Dog.bg Форуми : 50 кучета в Пловдив

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

50 кучета в Пловдив и последните 18 изгранници имат нужда от дом

#241 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 04 March 2012 - 05:47 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 30 December 2011 - 08:34 PM, написа:

Вече е у дома.Скоро ще пиша впечатления.Засега само ръмжи на другите кучовци,защото явно се страхува.

Ох,ама и аз обещавам :dry: .Радвам се много за нея.Когато се поотпусне ,осиновителите й ще са очаровани от желанието й за ласки и внимание.
User's Signature

Качена снимка

#242 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 March 2012 - 06:57 PM

...и...сега за останалите клетници от полето по...български.Снимките ще ги предостави Доника, но от мен коментар в аванс:
Лудият Макс, или както е по паспорт Димитър, незнайно за никого е започнал да разковава....къщичките.Онези, същите, които преди месеци ухаещи още на бор, бяха пренесени на полето и замениха паянтовите заслони от стари палети и ръждиви пирони,които той наричаше "колибки".Защо?-казва ли ти някой, ако и да си го попитал.С анормален човек можеш ли да комуникираш разумно?!Кате, ти да знаеш що така?Видя лично вчера за какво пиша,нали?Липсват парчета летви от козирките, на стържащите пирони кучетата буквално могат да се разпорят, понеже често киснат като чайки отгоре,на покривите.Макар и редовно хранени от Ася, която пък и колата си счупи по тоя път накрая при поледица, кучетата не бяха разхождани къде цялата зима.Поради непроходимост до там и липса на възможност да пристъпваш, без да си загубиш ботушите в снега или калта.Последен от там замина Белчо и вече е напет германец.Онзи-стресираният, копието и роднина на Дина.Ние намаляваме бройката, Макс връзва нови....и едно наливане от пусто в празно.Патова ситуация....засега.Намалихме бройката на 16 все пак.Щото и ние сме луди за връзване :flagbg:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#243 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 March 2012 - 07:09 PM

Този без бой няма оправяне, за куража и търпението, за къртовския ви труд :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2012 - 07:36 PM

За съжаление и каруца бой връз глава, дето отдавна е разхерметизирана....да не дава Господ!И една много неприятна новина за нашето старче с най-младежката муцунка-Вальо.Възрастта му бе към залеза кучешки, дирофилария в комбинация с рак....но все пак последните 2 и повече месеца той живя без верига-радостен, подтичващ, дори задомен навън.Починал кротко в съня си.Никому нищо лошо не сторил, щастлив само да ти чуе гласа, ненатрапчив, сговорен, идеалният другар на Човека.Почивай, миличък, и знай, че няма да те забравим! :dh_188: На снимката той е вече в новия и последен за него дом.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#245 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2012 - 09:32 AM

Ето, в какво състояние са няколко от празните вече къщички, ако някой може да помогне с транспорт да ги махнем от там, да ни пише.
На въпроса ми защо го е направил, отговори, че не бил той и не знае защо са разковани :ud_009:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#246 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 11:26 AM

Показване на мнениетоlilly5, в 10 March 2011 - 02:01 PM, написа:

Няма да споделям впечатленията си, ще ви покажа две мои нескопосани снимки, които според мен изразяват всичко:

Прикачен файл IMG_0064.JPGПрикачен файл IMG_0080.JPG

Необходима е около 600 кг храна на месец!

Видях не повече от 4 кучета, които изглеждат социални и поне два пъти повече агресивни.
Необходима е спешна социализация, поне в събота и неделя помислете дали може да отделите време за хранене и разходки и просто за общуване с кучетата, необходими са поне 10-на души.

Наистина никое куче не заслужава да живее в този ад, помогнете им!

Започвам експозето от тук, за да ви покажа един частен случай, от....частния случай с кучетата на това поле.Визирам озъбеното куче от втората снимка-мъжко, некастрирано, на ок.4 години с името Диди.От две седмици Диди е при мен в приемен дом.Преди 3 дена наш приятел, който точно заради Диди е решил да идва на сбирките и да социализира именно това озъбено куче, ми прати линк и не можах да позная това куче.Пламене, ако ти си виновник за неговата промяна- :rc_036: !Както и на всички доброволци, участвали в хранене и разходки там.Сега кучето е съвсем различно, силно стресирано и плашливо в присъствие на хора.Радва се единствено на мен, но пак се плаши лесно и ме чака да се отдалеча, за да започне да се храни или да пие вода.Но повикам ли го, пристига с подчинено излъчване и плахо махащо с опашка,почти прилепнала към корема му.Такива са там кучетата-уж страшни, а вземеш ли до в дома си, дадеш ли му малко храна, ласка и отношение....показват своето благодарно сърце.Дава ми да го пипам където си искам, трепери, но не се сеща да посегне.Следва ме из стаите, спокоен е, когато съм в полезрението му и....стиска до разходките.Говорим за 5 годишно вече куче, живяло без дом, което на всичкото отгоре, поради лошите условия на живот, е развило хронична бактериална инфекция на пикочните пътища.Дори и с нея, то се стиска, а това не е толкова лесно, особено за един бездомник.Какво повече да кажа като суперлативи за него?!Диди никога няма да изчисти този проблем, но той ще е на периоди и в моменти на обостряне, ще трябва да приема антибиотик.През останалото време няма нужда да пие нищо.Това не ще повлияе на качеството на живот, понеже никой важен орган не е засегнат или деформиран.След края на лечението ще го запиша за кастрация.Ето ви снимки на един вече не бездомен Диди, да видите колко е различен и стреснат от новото място и живот:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#247 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 04:58 PM

Този много радваше на първите снимки, личеше се, че е от кофти бъзливците. Още повече радваше коментара на Пламен, който реши да се нагърби с него. :ba_025:
А кучето ще бъде разкош, когато посвикне със стопаните си.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#248 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 10:06 PM

Кучето все повече се разкошотийства. :smile: Тази вечер, използвайки пустите улици, го оставих без повод да върви до мен-беше редом и съблюдаваше темпото ми, за да не изостане.Без награди-само защото аз съм неговият водач и той ми го показва.Вкъщи сякаш няма куче-свива се някъде да не пречи, звук не издава, косми не падат, предмети не се бутат, не гризе, дори не ме подканя за игра-само ми се радва, ако му заговоря и се надвеся да го погаля.Котки и птици не забелязва навън.Но момите....Способен е маламут да нахока, задето му се пречка в ухажването и...здравенякът се оттегля пред неговата категоричност.Жестовете са му показно авторитарни-страшни зъби и ръмжене, но се стига единствено до замръзване над врата на досадника, колкото другият да схване идеята.Не наранява, няма агресия.Сега правя нещо , което досега само съм изкоренявала у другите кучета-викам го, докато се храня, и му давам от масата храна.Топя разстояние, но не и авторитет.Не знае ни една команда, но прекрасно се ориентира какво се иска от него само по тона ми.Няма и да го обучавам засега-прекалено още е стреснат.Той самият се учи и то доста бързо, на моите порядки и стериотипи.Излъгах- знае прекрасно думата "Шът!".Чуе ли я и бяга като попарен.А познайте защо! :ea_103:
User's Signature

#249 Потребителят е офлайн   jurko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 10:08 AM

Бравоооооо ей много се радвам , че и от този ще стане кученце . Браво Ира . много му се кефя на този

#250 Потребителят е офлайн   jurko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 10:29 AM

Качена снимка

Наистина Диди ме заведе на полето и наистина той беше първия на който обърнах внимание там , но тази нарочена за проблемна кучка също ми грабна окото и сърцето . Много се моля и тя да се озове в дом в най скоро време . Обичам Цеци и се надявам и тя да бъде глезаната на някой .

#251 Потребителят е офлайн   jurko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 10:33 AM

Качена снимка

https://www.facebook...95959354&type=3

#252 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 01:59 PM

Еми Цеци е точно лъжица за твоята уста-Диди вече го видяхме какъв е Страшников :ab_041: Но тая мадама смята, че всички са и длъжни, държи се като кисела и несайдисана стара мома...време е да се намесиш както ти си знаеш,Пламене! :flagbg:
User's Signature

#253 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 09:42 AM

Диди се привърза до такава степен към мен, че се наложи да смени временния си дом и да замине при Галя за превъзпитаване.В манията си никой нищо да не ми стори и да не се доближава, започна да напада, и то на сериозно.От тези нападения пострада едно малко женско кученце на няма и два месеца, което си навря носа прекалено близо до него, а той лежеше в тревата до мен.И...щерка ми, която още има синки по крака-само защото се опита да легне на леглото до мен.Спя ли, в стаята не трябва да влиза никой- започва се едно страховито ръмжене.Парадоксална комбинация от страх спрямо човешкия вид и безумна ,бих казала маниакална любов към човека, който се грижи за него.Така реагира едно изстрадало и наплашено бездомниче, когато получи за пръв път в живота си сигурност, закрила и обич.До там ги е докарал и виновникът да съществува още безумния концлагер на полето-Димитър.
User's Signature

#254 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 09:45 AM

И една прекрасна новина, която вече съобщих и в друга тема- благодарение на Anuk и приятелите ни от friends4animals ,които се отзоваха на молбата ни за помощ при ваксинирането на кучетата, всичките останали 14 там са ваксинирани.Те напълно покриха разноските по тази акция.Колеги, всички ние,от Анимал Хоуп-Пловдив, сме ви безкрайно признателни и благодарни!!! :rc_036:
User's Signature

#255 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 May 2012 - 10:40 AM

:re_037: :rc_036:

#256 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 07:23 PM

Ден ми е за добри новини.Поредната е за прекрасния левент с душа на непораснал дечко-Бебо.Голям, красив, шматка и....ОСИНОВЕЕЕЕНННН!Натантарен с още 5 от 7-те бебета на полето, Сливка, Къри и....още едно куче, ама пусто като не попитах как се казва?Аз пък не мога да ги разбера тези немци-и мечка да осиновят, пак с нагръдник ще я разхождат, камо ли тоя перко наумов, ма нейсе.Всички са доволни, усмихнати, а някои и перманентно ухилени и лигавещи се!Марти- :rc_036: Направо подвиг извършихте последните дни.Бебо
User's Signature

#257 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2012 - 08:02 PM

аам другият куч беше Марти от ето тази
тема на Ели.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#258 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2012 - 07:28 PM

И аз искам да благодаря на friends4animals за помощта, която ни оказаха за ваксините на кучетата от полето :rc_036:

Качвам малко снимки на Бебо, всеобщия любимец на всички, най-енергичното куче от полето, осиновен вече в Германия :be_107:
Кучетата на полето са вече 12, последната измъкната от там е Чека, настанена е в приемен дом при Ариел :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#259 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2012 - 07:41 PM

Ех, тази Чека! Късокрачковците са ми голяма слабост! :wub:

Момичета, пожелавам ви скоро кучетата на полето да са 0 и всички да си имат собствено диванче!

:rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#260 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2012 - 06:05 AM

И понеже Доника засегна поредното в приемен дом куче от полето, сега ще дам малко инфо и за Чека: предполагаема възраст-5 години.Кастрирана, чипирана, снимана на рентген...заради старо счупване на задно краче, с което не си служи пълноценно.Но не и пречи да тича, ако реши, да скача на дивана като бълха-не изпитва болка или дискомфорт.След консултации по снимката с лекари, не се препоръчва наново счупване и наместване правилно на костите и-те вече трайно са видоизменени, а съединителната тъкан и мускулните влакна вече са и атрофирали.Дебела е, като охранен и кастриран котарак, също толкова спокойна и гальовна.След първите 5 дена скрита под масата, сега сама се качва на леглото, за да и е удобно и да я галим.Започна да примъква към себе си ту мой чорап, ту моя обувка, докато мен ме няма в нас.Предполагам-за да усеща част от мен, защото просто си ги оставя близо до нея.Козината и няма кучешки аналог и по-скоро е като на персийска котка.Точно по тази причина ще видите на една от снимките как се справих със сплъстената и опашка, която е обирала поне 5 години всичко от земята.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14