Dog.bg Форуми : "Моите" нещастничета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"Моите" нещастничета

#21 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 March 2011 - 05:07 PM

Ето Корекцията.
Някой може ли да ми каже кои са съседните квартали на Люлин?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#22 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 March 2011 - 07:02 PM

Западен парк, Илинден, Света троица - това към тунела. От другата страна - има циганска махала и после не знам.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 March 2011 - 08:37 PM

Карта на София показва, че най-близо до Люлин 6 са някакви полета и Суходол май. Да види обаче и някой по-добре с ориентацията и географията от мен, че не съм известна с тези си умения :tb_195:.

#24 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 09:23 PM

Шиши има татуировка на едното ухо, чакам да разбера какъв е номерът.

P.S. Това Люлин 6 ли се води?! Аз мислех, че е 1. Защото я питах и тя нищо не каза, а в договора пише само Люлин. Нямам идея как вървят номерата там, но може и 6 да е, ако съдим по номерата на блоковете - започващи със 6.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#25 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 06:28 PM

Имам въпрос към юристите във форума /дано някой чете темата/ или хора, които са по-наясно.
В ЗЗЖ за жестокост се смята и изоставянето на животни.
Ситуацията е такава- твърдят, че детето е изкарала навън котето и то е избягало. Преди месец и нещо. През този месец ме лъжат, че всичко е наред и дори жената си позволи да ми прати снимки на друго коте, при което веднага ми светна лампата, че нещо не е както трябва. И тя си призна. Призна си също, че не са пускали обяви да го търсят!
Описах случая в темата на Черния списък на осиновителите.
И м/у другото днес мъжа на тази ми звъня да ми "обяснява" някакви тъпотии.
Абсолютни ненормалници са това, заклевам се!

Та, да си дойда на въпроса.
Котето е било безстопанствено, след което вече става домашно. Има договор за осиновяване /който очевидно няма особена тежест/, има предаване за осиновяване, паспорт, татуировка. Аз не им вярвам, че е избягал, мисля, че са го изхвърлили, защото в противен случай щяха да го търсят, а не тази да ми излиза с безумното твърдение, че не пуснали обяви по лични причини, защото детето било в стрес и не знам си какво. Ами ако е в стрес нормално е да търсят котето. По-скоро сигурно е в стрес, защото мама и тати са натирили котето на улицата. Но няма значение вече, факт е, че го няма Шишко.
Не се ли счита за изоставяне на животно факта,че вече домашното ти животно избягва/изчезва/ по техните думи и ти не го търсиш, не пускаш обяви и не казваш на никого?
Това го имам черно на бяло написано....
И въобще... мога ли да предприема нещо?
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 March 2011 - 06:33 PM

Я попитай тук - дано има полза.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#27 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 08:48 PM

Извинявам се, че отново спамя, но направих последни корекции на обявата. Получих номера на татуировката, на 2-те уши е, номер R529.
Също така добавих, че предлагам възнаграждение.
Моля ви приятели, живеещи в него район да разлепите тази листовка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 09:32 AM

Получих обаждане преди малко, че е забелязан подобен котарак в Люлин около 958 блок вчера сутринта. Малко странно звучеше жената,спомена, че е някаква илюзионистка или нещо такова, но каза, че се събудила в 6 сутринта, защото чула котешко мяукане, излязла на терасата и видяла как някой рита котка. Също така каза, че храни бездомните наоколо и този котарак не го е виждала. Та той побягнал там някъде близо до строежа с/у блока.
Има ли някой, който живее на близо и може да провери този сигнал ? Разполагам с телефона на жената за повече информация къде се намира мястото.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   esenya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Обичам да обичам

Публикувано: 23 March 2011 - 10:42 AM

Още,когато бях малка си взехме коте,което почина на 13 години,много го обичах и много страдах за него след това.
Но обичам животните и съм свикнала да не съм самичка и след време си намерих друго коте или по точно и двете се намерихме взаимно :smile:
Исках да кажа по темата,колкото и да съм била малка,никога не съм си и помисляла да си извеждам котето просто ей така навън,защото съм знаела и е логично,че горкичкото толкова ще се изплаши,че ще избяга.
Не е било необходимо някой да ми го казва или обяснява,че това не трябва да се прави!
Но на първо място е обичта,ако ти обичаш едно животинче,знаеш от какво се страхува,как ще реагира,какво може и какво не,инстинктивно е,получава се врузка между вас...
Самата постъпка,говори за пълното безхаберие и безочие на тези хора и на детето им,което е като родителите си.
Ами щом не искаш едно животно,поне го върни за да му намерят дом,където ще се грижат за него,не го оставяй на улицата(все едно да имаш дете,в един момент нещо ти писва да се грижиш и хайде на улицата).
Надявам се да откриеш невредим писанчо,независимо от времето,което е останал на улицата.
Успех!
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 08:47 PM

Имам 2-ро обаждане за 958 блок - едно момиче твърди, че е той, но е много наплашен и не може да се хване. Видяла го е преди малко.
Моля дайте съвет какво да направя :dh_188:
Трябва някак да се хване това коте, което прилича на него и да се провери за татуировките в ушите.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 March 2011 - 08:52 PM

Кристина, след като се е загубил от толкова време,явно се е установил там. Нека момичето слиза редовно и му вика по име и му оставя храна и стои настрана. Той е изплашен, но ако е Шишо, ще свикне за няколко дни. Другият варинант е да се търси капан за хващане.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 09:15 PM

Това момиче, което ми се обади не живее точно там, а някъде наблизо, но не знам дали може да се ангажира, а и не ми е удобно :(
Утре ми обещаха 2 момичета да отидат и да опитат да проверят за татуировките.
Много ми е криво, че не мога нищо да направя от тук, а да отида няма гаранция , че точно тогава ще го видя и дали въобще е той.
Някой знае ли дали 4 лапи могат да помогнат в такъв случай, нали имаха някакви капани за котки ?
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2011 - 01:50 PM

За жалост няма никакво развитие по случая Шиши. Там около 958 блок не е видян повече :dh_188:
Продължава търсенето... Макар, че вече ми се вижда мисията невъзможна. В началото имах надежда, но колкото повече време минава, толкова повече се отчайвам.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 12:18 PM

СПЕШНО! ШИШКО Е НАМЕРЕН ПРЕД 608-МИ БЛОК В ЛЮЛИН, НО НЯМАТ КЛЕТКА В МОМЕНТА ДА ГО ХВАНАТ. НЯКОЙ С КОТЕШКА КЛЕТКА МОЖЕ ЛИ ДА ПОМОГНЕ??
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 06:25 PM

ще се обадя в софия да ти дадат клетка, има една. на кой да звъннат, за да му я дадат ако не сте намерили още?( чак сега видях съобщението)

#36 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 06:33 PM

Имам клетка, в Центъра съм, но някой трябва да мине да я вземе - болногледачка съм на детето.
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#37 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 08:09 PM

Здравейте и благодаря на включилите се :)
От Let's adopt изпратиха по едно такси клетка до Люлин. Шиши беше хванат /на 100 % е той/, но за жалост са го изпуснали като се опитали да затворят клетката.Съответно той побягнал и не се появил повече.
Вече се знае, че живее там до този блок и една жена казала, че го храни всеки ден. Присламчил се е към други котки.
Опитите ще продължат, но за днес вече беше безсмислено да се продължава, нямаше начин да се покаже пак.

Не мога да опиша колко съм щастлива, че се намери, цяло чудо е.... А и хората, които го търсеха до по нощите и днес цял ден бяха там... Нямам думи да изкажа благодарността си!
Остава само да го хванем вече,а той изпитва ужас от клетки :dh_188:
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2011 - 09:37 PM

Гепва се за врата и така. Трябва да са сигурни в действията си. Успех!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 07:45 PM

Ето го Шиши от вчера :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 April 2011 - 08:22 PM

Във Фб четох, че е заловен? :be_107:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни