Хъски епилептик на година и половина Бургас-спешно търси поне приемен дом
Публикувано: 29 April 2011 - 10:32 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 30 April 2011 - 10:10 AM
ПС: Сега се сещам, че доста назад в темата беше писала за проблема с яденето на боклуци... Да знаеш, че почти 99% е виновен фенобарбитала. Мечо в последните си месеци, когато му бяхме завишили доста дозата, започна да яде каквото намери, а беше научен от малък да не яде от земята.
Слънчев ден и прегръдки за хубавеца! :)
Публикувано: 30 April 2011 - 12:01 PM

Публикувано: 30 April 2011 - 01:16 PM
Също така да се избягват силните емоции.Няма да забравя думите на вета :"За кучето,и рязката смяна на храната е вид емоция..."
Дано се справи Рунката със смяната на препарата.Успех и стискам палци и на двама ви!
Публикувано: 30 April 2011 - 01:49 PM

Публикувано: 30 April 2011 - 02:55 PM
Ариел, в 30 April 2011 - 08:30 AM, написа:

Абе,Ариел, Руни и моята откачалка Норт да не са братя-близнаци.....този уникално тъп поглед,май им е "запазената марка"

Публикувано: 30 April 2011 - 03:58 PM

Публикувано: 01 May 2011 - 09:08 AM

Публикувано: 02 May 2011 - 10:27 PM

Публикувано: 04 May 2011 - 10:02 AM

Публикувано: 04 May 2011 - 10:52 AM
Само че не съм й намалявала фенобарбитала.
Започна да прави кризи, но не с по 8, а два дни непрекъснати припадъци - по 20-30 на ден. Припадъците при тези кризи се различаваха от предишните - бяха много по-кратки, някои даже не можех да ги забележа, познавах само по другото куче. Затова пък един след друг и със страшна дезориентация след припадъка, на няколко пъти така се мяташе из стаята, че едва не се преби, а аз само пищях.
Това нещо се случваше всеки уикенд в продължение на месец.
Слагах диазепам ампули в дупето, идея нямам дали той е помогнал за овладяването на кризите или си спираха от само себе си. Също слагах мед в храната, много й харесва.
Прекрасно разбирам какво ти е, то човек се стопява просто. Буца в стомаха, не можеш да спиш, да ядеш, вие ти се свят от тревога.
След това отмина и вече 3 седмици не сме имали припадъци. Не смея да го напиша даже ... Имаше предположение да не би да е реакция на черния дроб към фенобарбитала (чернодробна енцефалопатия), направих кръвни изследвания, но са ОК. То човек изпада в ужас - ако увеличи лекарствата лошо за черния дроб и токсините пак отиват в мозъка и причиняват припадъци, ако ги намали - още припадъци ...
Нямам идея какво беше това. Но аз не смея да й спирам фенобарбитала, само веднъж да пропусна прави гърч.
В бъдеще съм решила да се поинтересувам от хомеопатия.
Абсолютна истина е, медицината е доста безпомощна да помогне за тези неща.
Сега си е като нова, по-добре е от преди да започнат тези кризи. Нямам съвет към теб, за което много съжалявам, но да знаеш, че не си единствена в това тежко положение, прегръщам те.
Публикувано: 04 May 2011 - 03:08 PM
Мога да предположа какво е усещането,макар че ние сме стигали едва до 4 последователни гърча...
Ариел,пиши какво смяташ да правиш.Дали ще продължите с намаляването на фенобарбитала до пълното му изключване,или ще преминете отново към старата схема.
Питам,защото ако продължите да вземате фенобарбитал,вероятно ще се наложи всички ние- четящите тук,да се опитаме да помогнем за набавянето му.
Охх,Руни,Руни...
(Ариел,нацелувай го от мен)
Публикувано: 04 May 2011 - 05:43 PM

Публикувано: 04 May 2011 - 07:06 PM
Ариел, в 04 May 2011 - 05:43 PM, написа:
Не е странно. Фенобарбиталът се метаболизира за 12 часа, т.е след този период в организма нема никой. Трябва да се стремиш колкото може по-точно да целиш 12-те часа. И дозата 3-8 мг/кг се определя за 12 часа, не за 24, т.е навсякъде като се пишат дози за фенобарбитал се имат предвид за 12 часа.
За черния дроб - Liv52. Билково е, от хуманната аптека, и да не помогне, няма да навреди. Както писах горе - Елза е на фенобарбитал година и 3 месеца вече (100 мг на 12 часа, това е около 4 мг/кг) и чернодробните показатели са супер. Опитвала съм да намаля до 3 мг, веднага започва да припада. Тя също е със завишен апетит, като я прибрах беше дебела, че я бяха тъпкали с масло да имала подложка за зимата. И въпреки завишения апетит при точно хранене отслабна, макар и много бавно, и сега е много добре на фигура.
Публикувано: 04 May 2011 - 08:52 PM

Публикувано: 05 May 2011 - 06:36 AM
Единственото нещо, което обмислям и ще се консултирам, е хомеопатия.
Публикувано: 05 May 2011 - 07:09 AM
Мил, ако намериш хомеопатичен вариант, моля те да споделиш.
Публикувано: 05 May 2011 - 10:15 AM
Не ми е в краткосрочната програма, засега изчаквам след онези зловещи кризи да мине малко време, но като се подготвя психически, ще се интересувам и ще пиша.
По принцип при Елза нещата са малко по-различни - нейните припадъци не са вследствие наследствена епилепсия, а увреждане от гана. Което е по-лошият вариант, де, такива кучета изкарват по-малко.