Dog.bg Форуми : Храненето - ден първи до ден последен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (30 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храненето - ден първи до ден последен Оцени темата: -----

#461 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 July 2008 - 04:00 PM

Цитат

10% отстъпка на чувал е добре, но не е достатъчно да ме накара да купя цял чувал от зоомагазина. Като казвам на едро имам предвид склад/вносител и т.н.; т.е не количество, а място по-скоро. А ако съответното място има изисквания за минимално закупени брой чували, това е друг въпрос.
Доколкото знам повечето складове и вносители не продават на крайни клиенти, поне не на цени на едро. А десет процента си е много добре. Всъщност това е около половината печалба на магазина. И аз съм чувал, за някакви огромни надценки, но в  повечето случаи магазините печелят около 20% от цената на храната и това в добрия случай.
User's Signature

Качена снимка

#462 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 05:27 PM

На чувала с храната трябва ли да пише някъде срок на годност, защото досега не съм забелязвала такъв на храните, които съм купувала. (чувалчета вземаме предимно за дворните кучета, от по - евтините) Сега съм хвърлила око на чувал с храна, който ми ляга идеално според възможностите, но ме притеснява това, че чувала е 15 кг, а кучето яде има-няма 100 - 200гр на ден. Дали ще е годна храната през цялото това време, което ще е нужно на кучо да го изяде (с храната ще си купя и контейнер, в който да я съхранявам) или да си потърся по - малка разфасовка?
User's Signature

Качена снимка

#463 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 July 2008 - 06:06 PM

Щом ще сложиш храната в контейнер значи няма проблем със срока. Гранулите са суха храна, което им дава по-дълъг срок на годност. Втора година взимам чували по 18 и 15 килограма, няма никаква опастност, моята също яде 100гр на ден. Държиш ги далече от влага, пряка светлина и да не е на много топло и си спокойна.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#464 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 July 2008 - 06:08 PM

Цитат

На чувала с храната трябва ли да пише някъде срок на годност
Разбира се, че трябва да има срок на годност и трябва да го пише ясно и четливо на опаковката. Така е абсолютно всяка една стока.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#465 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:21 PM

Цитат

Щом ще сложиш храната в контейнер значи няма проблем със срока.

Не е баш така....
Като се отвори вече има досег с кислород, тоест окислява се. Препоръчва се храната да стои отворена до един месец. Затова има различни опаковки. Имам чувството, че шашкаме всички производители с продажбите в България на големи чували за малки породи и котки.
User's Signature

Качена снимка

#466 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 July 2008 - 09:38 PM

Е, нали затова е контейнера, да намали досега с кислород /доколкото това може да стане/. Аз лично нямам избор да купувам малки опаковки, идва ми нанагорно. Досега относно качестов на гранула от контейнер съм хиляда пъти повече доволна от широко отворените чували по магазините.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#467 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:40 PM

Е естествено има градация на желаното и постижимото. За малките гадинки е трудно да се балансира с цената на опаковката.
User's Signature

Качена снимка

#468 Потребителят е офлайн   Oxeno Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 10:07 PM

Цитат

Oxeno, аз съм от Варна и да- храня кучо със същата храна. Само да те питам- ти искаш да ти продадат "гранясали" гранули с такъв срок на годност, че докато свършите чувала да трепериш, дали няма да отрепеш кучо ли? Аз докато се ориентирам в магазинната мрежа купувах на 11лв. на килограм. Сега вече имам чувал от 8,5кг. закупен за 74лв., това прави около 8,7лв./кг. Като имаш впредвид че съм изръшкала всички магазини за храни и това ми се стори супер изгодна оферта, да те питам не се ли съмняваш в качеството на храната и срока й когато купуваш толкова евтино, най- малко- сметна ли всъшност колко е реалната й доставна цена, щом искаш да купуваш качествена храна. Моя искрен съвет- ако не искаш, или нямаш достатъчно средства за такава храна, защо не се ориентираш към друга с по- сносна за теб цена?

Не се съмнявам в качеството на храната, нито в срока й, а магазина от който я вземам е един от най-големите във Варна. Ако се съмнявам в нещо, то е че подобен магазин би процъфтявал ако предлаганата от него храна е с изтекъл срок на годност, с висока надценка или гранясала. Пуснах post-a тук за да получа конкретен отговор на въпроса. Исках да сравня цените, защото не съм от хората, които нямат достатъчно средства за да хранят кучето си, но не съм и от тези, които биха давали 20-30% повече за нещо, което може да ми струва и по-малко (говорим за една и съща марка, клас и т.н. закупена от различни места).

Ако някой има отговор на въпроса ми, моля да ми прати ЛС, напълно съм съгласен, че темата няма нужда от анализаторски post-ове.

#469 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 10:14 PM

Ами има нужда, защото се репродуцира.
Чудно е защо никой не търси складове, където да си купи сирене и хляб "на едро". Или кино на половин цена. Това показва отношение. Един вид кучето е нежелан разход. Такова е положението. Премиум марките са за специализирания пазар. Икономичния клас го има в Метро. Просто преценете къде се поставяте в отношението си към кучето си и в отношението си към съществуване на места, където да получите консултация, разбиране и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#470 Потребителят е офлайн   Oxeno Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 10:24 PM

Цитат

Ами има нужда, защото се репродуцира.
Чудно е защо никой не търси складове, където да си купи сирене и хляб "на едро". Или кино на половин цена. Това показва отношение. Един вид кучето е нежелан разход.

Да, наистина, странно е, неестествено дори! Никога не съм чувал за човек, който търси по-изгодното :)

Пак казвам, не говоря за икономичен клас, говоря за premium клас храна закупена от различни места. Разбиране и консултация... щях да съм благодарен ако имаше и две думи в отговор на питането ми, които да ги изразяваха:)

Какво да ти кажа... хляб...сирене...развалят се за дни...следователно ги купуваш начесто и по малко, което обезмисля тезата "на едро"... кучешка храна - a different story както се казва.

Това наистина показва отношение, и то рационално:) Нежелани разходи няма ако това, за което ги правиш е нещо, което обичаш. Мисля наистина да спрем с темата :)

#471 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 10:52 PM

Хайде стига. Който казал- казал. Аз съм съгласна с Владо, но..... "Разни хора- разни идеали!"
По живо по здраво на всички!

#472 Потребителят е офлайн   sisa97 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2008 - 11:06 PM

Съжалявам,ако е питано.Но моето кученце го взехме вчера на 3 месеца е :yahoo:!Гранулки не яде.А извара-обожава.Накрая пробвах да смеся гранулките с извара,но то мноого внимателно си отделя гранулките от изварата и яде само нея :huh:.От една страна ми е смешно,а от друга не чак толкова.Гранулките са на Роял Канин :wub:
User's Signature

Качена снимка

Липсваш ми Алекс!

#473 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2008 - 11:24 PM

Само дето изобщо не стана ясно какво е кученцето
User's Signature

Качена снимка

#474 Потребителят е офлайн   sisa97 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2008 - 11:28 PM

Ами извинявам се много.Ами мисля,че е кръстоска между йоркширски териер и дългокосмест пинчер.
User's Signature

Качена снимка

Липсваш ми Алекс!

#475 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 09:41 AM

Здравей! Моето скромно мнение, макар, че ако се разровиш старателно ще намериш и по- професионално- щом кучо е вече на 3 месеца, значи досега са го хранили все с нещо, ясно е че не е бозаело досега. Първи вариант- обади се и питай с какво аджеба са го хранили за да можеш заедно с въпросната храна да даваш и по малко гранулки. Втори вариант- смеси гранулите с такава храна, че да е невъзможно да се отделят- накиснати и почти разкашкани примерно. Не се отказвай и упорствай- все ще хапне като огледнее, неможеш все извара да му даваш. Прочети по- обстойно в раздела и какви са забранените и препоръчваните храни. Може да ти дойде идея и да откриеш, че има и други любими храни, с който лека по лека да смесваш във все по- големи количества гранули. Имай впредвид, че преминаването от един тип храна към друг трябва да стане постепенно. Пак в този раздел има подробни обяснения и съвети. И друго да те питам- от кой вид Ройал Канин даваш и пробвала ли си с друга марка?
Желая успех!

#476 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 11:59 AM

Не виждам нищо странно в това човек да се пита откъде да си купи по-евтино храна. Егати снобарията да даваш повече пари за нещо, ако има начин да дадеш по-малко. Аз сиренето си го купувам на едро. И кашкавала. И сапуна, и препаратите, и всичко, което мога да намеря по-евтино. Не мога да понасям прекупвачи и побеснявам от 20% надценка на зоомагазините. Не разбирам хората, които дават по 8-10 лева на килограм за суха храна - по-евтино ще им излезе да си хранят кучето с месо.

За мен тази цена е нереалистична, надценките - безобразни, и веднага си задавам въпроса: колко, при такива надценки, струва реално на производителя килограм такава храна!? Ако чувалът е 120 в зоомагазина, значи го купуват за 95 от вносителя, който го взима за около 50 от производителя, т.е. грубо казано си представям, че струва към 1,5Е килограма... А това е страшно тревожен факт като се замисли човек какво може да купи с толкова пари и да го сготви.

Такива мисли...
User's Signature

Качена снимка

#477 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 12:59 PM

Цитат

Не разбирам хората, които дават по 8-10 лева на килограм за суха храна - по-евтино ще им излезе да си хранят кучето с месо.

Как да не ги давам тези пари като имам само едно малко куче и се оказва, че не е много хубаво да си купувам чувал, защото храната не трябвало да стои отворена повече от месец? Имам ли по - добър избор от това да купувам пакетирани храни по за 10 - 20 дни?
User's Signature

Качена снимка

#478 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 03:38 PM

Цитат

Не разбирам хората, които дават по 8-10 лева на килограм за суха храна - по-евтино ще им излезе да си хранят кучето с месо.

Това не е съвсем така. За 40 кг куче дневно трябва около 1 кг. месо, което естествено не е достатъчно като баланс на храната или 300 г качествена гранула.
Логиката каква е заводската цена е малко подвеждаща. Ясно е, че в цената на дадена стока влиза не само суровината, а главно количеството вложен труд, също енергийни разходи, транспорт, съхранение, издръжка на търговската мрежа и т.н.
Няма лошо човек да търси нещо по-евтино, но Oxeno явно търси без пари. Както сам каза за 10% не бил си купил чувал. А ако в крайна сметка се забрани продажбата от отворени чували, както трябва да бъде? В крайна сметка става дума за една опаковка.
User's Signature

Качена снимка

#479 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 03:48 PM

300 г качествена гранула далеч не съдържат 1 кг месо.

И така, понеже непрекъснато говорим хипотетично за сравняването на цените, най-накрая реших да направя проста сметка.
500 г гранули са около 1800 ккал.
Същото постигаме с: 400 г. пилешки воденички, 250 г ориз, 2 яйца, по лъжица слънчогледово и ленено олио, 2 моркова за цвят, 100 г кисело мляко за пробиотик.
Калкулация: 2.51 лв. (без електроенергията).

#480 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 04:45 PM

Цитат

.....по-евтино ще им излезе да си хранят кучето с месо.

Добре де! Защо намесихме месото тук? Случи ми се следното: преди време отидох да си купя свински бут обезкостен за 9.40 килото и се замислих, че преди да взема чувалче давах точно 11лв. за кило гранула за кучо. Какво излезе- да си облажа душичката с маминото свинско със зеле излезе по- евтино, отколкото храната на Лиса?! Да, обаче!!!- нали гранулата се предпочита именно, заради предимството, че съчетава всички необходими вещества (витамини, добавки, минерали, калции, месо, пепел и тнт), от които кучо се нуждае дневно в едно и то във възможно най- добрата пропорция? Тогава, не излиза ли че и с еленско месо да храним, пак няма да е пълноценно? Значи, пак се връщаме на въпроса колко е безценна гранулата и колко всъшност струва доброто здравословно хранене на кучето. Или.....?

Дълго се въздържах да се намеся отново тук. Дано не стане пак кавга!

• (30 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни