Dog.bg Форуми : Храненето - ден първи до ден последен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (30 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храненето - ден първи до ден последен Оцени темата: -----

#381 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 September 2007 - 09:36 AM

Цитат

До г-н "Владо зоо"

понеже така патетично и с лекторски тон обясняваш, как ще коментираш, че в тази

http://www.dogfoodan...g_food_reviews/

класация       прехвалените  храни от клас "Премиум"  ( премиум ама само за България явно  ???) са на на последните места  , за да бъда по-точен има поне 500!!! продукта по-напред в класацията от примерно ПРЕХВАЛЕНИЯТ в БГ "Роял Канин",  а за другите  като даймонд, еукануба , про план , са доста по-назад, а  пурина и педигри  са на последните места.

Та въпросът ми е следният защо в САЩ и Германия не смятат Роял канин за клас" премиум", а тук е обратното??!!    Както винаги ни пробутват боклуците и както знаете като се повтори нещо 100 пъти накрая то става истина ... е почти!

ето къде се намира роял канин    в класацията   

http://www.dogfoodan...p/cat/6/page/16

Само не зная защо се хабиш. И без това ще ти изтрият мнението.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#382 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2007 - 09:43 AM

До г-н "Реди"

Не си спомням да съм наричал РК премиум клас. И все пак не смятам да коментирам горните линкове, защото ги прочетох и не виждам какво има да се коментира. Някакви хора си направили класация - чудесно. А ти ако искаш "не-патетично" си храни животните с храна от супера.
User's Signature

Качена снимка

#383 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 September 2007 - 12:11 PM

Реди, аз май нещо не разбрах.Качена снимка
Класацията, която си дал (тази) е по "PRODUCT TITLE", т.е. по име на продукта и не разбирам какво показва това, че са подредени по азбучен ред?  :o Или не съм разбрала?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#384 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2007 - 01:10 PM

аз само не разбрах кой точно и на каква база е направил подреждането

#385 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 11:18 PM

Цитат

Реди, аз май нещо не разбрах.Качена снимка
Класацията, която си дал (тази) е по "PRODUCT TITLE", т.е. по име на продукта и не разбирам какво показва това, че са подредени по азбучен ред?  :o Или не съм разбрала?

Първо искам да уточня, че всичко това не го пиша тенденциозно, а просто споделям по повод разговор в един немски форум  :

" redy

Verfasst am: 22.09.2007, 21:39    Titel:   

--------------------------------------------------------------------------------

mfx hat folgendes geschrieben:
hallo

canidae ist wirklich gut, bin vom anderen weg und füttere canidae.

gruss
mf

Hi man , was denkst du ueber "Royal canin", ist mir interressant, denn in Bulgarien gilt als die beste Hundenahrung?? Und was kostet z.B. "Energy 4800" in D.

mfx
APBT-Historiker

Verfasst am: 23.09.2007, 15:44    Titel:   

--------------------------------------------------------------------------------

hallo

lange nicht gesehen ! geh mal auf die seite dann findest du infos wie die futtersorten bewertet werden.

ich selber habe royle nie gefüttert - aber kenne  in den usa die es füttern.

hier haben wir kein problem mit canidae

http://www.dogfoodan...g_food_reviews/

gruss
mf
  "

Не знам какво не си разбрала?? Това , че Роял Канин е в  групата храни оценени с 2 звезди при възможни 6, това ли не си разбрала?? 
Ето подробен разбор на съставките на" Роял Канин медиум специал"
http://www.dogfoodan...e...t=279&cat=6

а за тези, които не разбират ще кажа накратко за какво става въпрос

"Значи  в храната преобладават растенията , а не МЕСОТО,  някои от съставките на рибните субпродукти са канцерогенни, а други натоварват бъбреците и черният дроб, причиняват алергии и ушни инфекции, а точно соята е смятана за причинител НОМЕР1 на хранителни алергии при кучетата"

И за да не ме обвинят , че нападам само Роял Канин  , ще кажа ,че и другите така рекламирани и хвалени храни в БГ са на същото , а и по - лошо ниво....     Разгледайте класацията и ще се убедите сами.

Та да обобщя, на мен всичко това ми прилича на едно голямо промиване на мозъци , на всякъде се повтаря едно и също, че в тези храни всичко било дозирано до грамче според нуждите на кучето ???  , че то кучето да не е машина, то е живо същество, ние децата си не храним така "прецизно", всичко това е само замазване на очите, видите ли ако не давате на кучето си  суха храна то няма да оцелее или ще се разболее, защото ВИЕ не знаете как да ги дозирате отделните съставки ( но май в последно време се оказва , че е точно обратното, животните мрат и получават алергии точно от така прехвалената суха храна)..... ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, това е храна , а не лекарство, поне ще сте сигурни, че няма да давате на кучето си цялата менделеева таблица по формата на стабилизатори овкусители, оцветители и не знам кво си още.... Като цяло всяка суха храна е пълна с химия,  това ми прилича все едно да храним децата си само с чипс.
....и кво се получава кръга накрая се затваря,  зоомагазин за храна -> вет

#386 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 06:49 AM

Знаеш ли  как се произвежда сухата храна? Чудно ми е как реши че е пълна само с химия. Да, в Любимец има само химия и зоб, но бъди сигурен, че големите производители са много сериозно проверявани от европейските и американски здравни органи.
И да, прав си, децата си не храним така прецизно, просто храносмилателните системи на човека и кучето са различни.
Пак питам, кой е направил тази класация и по какви критерии, защото всеки може да си качи страничка в интернет и това не е предпоставка за представителност или сериозен научен труд.

#387 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 09:24 AM

Виж сега аз никой не агитирам да не храни с прехвалените в Бг храни, просто споделям една гледна точка на хора необвързани с определена марка храна, защото каквото и да ми говорите по-вечето от най-ревностните защитници на сухата храна са и вносители на определена марка и не дават обективно мнение. Както виждате хората в Германия и в САЩ не изпадат в екстаз като чуят за Роял Канин , Еукануба, Даймонд, Про план и т.н...:-. 
Просто не се оставяйте така лесно да ви промиват мозъците , а мислете с тях :)...

Повече нямам какво да кажа по темата , нека всеки сам да си прави изводите!

#388 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 09:25 PM

Цитат

ще кажа ,че и другите така рекламирани и хвалени храни в БГ са на същото , а и по - лошо ниво....     Разгледайте класацията и ще се убедите сами.

Е всъщност внимателно я разгледах. Не мога да не отбележа, че има и "дву- и три-звездни" храни, които се предлагат в България. Но продължавам да не разбирам какъв е критерия по който са оценявани. Ако сравня две храни, които няма да назова, едната е със субпродукти, царевица, пшеница и пепел над 9% и е с четири звезди, другата е с 42% охладено месо, без царевица и пшеница и с 6% пепел и е с три звезди. Нещо ме съмнява много обективността на класацията.
User's Signature

Качена снимка

#389 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 06:14 PM

Моля ви кажете ми страшно ми е притеснено  :'( :'( :'( :'( Докато сме били аз и майка ми до магазина (за има няма 10 - 15 мин максимум ) Реми е направил голяма беля...В стаята на майка ми му е забранено да влиза и аз бях затворила , но мама слу4айно е оставила без да иска отворено , а на дивана беше ку4ешкия шоколад , който днес му купх , който реми е изял вси4ки  :-[ :'( :'( Сега няма да ве4еряме и не знам дали и да закусваме утре , сипах му прясно мляко , но не го пие :( Моля ви помагахте много съм уплашена  :'( :'( :'( :'(
User's Signature

Качена снимка

#390 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 06:16 PM

Най-много да се подриска. Не мисля, че има нещо страшно.
(нали опаковката не е изял?)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#391 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 06:21 PM

оХ слава богу  :'( Не е
User's Signature

Качена снимка

#392 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 07:36 PM

Имаше тема за шоколада. Щом е кучешки не трябва да има проблем. Пропуснете едно хранене (без мляко) и добре го разходете и си поиграйте, за да изхаби максимум енергия и след 24 часа няма проблем. През това време го наблюдавайте и ако прояви някакви необичайни симптоми го заведете на лекар.
User's Signature

Качена снимка

#393 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2007 - 08:10 PM

Ами никакви странни симптоми освен , 4е малко се продрискахме , но надявам се това не е опасно...Изведохме се два пъти за по 30 минути ти4ахме и пропускаме едното хранане (ве4ерята) така 4е дано вси4ко да е ок  :-[
User's Signature

Качена снимка

#394 Потребителят е офлайн   feishtica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 09:15 AM

Здравейте. Коя гранулирана храна ще ми препоръчате между Дог Чоу и Педигри? Или пък друга храна на подобна цена? (около 50 лв. за чувал от 15 кг.). Имайте предвид, че храни като Роял Канин и Про План са ми прекалено скъпи, но ако сте сигурни, че са мнооооого, ама несравнимо по-добри от Дог Чоу, която ползвахме досега, може и да се жертвам. :)

#395 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 10:32 AM

Цитат

Здравейте. Коя гранулирана храна ще ми препоръчате между Дог Чоу и Педигри? Или пък друга храна на подобна цена? (около 50 лв. за чувал от 15 кг.). Имайте предвид, че храни като Роял Канин и Про План са ми прекалено скъпи, но ако сте сигурни, че са мнооооого, ама несравнимо по-добри от Дог Чоу, която ползвахме досега, може и да се жертвам. :)

Мисля, че в 27  страници назад сме обсъждали точно тези неща,
User's Signature

#396 Потребителят е офлайн   feishtica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 12:18 PM

Да де, ама работя и нямам време да изчета 27 страници назад. :) А тези дни трябва да купя ново чувалче. Тъй че се надявах на едно лаконично резюме на 27-те страници. :)

#397 Потребителят е офлайн   wabbitt Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 October 2007 - 07:40 PM

Щом си ползвал/а Дог Чоу до сега не виждам причина да се сменя, гранулираната храна е хубаво да не се сменя

Иначе аз ползвам единствено Роял Канин и съм много доволен

#398 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2007 - 12:42 AM

Цитат

Щом си ползвал/а Дог Чоу до сега не виждам причина да се сменя

Е, има причина - защо куче да се храни с ЦАРЕВИЧАК?
User's Signature

Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2007 - 07:17 AM

Дог чоу е нисък клас храна

#400 Потребителят е офлайн   dany Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2007 - 03:14 PM

Дог чоу и педигри са в един клас храни.Разликата е, че Дог чоу се продава само в специализирани магазини. Ниският клас храна на Пурина са Дог меню и Дарлинг.

• (30 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни