Dog.bg Форуми : 50 кучета в Пловдив

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

50 кучета в Пловдив и последните 18 изгранници имат нужда от дом

#1 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2011 - 02:59 PM

Здравейте, става въпрос за 50 кучета, гледани от човек от години, който едвам свързва двата края и не може да се грижи за тях. Мисля обаче, че можем заедно да им помогнем, заведем на ветеринар и намерим дом на някое от тези нещастни животни. На първо време тази събота или неделя приканвам пловдивчани да отидем да видим кучетата, занесем храна и ги снимаме. Отделно трябва да започнем да събираме храна. Кучетата общо взето гладуват, условията при които се отглеждат са ужасяващи и те самите са на верига. Трябват ни повече хора за това мероприятие.

#2 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 February 2011 - 03:16 PM

Катя, мисля че не ви трябва много народ за първо посещение. Няколко човека са достатъчни за да се види, опише и снима. Няма смисъл от тълпи хора да идете там, само ще изплашите животните. Поне така си мисля.

Идете, снимайте, пребройте - мъжки, женски, кастрирани, не, възраст, характер и т.н. Колко има болни и от какво лечение се нуждаят. Колкото по-малко хора знаят за местонахождението им, толкова по-добре.

#3 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2011 - 08:21 PM

Днес с Доника отидохме да видим и снимаме кучетата на Митко. Снимков материал ще качи Доника, която снимаше :ab_041: Благодаря ти за което Доника. Та резултата е следния: 47 кучета, от които 4 с краста и 1 с рак на кожата. Кучетата са много хубави и добри, не са агресивни и аз дори успях да дам на всяко едно от тях от гранулите, които донесохме. В тази връзка искам да благодаря на Тинати :rc_036: , която ни даде 50 лева и купих 40 кг. храна, Доника също донесе чувал с гранулки :rc_036: Митко се грижи за тях, но е ограничен от към пари и транспорт, защото кучетата са извън града и трудно се стига до тях- само пеш. Трябват спешно гранули и храна за кучетата, а и да се търси приемен или постоянен дом за тях. Интересуват ни и хапчета за обезпаразитяване, препарати против краста, антибиотици и много, ама много храна.

#4 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 February 2011 - 08:50 PM

Кате, в този форум има потребителка chelita, която е много ангажирана с кучетата на този Митко. Той, всъщност, е бившия председател на Дружеството за защита на животните. Във ФБ има група "Пловдив-Без дом". Би могла да потърсиш и там още съмишленици. Опитват се да му помагат както могат. Същият човек донесе кучето с разкъсаната глътка. Доколкото разбрах вече са му намерили дом.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#5 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2011 - 09:31 PM

Малко уточнение - дом в Австрия намери tinati, при една много неприятна ситуация, за която не ми се иска да споделям, а и не е необходимо.Така tinati показа, че най-важното е да се работи за животните независимо от всичко."Пловдив- без дом" поемат изпращането.
Аз снощи видях снимки на кучетата на Димитър в страницата на Фейсбук-групата " Помощ за животинки в беда", към която Димитър се е обърнал за помощ.Имайки предвид голямата аудитория там, няма ли да е добре да се координират усилията? Разбира се, много важна е конкретната информация, която днес е била получена и ще бъде споделена
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#6 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2011 - 09:38 PM

да не са едни кучета, които живеят в поле, близо до един квартал на Пловдив, малко навътре стоят, в сглобени "къщички", вързани, имат и ограда, мрежа, ако помня добре. ако са същите, преди 2 години ги ваксинирахме всичките. мога да издиря контакти на хората, които помагаха на тях, с храна, разходки, и ги гледаше един господин, ако не се лъжа, художник. бяха около 50-тина.бяха им издадени и паспорти. ваксините постави ветеринарен лекар от пловдив, който ги беше прегледал преди това и обезпаразитил. мисля, че бяха поливалентни ваксините, но не съм сигурна. трябва да поровя. и още тогава уговорката беше да започнат да ги задомяват, но мисля, че собственикът им имаше доста притеснения за това.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2011 - 09:40 PM

Деси, тази Челита и групата освен с 1 чувал с храна не е помогнала с нищо на Митко, а доколкото зная, нищо и не организират да му помогнат. Така, че нека се заемем и направим нещо по въпроса, а не умуваме. Кучетата са гладни и болни и имат спешна нужда от помощ.

#8 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2011 - 09:42 PM

Показване на мнениетоmunk, в 12 February 2011 - 08:43 PM, написа:

да не са едни кучета, които живеят в поле, близо до един квартал на Пловдив, малко навътре стоят, в сглобени "къщички", вързани, имат и ограда, мрежа, ако помня добре. ако са същите, преди 2 години ги ваксинирахме всичките. мога да издиря контакти на хората, които помагаха на тях, с храна, разходки, и ги гледаше един господин, ако не се лъжа, художник. бяха около 50-тина.бяха им издадени и паспорти. ваксините постави ветеринарен лекар от пловдив, който ги беше прегледал преди това и обезпаразитил. мисля, че бяха поливалентни ваксините, но не съм сигурна. трябва да поровя. и още тогава уговорката беше да започнат да ги задомяват, но мисля, че собственикът им имаше доста притеснения за това.

Да, същите са , но имайте предвид, че някой от тези кучета вече са умрели и има нови, неваксинирани и болни.

#9 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2011 - 09:46 PM

Днес при разговора ми с Митко разбрах, че иска вече да си почине от грижите си към кучетата, да ги задоми и погледне здравето си, защото не се чувствал вече добре. Представям си, ако се случи нещо с него, защото той не е в първа младост, какво ще стане с тях.

#10 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2011 - 09:54 PM

Включвам се на бързо, само ще кача снимките и се извинявам за лошото качество, но нещо съм натиснала на апарата и снимките са много бледи :dry:

http://violenzas.sni...22.22382078.big

Утре пиша по-подробно!

#11 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2011 - 12:00 AM

Ами не знам защо битува тази настройка, специално за Пловдив, непременно да се показваме кой какво е направил?! Кате не знам какво си видяла, сигурно е драматично, но не мисля, че става дума за умуване по въпроса. Изобщо не омаловажавам участието на Марти (tinati) в акциите по спасяване на кучетата и съм благодарна, че има такива хора като нея. Но не мога да не отбележа, че очевидно е имало и други, които са помагали във времето на този човек. Не може да се изразява негативна настройка към всеки, който не може да скочи тутакси и да се ангажира тотално с определен проблем. Отказвам да приема такава логика. Тази госпожа (Челита) се е погрижила за следоперативния период на кучето, което не е лесна задача и не мога да я обвинявам, че е отнесла само един чувал храна. В крайна сметка всеки помага с каквото може и както може. Аз знам, че част от кучетата на този Димитър, миналата година, са лекувани със средства на жена, намерена като спонсор от ветеринарния доктор. Направила го е без да го коментира и без да споменава. Малко ли е това?! Има още поне дузина човека, които ежемесечно помагат на някое коте или куче. Това, че не се ангажират по мащабен начин в спасението на улични животни не ги прави по-малко полезни.
Уважавам емпатията на този човек, но той е стар не от вчера и това също трябва да се има предвид. Той е направил това, което е счел за необходимо и нужно и което е могъл да направи според средства, възможности и т.н.
Не виждам причина да не се търси начин за комуникация с повече хора, които макар и частично или от време на време могат да помагат при определени ситуации. В действията им няма нищо пренебрежително или осъдително.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#12 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 February 2011 - 12:30 AM

Като начало - нправете хубави снимки на всяко едно куче. Кратко описание на характер, размер, пол, здраве. (За справка виж темата Много котки в Плодив - там това е направено перфектно). Не съм видяла страницата във ФБ - но е добре всяко куче да има подробно описание и снимки.
Това, че човекът иска да си почине е добре. Дано на мястото на задомените да не се появят нови.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#13 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 12:52 AM

Имате ли банкова сметка,по която мога да преведа пари?
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#14 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 04:30 AM

Моля, сумите, които желаете да дарите за кученцата да се превеждат по сметката на форума

#15 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 04:45 AM

Не омаловажавам ролята на всеки един от дарителите, които през годините са помагали на този човек и неговите кучета. Напротив, искам да благодаря на всеки един от тях за подкрепата и да помоля да се присъединят и повече хора, защото проблемът не е само на Митко или друг, а на всички нас. Обществото ни, държавата ни не се е погрижило за тези животни и ние сега сме принудени сами да се оправяме.
За постоперативния период на кучето, за което споменаваш Деси, се погрижи изцяло Лили5, която и до момента се грижи за момичето изцяло със собствени средства. Ваксинира и чипира го също със свои пари.А пост оперативните грижи са били веднага след операцията да я откарат на полето, да я вържа и да се спасява както може и то независимо, че има интерес към осиновяване и прочие. А Лили, която и без това е преуморена от грижите за кучета я взима и гледа като малко дете.Това е истината. А за жената, дала чувала на Митко, да ти кажа че със сигурност той не е купен от нейните пари, а от парите, които тя лично чрез групата събира за кучетата на Митко и Валя, които не са малко, но са безотчетни до момента, а дадената им помощ е нищожна.
Трябва най- накрая да се направи организация, при която така да се направят нещата, че ефективно да се помага,не на парче, а в цялост решаване на проблемите.

#16 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 08:56 AM

- Познавам Митко от 2-3г, аз и още няколко човека му помагаме с пари или храна за кучетата, проблема е, че постоянно му се обаждат да прибере някое куче и така бройката нараства! Кучетата се намират извън града, което доста усложнява грижите по тях, всеки ден човека ходи пеша за да стигне до мястото и да ги храни, другият проблем е, че там няма вода и взима с една количка от близко предприятие, тя изглежда ето така:
http://violenzas.sni...570422.22382324

Належащи нужди са:
- храна за кучетата
- съдове за вода и храна
- препарат за обезпаразитяване, каза че му трябват 20лв, да го купи от ветеринаря с отстъпка
- количка, с която да превозва водата или поне гуми за такава
- къщички за кучетата

Нека, който има възможност и желание да помогне!
Има няколко бивши домашни, на които там им е особено некомфортно и спешно трябва да задомим, по късно ще ги пусна в отделни постове, дано някой ги хареса!

#17 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 09:44 AM

Благодаря ти, Доника. Трябва доста неща да се напрявят, защото там няма нищо, освен едни прислони, паянтови, които са почти без покрив, не могат да предпазят кучетата от вятър и студ. Потресена съм, не съм спала и още съм под влияние на видяното и с непрекъснатата мисъл по какъв начин можем да помогнем на тези изстрадали животни. Кучетата са изключително слаби,вечно гладни, много от тях и болни, затова спешно трябва да се намери вариант за извеждането им оттам. Мястото е пожароопасно, ако нещо се запали наблизо, кучетата ще се превърнат във факли.А пък ако някое се изскубне от веригата и тръгне да бяга с края й, може да се уплете там на полето и да си загине така, без да може да бъде намерено. Отделно там е кално, трудно се стига, без елементарни условия, като вода. Ужасяващо е, само който го е видял може да види изцяло трагедията на това място. А рядко някой иска да влезе между кучетата, защото усещането в началото си е направо страшно. Но те са добри кучета, които искат внимание и ласки, както пише и Доника има бивши домашни- немска овчарка,черна сетерка, няколко съвсем дребни красиви кученца, идеални за осиновяване. Трудно е обаче всяко куче да бъде снимано, защото те се крият и постоянно движат, трябва да се пазиш и да не те "хареса" някое куче, което си настъпил.
Кучетата все още са недоверчиви и трябваше около час да се успокоят и ни приемат. После пък ги нахранихме, за да съм сигурна, че ще хапнат малко. Митко ги храни всичките с 6 кг. гранули, които са от най- евтините, натопени с хляб и това е. Няма друга дажба за деня, няма месо, няма нищо. Кучетата имат нужда от малко подсилване с храна и витамини, защото явно от недостига им се разболяват.
Мисля си, че дори условията в Сеславци може и да не са толкова ужасни. Не съм ходила там, но от темата във форума чета за състоянието там.
Трябва да се помисли как да бъдат изведени и къде. А на първо място да се даде ветеринарна помощ на болните и да се уреди редовното им хранене. Трябват поне няколко човека, които на смени да поемат храненето, ако не всеки ден, то поне през ден, желателно е всеки ден, но според възможностите. Храна трябва минимум 20 кг гранули на ден, които трябва да се карат там всеки ден, вода също се носи всеки ден. Самото хранене изисква поне час и половина, което за работещи хора си е доста време.

#18 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 10:03 AM

В никакъв случай не искам да измествам фокуса на темата от кучетата, но от това, което прочетох до тук оставам с впечатление, че самият човек също има нужда от помощ, не само за кучетата, но и за себе си. Има ли вариант, в който да се опитаме да помогнем и на кучетата и на него?

#19 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 10:41 AM

Показване на мнениетоiglub, в 13 February 2011 - 09:08 AM, написа:

В никакъв случай не искам да измествам фокуса на темата от кучетата, но от това, което прочетох до тук оставам с впечатление, че самият човек също има нужда от помощ, не само за кучетата, но и за себе си. Има ли вариант, в който да се опитаме да помогнем и на кучетата и на него?

Нека първо да се опитаме да помогнем на кучетата, ако се намери вариант и за човека ще е супер :wb_052:
За Митко мога да кажа само, че е интелигентен човек, в никакъв случай не луд или нещо подобно, не е изпаднал или клошар, човек на изкуството- художник, който се интересува от езотерика, психология и религия, дори го закарах вчера на лекции на бялото братство на Дънов, на които редовно ходи. Това го пиша, за да стане ясно що за човек е. Наистина го видях вчера за първи път, но останах обаче с добро впечатление.

#20 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2011 - 10:46 AM

Показване на мнениетоiglub, в 13 February 2011 - 07:08 AM, написа:

Съгласна съм, че човека има нужда от помощ, но при многократните ми критики към него, че това не може да продължава, той ми казва ситуация при която го заплашват, че ако не вземе кучето ще го обият и той естественно го взема!

Бушката, ще направим нови снимки и ще пуснем теми поне на бившите домашни кучета, само ни трябва малко време, защото за сега сме само двете с Катя!

Искам да ви представя Гена, кастрирана е, много мила и гальовна кучинка, бивша домашна, искаше постоянно внимание, като знам, че сега е там сред нищото направо ми се къса сърцето :dh_188:
http://violenzas.sni...570422.22382265
http://violenzas.sni...570422.22382315
http://violenzas.sni...570422.22382232

• (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни