КАВКАЗКИЙ ВОЛКОДАВ
Публикувано: 25 May 2012 - 09:12 PM
радостин защо избра късокосместия тип на кавказката овчарка а не дългокосместия? има запазени оригинали и от тях в одалечените райини на грузия армения азърбеиджан и тнт все пак да търсиш оригинали при руснаците си е... от постовете ти ми правиш впечатление на яростен противник на руското развъждане на ко и люто защитаваш аборигените оригиналите и първоисточници от които произлизат... спорет мен за такъв човек логичное да се насочи към изброените държави и да търси там неопетнени ко шанса ще е по голям а ти точно при братушките на другия полюс некъкси невърви....
Публикувано: 25 May 2012 - 10:54 PM
subutai, в 25 May 2012 - 07:12 PM, написа:
радостин защо избра късокосместия тип на кавказката овчарка а не дългокосместия? има запазени оригинали и от тях в одалечените райини на грузия армения азърбеиджан и тнт все пак да търсиш оригинали при руснаците си е... от постовете ти ми правиш впечатление на яростен противник на руското развъждане на ко и люто защитаваш аборигените оригиналите и първоисточници от които произлизат... спорет мен за такъв човек логичное да се насочи към изброените държави и да търси там неопетнени ко шанса ще е по голям а ти точно при братушките на другия полюс некъкси невърви....
Нито кучетата ми са само късокосмести,нито чисто руски.Синът на Дато е с дълъг косъм,маика му е арменска кучка.Дато наистина по баща е заводско руско развъждане,но по маика е пять гор-северен кавказ,всички други кучета които присъстват в потеклото назад на моите и на Божо кучетата са северно осетински кучета и Кабардино Балкарски.А другите развъдници към които съм се насочил имат дългокосмести КО,не ги избирам по косъм,дори мъжкият го очаквах с къс косъмзаради баща му,ама да се откажа само заради косъмът от кръвта му не върви,засега търсим с Божо кръв.Женската на Божо също е дългокосместа ,а и аз имам още една дългокосместа женска.Другият син на Дато пък е късокосмест,както и другият мъжкар пак по кучета от бившите републики.от снимката може да се прецени кое какъв тип е.А да не говорим ,че и в Русия има хора разбиращи от КО и селектиращи ги ,такъв бе Рульов,такава е Майнкина,и някои други единици,просто болшинството гледа това което се продава-ефектното.В Украина е същата работа,но и там има хора целящи запазването на кучетата такива каквито са.А и май всички КВ в БГ идват или от Русия или от Украина а само потеклото им е от бившите републики.
Публикувано: 26 May 2012 - 02:56 PM
Дидо Георгиев, в 26 May 2012 - 05:46 AM, написа:
Поиграи си малко и им качи снимки на всяко едно по отделно
И родословията
И родословията
И това защо?нещо не видях снимки на твоя и родословия тук,
Ето саитове за КО чиито собственици се занимават с породата от преди в БГ да се знае че съществува въобще такова нещо.My link My link
Публикувано: 27 May 2012 - 07:56 PM
Определено не стават, имат ЕПизодични изяви,нищо сериозно, и нищо запомнящо се
Както написа Радо, развъждането е в савсем друга насока
Виж Ягодкина също развъжда шоу кучета НО произведе и куче без еквивалент, супер шампиона ТОПАЗ
И той е имбр на изложбения шамп Юзбаш
Както написа Радо, развъждането е в савсем друга насока
Виж Ягодкина също развъжда шоу кучета НО произведе и куче без еквивалент, супер шампиона ТОПАЗ
И той е имбр на изложбения шамп Юзбаш