Лабрадорка на 3 месеца не търпи отказ за игра ...
Публикувано: 25 January 2011 - 12:57 AM
Научи доста команди ... но когато сме така да се каже скарани ... отказва да ги изпълнява ... инатлива е. Като и кажа "марш в коша" винаги знае да отиде в клетката ,когато има наградка ... а като започне да ме лае защото не и разрешавам нещо ... тогава вече "марш в коша" не значи нищо за нея. :) Дали е времето ще изпълнява това, което се иска от нея за да ме прави щастлив ...а не само заради наградки .... така съм чел, че се случва след като се привърже силно кучето към стопанина си. Или пък трябва да я накарам да се страхува от мен?
Мерси предварително на всички, които вземат отношение по въпроса ... :)
Публикувано: 25 January 2011 - 01:14 AM

Публикувано: 25 January 2011 - 10:38 AM
Цитат
Първо ти трябва да дадеш щастие, за да получиш такова. Със гледане на ТВ щастие не се дава.

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 25 January 2011 - 10:54 AM
Мога да ти кажа, че докато навърши година и нещо аз нямах приятели, не четох книги (не кучешки), телевизия, нищо не съществуваше: сутрин - кучето, училище и пак кучето, после домашно е пак кучето :) Всичко това доброволно, разбира се, прекалено дълго го чаках за да изпусна поне една игра или разходка.
Твоето куче е едно дете, както ти казват и иска общение и занимание. Това би трябвало да ти доставя удоволствие щом си взел куче. Трябва да се научиш да общуваш с него, много е рано за постоянни наказания.
Има една много добра книга, където е описано що е то куче. Разбрах за нея в този форум и си я купих. Ще потърся темата, където има снимка :))
П.П. Ето я темата за книгата :)
Публикувано: 25 January 2011 - 11:04 AM

Публикувано: 25 January 2011 - 12:38 PM
2. Повече самостоятелни занимавки т.е. достатъчно играчки, на които да обръща внимание когато е в къщи, за да те пооставя на мира.
Дори когато гледаш телевизия можете да си играете на "дърпай колана на хавлията" и прочие игри, които няма да ти пречат да гледаш, а тя ще се забавлява.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 25 January 2011 - 12:43 PM
и аз подкрепям мнението на остамналите съфорумници.След като е отделено от мама,кученцето приема теб и семейството ти за негова глутница.Сега е момента да се създаде и йерархията в глутницата ,тоест водача трябва да си ти .А относно игрите и заниманията с мъника ,това е задължително .Просто забравяш стария си график и си създаваш нов ,в който навсякъде присъства КУЧЕТО.

Моята принцеса е Българско Овчарско Куче и вече е на 1г и 4м , но игрите и заниманията продължават ежедневно.Вечер като се прибера от работа ,дори не влизам у дома ,а вземам каишката и правим пърата (първа за вечерта ,после излизаме пак)поне 45мин.разходка . Вместо да гледам ТВ ,след разходката продължаваме с игричките и вкъщи ,като междудругото успявам да сготвя за нас и отделно и за нея.После втора разходка и малко игра и пак изпуснах" От Местопрестъплението"

Публикувано: 25 January 2011 - 01:14 PM
П.П. В момента имам 2 кутрета,на по 3,5 мес.-ротче и пинчерче! Всяко си знае мястото и никое не си позволява да ме заиграва,когато аз не искам.
Уточнение-не им "изкарвам" енергията,като ги оставям да играят заедно по цял ден ,гледат се поотделно и се събират на разходка за малко игра-не повече от 10-на мин. 4 пъти на ден. Като за това време пинчерката я гушвам на 2 пъти,за по-малко. Да отмори. Иначе,могат да играят до припадък.Те на тази възраст "не разбират" да се пазят. Не,че и като пораснат,се променят особено. Просто трябва ние да ги пазим!
Публикувано: 25 January 2011 - 01:21 PM

Публикувано: 25 January 2011 - 01:34 PM
Публикувано: 25 January 2011 - 01:38 PM
Публикувано: 25 January 2011 - 01:42 PM
neofly, в 25 January 2011 - 10:39 AM, написа:
Сизар Милан го взехте за Господ!
Всяко куче е различно! Както и човека до него. Трябва си подход за всеки отделен случай. Не всеки ,който чете, може и да "вникне'. Трябва му "показателно" точно за това кутре,точно за този стопанин!
Публикувано: 25 January 2011 - 01:57 PM

MaXo, от къде взе кученцето? Ако е от развъдник, може развъдчика да ти помогне със съвет или да ти препоръча литература или човек, който се занимава с възпитание и обучение на кучета.
Публикувано: 25 January 2011 - 02:03 PM
Публикувано: 25 January 2011 - 02:05 PM
Hela, в 25 January 2011 - 11:02 AM, написа:

MaXo, от къде взе кученцето? Ако е от развъдник, може развъдчика да ти помогне със съвет или да ти препоръча литература или човек, който се занимава с възпитание и обучение на кучета.
Така би трябвало! Развъдчика да помогне!
Май пак заедно пишем!
Публикувано: 25 January 2011 - 02:20 PM
Meto, в 25 January 2011 - 07:43 AM, написа:
Цитат
Първо ти трябва да дадеш щастие, за да получиш такова. Със гледане на ТВ щастие не се дава.
Всички, които пишете за ТВ малко прекалявате. Как решихте, че правя само и единствено това? Просто дадох пример ... дали гледам телевизия или правя нещо друго от дивана ...няма значение ... то идва и търси своето.Нали се сещате или и с това няма да се съгласите, че няма как аз винаги да седя вкъщи прав като наказан и да се занимавам с нея. Отделям и много внимание ... научих я на много неща ... точно и защото и е интересно да си играе с мен ... иска само и единствено това да прави. Забелязвам, че колкото повече внимание и се обръща ... толкова по-непоносима става. Така, че дай щастие за да получиш ... може би не важи точно за моето куче. :)
Относно разходките ... тя още не излиза, получи си 3тата ваксина миналата събота. Иначе съм си взел кучето точно защото искам компания за дълги разходки навън ... така, че от това няма да е лишена.
Дърпането на нещо от устата ... един казва, че не е добре ... друг го препоръчва ... и аз не знам кой да слушам. Личните ми наблюдения са, че влиза в някакво серавнование с мен, макар аз никога да не и позволявам да отнеме нещо от мен без аз самия да и го дам.Чудя се дали тази игра не я кара нон стоп да си мисли, че може да ми се противопоставя ... дали си мисли, че аз се боря с нея и може би може да ми се наложи. :) Иначе много обича ... носи въжето кокал... предлага го на мен ... после на някой друг вкъщи ... седи с него в устата и чака някой да го дръпне. :) Но просто не знам дали е добра идея това да ни е играта ... мисля, че игри от типа да разпознава предмети и да ги носи за наградка ... да учи нови команди ... и такива разни, я карат да е някак си по-въздържана и кротка.
Иначе прилагам разни трикчета на Сизър Милан ... бъркане в храната ... взимам и купичката по време на хранене и я карам да изпълни нещо за да си я получи обратно. В тия моменти е много превъзбудена ... няма агресия ... само скача и се моли да и я върна, но мнгоо енергично, искам колкото и да е емоционално превъзбудена да чува командите и да ги изпълнява.
Публикувано: 25 January 2011 - 02:27 PM
Hela, в 25 January 2011 - 11:02 AM, написа:

Ами помага ми, ама аз не искам да му звъня за всякакви глупости защото все пак за момента проблема не е кой знае какъв ... а и нищо чудно да е съвсем нормално поведение за 3 месечно куче от тази порода ... все пак ми е първо куче. Просто не искам да бъркам в нищо и си питам по форумите :)
Интересното е, че като се направя на заспал ... тогава не досажда ... или като седне някой на стол с гръб към нея ... пак не досажда ... но понеже много често съм си играл с нея от дивана ... явно смята, че там като заема позиция и ще има голяма радост и за нея, защото от там съм я вдигал ... гушкал ... целувал по муцуната и така. :)
Публикувано: 25 January 2011 - 02:37 PM
Има доста книги. И развъдчика е за това - да го занимаваш с въпросите, които те вълнуват!
Публикувано: 25 January 2011 - 02:38 PM
MaXo, в 25 January 2011 - 01:32 PM, написа:
Е, това е друга работа :) Извинявай

Според мен в такъв случай просто трябва да я игнорираш в този момент, когато не желаеш да си играете, колкото и да се опитва. Както се казва и по-горе - ти си този, който пределя правилата. Поне аз бих направила така.
Публикувано: 25 January 2011 - 03:08 PM
MaXo, в 25 January 2011 - 11:25 AM, написа:
Meto, в 25 January 2011 - 07:43 AM, написа:
Цитат
Всички, които пишете за ТВ малко прекалявате. Как решихте, че правя само и единствено това? Просто дадох пример ... дали гледам телевизия или правя нещо друго от дивана ...няма значение ... то идва и търси своето.Нали се сещате или и с това няма да се съгласите, че няма как аз винаги да седя вкъщи прав като наказан и да се занимавам с нея. Отделям и много внимание ... научих я на много неща ... точно и защото и е интересно да си играе с мен ... иска само и единствено това да прави. Забелязвам, че колкото повече внимание и се обръща ... толкова по-непоносима става. Така, че дай щастие за да получиш ... може би не важи точно за моето куче. :)
Относно разходките ... тя още не излиза, получи си 3тата ваксина миналата събота. Иначе съм си взел кучето точно защото искам компания за дълги разходки навън ... така, че от това няма да е лишена.
Дърпането на нещо от устата ... един казва, че не е добре ... друг го препоръчва ... и аз не знам кой да слушам. Личните ми наблюдения са, че влиза в някакво серавнование с мен, макар аз никога да не и позволявам да отнеме нещо от мен без аз самия да и го дам.Чудя се дали тази игра не я кара нон стоп да си мисли, че може да ми се противопоставя ... дали си мисли, че аз се боря с нея и може би може да ми се наложи. :) Иначе много обича ... носи въжето кокал... предлага го на мен ... после на някой друг вкъщи ... седи с него в устата и чака някой да го дръпне. :) Но просто не знам дали е добра идея това да ни е играта ... мисля, че игри от типа да разпознава предмети и да ги носи за наградка ... да учи нови команди ... и такива разни, я карат да е някак си по-въздържана и кротка.
Иначе прилагам разни трикчета на Сизър Милан ... бъркане в храната ... взимам и купичката по време на хранене и я карам да изпълни нещо за да си я получи обратно. В тия моменти е много превъзбудена ... няма агресия ... само скача и се моли да и я върна, но мнгоо енергично, искам колкото и да е емоционално превъзбудена да чува командите и да ги изпълнява.
Добре сте схванали "идеята"! Вие трябва да "определяте" правилата за игра и т.н.
"Трикчетата" са "измислени доста време преди Сизар...!