Dog.bg Форуми : КАВКАЗКИЙ ВОЛКОДАВ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

КАВКАЗКИЙ ВОЛКОДАВ

#161 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 May 2012 - 12:55 PM

Сложно е това автентично или не.. Мн сложно
А едва ли има порода без примеси сао кангал ко кв.. Навсякаде са вкарани " подобрения"
С една или др цел

#162 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 01:07 PM

Дидо,ти предполагам си ги чел тези статий които Божо и Мишо преведоха,но нека и другите се запознаят,обърнете внимание на ДНК-тестовете,там КВ казват на най-чистата КО.My linkИма неща свързани и със САО

#163 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 01:41 PM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 20 May 2012 - 12:16 PM, написа:

Тони, това кв ли са, или кавказки овчарки но с по различен вид от кавказките овчарки от " рускии риск" например?

Дидо да кажем, че е късо косместа кавказка овчарка (срещал съм е и с имена като Северно кавказка овчарка и т.н.) но е сходна с така наречените КВ все пак са тръгнали от един корен. Да вземем на пример азарбайджанския Гурдбасар който си е кавказка овчарка , това правили го повече КВ от примерно арменския Гампр.
Заводската кавказка овчарка няма нищо общо с тези кучета

Мнението е редактирано!
Мод

#164 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 20 May 2012 - 02:01 PM

Акбарс,баща Айтек маика Пума.

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 02:53 PM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 20 May 2012 - 12:39 PM, написа:

Показване на мнениетоradostin21, в 20 May 2012 - 12:31 PM, написа:

Кучетата ни се доближават максимално до автентичната КО,

Не го оспорвам
Но при кв има няколко мн характерни белези които се следаят
Гъргицата на носа, по дългия торс и разтояние от ребрата до бутовете
Задните крака,леко разтеорени навън,вълчите пръсти..
Божо беше водил Бея да я видя, такива белези тя нямаше

Дидо според мен Беа е по скоро заводско развъждане, тя е като изваяна докато Елибек си е по първичен, ако имаш желание и време отиди до Божо да го видиш заслужава си. На мен лично много ми харесва малко е дребен, но и Божо не искаше много едро куче Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   subutai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 02:59 PM

radostin kak е доказана автентичноста им ta tолкова твърдо да го заявявате... и. ... до колкото разбрах сте ги вкарали от някаква рускиня, кво има в тях само тя си знае (а по скоро итя не знае) или има някакъв метод за доказване на 100% автентичност
не се обиждаи ама ми звучи малко моето е автентично вс останали мелези ама то май това всеки го твърди това
пп аз нямам ко да не мислиш че заради това ;)

#167 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 06:17 PM

Показване на мнениетоHARPS, в 20 May 2012 - 02:53 PM, написа:

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 20 May 2012 - 12:39 PM, написа:

Показване на мнениетоradostin21, в 20 May 2012 - 12:31 PM, написа:

Кучетата ни се доближават максимално до автентичната КО,

Не го оспорвам
Но при кв има няколко мн характерни белези които се следаят
Гъргицата на носа, по дългия торс и разтояние от ребрата до бутовете
Задните крака,леко разтеорени навън,вълчите пръсти..
Божо беше водил Бея да я видя, такива белези тя нямаше

Дидо според мен Беа е по скоро заводско развъждане, тя е като изваяна докато Елибек си е по първичен, ако имаш желание и време отиди до Божо да го видиш заслужава си. На мен лично много ми харесва малко е дребен, но и Божо не искаше много едро куче Качена снимка

Какво значи " едри кучета"

#168 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 07:15 PM

Мод би ли ми обяснила защо си ми редактирала поста ?
Аз не ти редактирам мненията за НОК и не ти казвам как да си разхождаш кучетата в морската градина.
И след редакцията каква е разликата между Гурдбасар и Гампр ?

Всичко свързано с обсъждане на бойни породи,бойни качества и бойни линии ще бъде премахвано.
Мод

#169 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 07:57 PM

Показване на мнениетоsubutai, в 20 May 2012 - 12:59 PM, написа:

radostin kak е доказана автентичноста им ta tолкова твърдо да го заявявате... и. ... до колкото разбрах сте ги вкарали от някаква рускиня, кво има в тях само тя си знае (а по скоро итя не знае) или има някакъв метод за доказване на 100% автентичност
не се обиждаи ама ми звучи малко моето е автентично вс останали мелези ама то май това всеки го твърди това
пп аз нямам ко да не мислиш че заради това ;)

Човек нищо не заявявам твърдо,но наиситна мисля че нашите кучета се доближават много повече до истинската КО отколкото тези които всички са свикнали да виждат по снимки и изложби,ще ти дам пример с визията това са моите кучета -несели доблрижават повече до кучетата по снимките от 30-40 години на 20-ти век?Другото на което много повече държа е физиката и психиката -които са от съществено значение за мен.Лично аз съм много критичен към моите кучета и наблюдавам и държа много на движения,издърливост,реакций и наи вече самостоятелността им-засега всичките МИ очаквания са удовлетворени напълнои според МЕН се вписват напълно в представата за КО.Колкото до това че сме ги взели от някоя Рускиня -наистина си имам едно наум и ще мога да твърдя нещо повече след 2-3 поколения,а че моите кучета са най-най ами никога не съм го казвал или твърдял,напротив винаги съм си мислел че имам просто кавказци,но са много различни от тъи наречените шоу КО.

Въпреки че този мъжкар се доближава много до заводското и шоу развъждането мисля че си прилича с аборигенната КО -по снимката можем да говорим само за визия де.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#170 Потребителят е офлайн   subutai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 09:14 PM

сигурно си прав, и лично на мен ми се иска да си. друг е въпроса че през 30-40те години на 20ти век нито ти нито аз сме били в кавказ и съдим само по снимки и статии на трети лица изкривени през собственият им мироглед. сам си видял че на тези снимки на автентичните ко от тези години има вариаци на кучета приличаши от джак ръсел до коли и тнт
а тази льова е напълнила всеки сайт форум и блог и упорито разпростанява обяви за кученца на кило - на автентичните и най аборигените само и само да върви търговиката но не е проста ориентирала се е в пазарската ниша на "аборигените" тъй като пазара на ко в русия има други мастодонти и трудно се пробива ... за всеки влак си има пътници

#171 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 09:24 PM

КВ не прави изключение от останалите породи овчарски кучета по отношение омелезяване с др породи
Савремените кучета са резултат от доста дълга селекция с цел ***** качества, това е основАта на развъждането при кв,
В племената книга на кв е записан тарлан, железния тарлашка, син на казакстанския кайтмаз, 100 %азиатец, роден в казакстан и купен в дегестан по късно, в кавказ го използват в развъдна деиност и днес мн от кв имат назад в родословието си негова кръв
Джинал, шамп на кавказ е с маика сао, барон от хрсков също, баща му е елбарс син на мурат, тарлан шампион на русия също е с баба сестра на мурат а дядо му е кв алмаз
Слава закатов запложда своя кучка, внучка на вицешамп на кавказ Волчек на маленкии менек, чисто туркменско куче син на менек, резултата е двукратния шампион на украина буран, а буран е баща на 2 шампиона на украина , босс и волчек ( босс умря в гърция, волчек е в бг)
има още мн примери , беззъбия таРзан, легенда в ринга, внук на самбернар
Акбарс шампион на русия, баща на айтек шампион на русия назад в родословието има дог
Така че да се говори за чистота и 100% сигурност и породност е мааалко пресилено.

При развъждането на кв се гонят наи вече работните качества

Мнението е редактирано
Мод

#172 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 08:00 PM

Показване на мнениетоsubutai, в 20 May 2012 - 07:14 PM, написа:

сигурно си прав, и лично на мен ми се иска да си. друг е въпроса че през 30-40те години на 20ти век нито ти нито аз сме били в кавказ и съдим само по снимки и статии на трети лица изкривени през собственият им мироглед. сам си видял че на тези снимки на автентичните ко от тези години има вариаци на кучета приличаши от джак ръсел до коли и тнт
а тази льова е напълнила всеки сайт форум и блог и упорито разпростанява обяви за кученца на кило - на автентичните и най аборигените само и само да върви търговиката но не е проста ориентирала се е в пазарската ниша на "аборигените" тъй като пазара на ко в русия има други мастодонти и трудно се пробива ... за всеки влак си има пътници

Явно си запознат откъде са кучетата ми и си наястно с деиността на Льовова,само че аз далеч не се ограничавам до нея и неините виждания и кучета,много хора гледат точно такъв тип КО какъвто ми харесва исмятам за правилен.А за снимите от преди 70-80 години-там никъде не се виждат кучета приличащи на Мастиф,Нюф или Санбернар,не че и преди това не са влизали такива породи в КО ,но са се изчиствали с течение на времето,след края на 80-те години на 20-ти век обаче такова изчистване няма ,а само се задълбочават отклоненията.Първият стандарт описва много добре кучетата от 30-те години на 20-ти век и не се променя докато не навлиза търговията с кучета като доходоносен бизнес,днешните т.н. КО не влизат ни най-малко в първият стандарт-за мен тои е истината и там са точно описани автентичните ,аборигенни Кавказки Овчарки. Винаги първото нещо е оригиналът и истината ,всяко следващо е бледо копие.

#173 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 08:09 PM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 20 May 2012 - 07:24 PM, написа:

КВ не прави изключение от останалите породи овчарски кучета по отношение омелезяване с др породи
Савремените кучета са резултат от доста дълга селекция с цел **** качества, това е основАта на развъждането при кв,
В племената книга на кв е записан тарлан, железния тарлашка, син на казакстанския кайтмаз, 100 %азиатец, роден в казакстан и купен в дегестан по късно, в кавказ го използват в развъдна деиност и днес мн от кв имат назад в родословието си негова кръв
Джинал, шамп на кавказ е с маика сао, барон от хрсков също, баща му е елбарс син на мурат, тарлан шампион на русия също е с баба сестра на мурат а дядо му е кв алмаз
Слава закатов запложда своя кучка, внучка на вицешамп на кавказ Волчек на маленкии менек, чисто туркменско куче син на менек, резултата е двукратния шампион на украина буран, а буран е баща на 2 шампиона на украина , босс и волчек ( босс умря в гърция, волчек е в бг)
има още мн примери , беззъбия таРзан, легенда в ринга, внук на самбернар
Акбарс шампион на русия, баща на айтек шампион на русия назад в родословието има дог
Така че да се говори за чистота и 100% сигурност и породност е мааалко пресилено.

При развъждането на кв се гонят наи вече работните качества (боините качества на вълкодава)
Дидо,навремето сме спорили за тези ***** качества и нямам намерение да задълбочавам ,за да не заключат темата ,но тогава говорехме и за инстинкти.какви нстинкти на вълкодав имат тези догове и санбернари ,а и самата дума вълкодав какво общо има с боевете?Не се ли получава поредната боина порода-просто оголемена версияна питбулът.Навремето се сещам че ми беше казал(ако не греша де) "Какви боини качества има санбернарът",всяко добре тренирано куче може да се бие и маи само габаритите са от значение,амо ако не ги тренирате какво ще се получи от тези кучета?

Всичко свързано с бойни породи,бойни качества и др ще бъде изтривано.
Ако искате да пишете в темата престанете.Не се отнася само за Вас и за останалите участници!
Мод

#174 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 08:47 PM

Факт, безъбия тарзан е внук на самбернар Радо,
И за времето си е бил нещо страшно, наистина
И днес мн собственици на извесни кучета от породата се гордеят че любимците им да внуци и правнуци на този тарзан
А новата тенденция сега в украина е кучета по шункар и келлар да се кръстосват с кучета по аташка
Ще се види скоро резултата

А за др неща, даи да не коментираме такива неща

#175 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 09:08 PM

Мод,извиняваи за вапроса но Какви кучета отглеждате?

#176 Потребителят е офлайн   Антон Филипов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 09:26 PM

ми ако не пишем ние незнам какво ще стане с тоя раздел от сайта :ba_025:

Пишете,но моля спазвайте правилата!
Мод

#177 Потребителят е офлайн   Антон Филипов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 09:32 PM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 21 May 2012 - 08:47 PM, написа:

Факт, безъбия тарзан е внук на самбернар Радо,
И за времето си е бил нещо страшно, наистина
И днес мн собственици на извесни кучета от породата се гордеят че любимците им да внуци и правнуци на този тарзан
А новата тенденция сега в украина е кучета по шункар и келлар да се кръстосват с кучета по аташка
Ще се види скоро резултата

А за др неща, даи да не коментираме такива неща

тука си малко в грешка ,не е тенденция, а защо търсят келлар и шункар според теб, аташка ли е по добър или предните които изброих, сам си отговори :rc_036:тенденция на тия които искат да си подобрят качествата на така наречената от някои модна порода в кавички :ea_103:

#178 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 07:57 AM

Кавички ама друг път...
Винаги са варвели раъка за ръка водещи ав с водещи кв
С мурат и бабай-каплан
С давран - гороч
С келллар и шункар -рагдай и дегестанския спартак
А сега .... Топаз, наистина без конкуренция, някак си спря Тарлан,но ще има видов ден няма да му се размине
ако не излезе в пенсия разбира се

Специално линия Аташка виждаш какво нещо е
Тарлан,Джигит,гайрат, анхус,ардебаш... Я с ръка на сарце си кажи мнението за тях Филипов ;)

#179 Потребителят е офлайн   Антон Филипов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 10:18 AM

някак си ама не е някак си направо си го спря. Георгиев морето как е, давай за други неща да си говорим :ab_041:

#180 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 10:40 AM

Показване на мнениетоАнтон Филипов, в 22 May 2012 - 10:18 AM, написа:

някак си ама не е някак си направо си го спря. Георгиев морето как е, давай за други неща да си говорим :ab_041:

Спря не е точната дума "зарови" е по точна

Морето почва да става хахах

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена