Dog.bg Форуми : Съвет за голдън

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съвет за голдън Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 December 2010 - 10:20 PM

Здравейте-нов съм и имам голдън на 2 години.Когато види куче започва да се дърпа и не мога да го удържа.Опитах когато се дръпне и аз да дърпам повода,спря да се дърпа пред хора.Като види куче обаче е неуправляем,дърпа се,скача.Веднъж се извади от нашийника и ми избяга,търсих го и го гоних,но не успявах все да го хвана.Накрая влезе във един вход и там го хванах.Избягвам да го пускам,ако го направя после ми прави номера.Агресивен е към хора :eg_033: ако се опитат да го доближат и да не ухапе някого :ud_009: .
Само сега не казвайте колко безотговорно съм постъпил,че съм си взел куче което не мога да управлявам,но иначе щеше да отиде на улицата.Моля ви за съвети и може ли да се коригира някак.Сега имам време и мога да си играя с по цял ден с него и да го уча да изпълнява команди.
Моля кажете какво да правя!

#2 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2010 - 11:04 PM

Не съм спец, но от това, което си написал

Цитат

Агресивен е към хора :eg_033: ако се опитат да го доближат и ме е страх да не ухапе някого

съдя, че нещата при вас са доста сериозни и със "самодейност" няма да се оправят.
Агресивен голдън - боже мили! :ud_009:

Потърси опитен учител/треньор, който да "преслуша" кучето на живо и да определи точно какви са проблемите и как трябва да се работи с него, за да се отстранят. Щом имаш време и най-важното - желание, можеш да се справиш с търпение и упоритост, но не те съветвам да го правиш без помощта на инструктор, защото можеш да объркаш още повече нещата, а те и сега изглеждат доста зле... освен ако не бъркаш нещо и това за агресивността да е просто невярно разчетено от теб поведение на кучето?! :md_064:

Във всички случаи ще ти е от полза да прочетеш темата за агресията и доминантното поведение тук във форума, както и други теми по тези въпроси - доста неща ще ти се изяснят. Чака те много работа, но си струва! :ba_025:

Поне аз на твое място така бих постъпила.
Желая успех!
:ae_085:

#3 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2010 - 11:18 PM

Така,оправих кирилицата...Да,правилно АГРЕСИВЕН голдън!!!Първо просто искам най вече да премахна дърпането след кучета.Не е изолиран от кучетата.Разхождан е с един пекинез,но той не се отлепяше от кученцето,непрекъснато го дюшеше и изведнъж се нахвърли на стопанина без причина.Не от радост,като се има предвид че ръмжеше и лаеше.

#4 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 December 2010 - 09:39 AM

От кой град сте?

П.С. И да агресивни голдъни има, за съжаление се срещат доста често, обикновено проблема не е в стопанина и възпитанието, а в произхода.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 09:56 AM

Като за начало,излизайте с намордник,за да избегнете евентуални ухапвания.Кучето има сериозна нужда от реабилитация,Не казвате как се е стигнало до тук за две години,къде е живяло и с кого до сега-всичко се крие в миналото му.Опитайте се да гледате по тв.или от нета да свалите епизоди на Сизър-"Говорещия с кучета".Точно с подобни проблеми той се занимава в тях.Наблегнете у вас на командите за общо послушание,за авторитет към Вас и безпрекусловно подчинение.Само към мъжки кучета ли проявява агресия?Анормално е да се хвърля към хора-това е сериозно отклонение в социализацията му и недопустима агресия.Напада ли женски,по-малки и палета?Освен с намордник,пробвайте с душач или строг нашийник навън,за по-добър контрол.Това са тежки животни и трудно се удържат,ако ги гепи импулса да хукнат изненадващо нанякъде.А сега,с потенциалните поледици по улиците,ще ви се наложи и вериги на ботушите да си инсталирате,за да не ви направи на шейна.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 10:30 AM

Показване на мнениетоelena07, в 28 December 2010 - 08:44 AM, написа:

От кой град сте?

П.С. И да агресивни голдъни има, за съжаление се срещат доста често, обикновено проблема не е в стопанина и възпитанието, а в произхода.

От Горна Оряховица сме.Взехме го от един човек,който постоянно на разходка го биеше и незнаеше как да подходи когато кучето му бяга.Като го хванеше и го биеше здраво с повода.Тогава той нещо се разболя и не му трябваше кучето.Тогава за да не го изхвърли го взехме,но нищо не знаехме за кучетата и мислихме,че голдъните не са агресивни.

#7 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 10:39 AM

Показване на мнениетоАриел, в 28 December 2010 - 09:01 AM, написа:

Като за начало,излизайте с намордник,за да избегнете евентуални ухапвания.Кучето има сериозна нужда от реабилитация,Не казвате как се е стигнало до тук за две години,къде е живяло и с кого до сега-всичко се крие в миналото му.Опитайте се да гледате по тв.или от нета да свалите епизоди на Сизър-"Говорещия с кучета".Точно с подобни проблеми той се занимава в тях.Наблегнете у вас на командите за общо послушание,за авторитет към Вас и безпрекусловно подчинение.Само към мъжки кучета ли проявява агресия?Анормално е да се хвърля към хора-това е сериозно отклонение в социализацията му и недопустима агресия.Напада ли женски,по-малки и палета?Освен с намордник,пробвайте с душач или строг нашийник навън,за по-добър контрол.Това са тежки животни и трудно се удържат,ако ги гепи импулса да хукнат изненадващо нанякъде.А сега,с потенциалните поледици по улиците,ще ви се наложи и вериги на ботушите да си инсталирате,за да не ви направи на шейна.

Прочетете третия пост за пекинеза.Той се дърпа към кучетата сякаш си играе,но като ги доближи...ги захапва поникога или ако не успее да ги доближи започва да се дърпа с все сила.Патили сме си от това-сби се с един пуснат рот,но за щастие без да ходим на вет след това.И голдън с намордник не ми се вижда много...сериозна идея.Просто хората ще ме сочат и се смеят.А вие виждалили сте бижул с намордник?Всички го сочиха и му се смяха.

#8 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 28 December 2010 - 10:44 AM

Обърни се към специалист,ако объркате нещо ще стане още по-зле.Точно във вашия случаи със агресивния голдън,както го описваш ти трябва специалист.Успех с кучо! :ba_025:

#9 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 11:11 AM

Данък обществено мнение ли ще плащате?Кучето е озлобено,бито е,няма доверие към хората и дали ще Ви се смеят трябва да Ви е най-малкото притеснение.Кучето е загубило доверие в хората,всеки би искал да погали ретривър,понеже си изглеждат дружелюбни и какво?...."то не било такова и хапело хора?!?".Намордникът го предлагам като временна мярка,докато не бъде коригирано поведението му.Не казахте Вас колко Ви слуша,проявява ли уважение,изпълнява ли командите Ви.Спечелете му доверието,без да го глезите,покажете му че сте Шефът и четете тук,из форума темите,които колегите по-горе са Ви предложили.Ако той не види във Вас лидера,по презумция поема контрола в свои ръце и...няма вече пилот в самолета.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 11:20 AM

Показване на мнениетоАриел, в 28 December 2010 - 10:16 AM, написа:

Данък обществено мнение ли ще плащате?Кучето е озлобено,бито е,няма доверие към хората и дали ще Ви се смеят трябва да Ви е най-малкото притеснение.Кучето е загубило доверие в хората,всеки би искал да погали ретривър,понеже си изглеждат дружелюбни и какво?...."то не било такова и хапело хора?!?".Намордникът го предлагам като временна мярка,докато не бъде коригирано поведението му.Не казахте Вас колко Ви слуша,проявява ли уважение,изпълнява ли командите Ви.Спечелете му доверието,без да го глезите,покажете му че сте Шефът и четете тук,из форума темите,които колегите по-горе са Ви предложили.Ако той не види във Вас лидера,по презумция поема контрола в свои ръце и...няма вече пилот в самолета.

Ще сложим намордник временно.Не вижда в мен лидер,защото си личи от разходките.Той не изпълнява понякога и на повод,че пуснат се надявам да изпълнява.Веднъж в седмивата купувам бисквитки за кучета и го уча на някои прости команди седни,легни,дай лапа.Но той тогава скача върху мен(на повод),пречи ми се,само за това мисли,изпълнява без да му е наредено.А като е пуснат въобще не му пука за бисквитките,не ме чува,не идва при мен и го гоня,че и бяга.

#11 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 11:24 AM

цитат:"А вие виждалили сте бижул с намордник?Всички го сочиха и му се смяха."

Да разбирам бигъл,наверно,Всички го сочат-айде холан.Който е гледал куче,няма да се смее.Ще разбере за какво иде реч.Породата не определя непременно характера.Казвате,че не сте знаели в началото нищо за кучетата.Сега тепърва се учите и позволете да приемате нашите съвети без необосновани на опит и знание възражения.Или ще се заемете с кучето сериозно и без усмотрение кой как гледа на това,или ще се съобразявате с мнение на хора,които знаят за кучетата колкото са гледали "Марли и аз" и прочие художествени филми за голдъни.Апропо-стопаните именно на реално съществувалия Марли прибегнаха също до съветите на Цезар Милан-да,голъден от именит развъдник също се нуждаеше от превъзпитание поради агресивност.Мислите ли,че Цезар се е смял и сочил с пръст,когато е пристигнал от майната си( в Мейн от Калифорния),за да оправя елитен ретривър?Иначе-шапка Ви свалям,че сте отървали животното от катила.който си е бил кучето.Дерзайте,четете,опитвайте и ще постигнете резултат-абсолютно съм сигурна и имам вяра в тази прекрасна порода.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 11:37 AM

У Вас и на спокойствие работете.Навън-леко да е гладен и после ще го храните-след разходката и то след като е демонстрирал подчинение с дадени от Вас команди.Има теми за скачане с лапи по хората-там прочетете как да го отучите,понеже това си е чиста проява на доминантност.Аз направих следното-подлагах коляно всеки път,щом кучето се опитваше да се облегне с лапи на мен.Другите начини,които също бяха ефикасни-хващане за лапите,след като не съм успяла навреме да парирам атаката,и пристъпвам напред,а то,съответно,дава на заден.Идеята е никога човекът да не дава назад.Друго-леко натискам с подметката пръстите на задните му лапи.И непременно с команда "Долу".Тонът да е винаги тих и строг.Викането и нервите само повишават възбудата на кучето.За седмица научих кучето на приятеля ми да не скача по мен,но то продължи да скача по стопанина си.Извод-може и тако и вако,но преценява къде минава номера и кой за него е авторитет.Храна-само в купата-сутрин и (или) вечер,след като сте се навечеряли.Никакви подаяния от масата,никакво спане по легла,лежене по дивани и прочие,никакво минаване преди Вас през врати,никакво навиране в личната Ви територия,когато не го желаете,никога не го ставяйте да е на неговото.Ако ви ръмжи-ще ръмжите и Вие,ако ви посегне и ухапе-хапете и Вие(по ухото и не до перфорация,разбира се).
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 11:53 AM

Много Ви благодаря за съветите.Подаваме му от масата,защото иначе се нахвърля и събаря по нещо.Ще го затваряме в другата стая.А за спането,той не спи с нас,а във хола на дивана.И го извеждам пред блока като започне да скимти и да се привива,защото той си пишка в банята,но не е много приемливо да ака в банята.Само това ме интересува-като поиска да излезе и аз му угодя пак ли доминира?Аз сега съм в отпуска и имам време да се занимавам с него и ще гледам да дам всичко от себе си.

#14 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 01:01 PM

В банята ходенето по малка се позволява единствено,когато се е стискало достатъчно и няма кой да го изведе.Приема се за доминация,когато иска просто да излезе,но явно не от зор.За 5-10 мин.се разбира и ако ли просто си Ви разтакава-прибирате го обратно.Трябва да Ви научи режима на работа и възможност за разходка,и тя да не е когато на него му скимне.За 2 год.куче без клинични проблеми с уриниране и подобни физиологични нужди,не е проблем да се извежда сутрин и вечер по около час.Междинните разходки са екстри и могат,ако сте заети,да се пропускат.С кучо май е абсолютно изтървано положение,като дисциплина.Временно не го пускайте от повод при разходки и нека те го поизморят максимално.За "Ела тук" навън може да използвате дълъг-над 3 метра повод.Задавате командата и рязко дърпате към Вас-получава награда или похвала,като дойде.Всичко от А почвайте да четете за обучение на куче.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 01:10 PM

Показване на мнениетоАриел, в 28 December 2010 - 12:06 PM, написа:

В банята ходенето по малка се позволява единствено,когато се е стискало достатъчно и няма кой да го изведе.Приема се за доминация,когато иска просто да излезе,но явно не от зор.За 5-10 мин.се разбира и ако ли просто си Ви разтакава-прибирате го обратно.Трябва да Ви научи режима на работа и възможност за разходка,и тя да не е когато на него му скимне.За 2 год.куче без клинични проблеми с уриниране и подобни физиологични нужди,не е проблем да се извежда сутрин и вечер по около час.Междинните разходки са екстри и могат,ако сте заети,да се пропускат.С кучо май е абсолютно изтървано положение,като дисциплина.Временно не го пускайте от повод при разходки и нека те го поизморят максимално.За "Ела тук" навън може да използвате дълъг-над 3 метра повод.Задавате командата и рязко дърпате към Вас-получава награда или похвала,като дойде.Всичко от А почвайте да четете за обучение на куче.

Незнам,но като излезем веднага се изаква и се прибираме.Не души,не се занимава с излишни неща,а просто се изхожда.Извеждам го,за да не чистя банята от изпражнения.А ако чета за обучение на малко кученце ще помогне ли?Имам кника Обучение на кучето.

#16 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 01:13 PM

:flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 01:29 PM

Всичко-буквално всичко и навсякъде.И "Говорещия с кучета" по NG-дават го всеки петък вечер по два часа,ако имате този канал.И за обучение,и за първа помощ,и как да следите в отклонение за дравето му...дори и една на пръв поглед скрита от Вас болест може да е причина за неадекватно и раздразнено поведение.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 December 2010 - 01:29 PM

кучето ти има нужда от големи разходки мин 1 час сутрин и вечер това извеждане за 5 мин само да си свърши нуждата не е достатъчно.Студ пек мин 45-1ч.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 01:31 PM

Четете и във форума има изключително полезна информация.
Команди - вкъщи, без дразнители, на повод, да е гладно. (Да няма постоянен достъп до храна, само когато му е часа за хранене)
Когато се храните вие - не го затваряйте в др. стая. Така не решавате проблема. Хранете се спокойно и не му давайте да приближава масата, може само жално да гледа отстрани. И не му давайте нищо.
Утвърдете режим за излизане. По това, което чета, оставам с впечатление, че кучето не се извежда достатъчно дълго, за да изразходи енергията си. Увеличете разходките до максимум. Слагайте намордник.
Измисляйте игри вкъщи, забавлявайте се заедно, така хем на кучето не му е скучно, хем и вие затвърждавате позиции.
След като задобреете с командите вкъщи на повод, почвате без повод вкъщи при същите условия. След това навън на дълъг повод (след като си е свършило нуждите, защото иначе няма да му е до команди). Оттренирайте командата "При мен" (или каквото и да е там, но да е нещо различно от онази старата с която са го викали и после били). За без повод - на добре заградено място и едва след като сте усвоили на 100% командите с дълъг повод.
Тук и в ю-тюб има и много нагледен материал - отделете време.
А как се отнася с вас? Позволява ли си да ви ръмжи? Позволява ли си да ви гледа нагличко, вместо да слезе от дивана, както сте го накарали? Дава ли ви да му пипате и вземате храната? А играчките?
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#20 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 01:56 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 28 December 2010 - 12:34 PM, написа:

кучето ти има нужда от големи разходки мин 1 час сутрин и вечер това извеждане за 5 мин само да си свърши нуждата не е достатъчно.Студ пек мин 45-1ч.

Вие не ме разбрахте-казах,че разхождам кучето докато изразходи енергията си.И инзвънредно го извеждам за по 2-3минути да се изака(с извинение).

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни