Dog.bg Форуми : Лабрадорка на 3 месеца не търпи отказ за игра ...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадорка на 3 месеца не търпи отказ за игра ... Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   MaXo Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 January 2011 - 12:57 AM

Първо искам да спомена, че ми е първо куче и нямам много опит ... гледал съм Сизър Милан и съм чел малко по форуми. :) Тааа проблема е, че когато е будна ... тя винаги иска да си играе ... и никога не го прави сама ... винаги трябва да участва някой човек. А няма как винаги когато е будна аз да се занимавам с нея. Примерно лягам на дивана да гледам телевизия или да видя какво става в нета и тя почва да се катери с предните лапи по мен ... по клавиатурата на лаптопа. Бутам я и казвам "слизай долу" тя пак се качва ... така няколко пъти я бутам и тя не приема отказа за игра ... почва да ме лае. След което аз я хващам за врата ... малко я поплясквам по муцуната и я затварям в клетката за наказание. Вътре винаги мълчи ... никога не лае след наказание.Някой ще каже, че възприема клетката като място за наказание ... не е така ... когато е отворена тя си ходи и си спи вътре ... като открадне нещо пак си го носи вътре. Чудя се дали защото е на 3 месеца е толкова активна и игрива ... по какъв начин да я накарам сама да се занимава ... има си играчки, но винаги ги носи за да и ги хвърляш или да и ги дърпаш от устата, сама не и се занимава.

Научи доста команди ... но когато сме така да се каже скарани ... отказва да ги изпълнява ... инатлива е. Като и кажа "марш в коша" винаги знае да отиде в клетката ,когато има наградка ... а като започне да ме лае защото не и разрешавам нещо ... тогава вече "марш в коша" не значи нищо за нея. :) Дали е времето ще изпълнява това, което се иска от нея за да ме прави щастлив ...а не само заради наградки .... така съм чел, че се случва след като се привърже силно кучето към стопанина си. Или пък трябва да я накарам да се страхува от мен?

Мерси предварително на всички, които вземат отношение по въпроса ... :)

#2 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 January 2011 - 01:14 AM

имаш бебе куче какво очакваш от него.Няма ги братчетата и сестричетата му за да си играе с тях,сега ти си неговото семейство нормално е да иска да играе с теб.Чрез играта се гради връзката между стопанин и куче.Сега кучети иска да яде,да ака и да пиша и да играе и спи също като при малките деца.Не и се карай когато иска да играе с теб,не я наказвай-взел си куче спираш да гледаш ТВ или там каквото правиш и играеш.Когато порасне достатъчо ще можеш да определяш кога да играете и кога не.Лае за да ти привлече вниманието,защото и е скучно и иска да играе с теб.За да изпълнява безприкословно се иска много търпение и много работа.Всекидневни тренировки на кучето,а и като започне да излиза ще има дразнители,тябва да преодолявте и тях и бавно да си изградите връзка.С правилно обучение и 2-мата ще сте много щастливи заедно :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 January 2011 - 10:38 AM

Цитат

Дали е времето ще изпълнява това, което се иска от нея за да ме прави щастлив

Първо ти трябва да дадеш щастие, за да получиш такова. Със гледане на ТВ щастие не се дава.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 January 2011 - 10:54 AM

MaXo, ще споделя малко личен опит :) Първото си куче чаках дълги осем години. Първите ми спомени датират от времето, когато бях на шест години и умолявах да ми вземат куче. Беше фикс-идея. Някъде тогава се научих и да чета. Четох всичко, което успявах да намеря от познати деца, библиотеки и т.н. - всичко за кучетата: произхода, навиците, болестите, поведението. Един съсед ми беше подарил една дебела и много стара книга за това що е то куче. От кора до кора я изчетох много пъти. И след тия дълги години чакане получих го най-накрая. Зарязах ВСИЧКО. Живота ми се въртеше по режима на това същество. Игри, обучение, правене на специални извари всеки ден, готвене пак по спец рецептури - толкоз от това, толкоз от онова (нямаше гранули и разни подобни улеснения).

Мога да ти кажа, че докато навърши година и нещо аз нямах приятели, не четох книги (не кучешки), телевизия, нищо не съществуваше: сутрин - кучето, училище и пак кучето, после домашно е пак кучето :) Всичко това доброволно, разбира се, прекалено дълго го чаках за да изпусна поне една игра или разходка.

Твоето куче е едно дете, както ти казват и иска общение и занимание. Това би трябвало да ти доставя удоволствие щом си взел куче. Трябва да се научиш да общуваш с него, много е рано за постоянни наказания.

Има една много добра книга, където е описано що е то куче. Разбрах за нея в този форум и си я купих. Ще потърся темата, където има снимка :))

П.П. Ето я темата за книгата :)

#5 Потребителят е офлайн   dgindeva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 January 2011 - 11:04 AM

Здравей MaXo, според мен просто кученцето не получава достатъчно внимание и не се изморява достатъчно. Което идва да рече повече игри заедно! Сега ти си неговата глутница, ти трябва да се занимаваш с него. От личен опит ще ти споделя: Малката ми бултериерка (6 мес.), вземам я и заедно с голямата отиваме например на Витоша. 2-3 часа навън като потичат и поиграят и после си имам 2 "трупа" в къщи Качена снимка. А ако не излязат да не ти разправям кво се случва в къщи - ще ми се качат на главата още малко! Така, че повече игри заедно!Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 12:38 PM

1. Повече игра навън, научи я на полезни игри като "донеси пръчката" с много тичане /т.е. изморяване/. Когато са малки те трябва да излизат навън по четири пъти дневно, и да прекарват доста време в активни игри.
2. Повече самостоятелни занимавки т.е. достатъчно играчки, на които да обръща внимание когато е в къщи, за да те пооставя на мира.

Дори когато гледаш телевизия можете да си играете на "дърпай колана на хавлията" и прочие игри, които няма да ти пречат да гледаш, а тя ще се забавлява.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   deniasi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 12:43 PM

Здравей MaXo,
и аз подкрепям мнението на остамналите съфорумници.След като е отделено от мама,кученцето приема теб и семейството ти за негова глутница.Сега е момента да се създаде и йерархията в глутницата ,тоест водача трябва да си ти .А относно игрите и заниманията с мъника ,това е задължително .Просто забравяш стария си график и си създаваш нов ,в който навсякъде присъства КУЧЕТО. :wub: :wub: :wub: :dog: :dog: :dog:
Моята принцеса е Българско Овчарско Куче и вече е на 1г и 4м , но игрите и заниманията продължават ежедневно.Вечер като се прибера от работа ,дори не влизам у дома ,а вземам каишката и правим пърата (първа за вечерта ,после излизаме пак)поне 45мин.разходка . Вместо да гледам ТВ ,след разходката продължаваме с игричките и вкъщи ,като междудругото успявам да сготвя за нас и отделно и за нея.После втора разходка и малко игра и пак изпуснах" От Местопрестъплението" :db_046: :af_089: :wub:

#8 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 01:14 PM

Не сравнявайте кучетата! Всяко куче е специфично по характер! Даже да са от една порода! Въпреки това, трябва да се съобразим със спецификите на породата. Не може едно лабрадорче на тази възраст да го "опънеш" на 2-3 часови разходки,като бул, ако не искате да му съсипете ставичките! Макар,че моето мнение е,че и була не трябва така да се натоварва на тази възраст 3-4 мес. Кученце на тази възраст,трябва да се изморява "умствено" с целенасочени занимания+малко игра-и то когато Вие го поканите. Иначе ще Ви се "качи" на главата. То няма право да решава. Вие сте Тартора-водач на глутницата! Повече строгост,без лишаване от ласки и поощрения за правилно поведение!
П.П. В момента имам 2 кутрета,на по 3,5 мес.-ротче и пинчерче! Всяко си знае мястото и никое не си позволява да ме заиграва,когато аз не искам.
Уточнение-не им "изкарвам" енергията,като ги оставям да играят заедно по цял ден ,гледат се поотделно и се събират на разходка за малко игра-не повече от 10-на мин. 4 пъти на ден. Като за това време пинчерката я гушвам на 2 пъти,за по-малко. Да отмори. Иначе,могат да играят до припадък.Те на тази възраст "не разбират" да се пазят. Не,че и като пораснат,се променят особено. Просто трябва ние да ги пазим!

#9 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 01:21 PM

Игри с дърпане и разходки по 2-3 часа не са най- подходящите за бебе на 3 месеца! Като си взел лабрадор е хубаво да се запознаеш с породата по- добре. От там ще ти дойдат и идеите за игрите заедно, като апорта например. :md_064:

#10 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2011 - 01:34 PM

Не поплясквайте лабрадора през муцуната, а го бутайте с 2 пръста отстрани по врата леко, както показва Сизър Милан, докато не седне, защото това куче няма да остане малко дълго време. Първите пъти може да продължи много време, докато разбере, че не трябва да се качва по Вас или да Ви лае, когато не му обръщате внимание. Всеки път когато го направи за повече от 1-2-3 мин, го награждавайте с нещо (мила дума, лакомство). Те правят всичко, ако разберат, че после ще получат награда, а с времето им става навик всичко, на което са научени.

#11 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 01:38 PM

:ae_085:

Показване на мнениетоHela, в 25 January 2011 - 10:26 AM, написа:

Игри с дърпане и разходки по 2-3 часа не са най- подходящите за бебе на 3 месеца! Като си взел лабрадор е хубаво да се запознаеш с породата по- добре. От там ще ти дойдат и идеите за игрите заедно, като апорта например. :md_064:

#12 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 01:42 PM

Показване на мнениетоneofly, в 25 January 2011 - 10:39 AM, написа:

Не поплясквайте лабрадора през муцуната, а го бутайте с 2 пръста отстрани по врата леко, както показва Сизър Милан, докато не седне, защото това куче няма да остане малко дълго време. Първите пъти може да продължи много време, докато разбере, че не трябва да се качва по Вас или да Ви лае, когато не му обръщате внимание. Всеки път когато го направи за повече от 1-2-3 мин, го награждавайте с нещо (мила дума, лакомство). Те правят всичко, ако разберат, че после ще получат награда, а с времето им става навик всичко, на което са научени.

Сизар Милан го взехте за Господ!

Всяко куче е различно! Както и човека до него. Трябва си подход за всеки отделен случай. Не всеки ,който чете, може и да "вникне'. Трябва му "показателно" точно за това кутре,точно за този стопанин!

#13 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 01:57 PM

:bm_008: geriat, писали сме заедно...

MaXo, от къде взе кученцето? Ако е от развъдник, може развъдчика да ти помогне със съвет или да ти препоръча литература или човек, който се занимава с възпитание и обучение на кучета.

#14 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 02:03 PM

Показване на мнениетоHela, в 25 January 2011 - 11:02 AM, написа:

Рядко пиша по форумите,ама просто...от съвети! Дано хората започнат да мислят, а не само, този-онзи по ТВ-то го показал и казал! :flagbg: Важното е кучетата да са добре!
Е, и аз не съм Господ!

#15 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 02:05 PM

MaXo, от къде взе кученцето? Ако е от развъдник, може развъдчика да ти помогне със съвет или да ти препоръча литература или човек, който се занимава с възпитание и обучение на кучета.

Така би трябвало! Развъдчика да помогне!
Май пак заедно пишем!

#16 Потребителят е офлайн   MaXo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 02:20 PM

Показване на мнениетоMeto, в 25 January 2011 - 07:43 AM, написа:

Цитат

Първо ти трябва да дадеш щастие, за да получиш такова. Със гледане на ТВ щастие не се дава.

Всички, които пишете за ТВ малко прекалявате. Как решихте, че правя само и единствено това? Просто дадох пример ... дали гледам телевизия или правя нещо друго от дивана ...няма значение ... то идва и търси своето.Нали се сещате или и с това няма да се съгласите, че няма как аз винаги да седя вкъщи прав като наказан и да се занимавам с нея. Отделям и много внимание ... научих я на много неща ... точно и защото и е интересно да си играе с мен ... иска само и единствено това да прави. Забелязвам, че колкото повече внимание и се обръща ... толкова по-непоносима става. Така, че дай щастие за да получиш ... може би не важи точно за моето куче. :)

Относно разходките ... тя още не излиза, получи си 3тата ваксина миналата събота. Иначе съм си взел кучето точно защото искам компания за дълги разходки навън ... така, че от това няма да е лишена.

Дърпането на нещо от устата ... един казва, че не е добре ... друг го препоръчва ... и аз не знам кой да слушам. Личните ми наблюдения са, че влиза в някакво серавнование с мен, макар аз никога да не и позволявам да отнеме нещо от мен без аз самия да и го дам.Чудя се дали тази игра не я кара нон стоп да си мисли, че може да ми се противопоставя ... дали си мисли, че аз се боря с нея и може би може да ми се наложи. :) Иначе много обича ... носи въжето кокал... предлага го на мен ... после на някой друг вкъщи ... седи с него в устата и чака някой да го дръпне. :) Но просто не знам дали е добра идея това да ни е играта ... мисля, че игри от типа да разпознава предмети и да ги носи за наградка ... да учи нови команди ... и такива разни, я карат да е някак си по-въздържана и кротка.

Иначе прилагам разни трикчета на Сизър Милан ... бъркане в храната ... взимам и купичката по време на хранене и я карам да изпълни нещо за да си я получи обратно. В тия моменти е много превъзбудена ... няма агресия ... само скача и се моли да и я върна, но мнгоо енергично, искам колкото и да е емоционално превъзбудена да чува командите и да ги изпълнява.

#17 Потребителят е офлайн   MaXo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 02:27 PM

Ами помага ми, ама аз не искам да му звъня за всякакви глупости защото все пак за момента проблема не е кой знае какъв ... а и нищо чудно да е съвсем нормално поведение за 3 месечно куче от тази порода ... все пак ми е първо куче. Просто не искам да бъркам в нищо и си питам по форумите :)

Интересното е, че като се направя на заспал ... тогава не досажда ... или като седне някой на стол с гръб към нея ... пак не досажда ... но понеже много често съм си играл с нея от дивана ... явно смята, че там като заема позиция и ще има голяма радост и за нея, защото от там съм я вдигал ... гушкал ... целувал по муцуната и така. :)

#18 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 02:37 PM

Във форумите може да получиш много разнолика информация.
Има доста книги. И развъдчика е за това - да го занимаваш с въпросите, които те вълнуват!

#19 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 25 January 2011 - 02:38 PM

Показване на мнениетоMaXo, в 25 January 2011 - 01:32 PM, написа:

Интересното е, че като се направя на заспал ... тогава не досажда ... или като седне някой на стол с гръб към нея ... пак не досажда ... но понеже много често съм си играл с нея от дивана ... явно смята, че там като заема позиция и ще има голяма радост и за нея, защото от там съм я вдигал ... гушкал ... целувал по муцуната и така. :)

Е, това е друга работа :) Извинявай :rc_036:

Според мен в такъв случай просто трябва да я игнорираш в този момент, когато не желаеш да си играете, колкото и да се опитва. Както се казва и по-горе - ти си този, който пределя правилата. Поне аз бих направила така.

#20 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 03:08 PM

Показване на мнениетоMaXo, в 25 January 2011 - 11:25 AM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 25 January 2011 - 07:43 AM, написа:

Цитат

Всички, които пишете за ТВ малко прекалявате. Как решихте, че правя само и единствено това? Просто дадох пример ... дали гледам телевизия или правя нещо друго от дивана ...няма значение ... то идва и търси своето.Нали се сещате или и с това няма да се съгласите, че няма как аз винаги да седя вкъщи прав като наказан и да се занимавам с нея. Отделям и много внимание ... научих я на много неща ... точно и защото и е интересно да си играе с мен ... иска само и единствено това да прави. Забелязвам, че колкото повече внимание и се обръща ... толкова по-непоносима става. Така, че дай щастие за да получиш ... може би не важи точно за моето куче. :)

Относно разходките ... тя още не излиза, получи си 3тата ваксина миналата събота. Иначе съм си взел кучето точно защото искам компания за дълги разходки навън ... така, че от това няма да е лишена.

Дърпането на нещо от устата ... един казва, че не е добре ... друг го препоръчва ... и аз не знам кой да слушам. Личните ми наблюдения са, че влиза в някакво серавнование с мен, макар аз никога да не и позволявам да отнеме нещо от мен без аз самия да и го дам.Чудя се дали тази игра не я кара нон стоп да си мисли, че може да ми се противопоставя ... дали си мисли, че аз се боря с нея и може би може да ми се наложи. :) Иначе много обича ... носи въжето кокал... предлага го на мен ... после на някой друг вкъщи ... седи с него в устата и чака някой да го дръпне. :) Но просто не знам дали е добра идея това да ни е играта ... мисля, че игри от типа да разпознава предмети и да ги носи за наградка ... да учи нови команди ... и такива разни, я карат да е някак си по-въздържана и кротка.

Иначе прилагам разни трикчета на Сизър Милан ... бъркане в храната ... взимам и купичката по време на хранене и я карам да изпълни нещо за да си я получи обратно. В тия моменти е много превъзбудена ... няма агресия ... само скача и се моли да и я върна, но мнгоо енергично, искам колкото и да е емоционално превъзбудена да чува командите и да ги изпълнява.

Добре сте схванали "идеята"! Вие трябва да "определяте" правилата за игра и т.н.
"Трикчетата" са "измислени доста време преди Сизар...!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни