50 кучета в Пловдив и последните 18 изгранници имат нужда от дом
Публикувано: 07 December 2011 - 12:03 AM
Аз съм пристрастна към нея, защото помагах за изваждането й от полето, но не си представях, че толкова време ще остане в приюта. Някак факта, че е бивше домашно, кротко и мило наглед куче ме караше да си мисля, че лесно ще бъде харесана .
Ако няма промяна при нея и няма потенциални осиновители, да търсим такива и извън търсенето, което правят от Богров.
Според мен тя има големи шансове.
Публикувано: 07 December 2011 - 01:07 AM
Здравословното й състояние също е добро, нали?
Единствено да се посочи, че е леко стеснителна с хора, иначе всичко останало е ОК, нали?
Публикувано: 09 December 2011 - 04:55 PM
Ако има някой от София, който има възможност да заведе кучето на рентген /ние ще си платим разходите/ ще сме много благодарни, защото от тук няма как да помогнем.
Да докладвам за останалите кучета на полето, те вече са вече 19, всяка събота или неделя организираме посещения и разходки, имаме нужда от приемни домове, за съжаление е много трудно да се намери такъв дори за месец

Публикувано: 09 December 2011 - 05:34 PM
Публикувано: 10 December 2011 - 10:59 AM
dikari, в 09 December 2011 - 05:34 PM, написа:
За оцеляване във физическия смисъл на думата-дори не си е за вярване, наистина.Виж, духът им...Някои са толкова плахи, че се напикават още в колибката, като понечиш да ги изведеш на разходка.Други са в състояние на пълно отсъствие сякаш.Трети прибягват до страхлива агресия-лаят неистово или посягат да хапят.За мен е по-чудно социализацията им-попаднат ли в приемен дом, се преобразяват.Страхливото поведение за няколко дена е изместено от привързаност и благодарност-кучето те следва като сянка, целува те,търси близостта ти.Наперва уши, вдига опашка, преоткрива тепърва игра с човек или с играчка.И се опитваш да си спомниш това ли е същото мизерно и пречупено от съдбата същество с унил и безнадежден вид.А хигиенните им навици са като да са живели и навикнати в апартамент-стискат и пазят чисто.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 17 December 2011 - 06:55 PM
Бушка, моля те смени обаче подзаглавието "спешно нужда от помощ" --> на "и последните 18 изгранници имат нужда от дом".
Публикувано: 18 December 2011 - 04:50 PM
Затова ще пиша пак в темата тук - имаме евентуални осиновители за кучето Ели.
Каква е процедурата за взимането й от Богров?
Те ще си я заведат на лекар ( ако има нужда).
Публикувано: 18 December 2011 - 05:49 PM

Публикувано: 19 December 2011 - 11:13 PM

Каква бе радостта ми, когато разбрах, че и неговият шанс да получи нов дом- истински и негов си, вече не е химера.Да получи уют, топлина и закрила както неговата сестра Дина преди месец /на долната снимка/.И пак извадена от същото поле.

Публикувано: 20 December 2011 - 10:11 PM

Публикувано: 22 December 2011 - 04:58 PM

Публикувано: 28 December 2011 - 06:41 PM
Просто си мисля, колко важно е за тях да имат дом, с всичко, което се включва за едно куче в това понятие, нищо, че до 14 годишната си възраст дедко не е имал това щастие, нищо, че много не вижда и явно недочува, веднъж разтопил се в блаженството на дома, където винаги хранят, където те милват и въртят около теб, сигурно просто се появява страхът това да не изчезне.
Дано има щастието мъничко още да поживее като домашно куче, поне в края на дните си...

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.