- (15 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
50 кучета в Пловдив и последните 18 изгранници имат нужда от дом
Публикувано: 07 February 2011 - 02:59 PM
Публикувано: 07 February 2011 - 03:16 PM
Идете, снимайте, пребройте - мъжки, женски, кастрирани, не, възраст, характер и т.н. Колко има болни и от какво лечение се нуждаят. Колкото по-малко хора знаят за местонахождението им, толкова по-добре.
Публикувано: 12 February 2011 - 08:21 PM

Публикувано: 12 February 2011 - 08:50 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 12 February 2011 - 09:31 PM
Аз снощи видях снимки на кучетата на Димитър в страницата на Фейсбук-групата " Помощ за животинки в беда", към която Димитър се е обърнал за помощ.Имайки предвид голямата аудитория там, няма ли да е добре да се координират усилията? Разбира се, много важна е конкретната информация, която днес е била получена и ще бъде споделена

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.
Публикувано: 12 February 2011 - 09:38 PM

Публикувано: 12 February 2011 - 09:40 PM
Публикувано: 12 February 2011 - 09:42 PM
munk, в 12 February 2011 - 08:43 PM, написа:
Да, същите са , но имайте предвид, че някой от тези кучета вече са умрели и има нови, неваксинирани и болни.
Публикувано: 12 February 2011 - 09:46 PM
Публикувано: 12 February 2011 - 09:54 PM

http://violenzas.sni...22.22382078.big
Утре пиша по-подробно!
Публикувано: 13 February 2011 - 12:00 AM
Уважавам емпатията на този човек, но той е стар не от вчера и това също трябва да се има предвид. Той е направил това, което е счел за необходимо и нужно и което е могъл да направи според средства, възможности и т.н.
Не виждам причина да не се търси начин за комуникация с повече хора, които макар и частично или от време на време могат да помагат при определени ситуации. В действията им няма нищо пренебрежително или осъдително.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 13 February 2011 - 12:30 AM
Това, че човекът иска да си почине е добре. Дано на мястото на задомените да не се появят нови.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 February 2011 - 04:45 AM
За постоперативния период на кучето, за което споменаваш Деси, се погрижи изцяло Лили5, която и до момента се грижи за момичето изцяло със собствени средства. Ваксинира и чипира го също със свои пари.А пост оперативните грижи са били веднага след операцията да я откарат на полето, да я вържа и да се спасява както може и то независимо, че има интерес към осиновяване и прочие. А Лили, която и без това е преуморена от грижите за кучета я взима и гледа като малко дете.Това е истината. А за жената, дала чувала на Митко, да ти кажа че със сигурност той не е купен от нейните пари, а от парите, които тя лично чрез групата събира за кучетата на Митко и Валя, които не са малко, но са безотчетни до момента, а дадената им помощ е нищожна.
Трябва най- накрая да се направи организация, при която така да се направят нещата, че ефективно да се помага,не на парче, а в цялост решаване на проблемите.
Публикувано: 13 February 2011 - 08:56 AM
http://violenzas.sni...570422.22382324
Належащи нужди са:
- храна за кучетата
- съдове за вода и храна
- препарат за обезпаразитяване, каза че му трябват 20лв, да го купи от ветеринаря с отстъпка
- количка, с която да превозва водата или поне гуми за такава
- къщички за кучетата
Нека, който има възможност и желание да помогне!
Има няколко бивши домашни, на които там им е особено некомфортно и спешно трябва да задомим, по късно ще ги пусна в отделни постове, дано някой ги хареса!
Публикувано: 13 February 2011 - 09:44 AM
Кучетата все още са недоверчиви и трябваше около час да се успокоят и ни приемат. После пък ги нахранихме, за да съм сигурна, че ще хапнат малко. Митко ги храни всичките с 6 кг. гранули, които са от най- евтините, натопени с хляб и това е. Няма друга дажба за деня, няма месо, няма нищо. Кучетата имат нужда от малко подсилване с храна и витамини, защото явно от недостига им се разболяват.
Мисля си, че дори условията в Сеславци може и да не са толкова ужасни. Не съм ходила там, но от темата във форума чета за състоянието там.
Трябва да се помисли как да бъдат изведени и къде. А на първо място да се даде ветеринарна помощ на болните и да се уреди редовното им хранене. Трябват поне няколко човека, които на смени да поемат храненето, ако не всеки ден, то поне през ден, желателно е всеки ден, но според възможностите. Храна трябва минимум 20 кг гранули на ден, които трябва да се карат там всеки ден, вода също се носи всеки ден. Самото хранене изисква поне час и половина, което за работещи хора си е доста време.
Публикувано: 13 February 2011 - 10:03 AM
Публикувано: 13 February 2011 - 10:41 AM
iglub, в 13 February 2011 - 09:08 AM, написа:
Нека първо да се опитаме да помогнем на кучетата, ако се намери вариант и за човека ще е супер

За Митко мога да кажа само, че е интелигентен човек, в никакъв случай не луд или нещо подобно, не е изпаднал или клошар, човек на изкуството- художник, който се интересува от езотерика, психология и религия, дори го закарах вчера на лекции на бялото братство на Дънов, на които редовно ходи. Това го пиша, за да стане ясно що за човек е. Наистина го видях вчера за първи път, но останах обаче с добро впечатление.
Публикувано: 13 February 2011 - 10:46 AM
iglub, в 13 February 2011 - 07:08 AM, написа:
Съгласна съм, че човека има нужда от помощ, но при многократните ми критики към него, че това не може да продължава, той ми казва ситуация при която го заплашват, че ако не вземе кучето ще го обият и той естественно го взема!
Бушката, ще направим нови снимки и ще пуснем теми поне на бившите домашни кучета, само ни трябва малко време, защото за сега сме само двете с Катя!
Искам да ви представя Гена, кастрирана е, много мила и гальовна кучинка, бивша домашна, искаше постоянно внимание, като знам, че сега е там сред нищото направо ми се къса сърцето

http://violenzas.sni...570422.22382265
http://violenzas.sni...570422.22382315
http://violenzas.sni...570422.22382232
- (15 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »