50 кучета в Пловдив и последните 18 изгранници имат нужда от дом
Публикувано: 10 April 2011 - 07:31 PM

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.
Публикувано: 10 April 2011 - 10:44 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 April 2011 - 08:18 AM
Ето целият албум със снимки от разходката: http://www.facebook....59354&aid=57288
Публикувано: 11 April 2011 - 07:44 PM
Тя е младо куче,на около година, много плаха, не съм я чула да лае, както доскоро правеха почти всички останали - тя мълчеше и бягаше до края на синджира си от нас.
Вчера, преди да я дадем в приемния дом, тя сама тръгна към мен - извървя обратния път не далеч от човека, а към него. Нали си представяте чувството?
Следващият път тя ще ми липсва, но затова всичко си струва.

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.
Публикувано: 11 April 2011 - 11:33 PM
Реших да кача снимките на кучетата,които са в приемен дом.По ред на номерата:
1.Ушка
2.Миси
3.Бабата ни,която от петък отива в приемен дом
4.Джони-който не само е в приемен дом,но беше опериран от тумор и кастриран,много бързо се възстановява,за наша радост:)

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.
Публикувано: 12 April 2011 - 12:02 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 13 April 2011 - 04:29 PM

Публикувано: 14 April 2011 - 01:54 PM
Така бързо се преобразиха тези мили същества - на първите снимки нито едно не се усмихваше,
седмица-две по-късно надежда започна да се проблясва в очите им,
а сега са направо неузнаваеми - усмихнати, с развети опашки и самочувствие, абе прекрасни !
Браво Пловдив !

Публикувано: 15 April 2011 - 08:45 AM

Небходими са ни препарати за външно обезпаразитяване на кучетата, там гъмжи от кърлежи и всякакви гадинки, молим ако някой има възможнст да се включи със закупуването на такива, ще сме ви много благодарни!
Публикувано: 15 April 2011 - 11:51 AM
може би трябва да се пише във вет форума
за нещо по-евтино дето да върши работа,
че разните пипетки са доста скъпи,
а пудрата не мисля, че върши работа - понеже дъжда ще ги мокри
Публикувано: 15 April 2011 - 06:13 PM
Публикувано: 15 April 2011 - 06:19 PM
jurko, в 15 April 2011 - 06:13 PM, написа:
Жалко, онлайн магазинът беше добър. Явно не му стигна печалбата, та има нов асортимент:
Цитат
Няма да правя реклама на подобен магазин.
Кое е повече в случая - позата или вредата? Не знам. За себе си съм решила да нямам никаква толерантност към действието "продажба на кучета и котки" в магазин, па били те и с "гарантиран произход". Да бе!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 April 2011 - 07:32 PM
rodegunda, в 15 April 2011 - 04:23 PM, написа:
Много жалко :((
Никога не купувам нищо от магазин, в който се продават животинки, било то и хамстери

Anuk, благодарим за съвета, ще разпитаме относно пръскането на около!
Публикувано: 17 April 2011 - 06:29 PM

Имам една пратчица за вас от няколко намордника(не са чисто нови ноооо) дано да ви свършат работа.
Моля напишете ми на лични адрес за да ви ги пратя.
Относно обезпаразитяването против външни паразити аз лично съм много доволна от Неостомозан-той е против всички външни паразити.Става са напръскване на самите животни и на къщичките.Сравнително евтин е.Можете да направите разтвора в пръскачка и с нея да напръскате навсякъде.