Dog.bg Форуми : Храненето - ден първи до ден последен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (30 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храненето - ден първи до ден последен Оцени темата: -----

#401 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 October 2007 - 03:59 PM

За същите пари, които даваш за Дог Чоу в магазина, можеш да си купиш Даймънд от вносителите, което е значително по-добър вариант.
User's Signature

Качена снимка

#402 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 October 2007 - 05:13 PM

Някой има ли някакво понятие за кучешката храна CHICKOPEE - нещо такова май , 4е беше...Да кажете на мен ми казаха , 4е въпреки цената е на нивото на Royal Canin...Мерси предварително  ;)
User's Signature

Качена снимка

#403 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2007 - 12:18 AM

Бих ти препоръчала Про План ориз и сьомга,за мен е много добра и кучетата ми много я харесват ;)
User's Signature

Качена снимка

#404 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2007 - 01:00 AM

И аз съм съгласна за Про План-а.

А сега и моя проблем - лакомо куче ,ама ужасно лакомо.
Изяде:

- 30 шоколадови ,кучешки бонбона.
- Цял пакет с бекон&кашкавал на пурина.
- сумати бисквити
- човешки ,шоколадови бисквити.
- листа,трева,пръчки.
- обожава мравки.
- яде пръст.
- яде гадна ,вмирисана риба.
- хапва си от изпражненията...мм  ;D
- ....

И какво ли още не ,имам чувство ,че е гладна 24/7 ,макар и напоследък да забелязва, че докато тренираме за стойка ,много бързо и умръзват бисквитите и солетите ,а когато една вечер имаше и апетит и желание да се учи ,а и бяхме с друга храна  :huh: ,хапна доста като залъгалка и на другия ден ( с извинение ) се посра!

Помагайте ,и без това като изляза някъде ,заварвам после ядето,гризано всичко вкъщи и реших проблема с някаква пресована кожа като геврек полята с (кучешки) шоколад ,ама ми идва малко скъпичко по 4 лв на ден за таквоз чудо  :-.

Купувам и разни други солети ,кокали - бели ,червени ,овкусени,поливани,запарвани,пресовани,опушени и действа ,ама има дни ,в които я оставям с "остатъците" от гризалките за другите дни и след като привърши с тях напада цветята (но не листата и стеблата ,а почвата).Лошото е ,че винаги повръща след овършаването на такава трапеза от боклуци и ме шашка ,а на всичкото отгоре има и някакви пъпки по корема ,като алергия ,ама не знам от храна ли е или от тревата ,дето се търкаля по 2 часа на ден.

Моля ви ,дайте съвети ,че виждам лъч светлина само чрез яденето на "пошибалки" (бисквити и кокали...) ,ама тя си е шиши и без това. Офф...  :(

#405 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2007 - 01:10 AM

Цитат

Здравейте. Коя гранулирана храна ще ми препоръчате между Дог Чоу и Педигри? Или пък друга храна на подобна цена? (около 50 лв. за чувал от 15 кг.). Имайте предвид, че храни като Роял Канин и Про План са ми прекалено скъпи, но ако сте сигурни, че са мнооооого, ама несравнимо по-добри от Дог Чоу, която ползвахме досега, може и да се жертвам. :)

Педигри!?Има разлика от Дог Чоу.А що се отнася до "царевичката".Аз знам ,че се ползва предимно в "любимец" ,а и да беше царевица ,ама не е ,а кучани ,без ..ъм... "зрънцата".

Педигрито сме го яли ,ама забелязах ,че не и действа добре на коремчето на мойта ,изпражненията ухаят и са огромни ,не че има значение ,кучето има газове и повръща.Яла я е и друг път ,но тогава всичко беше наред ,може би този път проблема е бил ,че рязко сменихме гранулата ,тъй като беше събота вечер ,а храната свърши ,та взехме кило педигри.

Фрискас - същата работа ,само дето я яде като вълчак.

От Роял Канин и Про План смятам ,че и двете са равни по качество,но различни по цена (странно).Опитвала е и двете ,даже и с новите формули на Роял Канин с добавката за козина ,и на Про План с там някаква съставка от млякото за имунитет през целия живот.И двете са хубави ,само дето сега сме на Про План ,хем да види как действа по-дълготрайно новата формула ,а пък и нашия вет работи само с пурина - шанс.

Тааа изчерпах се вече,лека вечер!

#406 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2007 - 01:30 AM

Ние имахме същия проблем с лакомията,но вече взе да отшумява...по принцип от всичките ми четири кучета бялата ми чау чаука плашеше всички вкъщи с опитите да изяде всичко що шава и не шава :rolleyes:
Когато я взех беше едва на 30 дни,от тогава си е лакома та досега.Имала съм доста проблеми с нея,смея да кажа че доста по сериозни от вашия.Нашата бранеше храната,оголваше зъби срещу нас дори и да седиш на разтояние от нея..с много труд и усилия обаче вмомента мога да и бръкна в устата и да и взема кокала както се казва.
Иначе аз направо се плашех,слагам и храна в купичката и буквално за секунди я омиташе,беше набарала един път орехи в едно чувалче в килера ни...яла яла как не се пръсна незнам,трошила и хапвала.Навън боклуците направо и се лепяха за муцуната а вкъщи буквално каквото и попадне и успее да докопа като се почне от чесън и се стигне до сапуна в банята...всичко :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Мисля че за момента нищо не можеш да направиш,тя всъщност твойта колко е голяма,защото моята вече е на 1 годинка и нещо и взе да поуляга гадинката,започна да дъвчи като яде а не да гълта като патица...
Аз съм на същото мнение за Роял Кенин и Про План качеството е едно но има разлика в цената.Може би от няколко месеца вече взимам само Про План и направо се бият за нея диванетата,всичките 4 много я харесват.Доволна съм много от тази храна и косъма блести и кучетата я харесват и не е много скъпа.Купих веднъж Еукануба но даже не я помирисаха  :o.За това само Про План  ;)
Имам и няколко домашни рецепти,които препоръчвам на всеки които му се занимава да опита и да сготви на кучо,направо лапат като невидяли ;D
1пакетче телешка кайма варена с 2 яйца и половин чаша овесени ядки,варени или печени дробчета с една лъжица зехтин и нарязани морковчета,също можете да сложите и ориз  :blink: ;)
User's Signature

Качена снимка

#407 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2007 - 12:47 PM

1во - мерси за рецептата ,вмомента яде от такваз манджа и направо се родихме с нея ,нема глад ,нема нищо....може би е само временно де..  :rolleyes:

Ми наща е на 5 месеца.Един от плюсовете на Про План е ,че самите гранулки са по-сплескани ,диаметъра име е по-голям и тя ги дъвче ,роял канина само лапа и гълта ,а сега и дъвче  :yahoo:

Да ,преди за една минута омиташе всичко от купата ,а сега бавно ,бавно чак се очудвам  :blink:Иначе сапун не яде ,може би ,защото докато е сама няма достъп до банята ,а и днес за очудване беше сама 2 часа и не беше направила почти никаква беля.Иначе сутринта изяде цял мравуняк мравки!!Като почна да ги лапа ,аз дърпа ,дърпам повода ,ама не мърда,забила лапите в земята и седи и яде  :rolleyes:

Орехи не обича ,казаха ми ,че са полезни суровите ядки т.е. орехи и др.Пробвах с орехи ,ама тя само ги начупи и нищо друго.

Лошото е ,че обича люто и варианта да мажем мебелите с люто и да разпръснем подлютени лакумства на поляната отпада.Като взе първо една чушка лая малко и после я излапа...

Обожава лук и чесън.Вече яде и есенните листа ,кал.Дано в крайна сметка се укроти малко.

#408 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 08:15 AM

Цитат

че самите гранулки са по-сплескани ,диаметъра име е по-голям и тя ги дъвче

Кучето не дъвче по природа, а по-дребната гранула се усвоява по-добре. Та ако дъвченето е някакво предимство, то спокойно може да се пренебрегне.
User's Signature

Качена снимка

#409 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 20 October 2007 - 10:12 AM

Не съм специалист, но преди време четох някъде, че когато кучето яде всичко - чесън, лук, сапун, кал и т.н.. значи има липса на нещо в организма. Наистина вярвам, че това е проблема и може би трябва да се допитате до ветеринарен лекар. Сигурна съм, че това ядене на всевъзможни неща не е етологичен проблем, а някаква липса в организма, която кучето се опитва да си набави.

#410 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 11:17 AM

Цитат

Не съм специалист, но преди време четох някъде, че когато кучето яде всичко - чесън, лук, сапун, кал и т.н.. значи има липса на нещо в организма. Наистина вярвам, че това е проблема и може би трябва да се допитате до ветеринарен лекар. Сигурна съм, че това ядене на всевъзможни неща не е етологичен проблем, а някаква липса в организма, която кучето се опитва да си набави.
Аз знам че когато започне да ближе стената или да я гризка,тогава организма се опитва да си набави липсващото му,например калции...
Но в случая това е нещо нормално за едно кученце на 5 месеца,то иска да опита всичко точно като бебетата,слага всичко в устата и гризе :blink:

djokova радвам се че кучо е харесал папането,не се притеснявай да и готвиш ако имаш време,точно тези храни са естесвени и са много полезни за кученцето.Можеш да разпределиш порциите,примерно аз на моите както казах освен суха храна им готвя защото имам време да се занимавам ;) Давам им сутрин готвена храна и вечер суха,някой път и на обяд им давам но в много малки количества така кученцето е сито и не напада толкова устремено всичко вкъщи а и навън :blink:
Избягвай обаче да и даваш люто,солено и най вече сладко както сигурно знаеш.
Можеш сама да и измисляш маднжи които са идеални за нея,както казах кайма слагаш да се вари намачкана с водичка малко 2 яйца разбъркваш вътре даже с черупките слагаш оризче или овесени ядки,можеш да правиш същото с пилешко месце или сърца дробчета,всичко за което се сетиш...но без хляб или люто и солено.Лъжичка зехтин можеш винаги да слагаш за по бляскава козинка :blink:Тези манджички съчетани със суха храна са идеални за едно кученце и ще се радваш на щастливо и здраво животинче ;)
User's Signature

Качена снимка

#411 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2007 - 12:27 PM

Не винаги яденето на различни предмети е свързано с липсата на някое вещество.Моята Тайра изяде три сапуна всички клчеки в парка и какво ли още не ,само стените още не е почнала.Правихме изследвания , кръвни картини и нищо.Като порасна поспря.Много внимавайте (проглушавам ушите на всички ) да не яде забранени неща , защото ние от клечки и листа направихме перитонит и едвам ни спасиха.Но все пак и моя съвет е да се направят кръвни изследвания.
User's Signature

Качена снимка

#412 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 02:51 PM

Цитат

Цитат

че самите гранулки са по-сплескани ,диаметъра име е по-голям и тя ги дъвче

Кучето не дъвче по природа, а по-дребната гранула се усвоява по-добре. Та ако дъвченето е някакво предимство, то спокойно може да се пренебрегне.

Мнее ,не е така.Говорих с нашия вет и той каза ,че за малките кученца е особено важно да дъвчат за оформянето и поникването на зъбите ,а също малките гранули не са за нас ,тък като тя не ги дъвче ,а в сайта на Роял Канин пишеше ,че не е полезно да се гълтат цели гранулите...

Гранули ще продължа да давам ,тък като са твърда храна и когато кучето се изхожда спомагат за есетественото изтискване на жлезата под опашката.

Не мисля ,че има нужда от нещо ,просто е много лакома и види ли ,че някой друг яде нещо - веднага иска и тя.Това е нормално за бигълите.Не напада мебелите ,а само храната.Солено не и давам ,а и тя не е докопвала.Люто - само ако дъвче маси и тн може ,ама какво да направя ,че ги обича ,харесва и да и е люто на устата и се забавлява - при някои кучета е вредно лютото ,при други не.Сладко - по последни изследвания шоколада не вреди на кучетата ,просто няма смисъл да се дава.

Манджите Дара много ги харесва и лапа с удоволствие.

Иии още нещо - между дребната и едрата гранула няма разлика ,само дето кучето ми се задавя с малките и повръща ,а големите ги дъвче с най-голямо удоволствие и после няма никакви проблеми.

П.П. - Дара беше изяла 1 дъвка преди 2 дена.После и нямаше нищо ,изака я  :P

Бай ,бай!  :wub:

#413 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2007 - 06:07 PM

Хвала на Вашия ветеринар и на сайта на Роял канин! Дъвченето е важно, но това не се случва с храната. Затова има хиляди модели бисквити, играчки и пр.
User's Signature

Качена снимка

#414 Потребителят е офлайн   Bebe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 October 2007 - 08:08 AM

Кучетата не дъвчат гранулата.Натрошават я-това е различно от дъвкане.
Добре е да се дават кокали-телешки или свински, които не са разварени и има по тях малко жилаво месце.По този начин заяква захапката и почистват натрупания зъбен камък.
За гранулата не е добре кучето да я нагълтва без да я натрошава, защото по този начин от лакомия се нагълтва и с въздух.Това е, което аз знам.
User's Signature

*Животът е всичко онова, което ни се случва, докато си правим планове*

www.lorindelybg.webs.com

#415 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 02:56 PM

Цитат

Кучетата не дъвчат гранулата.Натрошават я-това е различно от дъвкане.
Добре е да се дават кокали-телешки или свински, които не са разварени и има по тях малко жилаво месце.По този начин заяква захапката и почистват натрупания зъбен камък.
За гранулата не е добре кучето да я нагълтва без да я натрошава, защото по този начин от лакомия се нагълтва и с въздух.Това е, което аз знам.

Мне ,не и моето куче.

Цитат

Хвала на Вашия ветеринар и на сайта на Роял канин! Дъвченето е важно, но това не се случва с храната. Затова има хиляди модели бисквити, играчки и пр.

Е ,всеки се грижи за кучето си както смята за добре.Аз засега ще се доверя на Брус Фогъл от "Всичко за кучето" и на нашия вет от ветеринарна клиника "Д-р Дулитъл" гр.Пловдив!

---
Аз лично не удобрява кокалите ,дори позволените ,страх ме е да не се задави и както казахте - има си пресовани ,бисквити и играчки.

---

Готвено & гранули рулез!

kunigan,не знам как да ти се отблагодаря ,Дара ужасно много хареса манджата и тя съответно свърши супер бързо - втората "делва" с манджа.

Сега имаме следния проблем - неще да яде вече ,няма апетит.К'во и става?!  :-

#416 Потребителят е офлайн   Jak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 07:57 AM

Здравейте и от нас ;)
Имам следния въпрос: На Жак от почти месец му мешаме гранулите с консерва"Белкандо",обаче една консерва отива за 4 хранения и е 4.00лв.,А и още повече я няма почти никаде(от халите я вземахме до сега),с каква друга консерва може да я сменим и да се намира по лесно.В нашия случай ние живеем в Волуяк(почти извън софия) и да се разкарваме до халите е малко кофти,но за това пък Метро2 е точно до нас.

#417 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2007 - 11:00 AM

търсих.. търсих търсих тема
и понеже не намерих
пиша тука
откъде мога да намеря такива купи -

Качена снимка
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#418 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 October 2007 - 11:25 AM

Купите или цялото приспособление?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#419 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2007 - 11:28 AM

понеже мислех, че приспособлението трябва да го правя...питам само за купите
но ако има цялото нещо готово...може и за него да кажете
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#420 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 October 2007 - 11:40 AM

Само купи има в борсата Иво, до Химическия факултет, до магазин Елемаг. Но там продават и всякакви неща по каталог, така че предполагам, че ще има и цялото "нещо".
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (30 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема