Dog.bg Форуми : Храненето - ден първи до ден последен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (30 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храненето - ден първи до ден последен Оцени темата: -----

#321 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 July 2007 - 10:31 PM

Цитат

Цитат

Често се срещам с такова обяснение. За 40 кг. куче сметката показва следното - 0,300 кг супер премиум клас храна - 1,80 лв. (средно). Това се замества с поне 0,500 кг нещо за готвене - гръкляни, шийки, фенери... + половин хляб + моркови и други зеленчуци + ток + време + добавки - поне 2 лв. Като качеството на храненето не може да се сравнява.
Наистина има и варианта да се дава само хляб намокрен с бульон и 50-100 г месо, но тогава дали говорим за хранене?

Слушайте сега, аз съм само на 14 години и специално за храненето нищо не зависи от мен! Първо питам, после опитвам и ако стане - супер, ако ли не - продължавам да опитвам... Не разполагам с пари, за да се разпореждам кой какво да купува и какво не... Казвам само, че кучето е хубаво да яде това и това, и не е хубаво да яде това и това... И после дали ще ги купят или не, не зависи от мен! cl) А пък и като че ли на кучовците ми им харесва повече готвеното! r)

Аз съм на 34 и пак не мога да се преборя с майка ми да си храни котките по някакъв (според мен) правилен начин. :)
User's Signature

Качена снимка

#322 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2007 - 07:01 AM

Цитат

А пък и като че ли на кучовците ми им харесва повече готвеното! r)

И аз обожавам KFC, ама колко е полезно за мен, е съвсем отделна тема.

#323 Потребителят е офлайн   dakelche5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2007 - 11:17 AM

Здравейте!Искам да Ви попитам нещо относно храненето на едно куче.Кучето не е мое,на едни познати е и не е породисто.Въпроса ми е колко пъти на ден трябва да се храни-на 6 месеца е и тежи сигурно към 15 кг вече.Проблема е че те го хранят само два пъти на ден а понякога и един.Дворно куче е,но нямат достатъчно време за 5 пъти на ден.Друго което искам да попитам е дали е много вредно да му дават хляб с месото или другата храна.Аз имам дакел и знам че е вредно,но незнам...Притеснявам се че няма да израстне като хората макар че изглежда много добре,дават му се витамини и т.н.Дайте съвет.Може би трябва да му се дава повече храна за сметка на пътите? bl) bl) bl)
User's Signature

Вани и Лори

#324 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2007 - 12:56 PM

На 6 месеца кучето се храни 3 пъти на ден. Като нямат време, да му оставят храна в купата (гранули)
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#325 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2007 - 03:08 PM

Цитат

А пък и като че ли на кучовците ми им харесва повече готвеното!

И моите обичат готвеното, особено пиле с ориз, но вече не им давам.
Който не си изяде гранулите, си ляга гладен b)
User's Signature

#326 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2007 - 03:02 PM

Цитат

И защо смесвате различни марки гранули ?

Първо се извинява , че толкова закаснях с отговора ! Ами по препоръка на доктора , кучетата от наща порода (БОК) освоявали храната по-добре и много бързо надавали , качвали излишни килограми и костите не ги издържали !? Сега малката хубавица е добре , почти несе забелязва искривяването ,надявам се да се заличи напълно , но това е врезултат от инжекциите с калции . Така , че замен въпроса калции или не за малки кученца си остава ?
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#327 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2007 - 03:20 PM

Цитат

най-вероятно заради парите

относно рахита..., мойто непрофесионално мнение е чести разходки на слънце и като цяло много много движение. ако може пък някъде да плува също ще е добре.

За мен който отглежда животни трябва добре да си направи сметката , че те са нождаят от много грижи и внимание , а това е свързано и с пари . Оверявамте , имам 6 кучета и не жаля парите си за тях ! Разхотки и слънце имат в изобилие , а колкото за плуването как си пртставяш кученце на два месеца да ходи да плува ?
Това е самата Албена от Дръстър или галено Ала точно в периода за който говорим :

Прикачени файлове

User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#328 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2007 - 03:35 PM

Цитат

Цитат

А пък и като че ли на кучовците ми им харесва повече готвеното!  r)

И аз обожавам KFC, ама колко е полезно за мен, е съвсем отделна тема.

Знам едно , което е вредно за наз хората кучетата и котките направо ги убива !
User's Signature

#329 Потребителят е офлайн   yorri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 05:25 PM

Цитат

човешка храна в никакъв случай не давай на куче. по вредно нещо за тях просто няма...

Стига глупости!!! Знаеш ли какви неща има в кучешката храна? Остатъци от други храни!
Аз личноп давам на моите кучета повече човешка от колкото кучешка! Защото в човешката има повече витамини!

#330 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 06:41 PM

А аз да питам - да се притиснявам ли ,че кучето ми изяде няколко пържени картофа със сос.Вървяхме си с една приятелка ,а тя ядеше дюнер и по едно време нещо се омота и изпусна половината пълнеж на дюнера ,бигълът ми издя само 4-5 пържени картофа (може и по-малко) със бял сос от онзи арабският...

Да се притеснявам ли?Може да е изяла и още от пълнежа но не видях ,май и едно резенче домат опраска s)
Кучето е на 2м и половина s)

#331 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 10:22 PM

Не се притеснявай. Нищо му няма.
User's Signature

Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 11:05 PM

Ми аз се разтревожих ,защото картофите са пържени.
А пък и соса е млечен ,само да не стане беля със стомаха ,че..... oleeee s)

#333 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 July 2007 - 11:12 PM

Цитат

Цитат

човешка храна в никакъв случай не давай на куче. по вредно нещо за тях просто няма...

Стига глупости!!! Знаеш ли какви неща има в кучешката храна? Остатъци от други храни!
Аз личноп давам на моите кучета повече човешка от колкото кучешка! Защото в човешката има повече витамини!

Това не е вярно. Човешката храна е друга, ние с кучето имаме различна храносмилателна система. Много от храните, подходящи за нас, не са подходящи за него. Повечето от подправките, които ние използваме, не са подходящи за куче.

Кучето е хищник, и то месояден. Това е основната негова храна, при всички случаи неосолена, без подправки. Най голямата вреда, която можете да направите е да храните кучето с остатъците от вашата трапеза. Да, то ще яде и независимо дали е люто или солено. Това е като здравословното хранене при хората - можеш да ядеш всякаква храна, но това не значи, че това няма да се отрази в бъдеще. Много от проблемите при възрастното куче ще дойдат именно от това - неподходящо хранене.

Не хранете кучето с остатъците от човешка храна. Има храна за кучета, ползвайте нея, или му гответе - има прекрасни рецепти за готвена храна за куче, ако държите.

#334 Потребителят е офлайн   bellatrixs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 12:44 PM

Мойто куче яде храна от консерва ( за малки кученца, понеже е на 2 месеца) Но ако усети миризмата на някакво месо много иска да яде. Правилно ли е да му давам по малко?

#335 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 August 2007 - 01:25 PM

Цитат

Мойто куче яде храна от консерва ( за малки кученца, понеже е на 2 месеца) Но ако усети миризмата на някакво месо много иска да яде. Правилно ли е да му давам по малко?

Да, добре сварено (печено) и на малки парченца r)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#336 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 01:29 PM

Цитат

Месо може, но не давайте консерви, а гранули за малки кучета. Може да ги омешвате с малко кучешки пастет.

Според нашия вет, а и според други мнения тук, в консервите има 80% вода, а другото вътре са боклуци.

Най-добре прочетете темата от самото начало !
User's Signature

#337 Потребителят е офлайн   bellatrixs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 12:20 PM

Цитат

Цитат

Месо може, но не давайте консерви, а гранули за малки кучета. Може да ги омешвате с малко кучешки пастет.

Според нашия вет, а и според други мнения тук, в консервите има 80% вода, а другото вътре са боклуци.

Най-добре прочетете темата от самото начало !

Вече давам храна на гранули с кучешки пастет. Взех храна в консерва, защото беше най-скъпата и мислех, че ще му е най-добре така.. :) Сега да попитам дали витамините, които приема са дотатъчни? Много извинявайте за прекомерното любопитсвто, но чак утре сме на ветеринар, когато подробно ще обяснят за всичко необходимо. :)

#338 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 12:30 PM

Ако давате качествена гранулирана храна, допълнително витамини не са нужни - храната си е балансирана.
User's Signature

#339 Потребителят е офлайн   no_name Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2007 - 09:21 PM

Искам да попитам какво мислите за храната на Purina DOG CHOW.
За да не става нещо като реклама или обратното ще помоля ако има някой който иска да ми отговори да ми пише на лична.Мерси предварително

#340 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2007 - 08:57 AM

Това е средния клас храна на пюрина, нещо подобно на фрискас и педигри. Високият клас храна, който е за препоръчване се казва ПроПлан

• (30 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни