Джеси Ушаткова в търсене на Щастието
Публикувано: 10 January 2011 - 06:39 PM
Винаги са готови за игра и за раздаване на любов, но последните дни хич не им се играе, защото земята е студена и не им се ходи много, много! Лежат си двамата сгушени на капака на канала до едно голо дръвче, заспали в прегръдка.
ТЕ много искат да си имат топъл дом, любящи стопани и нищо друго, нека не ги оставяме на студа!
п.п Н апървите четири снимки е Елия, а на другите четири е Джони!
Публикувано: 25 January 2011 - 01:13 AM
Елия е кастрирана, а Рая ще бъде кастрирана тази седмица!
"Рая е много добро момиче, но много препатило и със силен лай се е научила да защитава себе си, бебетата си и територията си! Рая е нисичка и с големи хубави ушички, обожава да я галят! Щом я погалиш затваря очи и може да заспи от човешки ласки, нека не оставяме това хубаво момиче на произвола на съдбата и й помогнем да намери своя дом!"

"Елия бе едно много диво бебенце, което бе с много особен характер, защото е изтърсака на кучилото си и трябваше някак си да оцелява на улицата, но след кастрацията се успокой. Всикчите й братчета и сестричета са осиновени, но тя още чака!
Тя е на около 4 месеца и мисля, че достатъчно мръзна по улиците - търсим нейния човек!"

Те си търсят спешно дом, защото там където са не е безопасно за тях!!!

Публикувано: 25 January 2011 - 05:56 PM
Сега е в клиника "Вяра, надежда, любов" за през ноща, а утре, десет дена ще е в мои приятели, които ще се грижат за нея до махането на конците, НО след този период пак ще отиде на улицата, а не искам това за нея и за това търсенето на временен и най-вече постоянен дом продължава !
Моля ви, ако имате приятел/роднина, който би я взел дори завинаги, нека ми пише тук или на имейл notoviolence@abv.bg , благодаря!
Публикувано: 25 January 2011 - 06:09 PM
Дано се намери дом за него по-скоро!
До скоро си мислех, че щом човек е ветеринар, то задължително обича животните и е добър човек. Сеславските "доктори" още веднъж ми показват, че въобще не е задължително!

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 26 January 2011 - 01:06 AM

Публикувано: 27 January 2011 - 05:37 PM
Малката още не е свиканал да остава за малко сама и доста вие, надявам се за няколко дена да свикне, защото иначе ще търся нов приемен дом!
До края на седмицата ще е ваксинирана, чипирана и с международен паспорт, за да може да пътува, ако се хареса от чужбина!

Мод, може ли да промениш името на темата на "Елия и Рая в търсенето на своя дом" и отдолу майка и дъщеря да напишеш, благодаря!
Публикувано: 27 January 2011 - 10:05 PM
Ако ли не ще търся евтин хотел и после пак ще събирам пари от хората, за да го платя ...
Публикувано: 31 January 2011 - 07:59 PM
Елия вчера отиде в постояния си дом в Пловдив, НО днес ми писаха новите й стопани, че имат проблем с нея и кокера им ...! Елия не се разбира с него, което е странно за нея, защото не е бъзла или ревнина, но явно й трябва дом БЕЗ друго куче или друг домашен любимец, освен риби или папагал, тях поне няма да ги ревнува о.О
Елия вече е ваксинирана, чипирана и с международен паспорт, в събота се махат конците от кастрацията. МОЛЯ ви, кажете на ваши познати/роднини в Пловдив за нея, може да се докара пак до София, много е спешно!
Публикувано: 31 January 2011 - 08:06 PM
Публикувано: 31 January 2011 - 08:10 PM
Не знам дали е точно агресия, но доколкото разбрах недава да й се доближат до храната или я взима и бяга с нея, лае по кокера и сутрин събуждали целия блок!
Публикувано: 01 February 2011 - 10:48 AM
Публикувано: 01 February 2011 - 09:54 PM
Майка й ще бъде кастрирана четвъртък или петък!
Публикувано: 04 February 2011 - 01:08 PM
Публикувано: 02 March 2011 - 02:11 AM
Сега е по-добре, но трябва да отложим кастрацията още малко, но определено ще бъде кастрирана!
Много се надявам да успея някъде да я уредя, поне с къща с двор, въпреки, че в апартамент също би било добре, защото тя е дребничка!
Публикувано: 17 March 2011 - 11:59 PM
Благодаря!
п.п. Крачето й е по-добре, стъпва на него, но понякга накуцва, ще търсим някакви витамини да й купум, за да не й създава никакви проблеми!
Публикувано: 16 October 2011 - 07:15 PM
Може ли да помоля модератора да пормени заглавието на Джеси Ушаткова в търсене на Щастието , и второто заглавие да се махне, благодаря предварително!
Сега малко за кучовците, така де, при мен думата "малко" означава роман, но какво да се прави.
Елия вече окончателно е осиновена, но майка й Джеси (на това име отговаря момичето) продължава да търси своя уютен дом. Но хората се спират пред това, че тя е голямо куче, на години. Около три годишна е, НО това се компенсира от невероятният й характер и външност.
Джеси е адски любвеобилна и мила. Много дружелюбна (което в наши дни е много лошо за едно куче, което живее на улицата), но пък и подбира на кого да завърти опашка, защото хора всякакви! Но към, тези които я хранят и милват няма равна в отблагодаряването й за това!
Както вече писах Джеси е кастрирана и този проблем е решен. С лапичката в момента няма проблеми, но знам ли какво ще стане като застудее още повече ...
Предишното място, на което живееше Джеси вече го няма и тя се пресели зад моя блок, което е по-добре за мен и за нея! Аз мога да я виждам само като погледна през терасата и тук е в пъти по-спокойно и няма кой да я ругае и заплашва, че ще я убие!
Днес говорих с жената, която също се грижи за нея. Тя е намерила един шкаф, от който ще й направим импровизирана колибка, докато й се усмихне щастието. Ромите ме изпреварват в дървения материал и не мога да й сглобя нещичко, което да я пази поне малко от студа, но за сега шкафа ще свърши добра работа за нашето момиче, което търси щастието!
Джеси е дребно тюленче, казвам й тюленче, защото след кастрацията напълня и стана точно като този морски представител, но пък си е много сладка, а сега от летните жеги отслабна малко, което е по-добре за нея. Но сега пак трябва да я захраним, за да не се разболее зимата, а ако до тогава й намерим хубав дом ще съм много щастлива!
И така, за сега е това. Ще кача и малко снимки да я видите, голяма ми е душичка, но изглежда това го оценяват малко хора ...
Извинявам се, че снимките са с логото на все още не регистрираната ми фондация, но оригиналите са някъде в недрата на компютъра ми!

И няколко по-стари снимки

Публикувано: 15 September 2012 - 07:53 PM
Това са най-актуалните й снимки ..