Храненето - ден първи до ден последен
Публикувано: 18 October 2007 - 01:00 AM
А сега и моя проблем - лакомо куче ,ама ужасно лакомо.
Изяде:
- 30 шоколадови ,кучешки бонбона.
- Цял пакет с бекон&кашкавал на пурина.
- сумати бисквити
- човешки ,шоколадови бисквити.
- листа,трева,пръчки.
- обожава мравки.
- яде пръст.
- яде гадна ,вмирисана риба.
- хапва си от изпражненията...мм ;D
- ....
И какво ли още не ,имам чувство ,че е гладна 24/7 ,макар и напоследък да забелязва, че докато тренираме за стойка ,много бързо и умръзват бисквитите и солетите ,а когато една вечер имаше и апетит и желание да се учи ,а и бяхме с друга храна :huh: ,хапна доста като залъгалка и на другия ден ( с извинение ) се посра!
Помагайте ,и без това като изляза някъде ,заварвам после ядето,гризано всичко вкъщи и реших проблема с някаква пресована кожа като геврек полята с (кучешки) шоколад ,ама ми идва малко скъпичко по 4 лв на ден за таквоз чудо :-.
Купувам и разни други солети ,кокали - бели ,червени ,овкусени,поливани,запарвани,пресовани,опушени и действа ,ама има дни ,в които я оставям с "остатъците" от гризалките за другите дни и след като привърши с тях напада цветята (но не листата и стеблата ,а почвата).Лошото е ,че винаги повръща след овършаването на такава трапеза от боклуци и ме шашка ,а на всичкото отгоре има и някакви пъпки по корема ,като алергия ,ама не знам от храна ли е или от тревата ,дето се търкаля по 2 часа на ден.
Моля ви ,дайте съвети ,че виждам лъч светлина само чрез яденето на "пошибалки" (бисквити и кокали...) ,ама тя си е шиши и без това. Офф... :(
Публикувано: 18 October 2007 - 01:10 AM
Цитат
Педигри!?Има разлика от Дог Чоу.А що се отнася до "царевичката".Аз знам ,че се ползва предимно в "любимец" ,а и да беше царевица ,ама не е ,а кучани ,без ..ъм... "зрънцата".
Педигрито сме го яли ,ама забелязах ,че не и действа добре на коремчето на мойта ,изпражненията ухаят и са огромни ,не че има значение ,кучето има газове и повръща.Яла я е и друг път ,но тогава всичко беше наред ,може би този път проблема е бил ,че рязко сменихме гранулата ,тъй като беше събота вечер ,а храната свърши ,та взехме кило педигри.
Фрискас - същата работа ,само дето я яде като вълчак.
От Роял Канин и Про План смятам ,че и двете са равни по качество,но различни по цена (странно).Опитвала е и двете ,даже и с новите формули на Роял Канин с добавката за козина ,и на Про План с там някаква съставка от млякото за имунитет през целия живот.И двете са хубави ,само дето сега сме на Про План ,хем да види как действа по-дълготрайно новата формула ,а пък и нашия вет работи само с пурина - шанс.
Тааа изчерпах се вече,лека вечер!
Публикувано: 18 October 2007 - 01:30 AM
Когато я взех беше едва на 30 дни,от тогава си е лакома та досега.Имала съм доста проблеми с нея,смея да кажа че доста по сериозни от вашия.Нашата бранеше храната,оголваше зъби срещу нас дори и да седиш на разтояние от нея..с много труд и усилия обаче вмомента мога да и бръкна в устата и да и взема кокала както се казва.
Иначе аз направо се плашех,слагам и храна в купичката и буквално за секунди я омиташе,беше набарала един път орехи в едно чувалче в килера ни...яла яла как не се пръсна незнам,трошила и хапвала.Навън боклуците направо и се лепяха за муцуната а вкъщи буквално каквото и попадне и успее да докопа като се почне от чесън и се стигне до сапуна в банята...всичко :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Мисля че за момента нищо не можеш да направиш,тя всъщност твойта колко е голяма,защото моята вече е на 1 годинка и нещо и взе да поуляга гадинката,започна да дъвчи като яде а не да гълта като патица...
Аз съм на същото мнение за Роял Кенин и Про План качеството е едно но има разлика в цената.Може би от няколко месеца вече взимам само Про План и направо се бият за нея диванетата,всичките 4 много я харесват.Доволна съм много от тази храна и косъма блести и кучетата я харесват и не е много скъпа.Купих веднъж Еукануба но даже не я помирисаха :o.За това само Про План ;)
Имам и няколко домашни рецепти,които препоръчвам на всеки които му се занимава да опита и да сготви на кучо,направо лапат като невидяли ;D
1пакетче телешка кайма варена с 2 яйца и половин чаша овесени ядки,варени или печени дробчета с една лъжица зехтин и нарязани морковчета,също можете да сложите и ориз :blink: ;)

Публикувано: 19 October 2007 - 12:47 PM
Ми наща е на 5 месеца.Един от плюсовете на Про План е ,че самите гранулки са по-сплескани ,диаметъра име е по-голям и тя ги дъвче ,роял канина само лапа и гълта ,а сега и дъвче :yahoo:
Да ,преди за една минута омиташе всичко от купата ,а сега бавно ,бавно чак се очудвам :blink:Иначе сапун не яде ,може би ,защото докато е сама няма достъп до банята ,а и днес за очудване беше сама 2 часа и не беше направила почти никаква беля.Иначе сутринта изяде цял мравуняк мравки!!Като почна да ги лапа ,аз дърпа ,дърпам повода ,ама не мърда,забила лапите в земята и седи и яде :rolleyes:
Орехи не обича ,казаха ми ,че са полезни суровите ядки т.е. орехи и др.Пробвах с орехи ,ама тя само ги начупи и нищо друго.
Лошото е ,че обича люто и варианта да мажем мебелите с люто и да разпръснем подлютени лакумства на поляната отпада.Като взе първо една чушка лая малко и после я излапа...
Обожава лук и чесън.Вече яде и есенните листа ,кал.Дано в крайна сметка се укроти малко.
Публикувано: 20 October 2007 - 10:12 AM
Публикувано: 20 October 2007 - 11:17 AM
Цитат
Но в случая това е нещо нормално за едно кученце на 5 месеца,то иска да опита всичко точно като бебетата,слага всичко в устата и гризе :blink:
djokova радвам се че кучо е харесал папането,не се притеснявай да и готвиш ако имаш време,точно тези храни са естесвени и са много полезни за кученцето.Можеш да разпределиш порциите,примерно аз на моите както казах освен суха храна им готвя защото имам време да се занимавам ;) Давам им сутрин готвена храна и вечер суха,някой път и на обяд им давам но в много малки количества така кученцето е сито и не напада толкова устремено всичко вкъщи а и навън :blink:
Избягвай обаче да и даваш люто,солено и най вече сладко както сигурно знаеш.
Можеш сама да и измисляш маднжи които са идеални за нея,както казах кайма слагаш да се вари намачкана с водичка малко 2 яйца разбъркваш вътре даже с черупките слагаш оризче или овесени ядки,можеш да правиш същото с пилешко месце или сърца дробчета,всичко за което се сетиш...но без хляб или люто и солено.Лъжичка зехтин можеш винаги да слагаш за по бляскава козинка :blink:Тези манджички съчетани със суха храна са идеални за едно кученце и ще се радваш на щастливо и здраво животинче ;)

Публикувано: 20 October 2007 - 12:27 PM

Публикувано: 21 October 2007 - 02:51 PM
Цитат
Цитат
Кучето не дъвче по природа, а по-дребната гранула се усвоява по-добре. Та ако дъвченето е някакво предимство, то спокойно може да се пренебрегне.
Мнее ,не е така.Говорих с нашия вет и той каза ,че за малките кученца е особено важно да дъвчат за оформянето и поникването на зъбите ,а също малките гранули не са за нас ,тък като тя не ги дъвче ,а в сайта на Роял Канин пишеше ,че не е полезно да се гълтат цели гранулите...
Гранули ще продължа да давам ,тък като са твърда храна и когато кучето се изхожда спомагат за есетественото изтискване на жлезата под опашката.
Не мисля ,че има нужда от нещо ,просто е много лакома и види ли ,че някой друг яде нещо - веднага иска и тя.Това е нормално за бигълите.Не напада мебелите ,а само храната.Солено не и давам ,а и тя не е докопвала.Люто - само ако дъвче маси и тн може ,ама какво да направя ,че ги обича ,харесва и да и е люто на устата и се забавлява - при някои кучета е вредно лютото ,при други не.Сладко - по последни изследвания шоколада не вреди на кучетата ,просто няма смисъл да се дава.
Манджите Дара много ги харесва и лапа с удоволствие.
Иии още нещо - между дребната и едрата гранула няма разлика ,само дето кучето ми се задавя с малките и повръща ,а големите ги дъвче с най-голямо удоволствие и после няма никакви проблеми.
П.П. - Дара беше изяла 1 дъвка преди 2 дена.После и нямаше нищо ,изака я :P
Бай ,бай! :wub:
Публикувано: 22 October 2007 - 08:08 AM
Добре е да се дават кокали-телешки или свински, които не са разварени и има по тях малко жилаво месце.По този начин заяква захапката и почистват натрупания зъбен камък.
За гранулата не е добре кучето да я нагълтва без да я натрошава, защото по този начин от лакомия се нагълтва и с въздух.Това е, което аз знам.

*Животът е всичко онова, което ни се случва, докато си правим планове*
www.lorindelybg.webs.com
Публикувано: 22 October 2007 - 02:56 PM
Цитат
Добре е да се дават кокали-телешки или свински, които не са разварени и има по тях малко жилаво месце.По този начин заяква захапката и почистват натрупания зъбен камък.
За гранулата не е добре кучето да я нагълтва без да я натрошава, защото по този начин от лакомия се нагълтва и с въздух.Това е, което аз знам.
Мне ,не и моето куче.
Цитат
Е ,всеки се грижи за кучето си както смята за добре.Аз засега ще се доверя на Брус Фогъл от "Всичко за кучето" и на нашия вет от ветеринарна клиника "Д-р Дулитъл" гр.Пловдив!
---
Аз лично не удобрява кокалите ,дори позволените ,страх ме е да не се задави и както казахте - има си пресовани ,бисквити и играчки.
---
Готвено & гранули рулез!
kunigan,не знам как да ти се отблагодаря ,Дара ужасно много хареса манджата и тя съответно свърши супер бързо - втората "делва" с манджа.
Сега имаме следния проблем - неще да яде вече ,няма апетит.К'во и става?! :-
Публикувано: 23 October 2007 - 07:57 AM
Имам следния въпрос: На Жак от почти месец му мешаме гранулите с консерва"Белкандо",обаче една консерва отива за 4 хранения и е 4.00лв.,А и още повече я няма почти никаде(от халите я вземахме до сега),с каква друга консерва може да я сменим и да се намира по лесно.В нашия случай ние живеем в Волуяк(почти извън софия) и да се разкарваме до халите е малко кофти,но за това пък Метро2 е точно до нас.
Публикувано: 23 October 2007 - 11:25 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 October 2007 - 11:40 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com