Хъски епилептик на година и половина Бургас-спешно търси поне приемен дом
Публикувано: 06 May 2011 - 06:27 AM
Точно в този форум,пък аз мога да цитирам двама ветеринара,които са ЗА калиевия бромид пък.Луда работа.Руни и така прави до 4 гърча месечно.Хомеопатията....лично на мен винаги ми е звучала малко несериозна като алтернативно лечение,особено за нашите български специалисти.И ще е така,докато не ми се докаже обратното.Отворена съм откъм примери и препоръчни специалисти,стига някъде да съм прочела или разбрала,че са ефективни.Тук също списва един такъв специалист.Рагледах предложения му сайт-поставят ваксинациите като един от основните правокатори за епиелептичните гърчове.Хуу-ще ида в общината догодина да им кажа,че кучето ми е на хомеопатия,съответно не е ваксинирано поради тази причина и да ги видя как ще ми заверят годишния талон за регистрация-никак.Размисли.....

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 08 May 2011 - 04:50 PM
Здравейте пак.Имам добра новина-Руни вече е 24.80 кг.,като при предишните си собственици е тежал цели 30!!!Скромното ми мнение е,че има мегдан да отслабва още 2 кг.и повече не.Ако може да ги закове,хем ще му е по-лек да тича,хем ще минем на по-ниски дози от което и да пие.Днес и вчера е игрив и гальовен,аз имам време за него и много му се радвам.Нямам забележки откъм послушание.Само пустите му черва,дето са толкова чувствителни и лесно се разстройва.Ориз чист отказва,а сложа ли малко бульон-страхотия!Днес ми е овонял душата от пръцкане-та чак се и стряска от звука,става,души се и търси къде да се скатае.Ама аз искам да е около мен и да го държа под око.Забелязах,че се изнерва и посяга към куче,ако в този момент някой го гали и кучето се навре в него.Иначе му се играе,но си избира с кого.С всеки изминал ден,след всеки гърч дори,ми става все по-скъп,любувам му се,дори лягам на пода до него,а той си слага глава на рамото ми и притихваме.Идилия!Стои кротък,когато се навеждам да го целувам по мустаците и носа.Търпи ми всички мляскания,дори почва и игра.Ето и нови снимки.Направил е една пригладена и лъскава козина,дето ме заслепява на слънцето.За голямо възмущение,нарочно ляга с подпрян гръб на леля си Нанук и хич не му дреме ,че тя възразява озъбена.

Публикувано: 10 May 2011 - 08:28 AM
И най-лошота сега.Руни почина тази сутрин.Изпадна в статус епилептикус.Извиках ветеринаря,сложи му диазепан и...кучето издъхна.Неговото мнение-аспирирали фекалии бели дробове-те изтекоха през носа му,след като се опита да му направи сърдечен масаж.Дробовете му хриптяха,пълни с течности.Кучето е имал гърчовете като симптом на друго заболяване,но какво-нужни са били изследвания на ликвор,мозък,бели дробове и още кой-знае какво.Без гаранция да се разбере или за качествен живот по-натам.Бяхме по-малко от 3 месеца,в които и двамата се чувствахме щастливи.Издъхна без болки.Възможно най-бързо и безболезнено.Алтернативният сценарий бе...ходене по мъките и за двама ни....докато....един Бог знае.Издъхвайки,приемайки доза диазепан едва за 10 кг.куче,според вета той е бил съвсем зле.Изпадна в първия и последния си статус епилептикус.Спестихме си всичко останало.Бъди щастлив там,където си,мило мое съкровище и ти благодаря за краткото,но пълноценно време с теб!

Публикувано: 10 May 2011 - 09:28 AM
Поне животът му бе щастлив.Всички пристъпи бяха в мое присъствие и е получавал адекватните грижи и внимание.Както и любовта ми,игра с другари...нищо не му е липсвало,а доколкото разбрах-е бил дори преглезван преди.Благодаря на всички тук-за разбирането,помощтта-материална и морална!Мене не ме мислете-аз съм рядък катил и понасям доста.Разбрах,че няма да преживее сутринта и успях да се сбогувам с него,докато неизменно го държах в ръцете си и целувах по невинната сладка главичка.

Публикувано: 10 May 2011 - 09:40 AM
Може ли сега да се разбере какво му е било всъщност? Ако пристъпите не са били епилептични...
Ариел, ти си герой - следях разказите ти преди, после се нагърби с Руни - малко са хората, които биха го направили. Възхищавам ти се и ти благодаря, че дари толкова любов на Руни.
Ариел, ти си герой - следях разказите ти преди, после се нагърби с Руни - малко са хората, които биха го направили. Възхищавам ти се и ти благодаря, че дари толкова любов на Руни.
Публикувано: 10 May 2011 - 10:33 AM
Когато са го взели още като бебе,както е тичал,и е падал.Мислели,че е рахит или нещо не наред,поради кръвосмешението на родителите му.Вета предполага автоимунно,генетично,сърдечно,белодробно....Аз-централна нервна система.Често някой от крайниците му се схващаше и конвулсираше няколко минути,а той приритваше с него.Може и да бъркам симптома.Със сигурност се е отървал бързо-все се давеше без повод,дори и да не пие вода.Сега окончателно белите дробове се задръстиха и..диазепан за пекинез сложи края му,сякаш е за евтанизиране.А как,ме попита tigi,е възможно стомашното съдържание да се излее в дробовете му-сега дори не мога да разсъждавам,а и не знам.Да,имаше агония,но бе кратка и милостиво приключи с намесата на ветеринар.Нямах тежката участ този път да избера аз края.Но го усещах и се надявах,ако ще е,да приключи днес.Максимално безболезнено и спестено за невинното същество.Толкова се начетох на истории с подобни пристъпи,за паниката на хората,толкова ги съпреживавах и си мислех,че може да се случи и на мен,че....сякаш вече бях напълно подготвена какво да правя.Утре ще съм в депресия-сега карам лек амок.Не се давам,за да не повлияя с поведението си на дъщеря си,която сега разбра какво е станало.Има какво да ме държи.А Руни...ще го помня само с това,колко му се радвах и само един кратък отрязък бях сломена и безсилна.Заслужаваше си всеки един миг с него.

Публикувано: 10 May 2011 - 02:02 PM
Ариел, не знам какво да напиша...шокирах се. Тази тема - това, което направихте за Руни, любовта, която излъчваше всяка дума, написана от вас тук надеждата ви ме зареждаха. Благодаря, че намерихте сили да направите последните месеци на Руни толкова щастливи и споделям мъката ви от загубата.
Почивай в мир, красиво момче!
Почивай в мир, красиво момче!

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 10 May 2011 - 03:35 PM
Ариел, много съжалявам за Руни!
Накрая остават само хубавите мигове заедно! Спомняй си ги и не ги забравяй!
На теб
Знам каква е мъката, не си сама!
Накрая остават само хубавите мигове заедно! Спомняй си ги и не ги забравяй!
На теб

Знам каква е мъката, не си сама!