Ловджийски кучета
Публикувано: 18 July 2006 - 06:22 PM
Не че разбирам нещо от лов, но бяхме там на вилата и градската ми лигла по време на сутрешната си разходка подгони и хвана див заек w) Разбира се не го оставихме да изгние сред тревата, ами директно го пратихме в тенджерата. А и една котка на съседите се превърна в ловен трофей, ама тя остана извън тенджерата l)
Публикувано: 28 August 2006 - 11:06 AM
Цитат
Адаш,
Извинявай, но много дърго време не съм влизал във форума и за това не ти отговорих.
За авганската хрътка забрави!За нас тя си е екзотика. Магар че е отлично гонче, повече я използват да я показват по изложби.
На моя аватар си е моето куче. Гонче е, но за лов още не съм го ползвал. За миналия сезон беше много малко, а този сезон едва сега започва. Какво ще излезе от кучето не знам, но ще направя всичко възможно да стане добро. От предварителното обучение имам надежди, че ще гони. Проблема му е че е много любопитно и не се пази от хора. Дори напротив види ли хора отива при тях и се завира да ги мирише. Затова си имам и опасения, че може и да не е мое за дълго време. По подробно мога да пиша през октомври-ноември.
Публикувано: 05 October 2006 - 11:13 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 06 October 2006 - 11:04 AM
курцхар

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 06 October 2006 - 12:22 PM
Цитат
приличе на ловно....но не много добре познавам ги s)
Германски късокосмест птичар (курцхаар) 1super
Публикувано: 18 October 2006 - 11:56 AM

The Only Thing To Fear Is Running Out Of Beer[br][br]Макс..
Публикувано: 18 October 2006 - 02:20 PM
Ловни кучета
Още преди хиляди години хората се опитали да създадат кучета за лов,като кръстосвали ной-бързите,най-силните и с най-добро обонание кучета.Така се оформили две групи:хрътки с остро зрение,развиващи висока скорост,и гончета-за преследване на дивече по следа.Ловните кучета са много разпространени и днес,но вече се използват не толкова за лов,к,олкото като компоньони.
През средновиковието ловът с кучета бил спорт за крале и аристократи.В кралските глутници имало стотице ловни кучета от различни породи.За тях се полагали специални грижи,а любимците дори спели в леглото на краля.
ЛОВНИТЕ КУЧЕТА В НАШИЯ ДОМ:
Днес много ловни породи са популярни домашни любимци.Чудатият своенравен дакел е толкова галювен любимец,че много хора дори не подозират какъв безпощаден ловец на лисици и язовци е той.Салуки е древна хрътка,която днес е по-ценна като компаньон,отколкото бърз ловец.
Сред източните народи това прекрасно ловно куче било толкова почитано,че не го продавали,а само го подарявали като израс на уважение.
Австралийските фоксхаунди са много издръжливи и бързи гончета за лов на лисици.Те се ориентират предимно по топла диря.В Англия през ловния сезон понякога имало повече от 200 групи фоксхаунди с общ брой на 7000 животни.Кучетата за елитните групи били избирани и по гласа.По време на лов лаят бел направо впечетляващ!
Още през 1-2 век британците отглеждали дребни ловни кучета предимно за подземен лов.Известни са с името териери(от латински тера-земя).Днес съществуват над 30 породи териер.Използват се като ловни,полицейски(уелски териер) и декоративни(тойтериер) кучета.
Живият темперамент и интелигентността им ги правят прекрасни компаньони.
ПРОИЗВЕДЕНО В БРИТАНИЯ
Териерите са пъргави,енергични,трудолюбиви и изключително смели.Повечето породи са селектирани вБритания,което личи и по името-уелски,ирландски и т.нлКеърнтериерът е шотландски териер,наречен така заради скалния терен,сред който е ловувал.Порди териери са създавани и в други страни-ягдтериерът например е германска порода.
за сега това от мен! ;)
Публикувано: 18 October 2006 - 04:59 PM

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 20 October 2006 - 09:11 AM
2. аз имам кокер, за който съм чела някъде,че като телосложение се справя с всякакви препятствия, много добър за зайци и в пресечена местност, но пак по закона не е допустим ловът на заек с куче, ако имаш куче как ще го отстреляш бе приятел. май май тук има много неведоми граждани

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 21 October 2006 - 12:22 PM
a lowa s dogo razreshen li e?
a kak se lovuva na zaek da poitam po zakon?i ne beshe li zabranen lova na zaici s goncheta stoikadjiite kato twoq koker mai sa razresheni

Публикувано: 21 October 2006 - 01:14 PM
Виж сега относно подобна информация Закон за лова Там може и да ти се изЯсни...
Когато си неподготвен просто си дръж езика зад зъбите.
bash

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 21 October 2006 - 01:49 PM
Цитат
Виж сега относно подобна информация Закон за лова Там може и да ти се изЯсни...
Когато си неподготвен просто си дръж езика зад зъбите.
bash
хич даже не го знам ......мислех че ти го знаеш (илипоне претндираш)затова те попитах ,ма ти евтино ми цитира закона(не можа ли да намериш конкретниq текст)ако ти сеифна закона за движение по путищата ше ме пишеш ли катаджиа или барем разбирач.
незнам закакво сум те обидил(иако ми се отдава тва,без да го искам ..пук ако го пожелаq незнам),но си виж теб пйрво,мовеш да си ми дйщериа па ми казваш беиби и да сум си дурвал езика зад зйбите ....тва да не е на баща ти градинката.

Публикувано: 21 October 2006 - 01:52 PM