ПОМОЩ-Женско коте с жестока инфекция на очите-ослепяло! Търси временен дом, защото живее в мазето
Публикувано: 04 February 2011 - 06:44 PM
Преди няколко дни в мазето на блока ни се появи поредното нещастие-женско коте, което кръстих Бени. Малката е с жестока инфекция на очичките. Първоначално си помислих, че е пострадала от куче или от друга голяма котка, но я отведох на лекар и ветеринарят потвърди, че малката е с вирусна инфекция на очичките, вследствие на която е загубила едното си око, а другото също май е сляпо. От загубеното око изтича кръв и гной. Ветеринарят каза, че няма да може да възвърне зрението си, че вече е твърде късно за нея. Даде ни капки да й капем в очите, но нищо друго не можело да се направи освен да се приюти котето някъде вътре. Проблемът е, че аз няма как да я взема у дома-имам огромен котарак, а и в момента съм дала и приемен дом на малко мъжко кученце, което ще пътува за Австрия. Ето защо, малката в момента я прибрахме в мазето на един дядо-комшия и я храним там и й капем от капките в очичките 3 пъти на ден. Тези дни мисля да я отведа и при друг ветеранар да чуя и неговото мнение дали може да се направи нещо, за да облекчим болките й......то че няма да прогледне е ясно, но все пак поне да не я боли....
Затова бих искала всеки от вас да ми помогне със съвет или най-добре ако може поне за малко да й се осигури приемен дом, пък аз ще потърся помощ ако може да я уредим малката за чужбина ако е възможно......Иначе малката е може би на около 3-4 месеца...
Прилагам снимки, които са достатъчно красноречиви относно състоянието й и нуждата й от дом в момента.....Малката наистина няма да оцелее на улицата....Моля, помагайте кой с каквото може.....
Публикувано: 04 February 2011 - 07:53 PM

http://hitarpetar.bg/nahrani-kuche/
Моля ви, нека се включим в кампанията. Нужно е само да кликнем на бутона "Нахрани ме" в профила на кученцето, което сме избрали. Напомням ви, че може на ден да храним 3 кучета. :)
Във всеки човек има доброта. Нека просто бъдем хора.
Публикувано: 04 February 2011 - 07:59 PM
Публикувано: 04 February 2011 - 08:03 PM

Моля ви, нека се включим в кампанията. Нужно е само да кликнем на бутона "Нахрани ме" в профила на кученцето, което сме избрали. Напомням ви, че може на ден да храним 3 кучета. :)
Публикувано: 04 February 2011 - 09:50 PM
Публикувано: 04 February 2011 - 10:31 PM
Нуше дано да има късмет мацата. Ще се постараем и за нея..т.е него зер....няма да я оставим.

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 05 February 2011 - 10:12 AM
Публикувано: 05 February 2011 - 01:02 PM
Публикувано: 05 February 2011 - 04:33 PM

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 05 February 2011 - 08:07 PM
Слава Богу едни комшии се навиха да дадат временен дом на малкия за около 2 седмици. Сега бях в тях да му накапя очичките и хората казха, че е много послушен. Нахрани се добре, има апетит и послушно си легна. Утре пак сме на доктор да му бием антибиотик. И продължаваме после с антибиотик на хапчета и с капките. Все ми се иска да вярвам, че очичките днес му бяха по-добре от вчера. По-болното оченце все едно хваща коричка и си мисля, че тази коричка като отпадне ще му видим оченцето. Дано поне малко да започне да вижда след лечението. И стискайте палци да му се отвори парашута за странство. Благодаря на всички, които се интересуват от Бени и искат да му помогнат.
Публикувано: 05 February 2011 - 09:18 PM

Публикувано: 06 February 2011 - 12:31 AM

Публикувано: 08 February 2011 - 07:20 PM
Имаме и утвърдителен отговор от чужбина. Една жена ще го вземе, но проблема засега е, че жената гледала 7 котки, едната от които е с левкимия и може малкия да се зарази от нея. Ето защо, трябва задължително да бъде ваксиниран преди да замине. Но в момента той е на антибиотици за поне 2 седмици и няма как да му се сложи ваксина. Другият проблем е, че засега приемния дом е само за 2 седмици и незная дали после хората ще се съгласят да го задържат за по-дълго както ще се наложи да остане, поради факта че след 2-седмичното лечение с антибиотика, трябва да минат няколко дни после да се сложи ваксинка и да минат поне още 10 дни, за да пътува накрая. Та общо взето, ни трябва засега приемен дом за след времето след антибиотика, т.е. за поне още 2-3 седмици.
От чужбина искат да се направи и тест за две болести-левкимия и котешки спин, който тест в клиниката на Борисов струва 55 лв. Трябват ни за по-нататък и парички за пътуването. Аз в момента поемам всички разходи за храната и лекарствата до момента, но ми е много трудно да отделя и за теста, за прегледа при Борисов и за пътуването. Така че, хора, моля помагайте кой с каквото може. Най-важното е, че малкия ще пътува за странство.
Затова чакам помощ от вас за малко парички и евентуално за приемен дом за 2-3 седмици. Много благодаря предварително на всички, които се интересувате от Бени и на всички, които ще ни помогнете....
Публикувано: 09 February 2011 - 01:15 AM

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 09 February 2011 - 01:21 AM
И да, още утре ще го снимам пак-вече е изкъпан, супер чист и пухкав и вече изглежда много по-добре отколкото на ужасяващите снимки в началото! Очаквайте снимки утре!
Публикувано: 09 February 2011 - 02:30 PM
Temenuzhka Vergilova, в 08 February 2011 - 05:25 PM, написа:
Имаме и утвърдителен отговор от чужбина. Една жена ще го вземе, но проблема засега е, че жената гледала 7 котки, едната от които е с левкимия и може малкия да се зарази от нея.
Извинявам се, че лекичко ще оспамя темата, но Левкемията не е заразна....

Публикувано: 09 February 2011 - 02:36 PM
Публикувано: 09 February 2011 - 02:38 PM
Публикувано: 10 February 2011 - 01:04 PM
Пожелавам късмет на котето и добри стопани...