Dog.bg Форуми : Стар и ненужен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Стар и ненужен Пинчер

#41 Потребителят е офлайн   m1ma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 February 2011 - 06:48 PM

Ами ,да-малко на патерици се появяваме за именния си ден/снощи късно научихме,че сме именници :md_064: /.
Както видяхте,вече си имаме гардероб :db_046: .Иначе сме добре-спим по 23 часа на денонощие и то завити през глава,въпреки температурата от 25 градуса.Водих го на ветеринар,защото взе да киха или кашля-нещо средно,но ветеринарят каза,че е от възрастта-заради сърцето имало и лек проблем с белия дроб.Иначе много го похвали,каза,че рядко вижда толкова възрастно куче с добре съхранен интелект и реакции-възрастните кучета страдали също от старческа дименция/според него Хари е на 13-14 години /.
Иначе Хари ме изумява с хранителните си предпочитания-в началото хапваше някакво пастетче без консерванти и от нашето ядене,ако е подходящо,после взе да се мръщи и аз заредих един рафт от хладилника с котешко пастетче Гурмет,варено пилешко месо,дробчета,свински котлет-какво да ви кажа-хапне един път и повече не иска.Направо се видях в чудо.И сега сме............. суровоядци-ядем сурова ситно скълцано на блендера телешко-така ме посъветва ветеринарят.Доволна съм,че поне за сега мляска с апетит с беззъбата си муцунка.
Ще приложа още малко снимки на манекена от Освиенцим-така ми се иска да го вида поналял се.Много ме е страх,да не му стане нещо,за най-малкото нещо го разнасям по ветеринари,а той хич не обича да му развалям спокойствието.Не съм се грижила за толкова възрастно куче и все треперя преди да се прибера в къщи,дали всичко е наред с него,направо се е превърнало във фобия.

P.S.Само не се възмущавайте на маникюра на дъщеря ми :ab_041: .Нямам нищо общо!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#42 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 February 2011 - 12:49 AM

Качена снимка

Благодаря!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#43 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
Публикувано: 25 February 2011 - 01:53 AM

Изчаквах известно време m1ma, да съобщи тъжната новина, но явно няма сили и не и е до това в момента.
Ще цитирам част от разговора ни преди известно време...дядо Хари вече е на моста, под дъгата..

Цитат

<<< Здрасти!За съжаление имам тъжна новина-Хари е на моста......под дъгата. ;(;(;( Беше с намален апетит,но си хапваше по 3 пъти на ден.В неделя сутринта отказа да яде,заведохме го на ветеринар-дежурното антибиотиче и рехидриращ разтвор + някаква лечебна храна в тубичка.Ефект-никакъв,започна да изхожда рядко ако.В понеделник ходихме до Ст. Загора по спешност-кръвни изследвания/катастрофални/,рентген,ехограф,някакъв тест-предполагаеми диагнози-ерлихия или малигнен процес.Отново го надупчиха,нова храна плюс още два антибиотика-Хари продължи да не яде,разстройството се засили.Вчера след обяд изходи и черно-по спешност го заведохме за да му включат системи,но не се подобри никак,вече не можеше да ходи.......Към два и половина се успокои и заспа ........и не се събуди.Знам,че не съм права да се озлобявам към ветовете,но го водих на толкова места,толкова абсурдни диагнози чух,в резултат на което имам една торба с изследвания снимки-за които доста се измъчи ,плюс много блистерчета с упътвания,но Хари го няма.Излишно е да казвам,че ми е мъчно,в момента плача,а трябва и да работя(с хора)Съжалявам,че причиних мъка и на семейството си,мъжът ми до обяд не ходи на работа.Толкова малко време прекара с нас,а така ни влезна в сърцата,а уж бях се подготвила за този момент.До последно спазваше правилата-накрая нямаше сили и само леко се измяука-вдигнах го и се изходи където трябва..,милия.До последно ми махаше с опашка ;(,за това намери сили.Ако знаех,че сме на финала,нямаше да позволя да го дупчат толкова-той не знаеше ,че е е за негово добро.Та така-Хари завинаги остана в къщи..........под едно нежно борче в градината пред къщи ;(.Нямам сили да пиша повече,не ми се пише,хора не ми се гледат,а трябва и да гълтам сълзите за пред другите.Лека му пръст на Хари-беше ВЕЛИКО КУЧЕ

Все пак доживя останалото му време, обграден от любов, да сме благодарни за това.. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   roryB Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 01:58 AM

Почивай в мир мило момче!

#45 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 February 2011 - 02:11 AM

Моите съболезнования!
Поне не прекара и малкото му останало време в приют.
Сбогом малко момченце :dh_188: :rf_011:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 04:02 AM

Почивай в мир, мило старо момче!

За последната му -истинската стопанка - мога да кажа само едно - По-добре е да си обичал и да загубиш този, когото обичаш, отколкото никога да не си срещнал любовта.
Хари получи спокойствие и грижа в последните си дни, и това е безценно! Не съжалявайте за любовта, с която го дарихте.

#47 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2011 - 04:06 AM

Това, което направихте за Хари е безценно! Благодаря Ви, че дарихте толкова много любов и нежност в последните дни на дядо!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 February 2011 - 04:12 AM

Почивай в мир, момче! Още една ярка звездичка ще има на небето.
m1ma, :rc_036: за всичко, което направихте, за да си отиде спокойно Хари!

#49 Потребителят е офлайн   m1ma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 09:17 PM

Благодаря на всички за съболезнованията! Нели свърши мръсната работа и ви каза тъжната новина.Не ми се влизаше в темата,не ми се пишеше,но днес си наложих да го направя.Сега разбирам Sheba и отдръпването и от темата-има много болка и тъга!А ви бях приготвила нова фотосесия......... Ще кача някои снимки ,за да го запомните такъв-щастлив и спокоен.Така ми липсва това време,когато всяка вечер прекарваше с часове в ръцете ми ,важно гледащ другите обитатели на къщата и как смешно ме пазеше от котките ,и как смешно лаеше,ако му забавех вечерята.......
Почивай в мир ,мое кучешко ангелче и ме чакай там....на моста. Ще се гушнем пак,със сигурност!
P.S.Благодаря на Нели ,че ми гласува доверие и ми повери това невероятно същество,дано поне мъничко съм оправдала доверието и!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#50 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2011 - 09:38 PM

Мила m1ma, много голяма добрина сте направили :rc_036: ! Малкото комарче си е отишло обичано и обгрижено от Вас, това си е геройство, малко хора биха поели ангажимент за толкова старо кученце. А то, милото, се вижда колко е крехко... Добре, че не е останало в изолатора, Вие сте страхотно момиче!

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни