Dog.bg Форуми : Осинових хъски :)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Осинових хъски :)

#21 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 December 2010 - 11:37 PM

Показване на мнениетоJake, в 25 December 2010 - 07:57 PM, написа:

Показване на мнениетоemilvr, в 25 December 2010 - 07:11 PM, написа:

Няма да спре да дърпа , напротив ще затвърди и ще му стане навик .

При дърпане го дръпваш рязко назад , като удар по вратът му .
Вратът му е най дздравото място така че няма да му падне главата :ab_041:
При всяко повличане , го дръпваш рязко , ще видиш че след твоя реакция , не влачи 4-5 мин .

Така за 2-3 разходки и ще припка до тебе като агънце .
( научих го от филма на Сизър Милън и го приложих на пекинеза ... )

Аз съм емилвр- говорещият с пекинези . :ae_085:

Благодаря за съвета.Ще опитам,но много се беси на удушвача-дори и той не го спира.Абе направо си е панта.изтърван той относно възпитание.Затова попитах тук дали ще може да го превъзпитам хайванчето :smile: Прикачен файл IMGP1664.JPG-eoto go i palavnika :)

Аком ку

#22 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 11:37 PM

Показване на мнениетоJake, в 25 December 2010 - 07:57 PM, написа:

При всяко повличане , го дръпваш рязко , ще видиш че след твоя реакция , не влачи 4-5 мин .

Благодаря за съвета.Ще опитам,но много се беси на удушвача-дори и той не го спира.Абе направо си е панта.изтърван той относно възпитание.Затова попитах тук дали ще може да го превъзпитам хайванчето :smile: Прикачен файл IMGP1664.JPG-eoto go i palavnika :)

Аком ку

#23 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 26 December 2010 - 12:32 AM

:ea_103:
Куку - аком !

#24 Потребителят е офлайн   PHILIPOPOLIS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:irish wolfhounds
Публикувано: 26 December 2010 - 12:54 AM

с времето всичко

ще се нареди! Бъдете спокойни само,,,,,,,,,но само не го пускайте без повод-ще избяга и край!

User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS -IRISHWOLFHOUND KENNEL /BG

#25 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2010 - 12:56 AM

Ако си слушал внимателно Сизър Милан, което явно не си направил, щеше да чуеш, че той казва, да не се дърпа кучето назад, защото това му дава сила да дърпа, а напротив да се дръпне настрани, защото така губи равновесие!
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2010 - 10:13 AM

Ден 9-Пробвахме с рязко дърпане на удушвача,в страни и действа,но за кратко.Снощи му се скарахме и той ни се разсърди-отиде под леглото и си подаде само главата.Не искаше да излезе от там дори и с храна,но като видя,че си лигаме дойде при нас :ab_041: .Хитрец е той.Мисля,че разбра,че е направил нещо нередно.Някъде из форума бях чел,че някой удрял леко шамарче на хъскито си като направи беля и му се кара,но за мен все още е немислимо да го шляпна дори и лекичко-предполагам,че ще ме захапе или изръмжи или нещо такова.Снощи след разходка се опитахме да му избършем лапичките както си лежеше и беше спокоен.В началото не реагирано,но като усети,че го пръскаме със спрей най-демонстративно както си лежеше в краката ми и си стана и легна на друго място :ab_041: А в коридора е немислимо да го докоснем за да му избършем лапите.Сутринта отново направи беля въщи-изака се :ab_041: ,което ми е странно.И още нещо-взима някакви неща от масата-например дъвки и след това се скрива под леглото с подаръка,който е задигнал :af_089: .Ние му казваме едно голямо "НЕ".Друго какво да направим.Сега махнахме всичко за ядене от масата :ab_041: :ab_041: и всичко което би му привлекло вниманието.Ужасен любопитко е :db_046: Ясно е,че скоро няма да го изкъпем,но поне да си даваше лапичките,а той милия и това не дава :ea_103:
Иначе това с дърпането действа само за няколко минутки и после пак старата песен на нов глас.Пак повтарям той не се обръща на името си по време на разходки-не е много нормално нали? :dry:

#27 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2010 - 10:25 AM

Показване на мнениетоJake, в 26 December 2010 - 09:18 AM, написа:

Ден 9-Пробвахме с рязко дърпане на удушвача,в страни и действа,но за кратко.Снощи му се скарахме и той ни се разсърди-отиде под леглото и си подаде само главата.Не искаше да излезе от там дори и с храна,но като видя,че си лигаме дойде при нас :ab_041: .Хитрец е той.Мисля,че разбра,че е направил нещо нередно.Някъде из форума бях чел,че някой удрял леко шамарче на хъскито си като направи беля и му се кара,но за мен все още е немислимо да го шляпна дори и лекичко-предполагам,че ще ме захапе или изръмжи или нещо такова.Снощи след разходка се опитахме да му избършем лапичките както си лежеше и беше спокоен.В началото не реагирано,но като усети,че го пръскаме със спрей най-демонстративно както си лежеше в краката ми и си стана и легна на друго място :ab_041: А в коридора е немислимо да го докоснем за да му избършем лапите.Сутринта отново направи беля въщи-изака се :ab_041: ,което ми е странно.И още нещо-взима някакви неща от масата-например дъвки и след това се скрива под леглото с подаръка,който е задигнал :af_089: .Ние му казваме едно голямо "НЕ".Друго какво да направим.Сега махнахме всичко за ядене от масата :ab_041: :ab_041: и всичко което би му привлекло вниманието.Ужасен любопитко е :db_046: Ясно е,че скоро няма да го изкъпем,но поне да си даваше лапичките,а той милия и това не дава :ea_103:
Иначе това с дърпането действа само за няколко минутки и после пак старата песен на нов глас.Пак повтарям той не се обръща на името си по време на разходки-не е много нормално нали? :dry:

Сниките са от днес сутринта-слабичък е още,мисля да му взема бирена мая :beer:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 December 2010 - 10:26 AM

Настойчивост, упоритост, силни нерви. Това е лек за едно хъски :). За удрянето аз удрям! Нека правим разлика от удряне до удряне. Понякога наистина се налага да се направи когато всичко друго не помага е при мен лекия шамар с два пръста по муцуната ми спести много нерви. Сега само като му покажа тези два пръста той вече навежда глава и готов да понесен предния "удар", но като видя, че усеща на къде бият нещата ми стига. При вас още трябва да се разбере кой е водача кой е слушатела.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#29 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2010 - 11:25 AM

Показване на мнениетоMeto, в 26 December 2010 - 09:31 AM, написа:

Настойчивост, упоритост, силни нерви. Това е лек за едно хъски :). За удрянето аз удрям! Нека правим разлика от удряне до удряне. Понякога наистина се налага да се направи когато всичко друго не помага е при мен лекия шамар с два пръста по муцуната ми спести много нерви. Сега само като му покажа тези два пръста той вече навежда глава и готов да понесен предния "удар", но като видя, че усеща на къде бият нещата ми стига. При вас още трябва да се разбере кой е водача кой е слушатела.

Благодаря ти Мето.Въоръжен съм с търпение,дано това помогне,но няма как сега да го шляпна дори и с 1 пръст.
1.Незнам каква ще е реакцията,но си представям.От друга страна ми се иска да му покажа "Кой командва",но и това крие своите рискове.Предполагам,че ще захапе или изръмжи.На 2-рия ден се опитах да го взема с мен в другата стая и той ми показа зъбките си и дори ми истави отпечатък от захапката си :ab_041:,но аз съм виновен,защото го пришпорих и едва ли не очаквах да ме последва все едно сме заедно цял живот.Много ми се ще да разбере моя сибирец,че аз командвам,но все още не намирам пътя за това как да му го покажа.изчетох всичко в темата "Малтретирани кучета",но там по скоро пише да не посягаме на кучето,ако е стресирано има и още редица правила.Дори пише да не му се караме,но по този начин ако не му се караме едва ли не го поощряваме за постъпките му.Тази идея не ми харесва много.Все пак ние сме тези,който го глезят и се грижат за него.Нито сме му вдигнали ръка,нито сме го лишили от разходка.Стараем се да се чувства добре.Опитваме се да му дадем едно по-добро ново начало. :smile: Понякога идва и ми сяда в краката и изобщо не иска да се отмести дори когато му кажа :ab_041:

#30 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 26 December 2010 - 11:33 AM

Бирена мая? :ud_009:
слагаме я на питката , за да бухне , или на пращината за да тръгне ферментацията .

на псето по- добре - св. пастет, пилешки дробчета & бутчета и разбира се
кремвишите и наденицата на Тандем :ab_041: Варени яйца от щастлива кокошка .
Ввв водата отвара от коприва , но това е глезотия .

тука се сблъскваме две школи селска и Софийска , така че нема да се пуашиш :af_089:

http://www.youtube.c...player_embedded

Песен за теб , а блондинката с рога - за Мето :db_046: :af_089: :ab_041: :af_089:

#31 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2010 - 11:33 AM

Jake, от това, което пишеш разбирам, че страшно обичаш животинката и с времето ще успееш, сигурна съм. Продължавай да четеш /с друг практически съвет не мога да ти бъда полезна за съжаление/, както и да слушаш мненията на по-опитни в отглеждането на хъски. Но с тази любов и внимание, с кото сте го обградили, мисля, че не е възможно да не се получи. Ще се чудиш как си могъл да живееш без него, а и то - без теб.

#32 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2010 - 11:45 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 26 December 2010 - 10:38 AM, написа:

Бирена мая? :ud_009:
слагаме я на питката , за да бухне , или на пращината за да тръгне ферментацията .

На питката слагаш мая, не бирена мая.
Стига си спамил насам-натам :)

И по темата-малко стана ала "много баби, хилаво бебе", но аз си мисля, че трябва да му се отреже достъп до леглото, където се крие. Или да се запълни разстоянието отдолу с нещо за да не се крие там като отмъкне нещо. Защото вече знае: аз ръмжа-те не пипат, аз крада каквото си намеря, отивам под леглото-те не ме закачат. Ако обаче няма къде да си скрие съкровищата и да си ги пази, ще се държи не толкова самоуверено. Нека си има свой ъгъл, но той да е достъпен и за вас(на открито, въпреки че на кучетата им е кеф да си намират разни скривалища)-не на закрито, като спре да ръмжи и да налита да хапе и когато без проблем можете да му вземете каквото и да било, тогава можете да му отворите пътя под леглото отново.

ПС: Успех с момчето, голям красавец и е жалко, че е изтърпял всичко онова, за което писа!
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#33 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2010 - 12:13 PM

Благодаря отново за съветите.Точно това мислех да направя-да премахна достъпа му до леглото.Защото вече 3 пъти си замъква неща под леглото и след 10 мин излиза от там-сякаш му прави кеф да му се карам.Аз не оставам безучастен,когато направи някоя беля.Карам му се,но не съм сигурен колко ме разбира.Но смея да твърдя,че за 9 дни има напредък.Първите 2 дни,щом някой отвори врата на хола или спалнята или банята,той се стряскаше както спокойно си лежеше.Сега от ден на ден все по-малко се стряска и някак си се успокоява в домашната обстановка.Вчера си играха с брат ми в двора,бягаха заедно,като кучето беше без подов,но в един момент го е щракнал за ръката,не много силно,но е напраил беля пак :db_046: .Брат ми не му е обръща; внимание и Джейк започнал да се умилква.Според мен си е играел,но неговата игра нещо не я разбираме :ab_041: .Дано разбере,че това не е правилно.Наясно съм,че с едно каране или необръщане на внимание за 10 мин няма да го научи.Предполагам,че ще е нужно повече време :smile:

#34 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2010 - 07:38 PM

Перни го,когато се налага,с навит вестник или списание леко по носната гъба.И казваш "Не" или "Пусни".Не рискувай с ръка,че после ще хапе което го е ударило.Когато му миеш лапите го дръж на повода-душач.Ако се спъротивлява,дърпаш рязко и го сгълчваш строго и с равен тон.Никакво викане.Хитри,схватливи и изобретателни са.Знай,че усеща какво се иска от него и си прави оглушки.Любимата им интелектуална игра е...."да изиграем тоя,дето се опитва да ни се прави на шеф".Царе са на нея.Освен достъпа до под леглото,трябва да му е забранено и качването по легла и прочие мебели.Ако ти е трудно да миеш с вода лапи,взимай сух или мокър парцал по усмотрение,застави го да легне настрани и да кротува,докато ги зачистваш.В тази му позиция и ти над него допълнително затвърждаваш авторитета си пред него.После го награждавай с лакомство или похвала за послушанието му.Живяло е на двор и на открито и хигиенните му навици тепърва ги усвоявате.Но няма невъзможни неща и мисля,че ще се справиш.Искаш го и това е първото условие за успех.Третирай го като приятел,не му се налагай излишно,показвай му уважение,давай му лично пространство и бъдете на принципа-аз давам-давай ми и ти.Разбирай-взаимност в отношенията ви и комуникацията.За да те уважава едно куче,особено впрегатно по селекция,трябва да му покажеш,че не си по -долу като издържливост.Разхождай го в началото колкото можеш повече,изразходвай му енергията и...така му даваш от което има нужда,уталожваш енергията му.После-храната,и то само след изпълнение на команда-примерно "Седни","Стой на място" и после освобождаване,за да се нахрани.Иска да яде-ама няма безплатен обяд,нали?!
И малко Off-не взимай под внимание съветите на emilvr-рядко при него има връзка с кораба майка.Той така си обича-да правокира с безсмислици по темите,къде не му е работа,но този проблем е в приоритета на Мод,стига да не е пак в медитация!Емо си плаче бам,та се чудя на проявената толерантност.Емчо,наздраве,пич!И на теб "Весела Гадина!",
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#35 Потребителят е офлайн   dolbi Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2010 - 10:16 PM

Като гледам от снимката, то Джейк си го бива визуално. :ba_025:Ще се оправи, но трябва търпение от ваша страна.
За дърпането и аз имам този проблем с Джесика. Това с рязкото дръпване с нашийника също го правя-без особен успех засега. Просто се обръща, поглежда ме с ледения си поглед, къде критично, къде учудено, може и с укор...различно е наистина. Забавя ход за известно време, няколко секунди, след което отново решава, че съм шейната зад нея, а тя трябва непременно да ме тегли. Това най-много ме дразни при изкачване на баири в парка....лелеее направо е като ескалатор пред мен, бързааа, тегли ме, ще ми извади ръката от рамото, ужас.
Не смятам, че боят въобще е средство за нещо добро, за каквото и да било!!!:zz_020:

#36 Потребителят е офлайн   Pelikana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 11:31 PM

Показване на мнениетоdolbi, в 28 December 2010 - 09:21 PM, написа:

Като гледам от снимката, то Джейк си го бива визуално. :ba_025:Ще се оправи, но трябва търпение от ваша страна.
За дърпането и аз имам този проблем с Джесика. Това с рязкото дръпване с нашийника също го правя-без особен успех засега. Просто се обръща, поглежда ме с ледения си поглед, къде критично, къде учудено, може и с укор...различно е наистина. Забавя ход за известно време, няколко секунди, след което отново решава, че съм шейната зад нея, а тя трябва непременно да ме тегли. Това най-много ме дразни при изкачване на баири в парка....лелеее направо е като ескалатор пред мен, бързааа, тегли ме, ще ми извади ръката от рамото, ужас.
Не смятам, че боят въобще е средство за нещо добро, за каквото и да било!!!:zz_020:

Аз ще ти дам решение на проблема. Зимата (като има сняг) се качваш на кънки, а през останалото време като няма сняг се качваш на ролкови кънки и проблема ще ти се реши и тогава ще си като шейна ;) Това е в кръга на шегата хора без лоши намерения. Иначе по тема успех дано по скоро спечелиш доверието на Джейк, наистина е голям красавец на снимките. Имай търпение всичко ще се оправи, но трябва да мине време.... :)

#37 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 December 2010 - 02:39 AM

off-topic. ако знаете какви мускули съм направил :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#38 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2010 - 10:18 AM

Ами Джейк се пооправи малко.Дори започна да избира храната :ab_041: -ПЪЛЕН ТАРИКАТ.Когато му е малка разходката дори ни се кара :ba_025: и си проси още.Вчера му купихме някакви гранули,който бяха от същия клас на нутра,но той не ги хареса нещо и не си обяснявам защо :ud_009: .Предвид,че толкова време е седял гладен и жаден дори-сега започна да избира.Иначе се стабилизира малко по-малко с всеки изминал ден.Проблема с дърпането го има все още и не се оправя изобщо.Нито душач,нито нищо не го спира.Ще се обеси на повода,но ината трябва на всяка цена да дърпа :eg_033:.Ако не дърпа все едно не е той.И незнам как да го накарам спокойничко да се разхожда.Вече си мием лапичките-може би защото видя,че няма нищо лошо в това.Първите 2 пъти ръмжеше малко,но сега вече не ръмжи като мием лапите.Грешката е в това,че са го вързали 5 месеца да живее на двор и беше отвикнал от хигиенни навици.Но сега започна да свиква.Само в банята не иска да влезе.Стои на врата и гледа с една такава оплаха :dh_188: все едно вътре има звяр.Вярвам,че има начин да се коригира дърпането,но аз лично си нямам идея.И на разходки продължава да не си чува името :ab_041: .Не го интересува,кой го разхожда.В квартала има и други хъскита,който вървят много спокойно до стопаните си и когато го извиакат по име се обръща хайванчето,ама нашия изобщо не го е грижа кой е зад него и кой пред него :ab_041: .За него еважна само разходката.Нямам идея как да го тълкувам това.
Поздрави на всички!

#39 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2010 - 10:33 AM

Относно храната-снощи реших да си направя експеримент.Дадох му от другата храна,която е като нутра,на същатата цена е дори и той хапна съвсем малко.След 2 мин му дадох роял канин да видя гладен ли е или си е нахранен и не иска да яде.Но за мое голямо учудване омете цялата шепа с роял канин :ab_041: май е чист каприз.Щом така изяде рояла а се дърпаше на другата храна.Днес ще му всема нутра и роял канин и това ще е.Явно другата не му харесва особенно,но нямам обяснение защо.Аз лично си мисля,че тарикатее :db_046:

#40 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2010 - 11:05 AM

Защо не пробвате да му слагате купата с храната в банята, точно до вратата? Да види, че вътре няма кой да го изяде?
А за дърпането пробвахте ли с храна навън? Не гранули, а наградки. Нашата банда много си пада по фантастикс и са готови да си продадат душите за тях, а са капризни колкото си искаш.
Трябва да му привлечеш вниманието навън. Ако се справиш с тази задача, тогава чак ще минеш към проблема с дърпането. Трябва да намериш нещо, което му е супер интересно и да го заинтригуваш ти. Да ти обърне внимание, да види че и тоя, който развява зад себе си може да има нещо интересно да предложи.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни