Dog.bg Форуми : Храненето - ден първи до ден последен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (30 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храненето - ден първи до ден последен Оцени темата: -----

#501 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 July 2008 - 10:09 PM

Реванол? Юкануба?  :o

Не, благодаря! Ще си караме на стария тормоз.

#502 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2008 - 10:12 PM

Е поне миене на зъби два пъти в седмицата е задължително. Другото е пожелателно (За риванола незнам де).

Само да допълня: Проблемът със зъбния камък е много сериозен и в един момент необратим. На мен от това ми умря кокерчето.
User's Signature

Качена снимка

#503 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 July 2008 - 10:29 PM

Мила, виж в ротфорума, в Говорлня - точно за това говорим в последните 2 или 3 страници.
И тук.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#504 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2008 - 10:55 PM

Цитат

Мила, виж в ротфорума, в Говорлня - точно за това говорим в последните 2 или 3 страници.
И тук.

A!

#505 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2008 - 11:28 PM

Да, прочетох.

Ми нека разясня малко...
глигана е 42кг лабрадор, дето поглъща всичко за части от секундата! Дори храненето му отнема не по-вече от минута в най-добрия случай! Тия гризалки не вършат особена работа. Проблема е, че откъсва големи парчета, които според него ще може да глътне и ако случайно не успее, повръща ги, удря 2 зъба и пак пробва - така докато преминат по хранопровода! Последното изречение се отнася до твърдите пресовани кокали! Няма да обяснявам за уши, по-малки кокалчета, пръчици и що човек е изобретил! И така... са ще пробвам с някой кокал-гигант. Благодаря, че ме светнахте, та да видим..

#506 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2008 - 07:58 AM

Цитат

Ако искаш добре балансирана натурална рецепта съобразена с изискванията на твоята порода кучета - пиши на лични.

За всички ще е интересно да четем различни натурални диети, ето има и такава тема  натурално хранене

Цитат

Хилс не е ветеринарен клас гранула. Той е суперпремиум. Но е добър. Аз се сещам в България само за 2 марки ветеринарен клас профилактична гранула. Марките няма да ги пиша за да не излезе платена реклама.

Относно някаква реклама , платена  ;Dили не погледнете назад и по други теми навсякаде се споменават марки и фирми , така че е два ли много ще накърните нечии чувства ...
Кои марки имате в предвид -Вирбак и Роял канин -ветеринарната ?И не смятате ли това с "ветеринарни серии" за лек търговски трик с малка промяна във формулата , има ниша и се запьлва , както и с породните храни ?
Хилс сьщо имат голяма гама профилактични продукти , то всичките им се водят такива , другото са лечебни диети .
User's Signature

Качена снимка

#507 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2008 - 08:45 AM

Цитат

Хилс сьщо имат голяма гама профилактични продукти , то всичките им се водят такива , другото са лечебни диети .

И аз така си мислих.. все пак цялото име на Хилс е Hill's Science Plan ( Veterinary Formulated )

#508 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 July 2008 - 10:59 AM

Цитат

Протеин получен от какво? Месо от какъв вид? Значи в кило гранули има 1610 кг месо? Не броим всички други полезни неща дето имало вътре...
Пак евтино ни дават дори премиум храните.  :-  Ако се сметне в пари, ще дойде, че производителите  са на загуба...
Не целя търсене на отговор, просто не вярвам в тия цифри. За естеството на продуктите изобщо не ща да мисля.

Не виждам никаква причина да обявяваме производителите априори лъжци. Не забравяй, че в пилешките разфасовки от супермаркета също има печалба на производител, търговец, разходи за транспорт, опаковка, логистика, търговски вид. Производителите на храни не пазаруват от супермаркета. Сигурно има обрезки, нищо лошо. Има и месокостно брашно, щом е в контролирани рамки аз не виждам проблем.
Ще направя една калкулация на една натурална рецепта в същите пропорции и ще сравним цената, ще се получи предполагам близка. Искам в тези теми да стигнем до една реална съпоставка, а не да изпадаме в крайности, като наричаме гранулата боклук или обратното - обявяваме, че тя няма алтернатива и кучето ще умре от недоимъци ако храним натурално.

#509 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2008 - 11:45 AM

Тия неща са ми ясни.
Но обрезки и месокостно брашно не са месо, в смисъла, в който се представя и най-вече, в смисъла, в който хората го разбират, когато го четат.
Не обявявам гранулата за боклук. Само се дразня от суперлативи, от заблуждаващи реклами, от липса на уточнения, които дават отговор за същината на нещата. Колко човека, четейки "месо" си мислят за обрезки и изгорени трупове (не исках да звучи гадно, ма не измислиш по-мек израз).

За да ме разбереш правилно едно сравнение - появилата се ваксина, която се рекламира като "първата ваксина срещу рак". Адски некоректна, заблуждаваща реклама. Тя НЕ препазва от рак. Тя предпазва от 2 вируса (от общо над 60!!!), които биха могли да причинят предракови състояния, но от които най-често организма се самолекува. 
Но това човек не може да разбере, ако не се зарови да търси инфо. Ако разичта само на рекламата на дистрибуторите и производителите ще си мисли, че е ударил бонус и ще тича да се ваксинира.

И на мен ми е интересно да чета сравнения и разсъждения относно храните, но не мога да се сдържа и реагирам ,когато се появи поредния със суперлативите и рекламните фрази. 
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#510 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2008 - 08:23 PM

Цитат

И на мен ми е интересно да чета сравнения и разсъждения относно храните, но не мога да се сдържа и реагирам ,когато се появи поредния със суперлативите и рекламните фрази. 

Ми айде разрешете ни теми за храните, та да може да си се дискутира и рекламира спокойно.
http://dog.bg/forum/...ic,16639.0.html
User's Signature

Качена снимка

#511 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2008 - 08:39 PM

Ми ние така или иначе си говорим за храни. Що пък трябва да има отделна тема за всяка.
Така или иначе Админ ти е отговорил там.
User's Signature

#512 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 09:38 AM

Има ли значение дали кучето пие чешмяна или минерална вода? Тук, на село от време на време си правят разни гаври от типа 8 часа без ток и вода и обикновено тогава слагам минерална...
User's Signature

Качена снимка

#513 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 12:12 PM

Да, това е интересен въпрос! На мен пък вета ми каза, че поне докато е кутре е препоръчително да преварявам водата и чак тогава да я давам  :rolleyes: Че така де, варих аз води доста време. Наскоро спрях но май не посмявам да му давам чешмянка. Вашия съвет?

Офф: Наскоро дойде представител на белгииска фирма в офиса да прави презентация на домашна машина, преработваща вода на принципа на осмозата. Това било единствения начин да пием истински чиста вода. Гледах го с недоверие, докато пред очите ми не се тестваха абсолютно достоверно всички видове минерални води- оцветиха се в тъмнозелено а на дъното се утаи тиня- от петролните отпадъци, от които е произведена бутилката!

#514 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 14 July 2008 - 12:16 PM

Във Европа има само два града, в които водата става за директна употреба /чешмяната де/ София и Виена. Това се отнася за хората, а знаейки как си гледаме кучетата и за тях. Доколкото аз съм чувала изворна е по-добре да се дава отколкото минерална. В случаите, когато чешмяната не става. Аз от 4 години давам чешмяна и не сме имали проблеми. И ние я пием.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#515 Потребителят е офлайн   champion pet Икона

Публикувано: 14 July 2008 - 09:29 PM

Цитат

Цитат

Ако искаш добре балансирана натурална рецепта съобразена с изискванията на твоята порода кучета - пиши на лични.

За всички ще е интересно да четем различни натурални диети, ето има и такава тема  натурално хранене

Цитат

Хилс не е ветеринарен клас гранула. Той е суперпремиум. Но е добър. Аз се сещам в България само за 2 марки ветеринарен клас профилактична гранула. Марките няма да ги пиша за да не излезе платена реклама.

Относно някаква реклама , платена  ;Dили не погледнете назад и по други теми навсякаде се споменават марки и фирми , така че е два ли много ще накърните нечии чувства ...
Кои марки имате в предвид -Вирбак и Роял канин -ветеринарната ?И не смятате ли това с "ветеринарни серии" за лек търговски трик с малка промяна във формулата , има ниша и се запьлва , както и с породните храни ?

абсолютно правилно - ветеринарните диети както и породните храни са си 99% маркетингов трик, по принцип всеки може да пише каквото си иска на опаковката - ветеринари, премиум, ултрапремиум и т.н., никой не го е забранил нито пък е заставил фирмите производители да го пишат, но те го правят защото звучи добре и продава

#516 Потребителят е офлайн   champion pet Икона

Публикувано: 14 July 2008 - 10:34 PM

Цитат

Порпуснал съм наистина :mazohist:. Благодаря за проверката.
Тук е вече поправено:

Съдържание на 100г гранула (суперпремиум клас):
Влажност 8%
Месо 20% (приравнено към нормалната влажност на суровото месо, която е 80% = 92г)
Ориз 15% (приравнено към нормалната влажност на суровия ориз, която е 8% = 15г)
Дехидратиран животински протеин 15% (приравнено към нормалната влажност на суровото месо, която е 80% = 69г)
Царевица и царевичен глутен 10% (приравнено към нормалната влажност на суровата царевица, която е 8% = 10г)
Пшеница и пшеничен глутен 10% (приравнено към нормалната влажност на суровата пшеница, която е 8% = 10г)
Животински мазнини консервирани със смес от токофероли 10% (приравнено към нормалната влажност на свинската мас, която е 0% = 10г)
Сушени яйца 10% (приравнено към нормалната влажност на суровите яйца, която е 80% = 46г или 1 малко яйце)
Маи, витамини, минерали, стимулатори на храносмилането и пробиотици до 100%
Калоричността на 100г гранула е от 360 до 410 ккал.
Това е средностатистическия състав на повечето храни клас суперпремиум (без да цитирам марки), така че излиза - в 300г гранула има 483г месо. Гледайте влажността.
Заб. Сухите храни ветеринарен клас (не диети) съдържат още повече месо и калории за 100г. И по - малко царевица и пшеница.
Надявам се да съм бил полезен с инфото.

Докторе струва ми се че малко грешите - по изискване на ЕС производителите трябва да указват на етикета първо съставката с най-голям процент, на последно място съставката с най-малък процент. На етикетите на ветеринарния клас /без джуниор/ на първо място е царевица, а от първите седем съставки четири са зърнени храни което не е много полезно за кучето. При обикновенните храни положението със съставките е още по-зле.

#517 Потребителят е офлайн   animals_fan* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 10:37 AM

Някой може ли да ми посочи линк за това как стават гранулите или да ми обясни? :sos:

#518 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 10:40 AM

По-назад в темата бях пуснала филмче.
User's Signature

#519 Потребителят е офлайн   animals_fan* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 10:41 AM

Добре ще прегледам.

#520 Потребителят е офлайн   d-r Kostov Икона

• Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 15 July 2008 - 12:43 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

абсолютно правилно - ветеринарните диети както и породните храни са си 99% маркетингов трик, по принцип всеки може да пише каквото си иска на опаковката - ветеринари, премиум, ултрапремиум и т.н., никой не го е забранил нито пък е заставил фирмите производители да го пишат, но те го правят защото звучи добре и продава

Не пожелавам на никого да изпитва инстинската сила на хроничните заболявания върху своят домашен любимец, за да се убеди всъщност "маркетингов  трик" ли са ветеринарните диети. Съчувствам на хората убедили се по този меко казано неприятен начин. И още има и натурално приготвени лечебни храни (ветеринарни диети). Те "ветеринарни измишльотини" ли са?
User's Signature

гр. Пловдив
ул. "Лазо войвода" 4
тел. 032/588-948 GSM 0888864255
Специализиран магазин за висококачествени лечебни и профилактични храни
Ветеринарни диетологични консултации при заболявания и специални нужди

• (30 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27