Dog.bg Форуми : Хъски епилептик на година и половина

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хъски епилептик на година и половина Бургас-спешно търси поне приемен дом

#61 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 February 2011 - 12:00 PM

Гърмете шампанското!Руни в момента си отдъхва блажено на килима при мен.Котакът го прие като новата си играчка,а Руни дори му позволи да пият от една купа.Леко му се озъби при купата за храна,но бе адски гладен и е разбираемо.Раничката леко му кърви в момента,но момчето си я почиства с език.Махнахме абоката от крачето и един час е вчесван зверски с каката от двете му страни.Пада предимно бебешкия пух!!!Тиги не е спала да донесе играчки и кокал,да го намачка и да се успокои най-сетне.Ще има и снимки,като се окопитим всички в нас.До скоро!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#62 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 19 February 2011 - 12:16 PM

Да сте живи и здрави лелята/също осиновила куче от този форум/ и осиновителката. :rc_036:
Ще чакам с нетърпение новини за момчето.
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 February 2011 - 12:23 PM

Ариел нямам думи да опиша колко много се радвам и за двама Ви.Дълги години щастлив живот заедно Ви пожелавам :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2011 - 01:25 PM

Ариел, Качена снимка!
Бъдете дълги години щастливи заедно.Много здраве и късмет ви желая,от сърце!
Ти,се сдоби със страхотен другар,а Руни дали осъзнава кучешката му главичка какъв късметлия е всъщност?!

Много поздрави и целувки и за двама ви от мен и от моите бандити Рома и Норт,които се надявам някой ден да се запознаят ...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2011 - 02:02 PM

Честно казано, и аз не знам какво очаквах, отивайки към Ариел. Но съм сигурна какво видях-един спокоен /не стресиран!/ , търпелив, ласкав, игрив, очарователен, дивен, омаен...-възхитителен!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#66 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2011 - 03:35 PM

Охо...ръсим със солницата,но без да е преувеличено.Момчето ходи като изоглаво на повод.Ще се наложи временно да мина на строг,после на душач и така...постепенно ще работим за редом.Каката (16 год.) е силно амбицирана и за 5 мин.го научи с бисквитка на "Седни".После седна на килима да него и почна да рони сълзи тихичко,защото болката по Арес я изпитваше и тя.Тези сълзи бяха от усещането,че сякаш "брат и" отново е с нея.Да ви кажа-това момче наистина още с влизането си в нас и зае тази подтискаща празнина.Дойдоха веднага на свиждане още какички от агитката на щерката ми и се почнаха едни целувки,подскачания,високо вирнати и махащи опашки....Консултирах се с ветеринаря от Бургас- д-р Николов относно кървенето и той ме успокои,че е от пътя и интезитетът не е притеснителен.И наистина,сега момчето спинка вече час (което ми позволи наново да го почна с гребена и да свалям огромно количество пух и подкосъм),като току се попремести от мен на по-спокойно място и под него вече не виждам да е изцапано с кръв.Още поне два дена ще се пазим от резки движения и бурни игри,ама....кажи го на котарачко.Двамата,да чукна на дърво,сякаш са отраснали заедно.Нели е силно изненадана,защото и е била подадена противоположна информация.Според стопаните и той не търпял котки.Айде бе!Тези хора изобщо доколко са му били стопани?А аз вече мислех варианти как да ги държа изолирани или да търся родител наново за малкото си тигърче.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2011 - 03:45 PM

Ах,много мили снимки...мили и трогателни!

(поразителна е приликата между Руни и моя Норт)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 February 2011 - 05:05 PM

Ариел, адмирации :rc_036:

#69 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2011 - 09:57 PM

Оставих Руни за 30 мин в стаята и излязох.Чух дa излайва леко.Като се прибрах,кротко си лежеше на килима,без да e пипнал нищо,а аз не бях и мислила да скривам разни кабели.Изкъпан е вече на сухо и здраво за пореден път начеткан.Ама никак не стои мирен и все плаче да го оставя на мира.Хапе леко навсякъде при игра,а като минава покра мен,си опира гърба в мен,докато седа на пода.Умира за внимание,разигра се страхотно с кучетата на Tigi,навън не е научен "На ред",но не дърпа силно при отпуснат повод.Опашката му,заразлика от останалия наситено кафяв цвят,е поне с 3 тона по светла-цвят на кестен.Ето още малко снимки-на гости на Tigi:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2011 - 10:03 PM

Щастливец как се е размазал от кеф на диванчето :wub: Вече сте се обзавели със строг нашийник гледам.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 20 February 2011 - 11:04 AM

Ариел :rc_036: поздравления за постъпката. Иключително се зарадвах когато разбрах че ти ще си бъдещия стопанин на Руни, следях темата му от начало, но послените 4-5 дни съм поизостанала с материала. Много се радвам за вас дано нямате проблеми. Незнам дали е удачно да давам мнение и колко компетентно е то, но бях гледала по Анимал Планет - зоополицаите за едно кученце което имаше припадъци ( незнам от какъв вид)поличаваха се когато кученцето се вълнува от всякакъв вид- от радост до агресия. Съветаха хората кученцето да води спокоен и уравновесен живот без емоции, доколкото може да не бъдат причинявани от хората - знаете как когато ние им се радваме и те стократно ни отвръщат с подскоци и игри. Нензам дали би било от полза за случая на Руни, но бях задължена да споделя какво знам :ae_085: Пожелавам ви много дълго и щастливо семейно щастие и разбирателство със всички членове на глутницата ! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 09:53 AM

Аз по този повод се възползвам от съвета на Сизър Милан да предавам нужната енергия.Типът характер ми е сангвиник,а и съм силно доминантна-хаха,сякаш съм куче.Стремя са да не изпадам,а и така съм свикнала и с предишното си куче,в изблици на жизнерадост и да уталожвам тези на кучето.Арес се промени доста след осиновяването ми.А го взех на същата възраст,както Руни.Сега забелазвам,че ако се поддам на позивите му за игра,той се увлича,иска да подскача,а това не е никак препоръчително за все още незатворената добре рана от операцията.Голяма е говорилня,едно пеене,едно просещо плачене...При лека корекция със строгия нашийник и квичи,сякаш го коля,но ми дава да опипвам операцията,за да следя как зараства,и ми лиже ръката наред с нея.Ха ха!Лигня си е.Увърта ми се като котенце,за да получи внимание,търка се в мен.Каката,ако излезе от стаята,плаче и за нея.Наверно още не е сигурен дали ще се върнем скоро при него или ще го оставим самотен за дълго време.Късмет е,че дойде рано сутринта в събота,за да мога два дена да съм плътно до него и да му помогна за адаптирането му.Нощем спи като ангелче,идва чак,когато усети,че съм се размърдала в леглото и се разсънвам.Вчера сутринта явно не скочих достатъчно бързо в ботушите и той си свърши сутрешния тоалет.....в коридора.Днес бях вече подготвена и не успя да ме изненада.Козината на гърба му вече е бляскава и...без подкосъм-готова за лятото.Не капе,защото излшъка го изчетках.Постепенно ще го почиствам и по останалите части,ама той не е фен на гребена и го избива на игра.Забелязах и още нещо-дава ми да го целувам по главата,но усети ли ме по муцуната си и ме захапва леко по лицето или повдига бърни в знак на редупреждение.Това е единствената ситуация,в която не е съгласен с мен.Ще се съобразя с желанието му и...един дено може и да ми се довеери.Много е ящен-дали е от фенобарбитала-тепърва ще проверя.Така или иначе,това лекарство трябва да се смени скоро с калиев бромид,като по-добър вариант за болестта му.Сега се оказа,че в Пловдив няма фенобарбитал на хапчета,или поне за редовия купувач.Това е проблем-днес поема последната останала доза и....ще умуваме с вета му от Бургас.Той препоръча да се смени чак след седмица адаптация на новото място.Препоръча и качествено да си изразходва енергията навън,за да е по-спокоен после.И един куриоз-както не е фен на ресането,каката още първия ден пусна прахосмукачка,да обира след него космите,той и бе застанал на пътя и....остана невъзмутим,за да го мине и по козината.Сбъдна и се мечтата на милата-все гонеше Арес за тази манипулация,но винаги безуспешно.Толкова от нас засега.Ще пиша скоро пак.
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2011 - 12:54 PM

Ариел, страшно се радвам и за теб и за Руни. Ще ви чакаме на площадката в най-скоро време за да го видим на живо този красавец. Желая ви дълъг и щастлив съвместен живот.
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 10:59 PM

Толкова да ви обичам-и познатите лично тук,и задочните.На някои дори не знам годините им или фейса,но всички сте с прекрасни и огромни сърца!С тези излияния искам да благодаря за отзивчивостта ви,за добрите пожелания,за всичко,което усещам и получавам като подкрепа.Да докладвам какво се случва до сегашния момент.Основната грижа за фенобарбитала ми отпадна,благодарение на нашата съфорумка д-р Бобадова.Другато ми притеснение бе за кървенето,което се оказа от старата рана,която е била ревизирана и зашита заедно с кастрацията.Ама капе,аз бърша,той се лиже и едно...мазало....Майтапът бе,че когато гостувахме с Руни у Tigi,там бяха общо 4 кучета и все някое от тях се погрижваше я да го почисти с език,я да мине пода и да е чисто.Един вагабонтин (естествено хъски) дори открадна салфетката,с която и ние забърсвахме.Така че оставихме чисто подир нас.На другия ден,силно притеснена,си го закарах до го види вет,да ме успокои,че е до време и...24 часа след това още не е капел.Май,да чукам на дърво,и това ми отпада като дерт.Остава сега да се разберем с него за режима,че си е харесал килима в нас и....вечер не го хващам,докато се прибера от работа.А каката го бе изкарала преди това,е останал за 15 мин.сам в нас,докато аз се прибера..Днес се престаших и го пуснах да дивее в клетката с новите си другарчета.Ми той като вятър-не се спираше,само обръщаше посоката.Малко бе навалял сняг,но имаше и две естествени езерца,които се поддържат като дълбочина от няколко усърдни четирикраки.Включая и Нанук,милата.Даже си я пази едната дупка и ръмжи,ако някой я пожелае.Та...безумна игра и галопиране цял час,гмуркане в калните езерца до маскиране тип "нощно анексиране на река от отряд Делта".Просна се в нас като седиран,което ми даде възможност да го заскубя наново с гребен и четка.Нямаше сили за съпротива.И като за последно сега-яде като хала,плаче и се моли за още,но от масата с каката не му даваме и се научи да седи и само да поглъща с поглед каквото е на масата.Днес оставих ядене,излязох за 5 мин. и като се върнах,той не го беше докоснал.Ангелче ми е той.Жаден за ласки и гушкащ се като гальовно котеце.Добър и благ с всички без изключение и възпиращ адекватно доминацията на мъжкарите.Дечко и пич в едно.
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 22 February 2011 - 11:46 PM

Удоволствие и радост изпитвам като чета това чистосърдечно споделяне.Това с целуването може да ти се получи по лесно от седнало/ти да си седнала /положение.Възможно е да го притеснява навеждането над него.При кучетата обаче целува този,който е по-ниско в ерархията.Обикновено го правят млади кучета на по-възрастни .В другия случай целувка /леко захапване/от по-старшия е нещо като предупреждение за прекратяване на нежелано поведение.Има и още една целувка,но не ти я препоръчвам :ab_041: и тя е ,когато мама дава от устата си на дечко и той я облизва порядъчно. :ab_041:

пп.Някой може да ме допълни с информацията за целувките.Не претендирам за изчерпателност :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 12:02 AM

Ха ха-Гале,да ти кажа,точно вчера се сетих какво мога да направя по този въпрос.Видях го в един филм-"Опасно оръжие",където Мел Гибсън лазеше на 4 крака срещу озлобен доберман с кучешка бисквитка в уста и следващата сцена бе как заедно се търкалят и опустошават в лигавене останалите бисквити от пакета.Та и аз така-взех му една от бисквитите,клекнах на неговото ниво и го извиках.Той бе изненадан,не смееше да ме нарани,леко чопна бисквитата,за да изпадне от устата ми и си я взе от земята.Ама аз-пак.Втория път бе още по-внимателен,взе ми я с нежно и влажно докосване,и така си я изяде.Да се разтопиш направо.А на кака си дава да го мляска-не е честно.Мисля,че ще оправим това,което даже не смятам,че е проблем.Та аз му се ровя по шевовете,отварям му устата,за да си приема хаповете.Друг лек проблем-лае като излизаме,а ние излизаме преди 6.15 сутрин и будим панелката.Опитвам се да го оставя да седи,ама издържа 5 сек.,примлясква,вижда че не е получил нищо за награда и....сначале.Излизането ни навън е колкото една чайна церемония.Ама през това време е като слонче в стъкларски магазин.
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 12:24 AM

за лаенето сутрин при мен помогна даването на наградки.Казваш команда тихо или там каквато си избереш изчакваш максимум 2 сек и даваш лакомство и така показваш лакомството поднасяш го към устата ,но не го даваш,ако видиш,че почва да губи желание му я даваш и вадиш нова,за нула време единия хайван вкъщи спря да го прави номер.Дано и при вас помогне. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 03:24 AM

Показване на мнениетоАриел, в 22 February 2011 - 11:07 PM, написа:

...Друг лек проблем-лае като излизаме,а ние излизаме преди 6.15 сутрин и будим панелката.Опитвам се да го оставя да седи,ама издържа 5 сек.,примлясква,вижда че не е получил нищо за награда и....сначале...

Това с лаенето го има и при нас с Нанук. Какво ли не съм опитвала-с "не", изчакване докато се успокои, команда "легни"..., в следващия момент отново става и започва лудо въртене около вратата и приказки, приказки...Успявам само, като тайничко излезна от стаята, в която е тя, взема повода и нашийника и я изненадам като и ги сложа бързо в стаята, като не я допускам до коридора и външната врата преди да е екипирана.
Изобщо много е емоционална и не то крие.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#79 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 23 February 2011 - 04:57 AM

Пеят значи Руни и Нануче-куче :smile: Нануто явно й трябва да разбере,че ''не''-то на шефа важи за абсолютно всичко.Колкото до Руни,там нямам притеснения за шефа,но нека му дойде времето да се разясняват позиции.Той сега има нужда от обич и сигурност и гледам,че я получава на max.Това,което предлага ShiBumi_GirL върши работа,стига куч да се концентрира в лакомството и да млъкне,защото има кучета,които биха лаяли по-настоятелно искайки си хапчицата.Друг вариант е многократно влизане и излизане,с максимално спокойствие на водача.Всяка трескавост и притеснение,ще се изтълкуват погрешно от кучето.Освен това лягането ,което пробвате с Нучи да не е преди излизане,а непосредствено след него.Също ритуала с влизането и излизането може да се извърши няколко пъти + забрана за лаене и последваща корекция.Пожелавам ви успех,майки-осиновителки.Кучетата ви са късметлий с вас. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 04:22 PM

Ха,добре си живее изтерзаната душичка Руни. Толкова много се радвам за него,най накрая намери спокойствието,уюта и обичта..
Ариел,интересно ми е,какво е поведението на Руни след приема на фенобарбитала?
И това,окончателно становище ли е,че до края на дните си трябва да получава фенобарбитал или калиев бромид?
Какво ти казаха,без медикаменти какво ще е състоянието му?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема