Здравейте,
първо искам да благодаря на дамата ,която е направила темата :) Хубаво е,че има толкова добри и състрадателни хора.Благодаря и за обаждането,бяхте много любезна :)
Относно кученцето..Малката е на 4 годинки,доколкото ми е известно.Беше оставена при ветеринаря от предишния си стопанин(ако мога да го нарека така) за евтаназия,тъй като не можели да се грижат за него и да платят лечението му.
Кученцето има проблем с очите.При втория ветеринар при когото ходих ми каза,че очите са засегнати в следствие на удар по главичката.Получава се ''изхвръкване на очите'' ,тъй като при породи със сплескани муцунки черепа е по-специфичен.Оссвен това доктора при който беше изоставено каза,че първия ден е пишкало кръв.Направихме изследвания на урината.Опитвали са да го отровят с отрова за мишки . Сега се стабилизира.Изхожда се нормално,яде нормално и вече трети ден е при мен.Видимо е доста по-добре,маха вече с опашка и играе с моето мъжко хинче.Проблема е ,че недовижда,което ме кара да си мисля,че ще му е необходима специализирана помощ. Реших да го заведа в Стара Загора ,за да го погледнат добри доктори и да кажат какво може да се направи за очите,но като цяло му търсим дом,в който наистина да се полагат необходимите грижи и да го обичат.Кученцето е прекрасно и вярвам ,че след още някой ден ще се чувства доста по-добре.Много е музикална,пее докато я къпах и след разходка като и мия лапичките :)
Кротка е много и тъй като имам опит с тази порода ,смея да твърдя,че са прекрасни домашни любимци,гальовни и тихи..
Това е за сега от мен,ако някой прояви интерес и смята,че може да поеме едно евентуално лечение ,ще се радвам съвместно да и намерим любящи стопани :)