баба Митра. Тогава лисицата върши нередни неща и тя подлежи на изтребване. Само защото нещо пречи на човешкия вид и то задължително трябва да бъде изтребено. Така е най-лесно. А това с обучението на ловните кучета направо ме разбива винаги. Ако се върнем назад в историята няма ловец, който да иска кучето му да се хвърля върху дивеча, защото тогава това не е било само въпрос на добиване на храна, но и въпрос на употреба на другите "материали" - кожа, рога, зъби, кости и т.н. Но сега трябва да ги учим да убиват, защо? Кое се е променило? Ловът вече е спорт. Не знаех, че да убиваш му се вика спорт. Да, има отстрелване на вреден дивеч. Съгласна съм. Но този момент с обучението на 30 ягтериера върху една бъззъба лисица ..... ще извинявате. Няма нищо общо нито с обучението, нито със спорта. Че то моето домашно куче ще я облайва и ще й се нахвърля, значи ли това, че ще се справи с лова й? Айде стига глупости.
В този ред на мисли ми хрумна една идея. Аз като един от разрушителите на породните качества и опорочаването на породи съм готова да предложа на членовете на клуба на родезийските риджбеци да си правим специален тест. Цел - тестване на "работни" качества. Място - Зоологическата градина, клетката на лъвовете. Пускаме ги вътре и .... каквото стане. Може даже да се опитаме да си направим гатер с лъвове в зоологическата градина. :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: Няма руснаците да ми се хвалят вързали една мечка за верига и пускат кучето срещу нея! Що не вземат да я отвържат да видим кой кого тогава!?! Аааа, ще ги надминем всичките с този тест.
А понеже обвиняват собствениците на йоркитата, че са ги превърнали във възглавници, имам друга идея за тях. Пловдив е известен с "решаването" на редица проблеми с уличните животни, та сега като изтребим котките се очаква да плъзнат плъхове. Колеги, вашето време настъпва скоро. :ae_085: Обявявате един общ тест за работни качества на йоркитата и ги пускате дружно в градската канализация и така .... докато се появи някое на коритото на Марица или пък се изтребят плъховете. :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: Ми нали трябва да ги поддържаме тези работни качества?! Защо са ни иначе кучетата?! Трябва непременно да им намерим предназначение. Не може току-така да се хранят в къщата ни, я! :beer:
Умирам си от смях когато започнат да ми говорят за обучение на ловни кучета, а най-се смея когато ми говорят с носталгична благост и умиление за селския ловец. Мммм, мила, родна картинка!

Хмм, не мога да се сетя нищо за работните качества на чихуатата....приемам идеи. Не може да нямат някакви качества. :md_064:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#55 Guest_navar_*

Публикувано: 14 January 2011 - 06:10 PM

въпрос на гледна точка,и законови положения..
какви са методите на обучение на работните кучета,касае единствено собствениците им,и хората занимаващи се с това..
навремето беше много жестоко да се ползват цигани за фигуранти ,за да се научат кучетата да хапят наживо-да ,жестоко беше но тази жестокост запаз и живота на охраната на складоветена СМК от бандите "събирачи на скрап" ..
жестоко е да се пускат кучета срещу полуумрял вълк,за да преодолеят страха ,който всяко куче изпитва само като подуши миризмата му-това гарантира че кучетата ще реагират адекватно при среща с вълк..
и за мен е жестоко да се къпе кучето всяка вечер,да се гелосва и пудри,да му се обличат пуловери и да се носи всеки ден в Мола все едно е кукла...
жестоко е да се мъкне кучето насам натам в клетка метър на метър,и да се развежда по ринга като панаирджийкса мечка...
жестоко е и да се карат животни да правят маймунджулъци в цирка..
да,ловът е жесток..и е много просто-който не иска да гледа такива сцени,не ги търси в нета,както аз не търся боеве с кучета..

#56 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 09:04 PM

Показване на мнениетоnavar, в 14 January 2011 - 05:15 PM, написа:

въпрос на гледна точка,и законови положения..
...............................

:ab_041: Това ми напомня един знаменит юридически постулат "Истината е относителна, въпрос на гледна точка, приемаме тази, която ни устройва." :md_064:

Цитат

да,ловът е жесток..и е много просто-който не иска да гледа такива сцени,не ги търси в нета,както аз не търся боеве с кучета..

Старая се да избирам не най-простия начин за реакция, а най-правилния. Според мен, по-правилно е да не се стараем да извиняваме или оправдаваме подобни жестокости, а да ги дефинираме с истинските им имена и да имаме ясно негативно отношение към тях, а не то да се променя спрямо това дали ни устройва или е в наша изгода било като биологичен вид, било като ценностна система.
User's Signature

#57 Guest_navar_*

Публикувано: 15 January 2011 - 10:19 AM

хм, за теб е жестоко ,това което виждаш-за някои не е..истината е относителна..
и кланиците са форма на жестокост-понякога животните още полуживи се потапят във вряща вода за да се щавят,или почват да ги дерат докато мърдат..
вчера гледах лов на мечки в румъния-отвратителна работа,обаче се оказа че карпатските мечки до такава степен са се намножили че съсипват цялата екосистема,и от нямане накъде влизат в селата ...сигурно има и по хуманни методи за намаляване на популацията им-кастриране да речем :)ама никой не се е наел,но предполагам че в нашия форум ще намерим решение и за това-не на лова във всичките му разновидности,не на естествения подбор,не на всичко което не харесва някому- PEACE, бабо..дай да свием и мир за всички ..

#58 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2011 - 12:10 PM

navar, ясно е, че жонглираш с мненията на потребителите и използваш само онова, което те устройва в тях. Ако трябва, обаче, да си точен в поста ми преди последния съм написала ясно, че не съм против отстрелването на вреден дивеч, но и тази дейност си има правила и аз съм за тяхното спазване, а не за тяхното изкривяване до степен на ненужна и безсмислена жестокост. Няма нужда толкова много да се засягаш и във всяка тема да се опитваш да наложиш тезата колко твоите кучета живеят достоен живот, защото били работни, пък ние останалите ги лигавим. Малко е плоско, не знам дали го разбираш. Няма нужда да живея в дън горите Тилилейски, че да имам представа защо се отстрелва едно животно и още повече как да стане това. Не е нужно дори да съм държала пушка, въпреки, че нееднократно съм го правила, да не кажа, че имам нелоши постижения като стрелец. Не сравнявай несравними неща. Както съм против това да щавят живи животни, точно толкова съм против 30 кучета да нападат вързан язовец, също толкова съм против да се убиват животни в периода, когато отглеждат малки, точно толкова съм против бракониерите, в същото време съм "за" да се ограничава периметъра на една епидемия с крути мерки, ако ще и там да загинат и няколко здрави животни, също така не се притеснявам голяма част от животните да бъдат кастрирани, вместо отстреляни. Много остроумно изказване относно кастрирането на мечките, но ако се опиташ да погледнеш обективно на ситуацията ще се съгласиш, че зад всяко разрастване на дадена популация стои някаква човешка простотия. Точно такава простотия стои и зад проблемите с мечките в Родопите, защото не може да изсипеш една камара мечки (пък и друг хищен вид) без да осигуриш прехраната им, без да осигуриш на местното население възможност за съвместно съжителство и обезопасяване. Естествено, че ще се стигне до неизбежен конфликт между видовете и той винаги ще е за сметка на дивото животно. Искаш да мисля повече за хората, а какво правят хората за да осигурят собственото си бъдеще?! Мразя да давам примери от времето на соц-а, но точно от там са едни от най-добрите примери за резерватното стопанисване на определена екосистема. Сега в тези места ще видиш построени 10 палата на някакви "величия", които са решили, че могат да съсипят това с лека ръка, но да угодят на собственото си его. Трябва ли да мисля за тяхното спокойствие?! Да не би някой да разработи програма за родопския регион, който и без това вече няма никакъв поминък и екопрограмите са единствения шанс да имат хората там препитание? Не, никой, просто изсипаха там десетки мечки, едни от които оградиха, че съвсем да не могат да си намират храна, а другите просто ги оставиха така. Да не би затова да са виновни мечките? В Карпатите мечките били съсипвали местната екосистема, а да се стигне до там кой точно е виновен да видим, че нещо не се връзва хиляда години да не я съспиват, но точно сега се намножиха?! Колкото ясно негативно отношение имам към безсмислените ловни забавления, същото е и към жестокостта при клането на добитъка. Едното не извинява и не обяснява другото. Точно затова написах, че жестокостта е еднаква и няма степени, има само проявления. Рефренът "станете вегетарианци" не минава. Идеята е да не се допускат изтезания и жестокости на всички нива, във всички области на човешката дейност, а не да обясняваме или извиняваме едни действия с други. Не е жестокост да отстреляш вреден дивеч, когато това се налага, но е жестокост да го вържеш и да пуснеш срещу него 30 кучета и от тази жестокост няма полза нито за кучетата, нито за човека. Функциите на кучето при лова не са да свърши работата на ловеца, да го поясним все пак.
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 January 2011 - 01:25 PM

Тази тема отдавна я игнорирам ,за да не се ядосвам ,защото от опит знам, че да спориш с ловец както и с биткаджия няма полза . Още повече в държава, чийто Президент безнаказано убива защитен вид и то в резерват.
За вредния дивеч съм слушала до припадък, че става само с трепане , за тестовете и пр. гадости - също .
Вчера един ужким съвсем нормален човек с часове ми разказваше за атавистичното чувство, дето го били имали мъжете да убиват и колко било разбираемо.Показа ми показа гордо клипче, на което той е наврян в една будка с прозорче и стреля по глигани .Като го питах що аджеба той вътре, а като един истински мъж с атавистично чувство не е срещу глиганите, ми отговори че било спорт. На мен пък ми изглеждаше като убийство от засада.
Та някой би ли могъл да обясни философията на тоз спорт , сериозно питам .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#60 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 January 2011 - 09:30 PM

вчера гледах един ужасен клип ловци на еноти как ги блъскаха в земята и ги удряха с тояги по главите и ги пореха и им вадеха вътрешностите с нож докато са още живи.Това ловци ли са?Струва ли ви се нормално?

http://www.facebook....670046&comments
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни