lilly5, в 10 March 2011 - 02:01 PM, написа:
Няма да споделям впечатленията си, ще ви покажа две мои нескопосани снимки, които според мен изразяват всичко:
IMG_0064.JPG
IMG_0080.JPG
Необходима е около 600 кг храна на месец!
Видях не повече от 4 кучета, които изглеждат социални и поне два пъти повече агресивни.
Необходима е спешна социализация, поне в събота и неделя помислете дали може да отделите време за хранене и разходки и просто за общуване с кучетата, необходими са поне 10-на души.
Наистина никое куче не заслужава да живее в този ад, помогнете им!
Започвам експозето от тук, за да ви покажа един частен случай, от....частния случай с кучетата на това поле.Визирам озъбеното куче от втората снимка-мъжко, некастрирано, на ок.4 години с името Диди.От две седмици Диди е при мен в приемен дом.Преди 3 дена наш приятел, който точно заради Диди е решил да идва на сбирките и да социализира именно това озъбено куче, ми прати линк и не можах да позная това куче.Пламене, ако ти си виновник за неговата промяна-

!Както и на всички доброволци, участвали в хранене и разходки там.Сега кучето е съвсем различно, силно стресирано и плашливо в присъствие на хора.Радва се единствено на мен, но пак се плаши лесно и ме чака да се отдалеча, за да започне да се храни или да пие вода.Но повикам ли го, пристига с подчинено излъчване и плахо махащо с опашка,почти прилепнала към корема му.Такива са там кучетата-уж страшни, а вземеш ли до в дома си, дадеш ли му малко храна, ласка и отношение....показват своето благодарно сърце.Дава ми да го пипам където си искам, трепери, но не се сеща да посегне.Следва ме из стаите, спокоен е, когато съм в полезрението му и....стиска до разходките.Говорим за 5 годишно вече куче, живяло без дом, което на всичкото отгоре, поради лошите условия на живот, е развило хронична бактериална инфекция на пикочните пътища.Дори и с нея, то се стиска, а това не е толкова лесно, особено за един бездомник.Какво повече да кажа като суперлативи за него?!Диди никога няма да изчисти този проблем, но той ще е на периоди и в моменти на обостряне, ще трябва да приема антибиотик.През останалото време няма нужда да пие нищо.Това не ще повлияе на качеството на живот, понеже никой важен орган не е засегнат или деформиран.След края на лечението ще го запиша за кастрация.Ето ви снимки на един вече не бездомен Диди, да видите колко е различен и стреснат от новото място и живот: