Dog.bg Форуми : Хъски епилептик на година и половина

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хъски епилептик на година и половина Бургас-спешно търси поне приемен дом

#121 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 April 2011 - 10:32 PM

Хораааа,стискайте палци!Предприемам смяна на препарата Фенобарбитал и от днес рязко съм намалила дозата.И така до след 4 дена,когато минаваме на Финлепсин.По ред причини-защото много пие вода и е адски лаком,едва удържам наддаването му.Другата причина е в дефицита на предишния продукт.Никой лекар не се ангажира с гаранция дали той ще даде положителен резултата,но съм длъжна да пробвам.Поне поисках и второ мнение от предишния му лекар от Б-с,който последно го е изследвал и кастрирал.Той също ми каза да пробвам,но не даде надежди,нито пък ме обезкуражи.Сега ни чака тежък преход,поради намалена до спиране дозировка.Иначе всичко е както досега.Игрив,гальовен,послушен,търсещ компания,дори досажда,ако не му обърна внимание,пее и говори негови си приказки.Мачкам го,ям му муцуната,любувам му се и го обичам като собственото си дете.Хората си признаха,че много са го глезили и нищо не му е липсвало.Е,аз си знам в какво състояние дойде при мен,но всеки си има своя истина за нещата.Жалко за чаровния красавец,че се е родил с този кръст.Отивам да го изведа преди лягане и после да си заспинкаме аз на леглото ми,а той до него.До скоро лягаше на дивана,но вече иска да е максимално близо до мен.Ето още една снимка от клетката-почива си до мен и наблюдава играта на останалите,докато реши дали да се присъедини.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#122 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 08:30 AM

Прикачена снимкаСтана като вица за червената шапчица,дето си била забравила шапката. :ab_041: Ето я и снимката-добре че Tigi си ме следи к'ви ги мажа в дога.
User's Signature

#123 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 10:10 AM

Стискам ти палци с прехода! Дано да мине без припадъци и наистина новия препарат да има положителен ефект. Хем кучето ще е по-добре, хем ти ще се спасиш от стреса с намирането на фенобарбитал.

ПС: Сега се сещам, че доста назад в темата беше писала за проблема с яденето на боклуци... Да знаеш, че почти 99% е виновен фенобарбитала. Мечо в последните си месеци, когато му бяхме завишили доста дозата, започна да яде каквото намери, а беше научен от малък да не яде от земята.

Слънчев ден и прегръдки за хубавеца! :)
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#124 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 12:01 PM

Руни прекара неспокойна нощ.Не можа да си намери и за 30 мин.място и все обикаляше.Бях го разходила максимално късно вечерта,бях му дала лекичка вечеря,имаше достъп и до вода.Стигнах до извода,че изпитва лека тревожност.Дишаше учестено,макар и да се погрижих да не е топло в стаята.Замислям се някакво чайче да му давам да пие вечер.От рода на маточина или подобни с успокояващ ефект.LG9-ще ми кажеш ли каква бе етиологията при Мечо?И на каква възраст му се появи?Днес си бе игрив и весел при разходките,после се прибрахме в жега,той потърси хладно място,а аз го пулверизирах с вода по корема и главата,за да го охладя по-бързо.Добре,че и аз не понасям високите температури и все търся хладното.
User's Signature

#125 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 01:16 PM

Сега се сещам,че когато откриха епилепсията на моят Рим,и когато се оказа че има непоносимост към фенобарбитала,ветеринарят ни тогава ме беше посъветвал периодично да следя нивото на кръвната захар в организма,и когато усетя тревожност при кучето(а тя при него беше предвестник на пристъп),да слагам във водата примерно 1-2 лъжици диетичен течен подсладител или фруктова захар.
Също така да се избягват силните емоции.Няма да забравя думите на вета :"За кучето,и рязката смяна на храната е вид емоция..."
Дано се справи Рунката със смяната на препарата.Успех и стискам палци и на двама ви!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 01:49 PM

Да,и този момент с кръвната захар минахме.Иследванията му са в норма,пробвах с мед по време на пристъп-ми не.Не го щадя от стрес-е,да кажем оставям го да играе с разгонени моми,от които още явно се вълнува,той и сам рязко си сменя храната,като минава от гранули на разложени мърши под терасите на блоковете.Аман с това хранене на котки-всякакви мизерии намира.Просто без причина,видима за мен рухва.А когато би трябвало да е след стрес-бетон си е.Ха сега де?Къде са прехвалените врачки да ни врачуват "къде зимуват раците"?
User's Signature

#127 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 02:55 PM

Показване на мнениетоАриел, в 30 April 2011 - 08:30 AM, написа:

Прикачен файл Image072.jpgСтана като вица за червената шапчица,дето си била забравила шапката. :ab_041: Ето я и снимката-добре че Tigi си ме следи к'ви ги мажа в дога.

Абе,Ариел, Руни и моята откачалка Норт да не са братя-близнаци.....този уникално тъп поглед,май им е "запазената марка" Качена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 02:57 PM

:))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 03:58 PM

Ха ха-Атанасова,нали знаеш-хъски е диагноза,не порода куче.Не го знам моя от що си гледа тъпо,все пак е на Фенобарбитал.Арес пък гледаше,сякаш вечно не е вечерял и стряскаше народа.Точно неговата загуба ме кара да треперя над тоз чаровен господинчо.Снощи легнах на килима,Руни се надвесе да си играе с мен,гушкахме се,ядохме се и ...се облях в сълзи.Сякаш никой не е умирал,всичко продължава,но знаех че е и така,и не е.Нито за секунда не съжалявам за прекрасника,който приех.Заслужава си и умората по честите излизания,цапането вкъщи,тревогите за здравето му.Всичко.Щом обичам някого и виждам,че е добре,доколкото това е възможно.Прикачена снимка-изгубих момчето си и....Прикачена снимкаго намерих отново.
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 09:08 AM

Втори ден на снижена доза.Пие по-малко вода,но така се е наял с разни мърши,че независимо от късното му изкарване по нужда,осъмнах с две течни мини в стаята.Поне не са воняли,та не разбрах,преди да ги съзря в сумрака на утрото.Беше много по-спокоен последните 24 часа-не ми мрънка с онези негови изнервящи звуци тип високо скрибуцане.След разходка не хапна много гранули-явно си чака пак излизането,да се нагмуца с боклуци пак,ама не е познал.При разходки е игрив и весел,тичка си като пич.Някой да знае какви са страничните ефекти при калиевия бромид на хапчета и изобщо?Ако мога,ще мина на него и Финлепсинът ще ми е резервен вариант.Тук д-р Коко каза,че има и ще го потърся,да се консултирам.
User's Signature

#131 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 10:27 PM

Снижената доза намали и апетита на Руни,както и жаждата.Стана доста по-адекватен и тъпия поглед се стопява,ако изобщо му е тъп.Седи нащрек,готов е да се включи при игра,не се крие в мен толкова,ако види неприятно за него куче.Мрази ориза и сега го тероризирам с него и 0.1% гранула в него.Има да отслабва.При игра е тромав,а и така по-лесно ще приема по-ниския прием на Фенобарбитала.Чакам да се срути всеки момент от този преход.Но го третирам както и преди-като здрав.Контактувам с предишната собственичка,която ми оказва съдействие с информация за лечението му преди това,за навиците му.Понеже ми привършва Фенобарбитала,а все още имаме нужда от него,тя се ангажира да ми го достави,и то безвъзмездно.Тепърва разбирам каква тъмна Индия за ветовете е тази болест,защото колкото мнения съм поискала,толкова различни съм получила.В главата ми е хаос и се надявам постепенно да се избистри.Иначе ме заливат с информация и откликват на проблема с предложения,но как две еднакви не чух.Магарето в него се събужда постепенно,подтискано явно от препарата.Но предпочитам да е такъв,отколкото да го тровя и да не познавам същината му.А и дай ми на мене "магарета".Трудно го повалям при рестрикция и не минава без отпор.Посяга,но това още повече ме мотивира да е на моето.И засега успявам.Не ми е толкова проблем поведението му,а здравния му статус.Продължават да ме питат защо толкова красиво куче съм го кастрирала.Да,определено е чаровник.Никак не е свикнал да го третират като куче и дори предпочита играта с мен често.Или ако никой не му се навие да се дъвчат и гонят,идва и ми дудне на главата да ставам,хапе ме по крачола,вре си главата под мишницата с глезено гласче.Усъвършенстваме думата "мама" и жъне фурор сред кучкарите.В момента търся нещо явно дефицитно-диазепан в опаковка за ректална употреба.У нас така не се продава,а вариантът да му бия инжекция,докато е с пристъп ми се струва нелеп-ни вена ще намеря,ни иглата ще остане здрава при такава стегната мускулатура в подобен момент.Трябва ми в случай,че изпадне в тежък и продължителен гърч-предвиждам и това в този период.И тъй-общо взето ми е напрегнато,но и го очаквах.20 дена без гърч,както и последния път,Дано бием този рекорд сега.Не ме притеснява,че ги прави,а честотата им.Ще съм доволна и на 1 път месечно.Това е засега от нас.Поздрави!
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 10:02 AM

Нищо подобно не бихме,даже аз съм се объркала и направихме от последния гърч точно 2 седм.И снощи в полунощ го тресна двойно.8 пристъпа навднъж и един час после успокояване.Сутринта го бях изкъпала и ухаеше на чистичко,а заспа в собствената си засъхнала урина по козината и под опашката да не говорим колко се бе омазал.Това да е.Мислех,че ме избягва вчера цял ден и не ще да се храни,защото ми се сърди заради банята.Вечерта,като се прибрах от работа,обаче ми се радваше и бе жизнен и игрив.И след 4 часа-зверска криза.За капак-днес след разхода,направи още една,но само с 3 пристъпа.Интересното е,че едвам ходи,но като го пуснах да тича,идваше при всяко повикване.В момента повече нямам сили да пиша.
User's Signature

#133 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 May 2011 - 10:52 AM

Ариел, преди 3 седмици преживях подобно нещо с моята Елза.
Само че не съм й намалявала фенобарбитала.
Започна да прави кризи, но не с по 8, а два дни непрекъснати припадъци - по 20-30 на ден. Припадъците при тези кризи се различаваха от предишните - бяха много по-кратки, някои даже не можех да ги забележа, познавах само по другото куче. Затова пък един след друг и със страшна дезориентация след припадъка, на няколко пъти така се мяташе из стаята, че едва не се преби, а аз само пищях.
Това нещо се случваше всеки уикенд в продължение на месец.
Слагах диазепам ампули в дупето, идея нямам дали той е помогнал за овладяването на кризите или си спираха от само себе си. Също слагах мед в храната, много й харесва.
Прекрасно разбирам какво ти е, то човек се стопява просто. Буца в стомаха, не можеш да спиш, да ядеш, вие ти се свят от тревога.

След това отмина и вече 3 седмици не сме имали припадъци. Не смея да го напиша даже ... Имаше предположение да не би да е реакция на черния дроб към фенобарбитала (чернодробна енцефалопатия), направих кръвни изследвания, но са ОК. То човек изпада в ужас - ако увеличи лекарствата лошо за черния дроб и токсините пак отиват в мозъка и причиняват припадъци, ако ги намали - още припадъци ...
Нямам идея какво беше това. Но аз не смея да й спирам фенобарбитала, само веднъж да пропусна прави гърч.
В бъдеще съм решила да се поинтересувам от хомеопатия.
Абсолютна истина е, медицината е доста безпомощна да помогне за тези неща.
Сега си е като нова, по-добре е от преди да започнат тези кризи. Нямам съвет към теб, за което много съжалявам, но да знаеш, че не си единствена в това тежко положение, прегръщам те.

#134 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 03:08 PM

Настръхна ми косата,като прочетох какво ви се е случило.Било е ужасно!
Мога да предположа какво е усещането,макар че ние сме стигали едва до 4 последователни гърча...
Ариел,пиши какво смяташ да правиш.Дали ще продължите с намаляването на фенобарбитала до пълното му изключване,или ще преминете отново към старата схема.
Питам,защото ако продължите да вземате фенобарбитал,вероятно ще се наложи всички ние- четящите тук,да се опитаме да помогнем за набавянето му.
Охх,Руни,Руни...
(Ариел,нацелувай го от мен)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 05:43 PM

Рунич ме посрещна жаден за игри.Толкова съм уморена,че ми се сви сърцето,че му отказах и той се сви на килима до мен и само наостря перифериите си дали ще го погледна.Пак леко завишавам дозата и...странно-трябвало по книгите да се дава разделено на два приема дневно-сутрин и вечер.И това ще направя.Арес ми почина от фиброза на черния дроб.Не ми се говори какво бе два месеца с него до края му.Ако Руни се адаптира и му понася калиевия бромид или някой толкова ефикасен,без страничните действия на фенобарбитала-това и искам.Знам,че няма излекуване,а само чудеса.Пак му се повиши апетита на маймуняка след завишения прием.Уффф...!
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2011 - 07:06 PM

Показване на мнениетоАриел, в 04 May 2011 - 05:43 PM, написа:

и...странно-трябвало по книгите да се дава разделено на два приема дневно-сутрин и вечер.

Не е странно. Фенобарбиталът се метаболизира за 12 часа, т.е след този период в организма нема никой. Трябва да се стремиш колкото може по-точно да целиш 12-те часа. И дозата 3-8 мг/кг се определя за 12 часа, не за 24, т.е навсякъде като се пишат дози за фенобарбитал се имат предвид за 12 часа.
За черния дроб - Liv52. Билково е, от хуманната аптека, и да не помогне, няма да навреди. Както писах горе - Елза е на фенобарбитал година и 3 месеца вече (100 мг на 12 часа, това е около 4 мг/кг) и чернодробните показатели са супер. Опитвала съм да намаля до 3 мг, веднага започва да припада. Тя също е със завишен апетит, като я прибрах беше дебела, че я бяха тъпкали с масло да имала подложка за зимата. И въпреки завишения апетит при точно хранене отслабна, макар и много бавно, и сега е много добре на фигура.

#137 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 08:52 PM

Да,и той леко полеко почва да влиза в мерките за ръста си.Иначе един тантурест идва.А и тежи като гюле.mill_ ,да те попитам,какво си чувала за калиевия бромид като алтернатива?Знам,че в завишени дози води до бъбречна недостатъчност,задъхване,силна жажда.Или си хванала схемата да се чувства добре куч и се грижеш за натрупването в организма да го компенсираш?Сега Руни приема хомеопатично за черния дроб-Карсил май се казваше.Даже нямам сили да стана и да погледна опкаковката,Други пък ми казват,че той не потискал гърчовете,а само действал успокояващо.Че то нали едното води до другото?Не че и фенобарбитала и каквото има да се пие,нямат по куп странични ефекти,но се наплаших от Финлепсина,след като на наш съфорумец кучето при преход от фенобарбитал на него...ох!
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2011 - 06:36 AM

Да ти кажа честно, говорих с пет вета и всички ми казаха едно и също: фенобарбиталът е единственото ефективно средство. След като тя се закрепи с него, се страхувам да си правя експерименти.
Единственото нещо, което обмислям и ще се консултирам, е хомеопатия.

#139 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 07:09 AM

Ариел, другото куче в нашето семейство е епилептик - вече в тежка фаза. Понякога има по десет пристъпа на ден. Не знам докога ще му издържи сърцето. Калиевият бромид въобще не му помогна. Само фенобарбитал, като за да не го натоварваме му давахме половин доза на 12 часа, но и така не става. Ако имаш проблеми с доставката на лекарството ще се опитам да помогна.
Мил, ако намериш хомеопатичен вариант, моля те да споделиш.

#140 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2011 - 10:15 AM

Да, непременно.
Не ми е в краткосрочната програма, засега изчаквам след онези зловещи кризи да мине малко време, но като се подготвя психически, ще се интересувам и ще пиша.
По принцип при Елза нещата са малко по-различни - нейните припадъци не са вследствие наследствена епилепсия, а увреждане от гана. Което е по-лошият вариант, де, такива кучета изкарват по-малко.

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни