На 24-ти бях на работа и майка ми се обажда да ми каже,че отпред имало едно малко кученце,на което нещо му висяло от стомахчето и май било херния.Та майка ми отивала до магазина и вижда на пътя един мъник,лежи върху една плочка и трепери.Дала му варен дроб,връщайки се вече от магазина ,го вижда как изяло вече дроба,продължава да ближе плочките.Станало й мъчно и го прибрала.На следващия ден ми звъни и започва "..ама то толкова красиво,а кротко,какво да ти кажа,направо сладурана и половина..".В неделя аз имах почивен ден и отидох да я видя ,тази кротушка.Отварям входната врата и какво да видя,от ъгъла се подава една малка главичка и срамежливо ме гледа.Поседя,че се престраши най-накрая и дойде да ме подуши.Слабо,само един издут тумбак ( явно ще има доста глисти),а опашлето скрито срамежливо под дупето.Изумих се колко е възпитана,хем на двора,никакви бели на прави там.ПО едно време взе да се върти и да прикляка,викам си явно нещо й се прави и я иаведох на пътя,а тя веднага клекна и се изпишка,след час ,взе да скимуца,изкарах я пак и тя веднага се изака,а е толкова малка

.И така днес,понеже пак бях на работа се обадих да я вземат и заведат до вета.Оказва се,че въшката няма херния,а малформация ( незатвяряне на коремната кухина и изменения на някои вътрешни органи,единият й бъбрек не се намирал,където си му е обичайното място ).Незнам точно какво е ,а и имах доста хора и общо взето само това успях да чуя като информация.В сряда вече ще отида за по-подробно обяснение.
И така малката маймуна,ще й се търси дом ( ако случайно нашите не решат да я задържат,стискам силно палци за това :) ),но на 1-во време ще я обезпаразитим и ще слагаме ваксинки,ще се привикваме към човеците,че е доста срамежиливичка.Само всичко да е наред след операцията.
А това е тя-въшката от Бъдни вечер