Dog.bg Форуми : Осинових хъски :)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Осинових хъски :)

#61 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 January 2011 - 01:49 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 03 January 2011 - 04:08 PM, написа:

Четох някъде, че като почне да се дърпа кучето, за да спре се обръщате и тръгвате в друга посока и като спре да дърпа, отново тръгвате във ваща . . . Смисълът е, че кучето вече си знае пътя, ако минавате всеки ден по един и същ и затова бърза, като му смените посокато очаква да види накъде отивате . . . Пробвала съм има нещо вярно, но си зависи!

Вчера като излязаохме на разходка беше нещо неспокоина и се дърпаше и се сетих за този метод и опитахКачена снимка Така, а на едната срана, а на другата, а на едната, а на другата тя се спря доиде до мен и седна и ме гледаше все едно се притеснява така на една страна ме гледа и си вика "тя дали не се побърка нещо" аз тръгнах и тя си седеше седнала викнах я и тръгна свърши си работата на бързо и искаше да се прибираме, а др път и се тича ли тича.Маи нещо се притесни, че полудяхКачена снимка Качена снимка Качена снимка , но подейства.
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2011 - 10:50 PM

Здравейте с Джейк се учим и се справяме за сега.Искам да ви споделя,че става много бавничко и с много търпение и старание.Проблема с дърпането се пооправя,но доста бавно.Започна да се отучва да ръмжи и да хапе :ab_041: .Но проблема с дърпането ще се оправи след доста тренировки и време.Килограмите му се стабилизираха,за което много се радвам.Вече 3 седмици се храни редовно.С времето се успокоява,но постепенно.Относно събирането с другите кучета-играе,но само с женските :ab_041: .Мъжките нещо не ги уважа нямам идея защо.Преди 4 дни се сдърпа с един самоед,който беше без повод и стопанина му казва:"Няма срашно той нашия е спокоен".Да ама НЕ.Сдърпа с Джейк,а най-странното е че нашето момче дори не го изла,нито го изръмжа нищо.Просто нещо не понася с мъжкари и аз незнам.Бях го пуснал в двора на кооперацията да си поиграе с едно женско хъски.То не бяха игри,то не бяах гоненици.Беше много хубаво и на него му беше супер :ab_041: Моите рани (от хапането по ръцете) все още не са зарастнали,но нека си имам спомен :ab_041: .Не виня кучето.Виновни са онези,който са го гледали преди.Защото сега не се държи така.Просто преди никой не го е възпитавал и не го е учил как да се държи.Така,че нямаме право да го виним хайванчето :ea_103: а и на него му беше трудно да се довери на хората при положение,че беше сменял обстановката 4 пъти или нещо такова за 1 год. и 8 месеца.

#63 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2011 - 11:00 PM

Показване на мнениетоtigi, в 30 December 2010 - 07:34 PM, написа:

Защо не опитате със строг нашийник? Свидетел съм как мигновено се справи с походката на поне две хъскита.

Да ви кажа за срогия нашийник питах специално компетентни хора,обучаващи кучета и доколкото разбрах сторгия нашийник се използва за самокорекции.Или с друг думи казано кучето само да се усети.В нашия случай не е подходящо на този етап,тъй като той все още ни опознава и може да реши,че това е нещо лошо.Дори е възможно да подходи с агресия.За сега на консултацията ни казаха да използваме душач и да налагаме т.нар. навременни корекции.Опитваме с взаимни усилия.Има резултат,но бавно и славно вървим напред :ab_041:

#64 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 09 January 2011 - 01:03 AM

Мда, според мен преди да започнете да му причинявате болка, ако може така да се нарече строгия нашийник, трябва първо да спечелите доверието му. Иначе рискувате при някое пускане без повод да не се върне. Ние подобно на теб имаме нашето куче, което е на 3 години, мъжки, аляски маламут. Нарочно те питах за взаимоотношенията му с другите кучета, тъй като ние имаме същия проблем. Те не лаят мъжки, дори не ги ръмжат. Отиват при тях и направо нападат. Съветвам те да не го пускате без каишка. Освен ако не те слуша, когато го викнеш. При нас, ако е пуснат и види друго куче, изобщо не чува командата "Ела" или "Стой". И затова се налага да сме хипер внимателни с пускането. Другото, което ми е интересно, как се разминавате по улицата с мъжките кучета. Има ли проблеми? А това, че стопаните ти казват "моето куче не е проблем" вероятно е така. Едва ли, ако на някой кучето е проблемно, ще го пусне ей така. Но ако твоето го провокира или нападне, е напълно възможно и другото да отвърне. При вас не разбрах, кой точно е започнал първи. Винаги имай едно наум със северните породи !!!!! Ние също ползваме душач и е мнг мнг по-добре от обикн. нашийник. И пак бих искала да питам, как е с командите. Какво знае и изпълнява?
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2011 - 11:26 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 09 January 2011 - 12:08 AM, написа:

Мда, според мен преди да започнете да му причинявате болка, ако може така да се нарече строгия нашийник, трябва първо да спечелите доверието му. Иначе рискувате при някое пускане без повод да не се върне. Ние подобно на теб имаме нашето куче, което е на 3 години, мъжки, аляски маламут. Нарочно те питах за взаимоотношенията му с другите кучета, тъй като ние имаме същия проблем. Те не лаят мъжки, дори не ги ръмжат. Отиват при тях и направо нападат. Съветвам те да не го пускате без каишка. Освен ако не те слуша, когато го викнеш. При нас, ако е пуснат и види друго куче, изобщо не чува командата "Ела" или "Стой". И затова се налага да сме хипер внимателни с пускането. Другото, което ми е интересно, как се разминавате по улицата с мъжките кучета. Има ли проблеми? А това, че стопаните ти казват "моето куче не е проблем" вероятно е така. Едва ли, ако на някой кучето е проблемно, ще го пусне ей така. Но ако твоето го провокира или нападне, е напълно възможно и другото да отвърне. При вас не разбрах, кой точно е започнал първи. Винаги имай едно наум със северните породи !!!!! Ние също ползваме душач и е мнг мнг по-добре от обикн. нашийник. И пак бих искала да питам, как е с командите. Какво знае и изпълнява?

За команди не можем да говорим все още.Учим го,но няма особен напредък-чува когато му е кеф.Все пак сме заедно 3-седмици и малко.Кучето не е свикнало с нас напълно.Освен това преди да дойде при нас живееше на един двор вързан под пейка,което говори,че е бил господар сам на себе си и ще му е нужно време да свикне кой е неговия стопанин.Обикновенно той не започва пръв.Както казах нито лае другите кучета,нито ги ръмжи,но те започват да го лая.И в по-горния пост казах,че самоеда го нападна,защото ние Джейк не го пускаме без повод.Да го пуснем без повод означава да го изгубим.Иначе с женските няма проблем.Играе си и с питбули,хъскита и с всичко,което е женско :ab_041: .В следващите поне 5-6 месеца няма как да си позволим да го пуснем без повод.Все още кучето е много своенравен,но подчертавам това е защото 5 месеца никой не се е погрижил за него и е забравил какво е стопанин :eg_033: .

#66 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 07:19 PM

"...че е бил господар сам на себе си.".Той ЩЕ си остане господар на себе си,както са всички северняци.Твоята мисия,ако мога така да се изразя,е да станеш неговия най-доверен приятел и спътник.Тогава ще ти има търсеното уважение и ще РЕШИ вече да изпълнява каквото се иска от него.Самоедът може да го е нападнал само защото той го е изгледал доминантно и предизвикващо.Не е нужно човек да го види-те си имат сигнали и не винаги ние,хората,ги разчитаме.Освен това самоедът може да е решил,че това е натрапник на негова територия (квартал),понежее досега не го е срещал тъдява.Строгият нашийник ще предизвика болка само ако кучето се дръпне.Хъски не е глупаво-от раз се учи.С времето,обаче,този нашийник престава да влияе по търсения начин,защото кожата привиква и се получава нещо като мазол.Това наистина е временна мярка.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#67 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2011 - 01:21 PM

Здрайте,всички!Отдавна не съм писал,защото нямах много време,през последните 2-3 месеца.С Джейк сме добре,все още коригираме някой своеволия от негова страна,но да ви кажа,струва ми се,че и така си го обичам.Бахме на ветеринар преди 1 седмица и качил 4 килограма :ae_085: :ae_085: :ba_025: Много се зарадва.100 % е от манджите на мама.Шегувам се просто си го храним нормално.Вече забрави за криенето на кокалчета и храна-предполагам,че вече се чувства сигурен или поне аз така си го обяснявам.На разходките дърпа по-малко,но ми отне доста време за да го превъзпитам,но пък съм изключително доволен от резултата.Днес го изкъпах дори и стоя много спокойно в банята(къпя за 3 път вече,като първия път беше много мъчителен).Научихме се да караме колело заедно.Килограмите са възтановени,психическото му състояние е супер-игрив,закачлив,жизнен и пълен с енергия.Лекаря каза,че е много добре физически,все още обаче му изглежда леко травмиран.По мое мнение има неща,който му напнят за стария живот.Не мога с точност да кажа какво е,но от време на време изобщо не ме слуша :ab_041: .Искам само да ви питам понеже никъде не срещнах из форума за ресането.Забелязвам,че макар и да смени козината сега като го реша доста козинка му пада.На седмица си събирам по няколко тошки.Дали това е нормално?И вие по колко пъти решите вашите сладурчета?Благодаря ви предварително.

П.С. Имахме още няколко случая на агресивно поведение през първите месеци,но вече не наблюдавам от негова страна агресивно поведение.Все пак знаех,че момчето е травмирано и му прощавах за всеки оставен за спомен зъб. :af_089: :af_089:

#68 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2011 - 01:25 PM

За хората,които следят темата само да вметна,когато дойде при нас на 1-вия месец-беше около 19-20 кг. Сега е 24.Напълно в норма здраво,мъжко куче. :dog: Миналата седмица му бих и ваксината.Сега ни престои и второ вътрешно обезпаразитяване :af_089:

#69 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2011 - 01:43 PM

Браво на вас за напредъка! Един съвет, спрете да мислите за миналото му, защото така не му позволявате да се отърси от травмата. Единственото върху което трябва да се съсредоточите е СЕГА. Фактът, че вече се чувства и изглежда добре, че е жизнен и работите върху социализацията-това са важните неща, другото е минало и може да ви служи само като пример как не трябва да се отнасяте с животното. Това че не слуша от време на време е въпрос на характер и доколко сте работили върху послушанието, а не в следствие на травма. Както каза Ариел - той винаги ще си е господар, но ти можеш да му станеш добър приятел.
Що се отнася до ресането гледам да го реша възможно най-често в периода на смяна на козината, например през ден-два. Все още докато го реша пада пух, той спроед мен сравнително късно почна да го сменя, късно, тоест не пролетта, а началото на големите жеги. Иначе го реша и обратно на косъма по корема и бутчетата :ab_041: и така пада още повече!
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2011 - 02:16 PM

Супер.Значи и с това се справям :ab_041: Аз сега гледам да го реша веднъж седмично.Сега не сменя козина.Започна да я сменя мисля около април-май.Но сега все още свалям козина от него,но май на това му се вика линеене или нещо такова.Така прочетох в една книга.А що се отнася за миналото му изобщо не мисля за него.Напротив правя всичко възможно да не се сеща за преди.Сега като го изкъпах стана като снежно бял,готов за изложба.Хи-хи-хи шегувам се.Голям си е красавец.Но за да стигна до тук в разбирателството си с него ми беше ужасно трудно.И все още има някой дребни работи за изчистване.Вироглав е момчето. :af_089:

#71 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2011 - 07:09 PM

Мисля,че не е лошо да метнеш на вагабонтина някоя и друга снимка тук,за да му се порадваме.Линеенето е обилното капене,за да се освободи от зимния си кожух,а иначе винаги има какво да падне,когато го минеш с четката.Съветвам те да го решиш сега поне два пъти седмично-така и козината е по-пригладена,отпадат някои прахоляци,заплитания,ако се е търкалял някъде...Трябват ти четка телена за финното ресане и едно гребло с въртящи зъбци-в зоомагазина ще ти кажат за хъски кое е подходящото-с него се стига да подкосъма и по-лесно пада при обилно линеене.Иначе колежката по-горе ти е обяснила начина на ресане.Относно къпането-не се престаравай.Това са чисти животни,къпи го в случай,че нещо миризливо го омазало и не може да мине без "сапун".Аз препоръчвам не по-често от веднъж на два месеца,но е индивидуално (колко е изцапано).И с вода само да го миеш в кално време-достатъчно е.После решиш на суха козина.Мисля,че е щастлив в новия си дом и се радвам за всички вас!
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2011 - 07:16 PM

Показване на мнениетоMeto, в 24 December 2010 - 10:14 PM, написа:

Иначе и аз си търся нещо за празниците притенции нямам стига да мяса на нещо :) и да може да се привдижи до мен :)

Не се сдържам за off-Мето,братче,празниците минаха и ако още не си се уредил,не губи надежда.Всеки път,щом по телевизията анонсират предаването "Фермер си търси жена", се присещам за теб и се надявам да те видя по тИлИвизора,както казваме ние,майничките.Ако не е от С-я,та що?Ай,холан... :ab_041:
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 July 2011 - 08:26 PM

Показване на мнениетоАриел, в 16 July 2011 - 07:16 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 24 December 2010 - 10:14 PM, написа:

Иначе и аз си търся нещо за празниците притенции нямам стига да мяса на нещо :) и да може да се привдижи до мен :)

Не се сдържам за off-Мето,братче,празниците минаха и ако още не си се уредил,не губи надежда.Всеки път,щом по телевизията анонсират предаването "Фермер си търси жена", се присещам за теб и се надявам да те видя по тИлИвизора,както казваме ние,майничките.Ако не е от С-я,та що?Ай,холан... :ab_041:

E как няма да се сещащ за мен :) Предполагам не познаваш много евро фермери като мене я :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#74 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2011 - 08:47 AM

Показване на мнениетоАриел, в 16 July 2011 - 07:09 PM, написа:

Мисля,че не е лошо да метнеш на вагабонтина някоя и друга снимка тук,за да му се порадваме.Линеенето е обилното капене,за да се освободи от зимния си кожух,а иначе винаги има какво да падне,когато го минеш с четката.Съветвам те да го решиш сега поне два пъти седмично-така и козината е по-пригладена,отпадат някои прахоляци,заплитания,ако се е търкалял някъде...Трябват ти четка телена за финното ресане и едно гребло с въртящи зъбци-в зоомагазина ще ти кажат за хъски кое е подходящото-с него се стига да подкосъма и по-лесно пада при обилно линеене.Иначе колежката по-горе ти е обяснила начина на ресане.Относно къпането-не се престаравай.Това са чисти животни,къпи го в случай,че нещо миризливо го омазало и не може да мине без "сапун".Аз препоръчвам не по-често от веднъж на два месеца,но е индивидуално (колко е изцапано).И с вода само да го миеш в кално време-достатъчно е.После решиш на суха козина.Мисля,че е щастлив в новия си дом и се радвам за всички вас!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2011 - 08:52 AM

Показване на мнениетоJake, в 17 July 2011 - 08:47 AM, написа:

Показване на мнениетоАриел, в 16 July 2011 - 07:09 PM, написа:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни