Dog.bg Форуми : Стар и ненужен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Стар и ненужен Пинчер

#1 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 January 2011 - 01:35 AM

Безумно е да "вадя" информация за едно куче от хилядите нуждаещи се в приютите и изолаторите. Но понякога се случва така... Виждаш някой нещастник и сърцето ти трепва. Един между стотици други. Не знаеш защо, то просто се случва.
Когато видях дядото сърето ми не трепна, а физически усетих как се сви от мъка и болка.
Дребен стар дядо, цял живот бил нечий, имал осигурена храна и топлинка. И точно когато силиците го напускат и има най-много нужда от грижа и внимание - те го изхвърлят в изолатора.
Там, където няма храна за него, защото той няма зъби, там, където не е топло, там, където няма кой да го завие.

Изхвърлените домашни кучета са най-трагични. Те са тотално непригодни за живота на улицата. А когато това е едно старче, тогава мъката е много голяма. Шансовете за оцеляване - с отрицателен знак.

Не знам дали разбира какво му се ее случило, но съм сигурна, че не го заслужава.
В безсилието си да му помогна както и да е, реших поне да пусна тази тема.

Цитат

И един дядо - пинчер, който надявам се ще трогне нечие сърце. Много възрастен, без зъби, оставен от стопаните си да умре в приют в края на живота си, абсолютно безпроблемен, тих и добър...може би има някое кътче в дома ви, където ще изживее спокойно оставащото му време?

Не само ме трогна. Заболя ме ужасно много.

От тук
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 January 2011 - 01:52 AM

Миличкия,колко ли страда,разби ми сърцето тотално. Какви хора ила,гасподи......никога няма да свикна с това.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 08:36 AM

Преди време едно момиче осинови нашият дядо Пинчи от приюта в Казанлък,наскоро ми писа че е починал.Аз поддържам връзка с нея и ще я попитам дали няма да го вземе.

#4 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 10:23 AM

Дано по- скоро се намери дом на това изстрадоло същество. Не мога да разбера такива хора, да изхвърлят любимите си същества точно, когато трябва да полагат най- много грижи за любимците си, те ги изхвърлят. Толкова ми е мъчно, че не мога да помогна. Дано обаче се намерят благородни хора и му помогнат да изживее спокойно старините си.
Иви, едва сега научих, че Пинчи е умрял. Толкова съжалявам за него. От старост ли или от нещо друго е починал. Дали не е от инфекция и самоотравяне? Милият, доста се измъчи. Толкова ми е мъчно за момчето. Дано почива в мир.

#5 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 10:30 AM

:dh_188:

#6 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 January 2011 - 10:56 AM

Ох, че гадове ... Как сърце им дава, не знам.

Много, много ще стискаме палци да се разпространи това и да се намери ъгълче в нечий дом за него.

Преди време четох за подобен случай в един московски приют, стопанката оставила дядо си пинчер за две седмици да иде на почивка. А след почивката казала, че не го иска вече. Пишат, че докато тя се е отдалечавала след подписването на документите, кученцето е плачело невероятно. Много скоро е било взето от друго семейство, дано и това деденце си намери топло ъгълче.

#7 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 02:33 PM

Горкият кучо! :dh_188:
Като го гледам и ми се къса сърцето... Дано скоро намери дом...

#8 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 02:37 PM

Кате Пинчи е починал от старост.
Момичето е готово да го вземе. :ba_025: Много се радвам!

#9 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 January 2011 - 02:50 PM

Ураааа! Браво на вас!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#10 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 January 2011 - 03:28 PM

Еххх милото старче, настръхвам направо от кеф. Дано всичко мине добре, а за момичето какво да кажа, трябва да е наистина много смело и с огормно сърце, щом дава шанс на животинките в последните им моменти.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 06:32 PM

Браво на теб, Иви :rc_036: . Браво и на Петя :rc_036: . Радвам се, че мъника си намери дом.

#12 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 17 January 2011 - 08:05 PM

Иви, искренни благодарности и поздравления и за момичето и за теб! Браво! :ba_025:

#13 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 01:30 AM

От сутринта следя темата, много ми беше жал за това същественце - побеляло, беззъбо, клатушкащо се като някакъв вид странен лемур. Има нещо сърцераздирателно в безпомощността на старостта.

Много се радвам, че нещата се наредиха за това деде.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 January 2011 - 01:03 PM

Благодарим на всички, които помагат на старчето. :rc_036:
Иви, писах ти ЛС във фейс, но сигурно не си го видяла, чакам телефон да се свържем с момичето и евентуално действаме, ако не се е отказала.
Притеснява ме факта, че деденцето е още в приюта и ако има шанс искам да го измъкнем възможно най-бързо.
Сега говорих с гледачите - там е, дава се за осиновяване и те не знаят за някакви сериозни здравословни проблеми освен възрастта и липсата на зъби.
Хранел се без проблем с пастетче и може да става за разходки. Бил чистоплътен с хигиенни навици.
Не е кастриран и няма да бъде заради възрастта - такива кучета излизат от приюта с чип - поставянето било безплатно, както и чипа и остава годишния данък.
Не знам като няма да е бургаски жител как стоят нещата, но когато отидем с момичето да си го вземе ще се уточни това.

Няколко други хора проявиха интерес към Хари и мислят варианти, така че се надявам скоро да има яснота какво правим, за да може ако не се получи в Казанлък, да търсим друг начин.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 01:09 PM

Ако не се получи в Казанлък ми драсни 2 реда на лични ... имам нещо и някой в предвид,но за сега ще изчакам.
И Успех !:rc_036:

#16 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 03:04 PM

Просълзих се...
Какъв изрод трябва да си за да не ти трепне малко сърцето и да спиш спокойно когато си захвърлил на пътя едно създание радвало те години наред!
Дано колкото се може по-бързо отиде на място където да го дарят с обич и внимание през остатъкът от живота му...

#17 Потребителят е офлайн   m1ma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 05:53 PM

И аз съм от тези,които усетиха физическа болка от видяното.Ако няма кой да се грижи за него съм готова да му предложа дом ,любов храна и компания.Компанията може да видите от фотогалерията на йоркширския форум-за сега последния пост.Притеснява ме това,как Хари ще приеме една жизнерадостна,вечно заиграна хала/йоркито ми/ и котешкото присъствие-дано не е голям шокът за него.Дори и като приемен стопанин да ме ползвате,е по-добре,отколкото до си прекарва малкото му останали дни в приют.
Кучетата ми са женски-дали ще има проблем с тяхно разгонване?!/ в момента йоркито ми е с първо разгонване/
P.S.От вчера съм във вътрешна борба,защото не съм се грижила за куче в края на земния му живот,евентуалната раздяла с него ще бъде много,много тъжна,но мисля,че съм готова да я изживея.Нека изведем старчето от приюта!
От Димитровград съм.

#18 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 January 2011 - 09:47 PM

Петя, няма да може да вземе Хари. Момичето е много читаво, има огромно желание, но семейството и още страда от смъртта на Пинчи и за сега не желаят друг любимец, а при положение че живеят заедно, тя не може да не се съобрази.

Иви, благодаря че веднага реагира и направи всичко, което зависеше от теб.

Най - прекрасното развитие ще е да се намери бъдещ осиновител и да дойде да си вземе старчето.

Всички, които изчакваха - могат да се включат ако имат конкретни предложения.

Притеснява ме транспортирането на възрастно животно.

Автобус и куриери са изключени.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 January 2011 - 11:51 PM

Одисеята на Дядо Хари

Заварихме дядо Хари, при едно от редовните си посещения в приюта:

Стар, безпомощен, беззъб...престъпление е да изоставиш любимеца си, но да го изоставиш, когато той има най - голяма нужда от теб и е абсолютно непригоден за живот на улицата или в приют - това е предателство!

За щастие - гледката на стареца трогна мнозина. Във форума дог.бг, секция без дом, където хората от години помагат на животни в беда и на свои съмишленици и където ние срещаме приятелско рамо и помощ - се намери осиновител за Хари.

Благодарим на Бушката, че му пусна темичка, на Иви Недкова, че веднага се активира да търси осиновители, на Драго - който осигури транспорта до приюта, клиниката и временния приемен дом, на Павлина, която приюти Хари, докато отпътува към своята осиновителка, ...и най - вече на Мария , която отвори дома и сърцето си за стареца.

Много телефонни разговори, трудна координация на време, транспорт, временен приемен дом, осиновители...в крайна сметка ето какво се случи днес:

Качена снимка Качена снимка

Взехме Хари от приюта. Той с радост си тръгна от там.

Дядо е абсолютно безпроблемно куче. Тих, с хигиенни навици, непретенциозен. Трябва му одеалце да се завие и пълна купичка с храна.

Заведохме го на ветеринар, където пуснахме пълни кръвни изследвания, кожна проба, обезпаразитихме вътрешно и външно, изкъпахме и направихме основен преглед.

Резултатите: Хари е с левкоцитоза - 10 дена прием на антибиотик и контролен преглед след 2 дена. Дано няма усложнения и дядото се радва на щастлив живот до дълбоки старини.

Във вторник ще бъде транспортиран от член на Фондацията до Стара Загора от където ще си го вземе Мария. Силвия Минчева ще го приюти докато осиновителката му си го прибере.

Стискайте палци, одисеята на Хари да завърши с щастлив край!
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 21 January 2011 - 11:54 PM

Благодаря ви! :rc_036:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!