Dog.bg Форуми : Съвет за голдън

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съвет за голдън Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 December 2010 - 01:57 PM

Както сам виждате-ние сме тук,за да си помагаме и да предаваме придобития опит,да обменяме полезна информация.Давайте все така подробни сведения за съпътстващите Ви проблеми и кой-с каквото може,ще ви помогне и посъветва.Може примерно с мен да напишете на лични скайпа си,за да Ви помогна и през него-стига да желаете.Казахте,че сега имате време повече.За разлика от доста повърхностни и незначителни тук засягани проблеми с възпитанието на едно куче,при Вас случаят е по-сериозен и касае тепърва реабилитация на вече зряло куче.Затова и с колегите отреагираме с достатъчна за случая ангажираност.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#22 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 02:02 PM

Показване на мнениетоGAG, в 28 December 2010 - 12:36 PM, написа:

А как се отнася с вас? Позволява ли си да ви ръмжи? Позволява ли си да ви гледа нагличко, вместо да слезе от дивана, както сте го накарали? Дава ли ви да му пипате и вземате храната? А играчките?

Никога не ми е ръмжал,но като седнем да се храним и той идва при нас и ако не му дадем храна от масата си слага предните лапи отгоре...неведнъж е събарял по нещо.Вече ще го затваряме в друга стая и ако преви опити да влезе ще му забраняваме(никога не чува тази команда).
Той попринцип си спи само вечер на дивана,а като сме седнали там прави опити да се качи,но го избутваме долу.Като остане сам обаче моментално се качва,а като влезем го бутаме пак долу.

#23 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 02:08 PM

Ха ха-бутате.Лаком ли е?Взимате нещо вкусно и като слезе-награда.В друга стая при хранене-не.По-скоро с навит вестник го перкайте по носа и казвайте нещо от сорта"бягай от тук",за да си извоювате територията на масата.Слагане върху вас на лапа пак е вид доминация и ви казва "на мен няма ли да ми дадете?".
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 December 2010 - 02:19 PM

днес за 2-ри път се сблъсквам с мение за бой с вестник.Не е нужно да плашите кучето с перване на носа и вестник,просто му каажете по разко НЕ и го дръпнете от масата,приближава се към масата пак не и ще се отучи,но със строг тон да разбере че тая няма да я бъде.Това с вестника е толкова остарял подход че не знам дали действа освен да нплашва кучето,нещо като да му завра муцуната в пишането то ще разбере.
Ариел не е към теб упрек просто разсъждавам на глас. :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 02:19 PM

Показване на мнениетоАриел, в 28 December 2010 - 01:13 PM, написа:

Ха ха-бутате.Лаком ли е?Взимате нещо вкусно и като слезе-награда.В друга стая при хранене-не.По-скоро с навит вестник го перкайте по носа и казвайте нещо от сорта"бягай от тук",за да си извоювате територията на масата.Слагане върху вас на лапа пак е вид доминация и ви казва "на мен няма ли да ми дадете?".

Просто няма ли как при хранене да е затворен в другата стая?Пък и неискам да го бия,разберете.Това куче е пребивано и то "здраво"!Ако не разбирате какво значи "здраво",аз бях свидетел как предишния му стопанин го налагаше,защото живее близо до нас.Така го биеше,че кучето след това не искаше да стане...влачеше го и пак го удряше с повода.Такъв бои виждали ли сте?Навярно не,примерно и аз няма да засека подобно насилие над домашен любимец...да се надяваме...Под биене на куче хората разбират,че го ударил леко един два пъти,а този голдън е пребиван и е търпял доста време насилие.Той е объркан,предобил е грешна представа за хората...предобил я е в най-важните си месеци/години,когато е трябвало да се научи да им има доверие и да знае кой е шефа.

#26 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2010 - 02:22 PM

няма значение какво е изпуснал обясних ви че куче се учи цял живот просто вече имате куче ,а не кученце,т.е сега само е по хитър,това не означава че няма да се научи трябва търпение,постоянство и никакви нерви.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 02:25 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 28 December 2010 - 01:27 PM, написа:

няма значение какво е изпуснал обясних ви че куче се учи цял живот просто вече имате куче ,а не кученце,т.е сега само е по хитър,това не означава че няма да се научи трябва търпение,постоянство и никакви нерви.

Просто разказах това,защото ми е жал за животинката и по-горе казах,че не съм го бил и няма да го бия!

#28 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 02:34 PM

Добре-схваната е основната концепция поради що е така кучо и къде да се наблегне.За вестника...осинових мъжки хъски на година и половина,глезльо и изртървана работа.По същия начин ни досаждаше на масата.Знам,че много може да носи на бой и с това доникъде няма да я докарам,затова перването,както вече колегата е чел в друга тема по същия въпрос,е само за освестване.Затварянето в друга стая също е като аналог на боя,като жестокост и кучо се травмира допълнително.Отвеждайте го до някой кът,заставяйте го да стои там и му дайте играчка или кожен кокал,за да се занимава.Още щом понечи пак да се върне при вас на масата-ставате и така, докато единия клекне и мирне.Ха ха.Може и вие да сте това-въпрос на воля и кой-кого.Така-а за похватите кое старо и кое ново-нима музиката,примерно на Краля,като е стара и вече да е отхвърлена?Тук говорим за ефикасност и трябва да се пробва кое ще даде ефект.Айде сега,като е било физически малтретирано и да го обсипем с ласки и да го докараме до другата крайност-да ви се качва на главата.Подобни похвати,както и бързото бодване с пръст по талията(пак цитирам от сходната тема),са само за да се напомни кой е шефа и не се цели болка.Пиша като човек,реабилитирал в мощен пуберитет силно доминиращо мъжко хъски,което...с оглед на самата порода,никак не е било фасулска работа.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 02:40 PM

А може ли като ние се храним той да е в друга стая и също да хапва?

#30 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2010 - 02:40 PM

аз отучих НОК,рот и 2 голдъна да не просят от масата без вестник и перване само казвам че това ми се струва неефективно при малтретирано куче и би било повече вредно отколкото полезно.И все пак не може да с сравнява хъски и голдън ,защото всяко куче е различно просто аз не одобрявам кучето да се налага или да му се посяга по никакъв повод,за сега дава резултат-от личен опит осиновената от мен овчарка,която само като посегне човек към нея падаше на земята и се напикаваше и се зъбеше,сега работи защита на ръкав.
Пак казвам Ариел нищо личноо и не е насочено към теб така че не го взимай на сериозно.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2010 - 02:44 PM

Показване на мнениетоmaxy, в 28 December 2010 - 11:45 AM, написа:

Целта на занятието ти ядеш той след теб е да се научи че алфата(в случая ти,водача на глутницата) си над него,първо се храниш ти,после се храни той като подчинен.Затварянето в другата стая не е решение-ще кимти,ще драска,а и трябва да знае че от масата не се пипа дори и теб да те няма в стаята.Ето приме р бъдни вечер храната на масата се оставя да пестои до заранта НОк и Рот спят кротко под масата без да докосват нищо от нея,заобикаля се масата на 30-40 см.(и малко не спазихме традицията да постим-но кокалите от пържолата не бяха пипнати)
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 02:50 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 28 December 2010 - 01:49 PM, написа:

Показване на мнениетоmaxy, в 28 December 2010 - 11:45 AM, написа:

Целта на занятието ти ядеш той след теб е да се научи че алфата(в случая ти,водача на глутницата) си над него,първо се храниш ти,после се храни той като подчинен.Затварянето в другата стая не е решение-ще кимти,ще драска,а и трябва да знае че от масата не се пипа дори и теб да те няма в стаята.Ето приме р бъдни вечер храната на масата се оставя да пестои до заранта НОк и Рот спят кротко под масата без да докосват нищо от нея,заобикаля се масата на 30-40 см.(и малко не спазихме традицията да постим-но кокалите от пържолата не бяха пипнати)

Добре,значи ще опитам метода с дърпането от масата и НЕ!Много Ви благодаря за съветите,незнам как щях да се справя без вас!

#33 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2010 - 02:50 PM

може да го коригираш след НЕ с душача
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 02:52 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 28 December 2010 - 01:55 PM, написа:

може да го коригираш след НЕ с душача

Вече имаме душач,но да не взема да збъркам с употребата му... :dh_188:

#35 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 02:54 PM

Голям проблем ли е,че когато е бил при онзи човек е нямал и 3-те първи ваксини,не е обезпаразитяван вътрешно.
Да не говорим за вън6ното обезпаразитяване...беше пълен с бълхи... :zz_020:

#36 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2010 - 02:57 PM

сега нали е ваксиниран и обезпаразитен?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 03:10 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 28 December 2010 - 02:02 PM, написа:

сега нали е ваксиниран и обезпаразитен?

Като го взехме веднага посетихме вет,но ме притеснява да не би това поведение да се свързва с ваксинирането и обезпаразитяването...знам,че Ви звучи глупаво,но съм длъжен да попитам.

#38 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2010 - 03:14 PM

абсолютно неоснователно притеснение-ръмжал ли е на вета докато са му правени манипулации?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 03:16 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 28 December 2010 - 02:19 PM, написа:

абсолютно неоснователно притеснение-ръмжал ли е на вета докато са му правени манипулации?

Той както казах ръмжи на всеки и се нахвърля при възможност,който иска да го доближи и погали или просто мине близо покрай него :ud_009: .Аз го държах притиснат до стената,той през цялото време ръмжеше

#40 Потребителят е офлайн   maxy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 04:58 PM

Душачът не работи много-дърпам го за него от масата,не реагира,а като го премахна със сила пак се качва

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни