Пекинез, или пък не???
Публикувано: 03 January 2011 - 01:20 PM
Купих го от зоомагазин с паспорт,2 ваксини и т.н.
Занесох го за трета ваксина и се оказа,че първите две изобщо не са направени.... ама нищо. Докторът направи ваксина,обеспаразитяване,сложи му чип и " върхъ на сладоледа " беше като каза, че му прилича на всичко друго но не и на пекинез !
В интерес на истината расте доста бързо а лапите са доста големи /според мен/ на 3 месеца е и тежи 3.3 кг. /за възраста не съм сигурен защото е от магазин/
Ще пусна снимка да видим Вие какво ще кажете ?
Ще Ви бъда благодарен за всеки съвет!
Честита Нова Година на всички
#2 Guest_navar_*
Публикувано: 03 January 2011 - 01:34 PM
за възрастта най лесно ще се ориентирате по смяната на зъбите-резците започват да падат към 4 месец,кучешките се сменят около 6-тия
Публикувано: 03 January 2011 - 01:40 PM
Най-важното обаче е обичайте си мелезчето и му се радвайте,гледайте да е здравичко!
Публикувано: 03 January 2011 - 01:46 PM
Публикувано: 03 January 2011 - 01:54 PM
То чистопородни пекита в България има колкото и чисти Българи , тоест 3-4 бр.
Иначе за размера и теглото не се пуаши , моят стана 10-11 кг , и е дълъг 95см,
ако го опъна по- яко ще стане и метър .
За сметка на примесите в кръвта е як и пъргав , като Шотландска катерица .
Публикувано: 03 January 2011 - 01:55 PM
тази тема също- http://forum.dog.bg/..._0&#entry899067
Публикувано: 03 January 2011 - 02:00 PM
rosku, в 03 January 2011 - 11:25 AM, написа:
Купих го от зоомагазин с паспорт,2 ваксини и т.н.
Занесох го за трета ваксина и се оказа,че първите две изобщо не са направени.... ама нищо. Докторът направи ваксина,обеспаразитяване,сложи му чип и " върхъ на сладоледа " беше като каза, че му прилича на всичко друго но не и на пекинез !
В интерес на истината расте доста бързо а лапите са доста големи /според мен/ на 3 месеца е и тежи 3.3 кг. /за възраста не съм сигурен защото е от магазин/
Ще пусна снимка да видим Вие какво ще кажете ?
Ще Ви бъда благодарен за всеки съвет!
Честита Нова Година на всички
Много сладък и голям чаровник...
Един съвет от сърце...След ,като сте го закупили от зоомaгазин и сте установили,че са ви излъгали за ваксините...Направете му превeнтивно, всички необходими изследвания за "гадните болести"(вашият ветеринар ще прецени,поне за основните),за ваше успокоение,да хванете нещата от рано(ако не дай Боже има нещо),а и все пак дъщеричката да не страда,ако евентуално нещо има...
P.С..Извинете ме не искам да съм лош пророк,Но за съжаление,толкова много случаи има с такъв развой на събитията,че направо да се побърка човек...
Желая ви мнооого щастливи мигове с прекрасното създание

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 03 January 2011 - 02:06 PM
Кученцето е сладко, и тъй като вече си е ваше гледайте го с много любов.
Аз съм привърженик на отглеждането на дете с куче.
По въпроса какво е и как ще изглежда след 10 месеца, можем само да гадаем.
Другото, което за пореден път ме изненада беше - знаете къде да попитате това куче на какво прилича, а не прочетохте всички теми за това по какъв начин се развъждат и при какви условия живеят кученцата в зоо магазините.
Вие също сте подкрепили тази безугледна търговия на животни без произход и сигурно след време ще разберете цялата истина.
Моля прочетете многото теми по този въпрос във форума, мисля, че ще ви бъдат полезни.
Поздрави,
А
Публикувано: 03 January 2011 - 02:50 PM
Нали магазините са законни , вносните кучета знам ли ги от къде са ?
Откъде аджеба да си купя куче , като развъдника , някой де , дава цени като за лека кола ?
Човек който работи с ръцете си изкарва под 1000лв / месец разходите са подобни ,
откъде да купя ш... то куче за 200-300лв ?
Когато купувах мойто се оказа че има и посредници и какви ли не ,
как храбрият кучкар да се ориентира като секи лъже ??
изв. се за нервността ...
Публикувано: 03 January 2011 - 03:34 PM
Но знаеш за какво плащаш.
Все пак влагаш парите сега, но пък ще прекараш 15 години от живота си отглеждайки куче от порода за която си мечтал (а не смесица, която в началото изглежда горе - долу като породата, която искаш.
След 10 месеца вече не прелича на позната порода).
Ние 10 години отглеждахме непородиста котка, която накрая почина от старост, да обичах си я макар, че не приличаше нито персиика нито друга порода.
И с удоволствие стига да имам възможност бих осиновила бездомно куче.
Публикувано: 03 January 2011 - 03:41 PM
Само,че не съм съгласен с Alia_V Вие също сте подкрепили тази безугледна търговия на животни без произход
Безугледна е търговията с животни от развъдниците
Някой контролира ли тези така наречени развъдници, че не се сещам ?
Как точно се формира цената ? една порода-300лв. друга 500 , друга 1000
Тия в развъдниците да не ги хранят с трюфели или ги лекуват при проф.Чирков а ?
Не може на един пинчер да му искат 200лв. а на един померан 700 - разходите за развъждане и за двете породи са еднакви как преценяват ,че едното ще струва повече ?
Публикувано: 03 January 2011 - 03:46 PM
Alia_V, в 03 January 2011 - 11:11 AM, написа:
Всъщност, аз доколкото разбирам, човекът се е сдобил с кучето, поживял е с него около месец и след едно посещение при вета е установил, че то всъщност не е точно пекинез, ами е около пекинеза. После най-вероятно е написал в гугъл "пекинез" и му е излязъл линк на форума, където той е влязъл да попрочете туй-онуй и евентуално да разбере какво чудо са му продали за пекинез. Преди това сигурно и представа си е нямал за форума и сайта.
Това е вече без значение. Човекът има куче, което е адски сладко и ще бъде верен другар на дъщеря му. Дано се отнесат подобаващо към пухкавия бонбон и му осигурят живота, който заслужава!
Публикувано: 03 January 2011 - 03:48 PM
rosku, в 03 January 2011 - 02:46 PM, написа:
Само,че не съм съгласен с Alia_V Вие също сте подкрепили тази безугледна търговия на животни без произход
Не може на един пинчер да му искат 200лв. а на един померан 700 - разходите за развъждане и за двете породи са еднакви как преценяват ,че едното ще струва повече ?
Руску ,
Нищо не съм подкрепяла.
За разлика от вас.
И да контрол има, за разлика от зоо магазините.
Имам 100 примера, които мога да опиша.
Кучето ми е с чиста кръв и е купено от чужбина.
Има родословие заверено в Българския Шар Пей клуб.
Ние сме клубни представители.
Мога да дам телефон и да провериш Сам!
Котето, което отглеждахме преди го намерих на улицата и не съм плащала за Него.
Публикувано: 03 January 2011 - 03:50 PM
Пак не знаеш какво пуащаш ! От навсякъде...
Кой не е искал да си вземе дздраво чистопородно куче .. ?
Аз не казвам дори че кучетата са скъпи ! , вероятно наистина струват и повече - 2-3-5 хил лева
въпросът е че честно работещият човек му дават мах 1000- 2000лв ... и ние сме основните купувачи ...
по- добре да не започваме тази тема , ми Нова Гадина е
Публикувано: 03 January 2011 - 03:53 PM
Camellia, в 03 January 2011 - 02:51 PM, написа:
Alia_V, в 03 January 2011 - 11:11 AM, написа:
Всъщност, аз доколкото разбирам, човекът се е сдобил с кучето, поживял е с него около месец и след едно посещение при вета е установил, че то всъщност не е точно пекинез, ами е около пекинеза. После най-вероятно е написал в гугъл "пекинез" и му е излязъл линк на форума, където той е влязъл да попрочете туй-онуй и евентуално да разбере какво чудо са му продали за пекинез. Преди това сигурно и представа си е нямал за форума и сайта.
Това е вече без значение. Човекът има куче, което е адски сладко и ще бъде верен другар на дъщеря му. Дано се отнесат подобаващо към пухкавия бонбон и му осигурят живота, който заслужава!
Дано Ками, се грижат добре за него.
Публикувано: 03 January 2011 - 03:54 PM
emilvr, в 03 January 2011 - 02:55 PM, написа:
Пак не знаеш какво пуащаш ! От навсякъде...
Кой не е искал да си вземе дздраво чистопородно куче .. ?
Аз не казвам дори че кучетата са скъпи ! , вероятно наистина струват и повече - 2-3-5 хил лева
въпросът е че честно работещият човек му дават мах 1000- 2000лв ... и ние сме основните купувачи ...
по- добре да не започваме тази тема , ми Нова Гадина е
Да, нека не спорим.
Който, както и каквото иска да си гледа.
Аз избрах за себе си.
Другите да му мислят..
Публикувано: 03 January 2011 - 03:55 PM
rosku, в 03 January 2011 - 02:46 PM, написа:
Хей, споко бре човек, не се засягай така - имаш такова щастие: КУЧЕ вкъщи. Да ти е живо и здраво, дори да не е пекинез, ако смяташ да го задържиш и гледаш правилно, то във форума много вповечме ще сме ти от полза отколкото във вреда.
как се казва вагабонта? Много е готино с този поглед:-)))))
Аз също имам чау-подобно без родословие и го обичам с цялото си сърце. Но гледах и куче от родословни родители - уверявам те, разлика има и тя е огромна.
Имате симпатично кученце, радвайте му се и го обичайте, хайде честита нова Година))))))))))

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 03 January 2011 - 04:02 PM
navar, в 03 January 2011 - 12:39 PM, написа:
за възрастта най лесно ще се ориентирате по смяната на зъбите-резците започват да падат към 4 месец,кучешките се сменят около 6-тия
Mоята кучка смени всички зъби на 4-тия месец :Д на 5-тия бяха в пълен сустав

Вход

Горе
Цитиране +