Dog.bg Форуми : Джеси Ушаткова в търсене на Щастието

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джеси Ушаткова в търсене на Щастието

#1 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 January 2011 - 06:39 PM

Елия и Джони са братче и сестриче. Малките са родени преди четири месеца и в момента живеят на улицата на студа! Всичките им други братя и сестри бяха осиновени, само те двамата още не са намерили своя дом. Джони е много мил, гальовен, любвеобилен. Елия е с малко по-особен характер, защото е изтърсачето и някак си е трябвало да оцелява сред другите кученца и тежкия живот на улицата. Малките са идеални за апартамент, но и в къща с двор биха се чувствали много добре, САМО не и на верига!
Винаги са готови за игра и за раздаване на любов, но последните дни хич не им се играе, защото земята е студена и не им се ходи много, много! Лежат си двамата сгушени на капака на канала до едно голо дръвче, заспали в прегръдка.
ТЕ много искат да си имат топъл дом, любящи стопани и нищо друго, нека не ги оставяме на студа!

п.п Н апървите четири снимки е Елия, а на другите четири е Джони!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#2 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2011 - 01:13 AM

Джони изобщо не се появи, а уж беше върнат в района, от който бяха взети и двамата, НО за сметка на това Елийка е тук и си търси дом, както и майка им Рая!
Елия е кастрирана, а Рая ще бъде кастрирана тази седмица!

"Рая е много добро момиче, но много препатило и със силен лай се е научила да защитава себе си, бебетата си и територията си! Рая е нисичка и с големи хубави ушички, обожава да я галят! Щом я погалиш затваря очи и може да заспи от човешки ласки, нека не оставяме това хубаво момиче на произвола на съдбата и й помогнем да намери своя дом!"

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

"Елия бе едно много диво бебенце, което бе с много особен характер, защото е изтърсака на кучилото си и трябваше някак си да оцелява на улицата, но след кастрацията се успокой. Всикчите й братчета и сестричета са осиновени, но тя още чака!
Тя е на около 4 месеца и мисля, че достатъчно мръзна по улиците - търсим нейния човек!"

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Те си търсят спешно дом, защото там където са не е безопасно за тях!!!
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2011 - 05:56 PM

След добре свършената сеславска работа, преди час Елия я шиха за втори път ... Операцията така гадно се беше отворила, че вътре какво ли нямаше от пръст до микроб о.О
Сега е в клиника "Вяра, надежда, любов" за през ноща, а утре, десет дена ще е в мои приятели, които ще се грижат за нея до махането на конците, НО след този период пак ще отиде на улицата, а не искам това за нея и за това търсенето на временен и най-вече постоянен дом продължава !
Моля ви, ако имате приятел/роднина, който би я взел дори завинаги, нека ми пише тук или на имейл notoviolence@abv.bg , благодаря!
User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 06:09 PM

Милото кученце!
Дано се намери дом за него по-скоро!

До скоро си мислех, че щом човек е ветеринар, то задължително обича животните и е добър човек. Сеславските "доктори" още веднъж ми показват, че въобще не е задължително!
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#5 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2011 - 01:06 AM

Ma-ti и аз така си мислих, но явно сме се заблуждавали ...!

Качена снимка
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2011 - 05:37 PM

От вчера Елия е във времения си дом, но магарето си беше махнала един конец и днес я мазах с йодосепт и й сложихме яка, за да не бара повече там!
Малката още не е свиканал да остава за малко сама и доста вие, надявам се за няколко дена да свикне, защото иначе ще търся нов приемен дом!
До края на седмицата ще е ваксинирана, чипирана и с международен паспорт, за да може да пътува, ако се хареса от чужбина!

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Мод, може ли да промениш името на темата на "Елия и Рая в търсенето на своя дом" и отдолу майка и дъщеря да напишеш, благодаря!
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2011 - 10:05 PM

МНОГО СПЕШНО се търси нов приемен дом за Елия с постонно присъствие на човек! Елия не трябва да остава самичка, защото иначе си пипа конците от кастрацията и си маха яката, приятели наистина е много СПЕШНО! Ако не се намери ще трябва да остане на улицата, а това означава, че раната пак ще се отвори и този път можи и да не успея навреме да я видя!
Ако ли не ще търся евтин хотел и после пак ще събирам пари от хората, за да го платя ...
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2011 - 07:04 PM

Елия в неделя заминава за Пловдив!
Много си я харесаха от там и в неделя я чака път, ето тук има още малко инфорамция, в неделя още :)
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2011 - 07:59 PM

Знам, че четете, но моля ви драснете нещо със съвет какво да правя !

Елия вчера отиде в постояния си дом в Пловдив, НО днес ми писаха новите й стопани, че имат проблем с нея и кокера им ...! Елия не се разбира с него, което е странно за нея, защото не е бъзла или ревнина, но явно й трябва дом БЕЗ друго куче или друг домашен любимец, освен риби или папагал, тях поне няма да ги ревнува о.О

Елия вече е ваксинирана, чипирана и с международен паспорт, в събота се махат конците от кастрацията. МОЛЯ ви, кажете на ваши познати/роднини в Пловдив за нея, може да се докара пак до София, много е спешно!
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 31 January 2011 - 08:06 PM

дайте й време да свикне не става от веднъж.В какъв смисъл не се разбира агресия ли проявява?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2011 - 08:10 PM

Аз същото казах на жената, да им даде време, но родителите й правят проблем!
Не знам дали е точно агресия, но доколкото разбрах недава да й се доближат до храната или я взима и бяга с нея, лае по кокера и сутрин събуждали целия блок!
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 February 2011 - 10:48 AM

да седнат и да прочетат малко из форума има достатъчно теми за хрането и агресия,ми нормално е да лае може да го закача да играе,те трябва да покажат на кученцето какво поведение е желано и какво не.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2011 - 09:54 PM

Хората се отказаха от нея, но все пак не я изхвърлиха или върнаха, техен роднина пожелая да я гледа, който си имам и десет годишно детенце и много си я хареса! Надявам се това да е последно й премеждие на Елия и вече да има хубав живот!
Майка й ще бъде кастрирана четвъртък или петък!
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2011 - 01:08 PM

Рая трябваше да я кастрираме днес, имахме и записан час, но кучинка бе решила нещо съвсем по-различно от това и от 7:30 до 9:50 сме я търсили ... Оставихме кастрацията за другата седмица и вече сме с нов план и нещата трябва да станат!
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2011 - 02:11 AM

Оказа се, че Рая я е била бутната от кола и за това не сме я намерили за кастрация ...
Сега е по-добре, но трябва да отложим кастрацията още малко, но определено ще бъде кастрирана!
Много се надявам да успея някъде да я уредя, поне с къща с двор, въпреки, че в апартамент също би било добре, защото тя е дребничка!
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2011 - 11:59 PM

Преди два дена ЕКОто хвана Рая за кастрация, а днес ни я върнаха! Една жена я храна и я гледа, НО там където живее Рая има голяма опасност при излизане от дупката да си раздърпа конците и кастрацията да се отвори ... Търсим й СПЕШНО приемен дом поне за десет дена, ако някой може да ми помогне (дори един гараж е вариант) нека ми пише на скайп ihway_first или на имейл notoviolence@abv.bg
Благодаря!

п.п. Крачето й е по-добре, стъпва на него, но понякга накуцва, ще търсим някакви витамини да й купум, за да не й създава никакви проблеми!
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2011 - 07:15 PM

Здравейте, от много време не съм писала тук, но му дойде времето!
Може ли да помоля модератора да пормени заглавието на Джеси Ушаткова в търсене на Щастието , и второто заглавие да се махне, благодаря предварително!

Сега малко за кучовците, така де, при мен думата "малко" означава роман, но какво да се прави.
Елия вече окончателно е осиновена, но майка й Джеси (на това име отговаря момичето) продължава да търси своя уютен дом. Но хората се спират пред това, че тя е голямо куче, на години. Около три годишна е, НО това се компенсира от невероятният й характер и външност.
Джеси е адски любвеобилна и мила. Много дружелюбна (което в наши дни е много лошо за едно куче, което живее на улицата), но пък и подбира на кого да завърти опашка, защото хора всякакви! Но към, тези които я хранят и милват няма равна в отблагодаряването й за това!
Както вече писах Джеси е кастрирана и този проблем е решен. С лапичката в момента няма проблеми, но знам ли какво ще стане като застудее още повече ...
Предишното място, на което живееше Джеси вече го няма и тя се пресели зад моя блок, което е по-добре за мен и за нея! Аз мога да я виждам само като погледна през терасата и тук е в пъти по-спокойно и няма кой да я ругае и заплашва, че ще я убие!
Днес говорих с жената, която също се грижи за нея. Тя е намерила един шкаф, от който ще й направим импровизирана колибка, докато й се усмихне щастието. Ромите ме изпреварват в дървения материал и не мога да й сглобя нещичко, което да я пази поне малко от студа, но за сега шкафа ще свърши добра работа за нашето момиче, което търси щастието!
Джеси е дребно тюленче, казвам й тюленче, защото след кастрацията напълня и стана точно като този морски представител, но пък си е много сладка, а сега от летните жеги отслабна малко, което е по-добре за нея. Но сега пак трябва да я захраним, за да не се разболее зимата, а ако до тогава й намерим хубав дом ще съм много щастлива!

И така, за сега е това. Ще кача и малко снимки да я видите, голяма ми е душичка, но изглежда това го оценяват малко хора ...
Извинявам се, че снимките са с логото на все още не регистрираната ми фондация, но оригиналите са някъде в недрата на компютъра ми!

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

И няколко по-стари снимки
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2012 - 07:53 PM

Джеси продължава да търси дом ... От както съм й пуснала обяви се мина много време, и ако не се лъжа точно двама души питаха за нея, но разбира се искахая за дворно куче, а аз категорично отказвам да давам такова призвание на Джеси!
Това са най-актуалните й снимки ..

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема