Куче на мантинелата на Цариградско моля ако има някой в района
Публикувано: 10 February 2011 - 04:29 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 10 February 2011 - 04:40 PM

Има надежда, ей..

Защо не правят ТВ репортажи за такива човещини? Браво, Хора!

Дано кученка има шанс за по- спокоен живот... от този на Цариградско шосе..., милото...

Публикувано: 10 February 2011 - 05:05 PM
И така, Царина (от "Цариградско":) ) извади двоен късмет. Първо, да я забележат, да се заинтересуват, да подадат сигнал, да се прибере... И второ - с това възпаление, ако не се беше разходила по булеварда, вероятно щеше така или иначе да си отиде - не бях виждала такова количество гной...
Ето я и нея:)
Публикувано: 10 February 2011 - 05:18 PM
Поздрави за всички спасители!
Точно по това време минахме под Цариградско, колоните за към Орлов мост бяха вече стигнали до след Четвърти километър. А то защо било! Браво!
Публикувано: 10 February 2011 - 07:22 PM
buddy, в 10 February 2011 - 04:30 PM, написа:

А на мен не

Със сигурност всички потърпевши шофьори, на които им се е наложило след това да спрат за 2-3 минути, са се чудили в недоумение как така се спира движението заради някакво си куче! Хората като не се променят, каква вяра да имаш към добро!
Публикувано: 10 February 2011 - 07:30 PM
_Siska_, в 10 February 2011 - 06:27 PM, написа:
buddy, в 10 February 2011 - 04:30 PM, написа:

А на мен не

Със сигурност всички потърпевши шофьори, на които им се е наложило след това да спрат за 2-3 минути, са се чудили в недоумение как така се спира движението заради някакво си куче! Хората като не се променят, каква вяра да имаш към добро!
Извинявай, ама карала ли си кола, особено по Цариградско? Шофьорска книжка имаш ли? 90% от шофьорите даже не са забелязали кучето, така както лежи под мантинелата. И правилно не са го забелязали, защото са си гледали пътя. По Цариградско един миг невнимание може да ти струва здравето и дори живота, както и здравето и живота на други хора. Да тръгнеш да спираш на Цариградско с каквито и да е сигнали е лудост. Верижната катастрофа е гарантирана.
В случая всички са постъпили както трябва. Движението е спряно професионално от когото трябва (КАТ) и кучето е спасено. Иначе щеше да има вестникарски заглавия от рода на "Верижна катастрофа с един убит и двама ранени заради бездомно куче"
Публикувано: 10 February 2011 - 07:35 PM
Много е хубаво,че изобщо някой е забелязал Царина и е повикал АРС.. трябва още да сме благодарни и за това, че КАТ са спряли движението. Както всички знаем Цариградско е един от най-натоварените булеварди. И мисля,че има за какво да се радваме и да сме благодарни. Не съм някоя мечтателка и точно за това казах,че са ми върнали вярата в доброто и че светът е започнал да се променя

Късмет на Царинка да се излекува бързо от инфекцията

Публикувано: 11 February 2011 - 02:05 AM
_Siska_, в 10 February 2011 - 06:47 PM, написа:
Не мисля чак толкова отрицателно, осъзнавам, че за България това е голям напредък сигурно, но все пак сме далеко от истината

Е, САЩ не е България.

Публикувано: 11 February 2011 - 10:48 AM
Казах, че си връщам вярата в доброто, защото на фона на медийните заглавия от типа "Да озаптим агресивните псета" не очаквах от институция като КАТ да реагира адекватно заради едно куче.
В този смисъл съм щастлива, че нещо се е случило по правилния начин. Има надежда, щом толкова хора взеха участие в една перфектно организирана спасителна акция.
Друг въпрос е защо точно тази акция няма да бъде отразена от медиите, но по-добре да не пълним темата с излишни размисли и страсти.
Публикувано: 11 February 2011 - 02:45 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 22 January 2012 - 05:43 PM
Ще поспамя малко вдигайки забравени теми.
С цел да разчистя малко форума. А се и надявам - голяма част от забравените да мигрират в чудния край.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com