Нека първо кажа и аз за името - Далма много й отива,а и вече сякаш го научи и като я викна,знае,че на нея говоря.Знае команди "не","седни","легни","ела тук","марш"... личи си,че е била домашна. Много е схватлива и бързо се учи.Уравновесена е и при все,че е една торба кокали,е адски енергична и гальовна.С други кучета и котки се рабира,стига да не й досаждат.Тя сама не ходи да ги закача.Котките тотално ги игнорира,но ако някоя се опита да легне до нея,ръмжи,но без да посяга да хапе,само предупреждава,че не иска да я бутат.С кучетата се закача да играе,но когато спи не обича да я ръчкат и отново предупреждава с ръмжене.Кокалаци и кожа,ама с темперамент!
Има див апетит,но знае,че не трябва да пипа чуждите паници,преди да получи разрешение.Котките ми са нахални и си бутат тиквите в яденето й,но тя само ожесточено ръмжи,без да ги хапе обаче.Ако аз посегна само маха с опашка.
В заключение мога да кажа,че е прекрасна - спокойна,обичлива,послушна,схватлива и може да живее с други кучета и котки.
Ето и малко снимчици...