Dog.bg Форуми : 50 кучета в Пловдив

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

50 кучета в Пловдив и последните 18 изгранници имат нужда от дом

#201 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 December 2011 - 12:03 AM

Бих искала да попитам тези, които ходят в Богров и виждат кучетата - какво е настоящото положение с Ели?
Аз съм пристрастна към нея, защото помагах за изваждането й от полето, но не си представях, че толкова време ще остане в приюта. Някак факта, че е бивше домашно, кротко и мило наглед куче ме караше да си мисля, че лесно ще бъде харесана .
Ако няма промяна при нея и няма потенциални осиновители, да търсим такива и извън търсенето, което правят от Богров.
Според мен тя има големи шансове.

#202 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 December 2011 - 12:35 AM

Ели е добре. Малко е срамежлива с хора и навярно това е причината никой да не я е избрал досега. Често я извеждаме за запознанства с кандидат-осиновители, но явно нейния човек не е бил сред тях.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 12:45 AM

Благодаря Илит, че ми отговори!
Ще се опитам да разкажа за нея на повече хора, както и това, което вие правите за нея и се надявам бързо да я видим осиновена.
Изглежда толкова "разбрана" и мила, не е за клетка тя :(

#204 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 01:07 AM

Сетих се и още нещо - тя е кастрирана, нали? Защото ще пиша за нея на няколко места, а предполагам, че при вас не е останала некастрирана и чипирана.
Здравословното й състояние също е добро, нали?
Единствено да се посочи, че е леко стеснителна с хора, иначе всичко останало е ОК, нали?

#205 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2011 - 04:55 PM

Sarah Marina, за съжаление здравословното състояние на Ели не е добро, още преди месец, когато се обадих да д-р Станкова ми обясни по телефона, че при операцията за кастрация се е натъкнала на туморни образувания, които са сраснати с червата и няма как да се оперират, за да добием по-точна представа за състоянието на Ели помолихме да й направят снимка.
Ако има някой от София, който има възможност да заведе кучето на рентген /ние ще си платим разходите/ ще сме много благодарни, защото от тук няма как да помогнем.

Да докладвам за останалите кучета на полето, те вече са вече 19, всяка събота или неделя организираме посещения и разходки, имаме нужда от приемни домове, за съжаление е много трудно да се намери такъв дори за месец :dh_188:

#206 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 December 2011 - 05:34 PM

Миналата седмица отидох да помогна и аз. Гледката не може да се опише. Сега са хранени редовно, имат хубави къщички, но сами, сред нищото, как са оцелявали години наред.Не може нормален човек да причини това на животно. За свръхусилията ви момичета, поклон!
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2011 - 08:07 PM

Има ли някой пътуващ от Пловдив за София в неделя сутрин, търсим транспорт за кученце, което ще замине неделя сутрин за германия. Евентуално може би и пътуване събота вечер ни устройва.

#208 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2011 - 10:59 AM

Показване на мнениетоdikari, в 09 December 2011 - 05:34 PM, написа:

Миналата седмица отидох да помогна и аз. Гледката не може да се опише. Сега са хранени редовно, имат хубави къщички, но сами, сред нищото, как са оцелявали години наред.Не може нормален човек да причини това на животно. За свръхусилията ви момичета, поклон!

За оцеляване във физическия смисъл на думата-дори не си е за вярване, наистина.Виж, духът им...Някои са толкова плахи, че се напикават още в колибката, като понечиш да ги изведеш на разходка.Други са в състояние на пълно отсъствие сякаш.Трети прибягват до страхлива агресия-лаят неистово или посягат да хапят.За мен е по-чудно социализацията им-попаднат ли в приемен дом, се преобразяват.Страхливото поведение за няколко дена е изместено от привързаност и благодарност-кучето те следва като сянка, целува те,търси близостта ти.Наперва уши, вдига опашка, преоткрива тепърва игра с човек или с играчка.И се опитваш да си спомниш това ли е същото мизерно и пречупено от съдбата същество с унил и безнадежден вид.А хигиенните им навици са като да са живели и навикнати в апартамент-стискат и пазят чисто.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#209 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2011 - 06:55 PM

Oтдавна обмисляхме с момичетата, дали да сменим името на темата, защото все пак на полето не са вече 50 кучетата. Но нека си остане така все пак.

Бушка, моля те смени обаче подзаглавието "спешно нужда от помощ" --> на "и последните 18 изгранници имат нужда от дом".

#210 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2011 - 04:50 PM

Не мога да се свържа на нито един от телефоните, посочни за връзка с Богров ( включва се гласова поща). Това не само днес ( предвид, че е неделя). Иначе благодаря на Стела Райчева, която препрати имейла ми на Весела Костурска и така разбрах, че Ели е кастрирана, общо взето добре здравословно, единствен "проблем", че е малко срамежлива :)
Затова ще пиша пак в темата тук - имаме евентуални осиновители за кучето Ели.
Каква е процедурата за взимането й от Богров?
Те ще си я заведат на лекар ( ако има нужда).

#211 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2011 - 05:49 PM

Все повече приятели на животните ни четат на стената във ФБ, както и тук.Днес дойдоха и нови хора, които така или иначе са искали дори до Богров да отидат, за да помагат с доброволчески труд, но от там са ги пренасочили към нас, понеже са ни съграждани тези ентусиасти. :flagbg:
User's Signature

#212 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2011 - 11:13 PM

Всеки,занимаващ се с бездомци, ги обича априори, но някои са му...определено под кожата.Такъв е случаят с моя фаворит от полето-Белчо.Прикачена снимка
Каква бе радостта ми, когато разбрах, че и неговият шанс да получи нов дом- истински и негов си, вече не е химера.Да получи уют, топлина и закрила както неговата сестра Дина преди месец /на долната снимка/.И пак извадена от същото поле.

Прикачена снимкаС Огромно задоволство и трепет в сърцето споделям, че благодарение на публикациите в нета за тези сиротничета, за Белчо се намери приемен дом и той вече блести като снежинка пресно изкъпан.Тази седмица му предстои и кастрация и стискам палци след месец в досието му на стената на Animal Hope Bulgaria-Plovdiv да пише също ЗАДОМЕН!
User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 10:11 PM

Ето го и прекрасникът, когото днес посетих в приемния му дом.Това куче е...мечта.Никога не стъпвал в дом, той от самото начало се стиска и прави всичко само навън.От втория ден вече е прилепен за приемника си и го следи навсякъде, спи в коридора пред вратата му.Плахото,стресирано и треперещото от човешкото присъствие същество!Маха, милия, с опашка дори и на мен-помни ме.Само колите са нещо ново за него-то в джендема какви ти коли.Само суперлативи за него и това е!Оставих го порядъчно намляскан и намачкан.Жената отсега вече е сигурна, че ще страда от раздялата с него.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#214 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2011 - 12:33 AM

Лелеее...все едно винаги в къща е живял !!!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#215 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 22 December 2011 - 11:17 AM

Аз да сложа две снимчици на една безобразничка :)

Прикачена снимка

Прикачена снимка
Забравих, че имам снимки и на още един "полски" куч :ae_085:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#216 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2011 - 04:58 PM

Аха-полският Бебо!Вчера с теб сме се разминали-отидох при Галя, която този път ми бе приготвила него за разходка.Новите ми впечатления от него са следните:голяяяям Бебо.Шматка :ab_041: .Котките ядат под носа му, а той не ги отразява, при все че моите пръсти ще ми ги отгризе, като му давам с ръка от същата храна.Надебелял, би теглил повече и от маламут, ако се наложи.Добряк и лиготия.Абе-необработен диамант.Вече схвана, че не трябва да се паркира върху гърдите на хората, че на мен лично ми идва на нивото на брадичката.Сега застава в стил сурикати,за да не докосва човека.Е, аз малко му го вмених, де :md_064: .С кучетата също е добре, само е любопитен и ако не усети лошо отношение от тяхна страна, си продължава по пътя.Намачкан и наяден по ушите порядъчно-той това мнооого си го обича.
User's Signature

#217 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 22 December 2011 - 05:02 PM

Той е твоето момче- мече,маламут-мамут :ab_041: .Благодаря ти Ариел :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 28 December 2011 - 03:48 PM

Дедко си има диван,който вече пази от млади нахалници.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 December 2011 - 04:08 PM

О, колко мило е това, без да е подозирал, че има в живота такива неща, сега му се случиха, да е жив и здрав и да се топли още много години!
User's Signature

Качена снимка

#220 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2011 - 06:41 PM

Галя ще потвърди : когато днес с Доника отидохме да го вземем, за да го водим на лекар, той изобщо не ни се зарадва, както обичайно и определено не му се искаше да го отвличаме, за първи път го чухме и да ръмжи.
Просто си мисля, колко важно е за тях да имат дом, с всичко, което се включва за едно куче в това понятие, нищо, че до 14 годишната си възраст дедко не е имал това щастие, нищо, че много не вижда и явно недочува, веднъж разтопил се в блаженството на дома, където винаги хранят, където те милват и въртят около теб, сигурно просто се появява страхът това да не изчезне.

Дано има щастието мъничко още да поживее като домашно куче, поне в края на дните си...
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни